Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Capcom: Χαμηλότερος τζίρος, υψηλότερα κέρδη

*
Μπορεί η Capcom να είχε μια σχετική ήσυχη χρόνια, αλλά τα αποτελέσματα είναι ευχάριστα. Ο τζίρος έπεσε μεν για τη χρονιά που έκλεισε, αλλά η κερδοφορία βελτιώθηκε, ακόμη και με τρόπους που ίσως να μη φαντάζεται κάποιος τόσο εύκολα. Ο τζίρος λοιπόν ανήλθε στα 64,23 δισ. yen ενώ το κέρδος στάθηκε στα 6,6 δισ. yen. Για το νέο οικονομικό έτος Capcom ελπίζει σε τζίρο ύψους 76 δισ. yen και κέρδος ύψους 7,7 δισ. yen περίπου. Όσο για τη συνεισφορά των διαφόρων τίτλων, το Resident Evil: Revelations 2 έφτασε το 1,1 εκατομμύρια σε πωλήσεις, την ώρα που οι πωλήσεις του Monster Hunter 4 Ultimate έφτασαν στα 3,4 εκατομμύρια.



Καλά τα πήγε και το Ultra Street Fighter IV, που συμπληρώνει τους τίτλους που κινήθηκαν κατά τις προβλέψεις της εταιρείας. Πολύ θετική ήταν η συνεισφορά του Dead Rising 3 σε Xbox One και PC, αφού συνεχίζει να πουλά και είναι πλέον σε στάδιο που αποφέρει κέρδη χωρίς κόστος. Το Gaist Crusher God για 3DS δεν τα πήγε όσο καλά ήλπιζε η Capcom πάντως, αλλά, τουλάχιστον, επανήλθε σε κερδοφορία το Monster Hunter Freedom Unite σε iOS, ύστερα από ανανέωση του επιχειρηματικού του μοντέλου. Η εταιρεία στοχεύει να πουλήσει στο μέλλον 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα του Monster Hunter Stories (3DS) και περί τα 2 εκατομμύρια Street Fighter V (PC, PS4).

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • agilebeast
    • Υπήρχε μεγάλη δυσφορία από το κοινό στη Δύση για το γεγονός ότι η Capcom επιμένει να βγάζει το Monster Hunter σε φορητή κονσόλα και ειδικά στο αδύναμο 3DS. Εδώ όμως φαίνεται ότι αυτή η κίνηση της βγαίνει γιατί με μηδαμινό κόστος βγάζουν ένα τίτλο ο οποίος τους φέρνει πολλά εκατομμύρια κέρδη. Αυτή τη στιγμή το κοινό του Monster Hunter είναι μαζεμένο στις Nintendo κονσόλες και να τη κυκλοφορήσουν κάπου αλλού θα ήταν τρομερό ρίσκο. Θεωρώ δεδομένο ότι και τα επόμενα παιχνίδια της σειράς θα κυκλοφορήσουν μάλλον στο NX με τα assets του Monster Hunter 3 Ultimate για το Wii U.

    • agilebeast
    • Λογικά η Nintendo θα έριξε πολλά λεφτά για να πάρει το MonHun αφού στην Ιαπωνία όποιος έχει αυτό το τίτλο και τα Pokemon είναι ο σίγουρος νικητής της γενιάς αφού είναι τα 2 μεγαλύτερα franchise εδώ και 6 χρόνια εκεί. Επίσης η ανακοίνωση και η συμφωνία θα είχε έρθει σε μία εποχή όπου το hype για το 3DS ήταν τρομερό. Επιπλέον η Nintendo έκανε ότι μπορούσε για να ικανοποιήσει τη Capcom αφού θεωρώ ότι το Circle Pad Pro βγήκε για να τους ικανοποιήσει. To γεγονός ότι το Vita δεν έδειξε και ιδιαίτερο ανταγωνισμό βοήθησε αρκετά.

*