Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Galaxy Tab S 10.5’’ LTE

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Samsung αποτελεί αυτή τη στιγμή τον κυρίαρχο στο χώρο των Android smartphones χάρη στις σειρές των Galaxy κινητών της. Στη αγορά των tablet, τα πράγματα είναι σαφώς δυσκολότερα λόγω του ακόμα μεγαλύτερου κατακερματισμού της αγοράς λόγω πολλών μοντέλων από ακόμα περισσότερους κατασκευαστές και σε διάφορα μεγέθη και τιμές. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο η εταιρεία διαθέτει αρκετές διαφορετικές σειρές που απευθύνονται σε ανάλογα κοινά. Η σειρά Galaxy Tab είναι η οικονομική, η Galaxy Note απευθύνεται σε όσους αναζητούν επιπλέον τρόπο εισαγωγής δεδομένων μέσω του digital pen και η σειρά Galaxy Pro απευθύνεται στους επαγγελματίες. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ανακοινώθηκε και η σειρά Galaxy Tab S, η οποία έρχεται να τοποθετηθεί κάπου ανάμεσα στις Pro και Note, δανειζόμενη στοιχεία από τα Galaxy S smartphones. Δυο είναι τα βασικά μοντέλα της σειράς αυτής, ένα στις 8,4’’ και ένα στις 10,5’’, είτε χωρίς είτε με λειτουργίες LTE. Στα εργαστήρια του Enternity έφτασε το μεγάλο μοντέλο με LTE στο μπρονζέ/χρυσαφί χρώμα.



Η συσκευασία του είναι λιτή, περιέχοντας το ίδιο το tablet και το φορτιστή. Παίρνοντας το Galaxy Tab S 10.5’’ LTE στα χέρια, γίνεται άμεσα αντιληπτό το ιδιαίτερα μικρό του πάχος και το χαμηλό του βάρος. Μιλάμε για ένα tablet με οθόνη διαγωνίου 10,5’’, από τις μεγαλύτερες που μπορεί να βρει κανείς σε τέτοια συσκευή, του οποίου όμως οι διαστάσεις είναι όσο πιο περιορισμένες γίνεται και το βάρος του βρίσκεται λίγο πάνω από τα 450 γραμμάρια! Πραγματικά η αίσθηση που αφήνει στα χέρια είναι μοναδική, καθώς νοιώθει κανείς πως κρατάει ένα βιβλίο λίγων σελίδων πάχους μόλις 6,6 χιλιοστών. Αν και μιλάμε για 10άρι+ tablet, είναι πολύ εύκολο να το κρατάει κανείς με το ένα χέρι, κυρίως σε portrait θέση, με το βάρος του να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο.
Κάτι ενδιαφέρον για τους κατόχους Samsung συσκευών είναι η εφαρμογή SideSync που επιτρέπει την άμεση διασύνδεση του tablet με κάποια Samsung smartphones.
Όπως είπαμε οι διαστάσεις του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες και αυτό οφείλεται και στο μικρό bezel που περιβάλλει την οθόνη, το οποίο είναι ελάχιστο στις «κοντές» πλευρές και δε χωράει καν τους αντίχειρες των χεριών μας και ελαφρώς μεγαλύτερο στο «μακριές» (πλευρές). Από πλευράς υλικών κατασκευής, η Samsung έχει επιλέξει τα ίδια με αυτά που είδαμε και στο Galaxy S5, δηλαδή πλαστικό καλής ποιότητας. Η πλάτη έχει αυτή την ανάγλυφη αίσθηση με τα dots που βοηθάει ούτως ώστε να μη γλιστρά το tablet όταν το κρατάμε αλλά έχει αμφιλεγόμενη αισθητική, ενώ το περίγραμμα της συσκευής είναι επίσης πλαστικό αλλά βαμμένο με μεταλλικό χρυσαφί χρώμα.

Samsung Galaxy Tab S 10.5’’ LTE Image 3
Η πλάτη του Samsung Galaxy Tab S έχει την ίδια εμφάνιση και υφή με τα smartphones της σειράς Galaxy S5.
Η πλάτη του Samsung Galaxy Tab S έχει την ίδια εμφάνιση και υφή με τα smartphones της σειράς Galaxy S5.

