Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Black Friday 2018 στην Ελλάδα: ημερομηνία και προσφορές

*
Η Black Friday είναι πλέον και στη χώρα μας μια από τις σημαντικότερες περιόδους που φέρνει εκπτώσεις στα μικρά και μεγάλα καταστήματα. Πότε πέφτει, πότε είναι και ποιες προσφορές και ευκαιρίες θα βρείτε;

Η Black Friday είναι πλέον και στη χώρα μας μια από τις σημαντικότερες περιόδους που φέρνει εκπτώσεις στα μικρά και μεγάλα καταστήματα και σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες. Μέσα σε αυτές είναι και τα videogames και τα gadgets, οπότε καλό θα είναι να κάνετε σιγά-σιγά τον προγραμματισμό σας για να προλάβετε όλες τις προσφορές που θα «σκάσουν» εκείνες τις μέρες. Η Black Friday 2018 πέφτει στην Ελλάδα την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου και ουσιαστικά αποτελεί το εφαλτήριο της εορταστικής περιόδου. Φέτος, η Black Friday πέφτει για την Ελλάδα την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, αλλά όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, θα επεκταθεί και μερικές μέρες πριν και μερικές μέρες μετά. Αναμένεται λοιπόν να δούμε μεγάλες εκπτώσεις σε σημαντικά ηλεκτρονικά είδη και όχι μόνο. Στην αγορά της Αμερικής, η Black Friday πέφτει πάντα την πρώτη Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ο θεσμός της Black Friday ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στις ΗΠΑ, αν και υπάρχουν αναφορές και από το 1932, όταν -την εποχή του μεγάλου Κραχ, οι καταστηματάρχες έπρεπε να κάνουν εξευτελιστικές προσφορές για να μπορέσουν να βγάλουν τα προς το ζην. Όσον αφορά τώρα στο γιατί λέγεται «μαύρη» η συγκεκριμένη Παρασκευή, υπάρχουν πολλές ιστορίες που συνδέονται σχετικά.




Μία από αυτές αναφέρει πως επειδή στη δεκαετία του 1960 οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφες, οι καταστηματάρχες είχαν δύο χρώματα μελανιού, ένα κόκκινο για να γράφουν τις μέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και ένα μαύρο για τις μέρες με θετικό ισολογισμό. Άλλοι αποδίδουν το μαύρο χρώμα στις…μαύρες μέρες των καταστηματαρχών, μιας και οι προσφορές που κάνουν καταστρέφουν την κερδοφορία τους. Μια άλλη εκδοχή αναφέρει πως ο όρος εφευρέθηκε από τους τροχονόμους στη Φιλαδέλφεια, οι οποίοι όταν άρχισε να καθιερώνεται ο θεσμός, είδαν μπροστά στα μάτια τους να εξελίσσεται ένα κυκλοφοριακό χάος.

Μάθε πρώτος όλες τις προσφορές της Black Friday 2018 στην Ελλάδα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*