Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PS5 κονσόλα, Games, τιμή, κυκλοφορία, χαρακτηριστικά, DualSense και άλλα

*
Η κατάσταση πλέον με το PS5 είναι ξεκάθαρη και πλέον έχουμε όλα τα δεδομένα για την κονσόλα νέας γενιάς της ιαπωνικής εταιρείας. Μετά από μήνες φημών, ξέρουμε ξεκάθαρα το τι ισχύει και είμαστε σε θέση να σας τα προσφέρουμε με ένα δομημένο τρόπο για να έχετε όλη τη σχετική πληροφορία.



PS5: Οι Εκδόσεις
Το PS5 θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε δύο εκδόσεις, το PS5 και το PS5 Digital Edition. Η μόνη διαφορά των δύο εκδόσεων αφορά την ύπαρξη του Blu-ray drive, ενώ σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών οι κονσόλες είναι πανομοιότυπες και δεν έχουν την παραμικρή διαφορά.

PS5: Το κουτί αγοράς
To κουτί αγοράς του PS5 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά μέσω ενός διαφημιστικού με τα Burger King που θα χαρίσει 1000 κονσόλες σε ισάριθμους τυχερούς. Δείτε το μέσα από το παρακάτω video.



PS5: Τα Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ο βασικός επεξεργαστής του PS5 είναι μια custom 8πύρηνη AMD Zen 2 CPU και μια custom AMD Radeon RDNA 2-based GPU με ισχύ 10.28 TFLOPS. O εσωτερικός σκληρός δίσκος έχει χωρητικότητα 825GB και μπορεί να προσφέρει μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα 5.5GB/s, κάτι που θα αποδοθεί σε ταχύτερες μεταφορές ανάμεσα στους διάφορους κόσμους και όχι μόνο. Για όσους θέλουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, θα υπάρχει η δυνατότητα με M.2 SSD δίσκους που θα χαρακτηρίζει ως συμβατούς η Sony. Δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα.



Η κονσόλα υποστηρίζει έξοδο εικόνας σε ανάλυση έως και 8Κ και η Sony υπόσχεται 4K ανάλυση με 120Hz refresh rate. Βασικό πλεονέκτημα της νέας γενιάς κονσολών PlayStation είναι και το 3D Audio, μια τεχνολογία που παρουσιάστηκε αναλυτικά και δείχνει το πως θα προσφέρεται ο ήχος περιφερειακά στον παίκτη κατά τη διάρκεια της δράσης.



PS5: Οι θύρες
Η κονσόλα έχει 3 θύρες USB Type-A, μία στο μπροστινό τμήμα και δύο στο πίσω. Στο πίσω μέρος υπάρχει ακόμη μία θύρα USB Type-C, καθώς και ένα Ethernet port. Για τα της σύνδεσης στο διαδίκτυο υπάρχει ακόμη και υποστήριξη 802.11ac Wi-Fi.

PS5: Οι διαστάσεις
To PS5 είναι μια τεράστια κονσόλα σε διαστάσεις και διαφέρει αρκετά από ό,τι έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα. Το σύστημα με το disc drive έχει διαστάσεις 390x104x260mm, ενώ συγκριτικά με τα άλλα μηχανήματα δείχνει σαφώς πιο…κτηνώδες.

PS5: Το DualSense Controller
Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές του PS5 είναι το χειριστήριό του που αφήνει την ονομασία DualShock και μετονομάζεται σε DualSense. Τα πλήκτρα εντολών παραμένουν σταθερά, μαζί με τους δύο αναλογικούς μοχλούς και τον σταυρό κατευθύνσεων, ενώ και η touch bar δίνει το «παρών» στο μπροστινό κεντρικά τμήμα. Ο παραδοσιακός μηχανισμός ανάδρασης έχει αντικατασταθεί με το haptic feedback για ακόμη περισσότερη λεπτομέρεια, ενώ πλέον έχουμε και τα adaptive triggers με επίπεδα αντίστασης ανάλογα το game και την ενέργεια που απαιτείται. Το χειριστήριο φέρει ενσωματωμένο μικρόφωνο, ενώ φέρει USB-C Port. Το πλήκτρο Share του DualShock 4 έχει μετονομαστεί σε Create και σας επιτρέπει να μοιραστείτε εύκολα και απλά εικόνες, videos και να κάνετε live stream από την κονσόλα σας.

PS5: Το menu και το interface
Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, η Sony παρουσίασε ένα πρώτο δείγμα από το μενού της κονσόλας. Διαβάστε αναλυτικά εδώ και δείτε το σχετικό video στη συνέχεια του άρθρου.



PS5: Backwards Compatibility
Πλέον έχουμε ξεκάθαρη εικόνα του πως θα λειτουργεί η διαδικασία. Υπάρχουν 10 PS4 games που δεν υποστηρίζονται αυτή τη στιγμή και μπορείτε να διαβάστε ποια είναι εδώ. Από κει και πέρα, στο ίδιο άρθρο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία που είναι η αναμενόμενη. Εισάγετε το PS4 game στο PS5, κατεβαίνουν τα σχετικά updates και το παιχνίδι "τρέχει" κανονικά. Αν υπάρχουν net-gen updates (δωρεάν ή με πληρωμή), κατεβαίνουν κι αυτά και μετά παίζετε. Εννοείται πως τα games που έχετε σε PS4 Blu-ray δεν θα μπορείτε να τα παίξετε αν αγοράσετε την PS5 Digital Edition.
 