Η Samsung έχει επιλέξει να τοποθετήσει τα τρια φυσικά πλήκτρα ελέγχου του tablet (ίδια με αυτά που συναντάμε στα smartphones της) στη μια από τις μακριές πλευρές, κάτι σπάνιο για tablet, το οποίο από μόνο του προϊδεάζει το κάτοχο να κρατά τη συσκευή σε landscape θέση. Όσον αφορά στα τρια πλήκτρα, το μεσαία είναι φυσικό και ενσωματώνει τις ίδιες δυνατότητες αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος με αυτές που έχει το Galaxy S5 και τα δυο άλλα είναι capacitive αφής. Στο πάνω μέρος της πρόσοψης και δίπλα από το λογότυπο της εταιρείας βρίσκουμε τη μπροστινή κάμερα παρέα με τον αισθητήρα φωτός. Λόγω του μικρού πάχους, προφανώς δεν υπήρχε αρκετός χώρος για να μπουν τα ηχεία στο πίσω μέρος (όπως γίνεται στα περισσότερα tablet) και έτσι η Samsung τα τοποθέτησε στις δυο πλευρές, κάτι που βοηθάει ώστε να έχουμε ακόμα καλύτερη ακουστική όταν βλέπουμε πχ. κάποια ταινία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το ζεύγος εντυπωσιάζει με την απόδοσή του. Απλά, ο ήχος έρχεται στερεοφωνικά και προς τα μπρος.
Samsung Galaxy Tab S 10.5’’ LTE Image 4
Το tablet έχει στερεοφωνικά ηχεία τοποθετημένα στις δυο κοντές πλευρές του.
Πέρα από το ένα εκ των δυο ηχείων, στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε τόσο τη θέση για τοποθέτηση καρτών μνήμης microSD (υποστηρίζονται κάρτες έως 128GB) όσο και αυτή για κάρτες micro SIM. Και οι δυο αυτές θύρες βρίσκονται πίσω από προστατευτικά καπάκια, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και η micro USB θύρα για φόρτιση ή σύνδεση με υπολογιστή. Μάλιστα, λόγω του συνολικά μικρού πάχους της συσκευής η θύρα δε θα χώραγε υπό κανονικές συνθήκες και έτσι στο σημείο αυτό έχει προστεθεί μια μικρή ενίσχυση της τάξης των 1-2 mm, χωρίς όμως να είναι πιο παχύ συνολικά το tablet.
Μιλάμε για ένα tablet με οθόνη διαγωνίου 10,5’’, από τις μεγαλύτερες που μπορεί να βρει κανείς σε τέτοια συσκευή, του οποίου όμως οι διαστάσεις είναι όσο πιο περιορισμένες γίνεται και το βάρος του βρίσκεται λίγο πάνω από τα 450 γραμμάρια!
Στην απέναντι πλευρά πάλι, και πάνω από το ηχείο, βρίσκουμε την έξοδο ακουστικών ενώ στο πάνω μέρος -πάντα κρατώντας το tablet σε landscape διάταξη- υπάρχουν τα φυσικά πλήκτρα power και volume καθώς και ο πομποδέκτης υπερύθρων για την αξιοποίηση της συσκευής σαν τηλεχειριστήριο. Μάλιστα, το σχετικό software που ελέγχει το πομποδέκτη, κατεβάζει πλέον δεδομένα και για το πρόγραμμα των ελληνικών καναλιών, είτε μιλάμε για τα ελεύθερα που εκπέμπουν μέσω ψηφιακών συχνοτήτων είτε για το πρόγραμμα στα συνδρομητικά του OTE TV και της Nova. Τέλος, στη πλάτη συναντάμε τη κάμερα των 8Mpixel με τη πραγματικά πολύ καλή ποιότητα συγκριτικά με τα περισσότερα tablet, η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από Led Flash, κάτι σπάνιο. Επίσης, κοντά στις δυο κάτω γωνίες, βρίσκουμε δυο «κουμπιά» που στην ουσία είναι ειδικές θέσεις για τοποθέτηση των συμβατών προστατευτικών θηκών που διαθέτει ξεχωριστά η Samsung.

