Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

51 Worldwide Games Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το 51 Worldwide Games φέρνει στο Nintendo Switch μια συλλογή από παιχνίδια που δεν γνωρίζαμε πως χρειαζόμαστε.

Πάνε σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Clubhouse Games για το Nintendo DS και τώρα, με το Nintendo Switch, φαίνεται πως επικρατούν οι ιδανικές συνθήκες για ένα follow-up. Αν μη τι άλλο, η Nintendo έχει δείξει με πάρα πολλούς τρόπους το πόσο θέλει οι παίκτες να πειραματίζονται με το πώς παίζουν με την υβριδική της κονσόλα. Έτσι φτάνουμε στο 51 Worldwide Games που μετατρέπει το Switch σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, σε τραπεζάκι για… τράπουλα, σε διάδρομο μπόουλινγκ, ακόμα και σε μουσικό όργανο.




Κάθε παίκτης επιλέγει στην αρχή του παιχνιδιού μια μικρή φιγούρα, η οποία θα τον εκπροσωπεί σε παίκτες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η φιγούρα ξέρει τα αγαπημένα παιχνίδια του παίκτη, το φαγητό που του αρέσει περισσότερο, ακόμα και το μεγαλύτερο πόθο της καρδιάς του (για τους ρομαντικούς). Αφού λοιπόν ο παίκτης την ετοιμάσει και η φιγούρα του πάρει σάρκα και οστά (ψηφιακά πάντα), αυτή θα εμφανίζεται σε άλλους παίκτες ως ο οδηγός τους, ο οποίος θα είναι εκεί για να τους συμβουλέψει για ποια παιχνίδια θα παίξουν, να τους μάθει πώς παίζονται και να τους κάνει παρέα. Ο προσωπικός μας οδηγός έχει διακριτικό ρόλο στο παιχνίδι, μιλώντας μας μόνο στην αρχή ενός παιχνιδιού. Αν γνωρίζουμε ήδη τους κανόνες, μπορούμε να τον σταματήσουμε πολύ εύκολα και να μη χάσουμε χρόνο με άσκοπα πράγματα. Αυτό είναι και κάτι που συμβαίνει σχεδόν σε οτιδήποτε περιέχει το παιχνίδι, αφού πρώτο ρόλο παίζει η διασκέδαση και δη η διασκέδαση με την παρέα, οπότε και οποιαδήποτε περιττή αναμονή θα μείωνε το ενδιαφέρον.



Αναπόφευκτα όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα παιχνίδι που δεν ξέρουμε πώς παίζεται, ή δεν το έχουμε ξανακούσει ποτέ. Μερικές φορές οι συμβουλές του οδηγού μάς σχηματίζουν ένα θολό τοπίο και σε αυτές τις περιπτώσεις δοκιμάσαμε το παιχνίδι για να δούμε τις κινήσεις του αντιπάλου μας ώστε να καταλάβουμε τους κανόνες λιγάκι καλύτερα. Αν και ποτέ δεν μας ρίχνει σε νερά που δεν μπορούμε με τίποτα να κολυμπήσουμε, το παιχνίδι σίγουρα θα μπορούσε να εξηγήσει κάποια παιχνίδια καλύτερα. Από την άλλη, βλέπουμε παιχνίδια που πολλοί από εμάς παίζαμε από παλιά, όπως το Ludo -ελληνιστί Γκρινιάρης- το Hit and Blow, που οι περισσότεροι το ξέρουν ως Mastermind, και το Four-in-a-row, ένα από τα επιτραπέζια που βρίσκονται σε τόσα πολλά σπίτια που είναι σαν να τα χορηγεί το κράτος. Ειδικά αυτά τα παιχνίδια είναι που μας ενθουσιάζουν, γιατί σε αυτά ακριβώς φαίνεται το πόσο καλά σχεδιασμένος είναι ο τίτλος, αλλά και το πόσο σωστά τα διαχειρίζεται. Παρόλα αυτά, ορισμένα παιχνίδια κυλάνε πολύ αργά και άλλα πολύ γρήγορα χωρίς να χρειάζεται. Στη μια περίπτωση μπορεί να κουράσουν, ενώ στην άλλη μπορεί ο παίκτης να χαθεί και να αναρωτιέται πότε συνέβη τι από τη μεριά του αντιπάλου.



