Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Playdate: Νέα φορητή κονσόλα με το πιο περίεργο control setup που έχουμε δει (video)

*
Η Panic αποκάλυψε το Playdate, μια νέα μικροσκοπική κονσόλα που είναι ειδικά σχεδιασμένη για games ανεξάρτητων δημιουργών. Έχει χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα που κυριαρχεί στο εξωτερικό τμήμα, η οθόνη της είναι ασπρόμαυρη, ενώ πέραν των κλασικών πλήκτρων και του σταυρού κατευθύνσεων, φέρει ένα μοχλό-γερανό στο δεξί τμήμα για τις πιο «περίεργες» εντολές που μπορούν να δοθούν σε videogames.



Διαστάσεις

H Panic τόνισε πως θέλει να δημιουργήσει κάτι εντελώς ξεχωριστό και πραγματικά αυτό που βλέπουμε ακολουθεί αυτή τη λογική. Η συσκευή έχει διαστάσεις 74x76x9mm, η οθόνη της έχει διαγώνιο 2,7 ιντσών, δεν φέρει οπίσθιο φωτισμό και θυμίζει ένα stretched iPod Nano.

Συνδεσιμότητα

Συνδέεται μέσω Bluetooth, USB-C, έχει υποδοχή για ακουστικά και επαναφορτιζόμενη μπαταρία. «Τρέχει» ένα custom λειτουργικό που έχει δημιουργηθεί από την Panic και το σκεπτικό του γύρω από τα συμβατά παιχνίδια ξεφεύγει από τις γνωστές επιλογές.



Games

Το hardware θα πωλείται με ένα “season” παιχνιδιών, δηλαδή 12 τίτλους που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το Playdate και θα κυκλοφορήσουν σταδιακά. Την πρώτη ημέρα που θα ανοίξετε την κονσόλα θα εμφανιστεί το πρώτο από αυτά τα games και κάθε επόμενη εβδομάδα θα ξεκλειδώνεται και το επόμενο. Όσα παιχνίδια αποκαλύπτονται στο χρήστη, θα μένουν στην κατοχή του για πάντα. Το πρώτο παιχνίδι που θα δούμε είναι το Crankin’s Time Travel Adventure και έχει δημιουργηθεί από τον Keita Takahasi του Katamari Damacy.

Άλλοι δημιουργοί που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα είναι ο Bennet Foddy (Qwop), το Shaun Inman (The Last Rocket) και Zach Gage (Really Bad Chess, Flip Flop Solitaire). Όσον αφορά τα games που μπορεί να εμφανιστούν μετά την πρώτη δωδεκάδα, η Panic σημειώνει ότι μπορεί να σκεφτεί ενδεχόμενο έξτρα seasons.



Τιμή και κυκλοφορία

Η κυκλοφορία του Playdate αναμένεται στις αρχές του 2020 και σε τιμή κοντά στα 149 δολάρια. Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο 2019, ωστόσο προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιες χώρες θα κυκλοφορήσει.

Δείτε μερικά ενδιαφέροντα πλάνα, από το video του IGN.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*