Samsung Galaxy Tab S 10.5’’ LTE Image 6
Σπάνια συναντάμε led flash σε tablet. Όμως η Samsung ενσωμάτωσε ένα, βοηθώντας ακόμα περισσότερο τη καλή κάμερα να παίρνει καλύτερες φωτογραφίες.
Σπάνια συναντάμε led flash σε tablet. Όμως η Samsung ενσωμάτωσε ένα, βοηθώντας ακόμα περισσότερο τη καλή κάμερα να παίρνει καλύτερες φωτογραφίες.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σειράς Galaxy Tab S και προφανώς και του μοντέλου που είχαμε στα χέρια μας δεν είναι άλλο από την ίδια την οθόνη του. Ναι, έχουμε δει και άλλα tablet τόσο της Samsung όσο και άλλων κατασκευαστών, που έχουν χρησιμοποιήσει υπερ-υψηλής ανάλυσης panel. Δεν είναι μόνο τα 2560x1600 pixel που κάνουν την οθόνη να ξεχωρίζει αλλά και το γεγονός ότι έχουμε ένα Super AMOLED panel που λειτουργεί σε αυτή την ανάλυση! Ολοζώντανα χρώματα συνδυάζονται με τη μεγάλη πυκνότητα και την υψηλή αντίθεση, δίνοντας μια εντυπωσιακή όψη σε ότι και αν απεικονίζει το tablet. Οι γωνίες θέασης είναι τεράστιες από κάθε πλευρά ενώ και χρωματικά μπορούμε να πούμε ότι το Samsung Galaxy Tab S 10.5’’ LTE αγγίζει το άριστα, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα επιλογή ενός εκ των τεσσάρων διαθέσιμων προ-ρυθμίσεων θερμοκρασίας χρώματος, όπως ακριβώς και σε άλλες Samsung συσκευές. Από πλευράς φωτεινότητας τα πράγματα είναι και εδώ ικανοποιητικά, χωρίς όμως το panel να φτάνει τα επίπεδα του iPad Air. Πάντως, βγάζοντας το tablet κάτω από το δυνατό φως του ήλιου, μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι και να εμφάνιζε, καθώς το γυαλί που καλύπτει το panel δεν είναι τόσο ανακλαστικό, με το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο σε σχέση με το iPad Air.

Samsung Galaxy Tab S 10.5’’ LTE Image 13
Το πρώτο πράγμα που θαυμάζει κανείς στο tablet είναι η οθόνη του. Σχεδόν 300ppi ποιότητας Super AMOLED. Είναι πραγματικά σκέτη απόλαυση.
Το πρώτο πράγμα που θαυμάζει κανείς στο tablet είναι η οθόνη του. Σχεδόν 300ppi ποιότητας Super AMOLED. Είναι πραγματικά σκέτη απόλαυση.

