Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Shovel Knight: King of Cards Preview

*
Οι εντυπώσεις μας από το Shovel Knight: King of Cards, μέσα από ένα αναλυτικό preview.

Το αναμενόμενο τελικό campaign του Shovel Knight: Treasure Trove είναι ακόμα ένα prequel στο οποίο ο King Knight πρέπει να εξολοθρεύσει τους Τρεις Βασιλιάδες που κυριαρχούν ώστε να γίνει ο αυτοκράτορας. Το King of Cards είναι το μεγαλύτερο campaign της σειράς. Θα περιέχει περισσότερες από 30 πίστες μοιρασμένες σε 4 καινούριους κόσμους. Στο πλαίσιο της Gamescom 2019 δοκιμάσαμε -και ευτυχώς ολοκληρώσαμε, γλιτώνοντας την καζούρα στο τσακ- δύο από τις πίστες του, ξεχνώντας σχεδόν αμέσως το γεγονός ότι είναι έχει αισθητική 8-bit μιας και η ομορφιά του (συνεχίζει να) μας παρασέρνει στο σύμπαν του.




Η πρώτη από τις δύο ήταν μέσα σε ένα κάστρο με ιδιαίτερα εκνευρισμένους εχθρούς που ήταν μέρος υποδειγματικού game design. Μπορεί το παιχνίδι να αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους fans του 2D side-scrolling platformer και κάθε ένα checkpoint να είναι λόγος για κραυγή ευχαρίστησης, όμως όταν πιάσει κανείς το νόημα μπορεί να ανακαλύψει πολλά περισσότερα από το πόσο σθεναρή αντίσταση μπορεί να βρει στο διάβα του. Τι εννοούμε όμως εδώ; Το πρώτο playthrough μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο και τα εμπόδια που εμφανίζονται να εκνευρίσουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Τη στιγμή όμως που ο παίκτης συνηθίσει το μοτίβο του εκάστοτε level, όταν δηλαδή πάρει είδηση ποιοι εχθροί είναι ευαίσθητοι στα πλάγια χτυπήματα (με dash) και ποιοι στα χτυπήματα από ψηλά, το μόνο που μένει είναι να χειρίζεται καλά το dash πάνω σε τοίχους ή εχθρούς ούτως ώστε να κερδίσει το έξτρα άλμα για να βρεθεί ακριβώς εκεί που θέλει και τότε το παιχνίδι τρέχει σε διαφορετικούς ρυθμούς. Τότε λοιπόν θα εκτιμήσει τη δουλειά που έχει πέσει στο game design. Κάθε εχθρός μπορεί να σταθεί ως βοήθημα στο να φτάσει ο παίκτης σε ένα δυσπρόσιτο σημείο της πίστας, να ανακαλύψει καμουφλαρισμένους διαδρόμους, να κάνει combo επιθέσεων με τον King Knight να μοιάζει με χορευτή–δολοφόνο και να αποφεύγει χτυπήματα από πολλαπλούς εχθρούς, κάτι που πάντα μας κάνει να αισθανόμαστε για λίγα δευτερόλεπτα βιρτουόζοι του χειριστηρίου.



Η δεύτερη πίστα ήταν σε ένα σκοτεινό δάσος με βάλτους. Όπως μας ενημέρωσαν, ήταν level μετά τα μισά του campaign, οπότε και την περιμέναμε την πιο αυξημένη δυσκολία. Οι εχθροί ήταν περισσότεροι και είχαν πιο απλό move set από αυτούς της πρώτης πίστας που δοκιμάσαμε, όμως ήταν ολοφάνερο πως η θέση τους στα συγκεκριμένα σημεία του level που τους συναντήσαμε επιβάλει καλή χρήση των skills που πρέπει να έχει αποκτήσει ο παίκτης όταν φτάσει εκεί. Αυτά δηλαδή που προαναφέραμε, που αποσκοπούν στην ουσία στη σωστή διαχείριση του χώρου που έχει ο παίκτης και στον ορθό συνδυασμό κινήσεων/αλμάτων τη σωστή στιγμή. Το αίσθημα του επιτεύγματος ήταν δυνατό κάθε φορά που φτάναμε σε πιο προχωρημένο σημείο, ακόμα κι αν χρειάζονταν περισσότερες από 5 προσπάθειες για να το καταφέρουμε.



Το King of Cards είναι πανέμορφο, συνεχίζοντας φυσικά την παράδοση των campaigns που προηγήθηκαν, και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό του soundtrack δείχνει άκρως ελκυστικό. Το ευχάριστο που διαπιστώσαμε είναι πως η δυσκολία που συναντήσαμε δείχνει αμείωτη επινοητικότητα από μεριάς Yacht Club Games που φαίνεται να συμπεριφέρεται στο franchise με ιδιαίτερη αγάπη. Ορισμένα σημεία του μοιάζουν με puzzles, τα οποία ο παίκτης πρέπει να αντιμετωπίσει με προσοχή και δεξιοτεχνία και τα boss fights που δοκιμάσαμε αποτέλεσαν το (γλυκόξινο) κερασάκι στην τούρτα του demo.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*