Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Μάιος 2017

*
Ο Μάιος κύλησε όσο φυσιολογικά περιμέναμε από πλευράς κυκλοφοριών, αλλά -ευτυχώς- είναι και ο πρώτος μήνας που βλέπουμε αρκετά "νέα" games στη δεκάδα με τα πιο εμπορικά. Όπως καταγράφει η GfK Hellas, η κυριαρχία του PlayStation είναι και πάλι στο προσκήνιο, αλλά έχουμε μόνο ένα game για PS3. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα 10 πιο εμπορικά games για τον μήνα Μάιο του 2017 στην ελληνική αγορά!



1. FIFA 17 (PS4)
2. Grand Theft Auto V (PS4)
3. NBA 2K17 (PS4)
4. PES 2017 (PS4)
5. Battlefield 1 (PS4)
6. Minecraft PS4 Edition (PS4)
7. Horizon: Zero Dawn (PS4)
8. Injustice 2 (PS4)
9. NBA 2K17 (PS3)
10. Need for Speed (PS4)


Σχόλια
- Tο Horizon: Zero Dawn διατηρεί τη δυναμική του, χάνοντας ωστόσο αρκετές θέσεις στη δεκάδα.
- Οι πληροφορίες της GfK Hellas αναφέρουν ότι το Mario Kart 8 Deluxe έμεινε για λίγο εκτός πρώτης δεκάδας, κάτι που αποδεικνύει πως η νέα κονσόλα της Nintendo έχει αποκτήσει ήδη μια δυναμική.
- FIFA 17, NBA 2K17 συνεχίζουν να γεμίζουν τις βασικές θέσεις της δεκάδας.
- Νέα είσοδος το Battlefield 1, το οποίο και δείχνει να κερδίζει τους κατόχους PS4.
- Μετά από καιρό βλέπουμε πλήρη απουσία του Uncharted 4 από τη δεκάδα.

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • clapiotis
    • Το ότι σε όλον τον πλανήτη που κυκλοφορεί το Mario Kart 8 Deluxe είναι μέσα στις 3 πρώτες θέσεις αλλά στην Ελλάδα έμεινε για λίγο εκτός πρώτης δεκάδας, αποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα καταμέτρησης των πωλήσεων.

      • Sephiroth
      • Σαφώς και το σύστημα δεν μετράει όλα τα σημεία πώλησης, αλλά η GfK είναι η μόνη εταιρεία που δίνει επίσημα στοιχεία. Από εκεί και πέρα, παρά την αίσθηση ότι η κονσόλα της Nintendo έχει πάει καλά στη χώρα μας, δεν έχει φτάσει σε πωλήσεις (λογικά) ούτε τα 5.000 συστήματα. Δεν είναι περίεργο να μην έχει μπει το παιχνίδι στη δεκάδα.

    • Roronoa
    • Οσο μεγαλωνει η μεριδα της ψηφιακης πωλησης τοσο πιο αδιαφορα ειναι αυτα τα στοιχεια, που ετσι και αλλιως παντα ηταν λιγο μη αξιοπιστα.

    • Savatage80
    • Εγώ πάντως μεταξύ των γνωστών μου (δουλειά και φίλους) βρήκα 1 άτομο μεταξύ 30-35 που έχει αγοράσει Switch! Και αυτός δεν έχει καν το Mario Kart 8 γιατί το είχε αγοράσει σε παλιότερη Nintendo κονσόλα. Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη παρά μόνο με την Πορτογαλία (πληθυσμιακά, οικονομικά και σε mentality είμαστε στα ίδια επίπεδα) όχι μόνο για το gaming αλλά και σε όλους τους βασικούς δείκτες της καθημερινότητας μας.
      Η έννοια του gaming στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το τι γίνεται στην Ελλάδα, είτε αυτό έχει να κάνει με την ψηφιακή αγορά, είτε με τους τίτλους με τους οποίους καταπιάνονται οι εκάστοτε λάτρεις του αθλήματος :):) !!!

      • Tormentor
      • Savatage80 (ωραίο nick), θα συμφωνήσω μαζί σου καθώς και εγώ το kart το έχω για wii u και δεν βρίσκω κανένα λόγο για να το αποκτήσω και στο switch. Ο μόνος λόγος για το hype που δημιουργήθηκε παγκόσμιος είναι ότι οι κάτοχοι switch μπόρεσαν επιτέλους να έχουν μια εναλλακτική από το zelda,που πόσο roaming να κάνουν στα πεναμορφα τοπία του;Η δική μου οπτική είναι να κυνηγούμε αυθεντικές και ξεχωριστές ιδέες και να αφήσουμε επιτέλους τα repolished παιχνίδια.

*