Όσον αφορά στο interface, η Samsung για ακόμα μια φορά χρησιμοποιεί το Touch Wiz UI πάνω από το Android KitKat 4.4. Οι λειτουργίες που συναντάμε είναι γνώριμες για τους χρήστες Samsung συσκευών, όπως για παράδειγμα αυτή του πραγματικού multitasking με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης δυο εφαρμογών σε παράθυρα. Η Samsung μάλιστα έχει εμπλουτίσει πολύ τις εφαρμογές που μπορούν να τρέξουν και σε μια τόσο μεγάλη οθόνη, το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Κάτι ακόμα που έρχεται από το Galaxy S5 είναι η λειτουργία MyMagazine, μια παραμετροποιημένη έκδοση του Flipboard ενσωματωμένη στο TouchWiz, για άμεση ενημέρωση από τις υποστηριζόμενες πηγές.
Στην πλάτη συναντάμε τη κάμερα των 8Mpixel με την πραγματικά πολύ καλή ποιότητα συγκριτικά, η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από Led Flash, κάτι σπάνιο για tablet.
Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που είδαμε στο S5 έρχεται και αυτή εδώ παρόλο που ο επεξεργαστής δεν είναι Snapdragon 801 και με το που την ενεργοποιούμε, έχουμε στα χέρια μας ένα ασπρόμαυρο και εξαιρετικά μίνιμαλ interface σκοπός του οποίου είναι να μας επιτρέψει να βγάλουμε 1-2 ώρες επιπλέον χρήσης. Βέβαια, επειδή το tablet δεν είναι κινητό, η χρησιμότητα της συγκεκριμένης λειτουργίας είναι πολύ μικρότερη. Ιδιαίτερα χρήσιμο πάντως είναι το Toolbox, το οποίο μόλις ενεργοποιηθεί, εμφανίζει ένα μικρό floating εικονίδιο πάνω από το περιβάλλον εργασίας. Πατώντας το, εμφανίζονται πέντε εφαρμογές που μπορεί κάποιος να εκκινήσει άμεσα, και τις οποίες ο χρήστης μπορεί να αλλάξει κατά βούληση. Κάτι επίσης ενδιαφέρον για τους κατόχους Samsung συσκευών είναι το SideSync, το οποίο πρακτικά επιτρέπει την άμεση διασύνδεση του tablet με κάποια Samsung smartphones, με τις διαθέσιμες λειτουργίες να είναι πολλές. Από απομακρυσμένο έλεγχο του smartphone μέχρι μεταφορά της τηλεφωνικής κλήσης και την ανταλλαγή δεδομένων.

Samsung Galaxy Tab S 10.5’’ LTE Image 11
Όπως σχεδόν όλες οι Samsung συσκευές έτσι και το Tab S προσφέρει λειτουργία multitasking με δυο εφαρμογές.
Όπως σχεδόν όλες οι Samsung συσκευές έτσι και το Tab S προσφέρει λειτουργία multitasking με δυο εφαρμογές.

Ερχόμενοι στο κομμάτι της απόδοσης τώρα, τα πράγματα είναι σε γενικές γραμμές καλά. Η Samsung έχει εφοδιάσει το tablet με το Exynos Octa 5420, ένα σχετικά παλιό SOC με τον οποίο εφοδιάζει διάφορα tablet, αναλόγως με τη διαθεσιμότητα των Snapdragon. Ενσωματώνει ένα 4+4 πυρήνες, με τους τέσσερις βασικούς (Cortex A15) να τρέχουν μέχρι το 1,9GHz και τους 4 βοηθητικούς (Cortex A7) να ενεργοποιούνται σε καταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Το γεγονός ότι το tablet έρχεται με 3Gb μνήμης σίγουρα βοηθάει το σύστημα να τρέχει καλά, όμως δε λείπουν στιγμές lag. Παρατηρήσαμε μικρές, σχεδόν ανεπαίσθητες, καθυστερήσεις τόσο κατά τη χρήση του interface όσο και κατά τη περιήγηση σε web περιεχόμενο, κάτι που είχαμε παρατηρήσει στο αντίστοιχης ανάλυσης οθόνης Galaxy Note 10.1 2014 Edition. Τα δυο tablet μοιράζονται το ίδιο hardware και το υποσύστημα γραφικών είναι το αδύνατο σημείο, αφού το Mali T628 είναι 25-30% πιο αδύναμο σε σχέση με το Adreno 330 του Snapdragon 801, πόσο μάλλον από το Adreno 420 του νέου Snapdragon 805. Εντάξει, μπορεί να ακουγόμαστε -και να είμαστε- υπερβολικοί γιατί ούτε «σέρνεται» το tablet ούτε δε μπορεί να παίξει παιχνίδια (μια χαρά έπαιξε ότι και αν δοκιμάσαμε). Απλά όταν έχεις ένα συνολικά τόσο καλοφτιαγμένο στα χέρια σου, θα ήθελες να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερο.