PS5: PlayStation VR
Σε ό,τι αφορά το PlayStation VR, το μοντέλο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή θα είναι συμβατό, ενώ αντίστοιχα με συγκεκριμένα games θα λειτουργούν σωστά το PS VR Aim Controller και τα PS Move Motion Controllers. Σε ό,τι αφορά την κάμερα πάντως, θα είναι συμβατή αλλά θα χρειαστείτε έναν αντάπτορα που θα παρέχει η εταιρεία δωρεάν.

PS5: Το Blu-ray drive
Το PS5 στην έκδοση με το drive μπορεί να «φορτώσει» 4K Blu-rays.

PS5: Για 4Κ τηλεοράσεις;
Η συχνότερη ερώτηση είναι αν το PS5 απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν 4K τηλεόραση. Η απάντηση είναι «όχι», καθώς η κονσόλα θα συνδέεται και σε monitors/TVs με χαμηλότερη ανάλυση. Ωστόσο για να απολαύσει κανείς τα σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα χρειαστεί σίγουρα μια σύγχρονη συσκευή απεικόνισης.

PS5: Tα games λανσαρίσματος
Η Sony θα ρίξει στην αγορά το PS5 με μια σειρά παιχνιδιών τόσο από τα studios της, όσο και από συνεργάτες της. Από first party games θα έχουμε τα εξής:
- Astro’s Playroom (Japan Studio) - Προεγκατεστημένο σε κάθε κονσόλα
- Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio)
- Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (Insomniac)
- Sackboy: A Big Adventure (Sumo Digital)

Από πλευράς third party κυκλοφοριών θα έχουμε τα:
- Assassin’s Creed Valhalla (Ubisoft)
- Borderlands 3 (2K Games)
- Bugsnax (Young Horses)
- Call of Duty: Black Ops Cold War (Activision)
- Destiny 2 (Bungie)
- DiRT 5 (Codemasters)
- Devil May Cry 5: Special Edition (Capcom)
- FIFA 21 (EA Sports)
- Fortnite (Epic Games)
- For Honor (Ubisoft)
- Godfall (Gearbox)
- Immortals: Fenyx Rising (Ubisoft)
- Just Dance 2021 (Ubisoft)
- Maneater (Deep Silver)
- Mortal Kombat 11 Ultimate (Warner Bros.)
- MXGP 2020 (Milestone)
- NBA 2K21(2K Sports)
- Observer: System Redux (Blooper Team)
- Override 2: Super Mech League (Maximum Games)
- Planet Coaster (Frontier Developments)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG Corporation)
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (Ubisoft)
- Worms Rumble (Team17)

Για τα games που θα κυκλοφορήσουν για το PS5 μέχρι το τέλος του 2020, διαβάστε εδώ.

PS5: Tο PlayStation Plus Collection
Με κάθε συνδρομή στο PS Plus, οι κάτοχοι PS5 θα έχουν άμεση πρόσβαση σε μια συλλογή από τίτλους του PS4, μέσα από το PlayStation Plus Collection. Στο λανσάρισμα θα υπάρχουν μερικά από τα πιο σημαντικά games της ιαπωνικής εταιρείας και επιβεβαιώθηκαν τα εξής:
• Batman: Arkham Knight
• Battlefield 1
• Bloodborne
• Days Gone
• Detroit: Become Human
• Fallout 4
• Final Fantasy XV
• God of War
• Infamous Second Son
• Monster Hunter World
• Mortal Kombat X
• Persona 5
• Ratchet and Clank
• Resident Evil 7: Biohazard
• The Last Guardian
• The Last of Us Remastered
• Uncharted 4: A Thief’s End
• Until Dawn



PS5: H τιμή
Μπορεί να άργησε κάπως, αλλά η Sony επιβεβαίωσε τις τιμές των δύο εκδόσεων μέσα στον Σεπτέμβριο. Η έκδοση χωρίς το drive θα πωλείται έναντι €399,99, ενώ αυτή με το Blu-ray drive έναντι €499,99.

PS5: Η κυκλοφορία
Και οι δύο κονσόλες PS5 κυκλοφορούν στην Ελλάδα στις 19 Νοεμβρίου, ενώ το πρώτο κύμα των προ-παραγγελιών έχει ήδη εξαντληθεί από πλευράς αποθέματος. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν προ-παραγγελία ακόμη, απλά για να εξασφαλίσουν ένα από τα κομμάτια που θα έρθουν στα επόμενα κύματα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Δεν αντέχω τόσες εξελίξεις!
      Ώστε αληθεύει ότι το PS5 θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. Οπότε και το PS4 σιγά σιγά αργοπεθαίνει.
      Για να δούμε αν και το PS5 μπορεί να κάνει τη διαφορά και να είναι άξιος αντιπρόσωπος της κληρονομιάς που αφήσανε οι προκάτοχοί του.

      • yaponvezos
      • Αλήθευε από καιρό. Η αμέσως προηγούμενη δήλωση της Sony ήταν ότι πάει είτε για άνοιξη είτε για τέλη 2020. αυτομάτως για να πάει για 2021 κάτι πρέπει να στραβώσει. Να πάει για 2019 ήταν πάντα αδύνατο, δεν είπε ποτέ η Sony κάτι τέτοιο και ο ένας που το υποστήριξε και πήρε το internet στο λαιμό του το υποστήριζε με άκυρη λογική και το λέγαμε κι εμείς εδώ από τότε πως έλεγε μπούρδες.

*