Έχουμε όμως και παιχνίδια που δεν έχουν να κάνουν με τράπουλα ή με επιτραπέζιο. Στις περιπτώσεις των Toy Tennis, Toy Football ή και Toy Boxing έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις τύπου mini game που είναι διασκεδαστικά με διαφορετικό τρόπο, ο οποίος αν και δεν κρίνεται ως απλό γέμισμα χώρου στη συλλογή, ξεθωριάζει μετά από λίγο, είτε παίζουμε μόνοι, είτε με παρέα. Και αν και υπάρχουν διάφορες επιλογές τέτοιου τύπου, όπως τα Toy Curling, Toy Baseball και Air Hockey, το παιχνίδι είναι στα καλύτερά του όταν ασχολούμαστε με τα πραγματικά, παραδοσιακά «ClubHouse» games. Ακόμα και αν πρόκειται για το Darts (βελάκια), στο οποίο παίζουμε και με motion controls. Εδώ να σημειώσουμε ότι τα motion controls στο μπόουλινγκ είναι ό,τι χειρότερο έχει να μας δώσει το παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι ξεκλειδώνει τα επίπεδα δυσκολίας του σταδιακά, δίνοντάς μας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το εκάστοτε παιχνίδι που σίγουρα δεν έχουμε ξανακούσει. Αν και κάποια δεν γίνονται ποτέ πραγματικά δύσκολα (βλ. Slot Cars) και άλλα γίνονται πολύ (βλ. σκάκι), σε περιπτώσεις παιχνιδιών με χαρτιά, όπως το κλασσικό Texas Hold ’em, η δυσκολία αυξάνεται χωρίς εκνευριστικά τεχνάσματα του AI.



Όταν παίζουμε με παρέα υπάρχουν ανισότητες ανάλογα με το παιχνίδι που θα επιλέξουμε. Κάποια από τα παιχνίδια απαιτούν δεύτερο (ή και τρίτο ή και τέταρτο) Nintendo Switch. Όταν βρισκόμαστε στο δωμάτιο με μόλις άλλον έναν παίκτη, η λίστα με τα παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε (με τη χρήση ενός Switch) μικραίνει. Η λίστα με τα παιχνίδια που μπορούν να παιχτούν από 4 παίκτες σε ένα Switch περιέχει… μόλις δύο επιλογές: Blackjack και Ludo. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στο online κομμάτι του παιχνιδιού. Με εξαίρεση όταν παίζουμε solo, η πλήρης λίστα του 51 Worldwide Games δεν είναι ποτέ πλήρως διαθέσιμη στην παρέα.



Μέσα στο 51 Worldwide Games είναι εύκολο για τον οποιονδήποτε να βρει ένα μικρό θησαυρό -ίσως πολλούς μικρούς θησαυρούς- και παίζοντας να μάθει και μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που θα τον κάνουν να δει με άλλο μάτι αυτά τα παιχνίδια. Όταν μάλιστα παίξει με παρέα, κυρίως όμως με μόνο ένα ακόμα άτομο, το παιχνίδι παίρνει άλλη τροπή και η διασκέδαση μπορεί να ανέβει κατακόρυφα. Όταν προστεθούν και άλλα άτομα στην παρέα όμως ο τίτλος δείχνει τους περιορισμούς του. Αλήθεια, υπάρχει σημαντικός λόγος να μην υπάρχουν καν leaderboards; 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολλές επιλογές κλασικών παιχνιδιών και καλή περιγραφή των κανόνων τους (τις περισσότερες φορές)
  • Πανέμορφη απόδοση όλων των παιχνιδιών σε ένα καλοσχεδιασμένο πακέτο all-in-one
  • Διάφοροι τρόποι παιχνιδιού
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μεγάλοι περιορισμοί όταν υπάρχουν 3 ή 4 παίκτες
  • Περιορισμοί και στο online κομμάτι
  • Οι κινήσεις του AI γίνονται πιο γρήγορα απ’ όσο θα θέλαμε μερικές φορές
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*