Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πατέντα της Sony ρίχνει φως στις λειτουργίες του backwards compatibility για το PS5

*
Ο στόχος της Sony με το backwards compatibility στο PlayStation 5 είναι να εξασφαλιστεί οτι παλαιότερης γενιάς λογισμικό θα τρέχει με τον καλύτερο τρόπο στο νέο hardware και συνεχώς αναζητά τρόπους για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας. Ακόμα δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα δουλεύει αυτό, όμως ρίχοντας μια ματιά σε πατέντες που έχει καταθέσει η εταιρεία, μπορεί κανείς να σχηματίσει μια πρώτη άποψη.

Πρώτα απ' όλα η Sony θα τρέχει το λογισμικό στο hardware για το οποίο είναι σχεδιασμένο, προκειμένου να γίνεται καταγραφή των χαρακτηριστικών απόδοσης. Στη συνέχεια το ίδιο λογισμικό θα τρέχει στο νέο hardware και θα συγκρίνονται τα αποτελέσματα. Στόχος είναι η ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας, ώστε στη νέα συσκευή να επιτυγχάνεται η ίδια απόδοση με το παλαιό hardware.


Η Sony θέλει να εξαλείψει την πιθανότητα εμφάνισης νέων προβλημάτων. Παρόλο που οι σύγχρονες κονσόλες μοιάζουν με PC, σε κάθε γενιά υπάρχει τεχνολογία που κάνει τις πλατφόρμες να ξεχωρίζουν. Το ισχυρότερο hardware δε σημαίνει απαραίτητα καλύτερη απόδοση, γι' αυτό η Sony θα ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία που αποτελεί μόνο την αρχή.

Όταν οι έλεγχοι ολοκληρωθούν και το παιχνίδι τρέχει ομαλά στη νέα κονσόλα, αρχίζει η διαδικασία βελτιστοποίησης, για να διαπιστωθεί αν το παιχνίδι μπορεί να εκμεταλλευτεί το νέο hardware. Η διαδικασία θα συνεχίζεται μέχρι να μην υπάρχει νέο ανώτατο οριο. Είναι κάτι που μοιάζει με το overclocking σε PC και αναμένουμε να δούμε πόσες γενιές πίσω θα μπορούμε να πάμε με το PS5.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*