Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρώην στέλεχος του Xbox φοβάται την πιθανή επίδραση του Game Pass στην αγορά

*
Ο Ed Fries, πρώην στέλεχος της Microsoft και του Xbox, φοβάται την πιθανή επίδραση που θα έχει το Xbox Game Pass στην βιομηχανία των videogames. Συγκεκριμένα, το σύγκρινε με το Spotify και το πως έχει επηρεάσει και αυτό με την σειρά του την μουσική βιομηχανία.

Ο Ed Fries δήλωσε: "Το μόνο πράγμα που κάνει η Microsoft και με αγχώνει είναι το Game Pass. Με φοβίζει διότι είναι παρόμοιο σχεδόν με το Spotify που δημιουργήθηκε για την μουσική βιομηχανία. Όταν εκτοξεύθηκε κατέστρεψε την μουσική βιομηχανία αφού έριξε στο μισό τα ετήσια έσοδα των μουσικών εταιριών. Έκανε τον κόσμο να μην αγοράζει πλέον τραγούδια. Κανένας δεν αγοράζει τραγούδια στο iTunes για παράδειγμα, υπάρχουν όλα στο subscription service. Ήδη η Apple ανέφερε πως θα αφαιρέσει την επιλογή αγοράς τραγουδιών γιατί κανένας δεν αγοράζει".

Από την άλλη, ο music industry journalist Tim Ingham διαφωνεί με τα σχόλια του Fries αναφέροντας πως το Spotify δεν έριξε τα έσοδα της μουσικής βιομηχανίας, αλλά η πειρατεία. Το Spotify και η τεχνολογία cloud, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έδωσαν στους music fans μια πιο νόμιμη εναλλακτική λύση.

Η Microsoft, με την σειρά της, αναφέρει πως οι συνδρομητές του Game Pass συνεχίζουν να σπαταλούν χρήματα μέσω in-game transactions, expansion content και την αγορά επιπλέον παιχνιδιών. O Satya Nadella δήλωσε πως το 2021, οι συνδρομητές του Xbox Game Pass παίζουν 40% παραπάνω games και ξοδεύουν 50% περισσότερα χρήματα από όσους δεν είναι μέλη.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*