Samsung Galaxy Tab S 10.5’’ LTE Image 8

Το Samsung Galaxy Tab S 10.5’’ LTE είναι ένα καλό tablet, ένα πραγματικά πλήρες 10άρι μοντέλο που μπορεί να ικανοποιήσει το περισσότερο, αν όχι όλο τον κόσμο. Λεπτό και ελαφρύ, με κορυφαία οθόνη και πλήθος από καλούδια και με τιμή στα €649 για την LTE έκδοση που κρίνεται λογική. Αν θα θέλαμε να αλλάξουμε κάτι, αυτό θα ήταν το SoC, όχι γιατί δεν είναι γρήγορο, αλλά γιατί δε μπορεί να ακολουθήσει όπως θα περιμέναμε την υψηλή ανάλυση λειτουργίας της οθόνη. Συνολικά πάντως αξίζει κάποιος να του ρίξει μια ματιά, ενώ αν θέλει παρόμοια χαρακτηριστικά σε μικρότερες διαστάσεις, η έκδοση στις 8,4'' φαίνεται εξίσου ενδιαφέρουσα (με μικρότερη, μάλλον, αυτονομία και λίγο διαφορετική οθόνη, ίδιας ανάλυσης αλλά PenTile Super AMOLED τεχνολογίας).

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις
    • 247,3 x 177,3 x 6,6 χιλιοστά
    • Βάρος
    • 467 γραμμάρια
    • Οθόνη
    • 10.5'' 2560x1600 pixel / Super AMOLED
    • Κάμερα
    • 8MP με LED Flash / 2,1MP
    • Αποθηκευτικός χώρος
    • 16GB, επεκτάσιμος με κάρτες micro-SD
    • Δικτύωση
    • Wi-Fi 802.11 ac (dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot), Bluetooth v4.0 με A2DP και LE, IrDa, LTE, USB 2.0 (MHL)
    • Λειτουργικό σύστημα
    • Android 4.4.2 (KitKat) με Samsung TouchWiz
    • Επεξεργαστής
    • Samsung Exynos 5420 (4+4 cores, 1.9Ghz/1.3GHz), 3GB Ram
    • Γραφικά
    • Mali-T628MP6
    • Μπαταρία
    • 7900 mAh
    • Τιμή
    • €649

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μικρό πάχος
  • Ποιότητα οθόνης
  • IrDa
  • LTE
  • Φλας για τη κάμερα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Υλικά κατασκευής
  • Απόδοση GPU
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
14 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • SpyrosFgs
    • Σαν φαν μικρότερων κινητών έχω να πω ότι ΔΕΝ είναι η Σάμσουνγκ κυρίαρχος. Αλλά η Σόνυ με τα Z compact.

    • gmadmax
    • To εχω απο τον περασμενο Αυγουστο απο το Hong Kong. Αγορασα τη εκδοση WIFI αφου η LTE εκδοση μου ειναι αδιαφορη, συνηθως ειμαι σε WIFI ειτε στην δουλεια ειτε στο σπιτι. Δεν ξερω εαν το LTE κανει καποιο λαγκ αλλα το Τ-800 ειναι το πιο smooth ταμπλετ που εχω πιασει στα χερια μου, Ακομα και σαν μετρο συγκρισης με το iPad air της γυναικας μου, μετα το με το iOS 8 UPDATE και μεχρι να φτιαξουν καλα, το iPad δειχνει λιγοτερο smooth.
      Σαν χρηστης και των 2 το tab S υπερτερει σε οθονη, σε αποθηκευτικο χωρο (εχω 32 + 64gb SD) και σε ευκολια χρησης, αφου περναω στην sd ταινιες, σειρες ,βιβλια και περιοδικα pdf με χαρακτηριστικη ευκολια χωρις την πολυπλοκοτητα του iTunes.
      Οσον αφορα την τιμη, θεωρω οτι το WIFI μοντελο ειναι αρκετα φθηνοτερο με τα ιδια χαρακτηριστικα και σαν τιμη ειιναι καλυτερο απο το iPad αφου η 64gb εκδοση του air ειναι απλησιαστη, ενω με μια 32 η 64gb SD που ειναι σχετικα φθηνη, εισαι εκει.
      Το side sync ειναι επισης πολυ καλη εφαρμογη, καθως δεν χειαζεται να κουβαλαω κινητο και ταμπλετ συνεχεια!

    • Cookies
    • μας το χαλάει στην τιμή το αντίστοιχο apple που πρόσφατα λανσάρησαν κοστίζει 500 αυτό γιατι 649??.Νομίζουν δε θα το προσέξει αυτό ο κόσμος?

*