Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xbox Series X: Στη δημοσιότητα μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του

*
H Microsoft άρχισε να μιλάει επίσημα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox Series X και μέσα από ένα νέο post στο επίσημο blog της, μας κάνει σοφότερους. Όπως σημειώνει η αμερικανική εταιρεία, η νέα κονσόλα της θα είναι πιο ισχυρή και αρκετά μπροστά από οτιδήποτε έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα. Δείτε ένα πρώτο slide με τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα οποία μιλάει αυτήν τη στιγμή η Microsoft.



Ισχύς
- Next Gen Custom Επεξεργαστής: Αρχιτεκτονική Zen 2 και RDNA 2, τέσσερις φορές πιο ισχυρό από το Xbox One και 12 TFLOPS GPU (διπλάσια ισχύς από του Xbox One X πάνω από 8 φορές περισσότερη από αυτή του αρχικού Xbox One).
- Variable Rate Shading (VRS): Πιο έξυπνη διαχείριση πόρων για τους developers με προτεραιότητα σε ξεχωριστά effects αντί για όλα τα pixels της οθόνης. Αποτέλεσμα αυτού, πιο σταθερά frame rates.
- Hardware-accelerated DirectX Raytracing: Dynamic και ρεαλιστικά περιβάλλοντα με hardware-accelerated DirectX Raytracing για πιο ακριβείς αντανακλάσεις και απεικόνιση.

Ταχύτητα
- SSD αποθηκευτικός χώρος: Νέας γενιάς SSD
- Quick Resume: Το νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει να συνεχίζετε από εκεί που σταματάτε σε πολλαπλά games, χωρίς να περιμένετε πολλά loading screens.
- Dynamic Latency Input (DLI): Ακόμη χαμηλότερο latencyστην επικοινωνία των χειριστηρίων με την κονσόλα.
- HDMI 2.1: Σε συνεργασία με το HDMI forum και κατασκευαστές τηλεοράσεων, θα υποστηρίζονται χαρακτηριστικά όπως Auto Low Latency Mode (ALLM) και Variable Refresh Rate (VRR). Το πρώτο επιτρέπει στην κονσόλα να παραμένει συνδεδεμένη στο χαμηλότερο latency mode, ενώ το VRR συγχρονίζει το refresh rate της τηλεόρασης με αυτό του παιχνιδιού.
- Υποστήριξη 120fps: Έως και 120fps στα παιχνίδια, ξεπερνώντας ό,τι ξέραμε για τα 60fps.

Συμβατότητα προς τα πίσω
Έχοντας επενδύσει αρκετά στη συμβατότητα προς τα πίσω, η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της για αυτό το χαρακτηριστικό στο Xbox Series X.
- 4 γενιές gaming: Τα παιχνίδια του Xbox One και τα backward compatible games του Xbox 360 και του αρχικού Xbox θα παίζουν καλύτερα στη νέα κονσόλα. Και όταν μιλάμε για καλύτερη συμπεριφορά, η Microsoft σημειώνει ταχύτερο loading, βελτιωμένες αναλύσεις και απεικόνιση και πιο σταθερό frame rate. Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται περισσότερη δουλειά από τον developer.
- Περιφερειακά: Όλα τα περιφερειακά του Xbox One θα είναι επιβεβαιωμένα συμβατά με το Xbox Series X.
- Smart Delivery: Με αυτήν την τεχνολογία ο παίκτης θα αγοράζει ψηφιακά πάντα την καλύτερη έκδοση που μπορεί να παίξει η κονσόλα του. Μέσω του Smart Delivery, όλα τα παιχνίδια των Xbox Game Studios θα το προσφέρουν από την πρώτη μέρα, ενώ η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη και στους developers και publishers που σχεδιάζουν κυκλοφορίες που θα εμφανιστούν πρώτα στο Xbox One και μετά στο Xbox Series X. Ουσιαστικά, με το χαρακτηριστικό αυτό η Microsoft υλοποιεί το cross-buy. Αγοράζοντας ένα παιχνίδι για Xbox One, αυτομάτως θα μπορείτε να το κατεβάσετε στο Xbox Series X, όποτε γίνει διαθέσιμη η αντίστοιχη έκδοση, δίχως επιπλέον κόστος.
- Xbox Game Pass: Η υπηρεσία θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στο Xbox Series X και όλα τα first party games όπως το Halo Infinite θα μπαίνουν εκεί με την κυκλοφορία τους.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*