Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hearthstone: Rastakhan’s Rumble Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Hearthstone: Rastakhan’s Rumble κατέφθασε στον πετυχημένο τίτλο της Blizzard, έχοντας τοποθετήσει στη βιτρίνα του Hearthstone τις αγαπημένες φυλές των Troll. To παιχνίδι βασίζει το οπτικό και σχεδιαστικό του κομμάτι σε ήρωες και τοποθεσίες του Horde, όπως π.χ. τον Zul'jin, την Gurubashi Arena, έχοντας, όπως και στα προηγούμενα expansion, το όμορφο και διασκεδαστικό εικαστικό. Το θεματικό της υπόθεσης το πήραν στα σοβαρά σ’ ότι αφορά και τις ονομασίες συγκεκριμένων καρτών. Για παράδειγμα, κάθε class έχει κάρτες που χαρακτηρίζονται ως “Spirits”, οι οποίες έχουν stealth για ένα γύρο, 0 attack, 3 HP και διάφορα passive effects. Άλλες κάρτες Legendary χαρακτηρίζονται ως LOA, δηλαδή τα πλάσματα που λατρεύονται από τα trolls (Wild Gods), ενώ η Champion Legendary αποτελεί τον χαρακτήρα που πλαισιώνει το αντίστοιχο Loa. To ακόμη πιο ωραίο της υπόθεσης είναι ότι στην arena συμμετέχουν 9 ομάδες από μαχητές οι οποίες αντιστοιχούν στο εκάστοτε in-game class και κάθε ομάδα την αντιπροσωπεύει μία θεότητα/πλάσμα LOA και ένας ισχυρός troll champion. Όλα αυτά μπορεί να μην είναι κάτι παραπάνω από ένας τρόπος παρουσίασης, μιας και δεν πρόκειται για νέα types ή μηχανισμούς, αλλά βάζουν το παίκτη στο κόσμο και τη θεματική του expansion.



Mε τα troll και τις αρένες στο προσκήνιο, δε γίνεται να μην υπάρχει και το κατάλληλο (single player) event το οποίο προσφέρει στους παίκτες δυνατές αναμετρήσεις με γνωστoύς ήρωες από το lore του παιχνιδιού. Το Rumble Run είναι ένα πετυχημένο mode το οποίο βάζει το παίκτη στο ρόλο του Rikkar, ενός νεαρού Troll champion που θέλει να αναδειχθεί ως ένας ικανός χαρακτήρας μέσω μαχών στη Gurubashi Arena. Σε αντίθεση με προηγούμενα single player modes, o παίκτης καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε 3 τυχαία shrines, με το κάθε shrine να αντιστοιχεί σ’ ένα συγκεκριμένο class και ένα random generated deck. Τα shrines έχουν ένα αρκετά ισχυρό passive effect, ενώ η παρουσία τους στο παιχνίδι θυμίζει τα totems του Shaman class. Έχουν 0 attack, συγκεκριμένο αριθμό health points και όταν καταστραφούν από τον αντίπαλο, επανέρχονται μετά από τρεις γύρους. Το κάθε boss έχει επίσης το δικό του shrine, με τις δικές του passive ικανότητες, oπότε καθ’ όλη τη διάρκεια της μάχης, υπάρχει πάντοτε στο μυαλό του παίκτη η προστασία του δικού του shrine, αλλά και η γρήγορη καταστροφή εκείνου του αντιπάλου.



Εάν συνδυάσει κανείς την ιδιαιτερότητα των shrines με τα τυχαία decks και την επιλογή νέων, τυχαίων καρτών από κάθε νίκη απέναντι στο εκάστοτε boss, καταλαβαίνει γρήγορα ότι το Rumble Run αποτελεί ένα άκρως διασκεδαστικό single player mode, Μα πάνω απ’ όλα, πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσει κανείς καλύτερα τις νέες κάρτες που εισάγονται με το τελευταίο expansion της Blizzard. Γενικότερα έχει έναν ικανοποιητικό βαθμό πρόκλησης και απαραίτητη random λογική, ώστε να ωθήσει τον παίκτη να προσπαθήσει ξανά και ξανά για να ολοκληρώσει τα challenges της Gurubashi Arena. Οι 135 κάρτες δεν εισάγουν κάτι το φοβερό, απλώς καταφέρνουν και ανανεώνουν την καρδιά του Hearthstone. Aν εξαιρέσουμε το μηχανισμό του Overkill, δεν υπάρχουν άλλα effects ή μηχανισμοί που θα φέρουν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Το Overkill αποτελεί skill συγκεκριμένων καρτών, το οποίο ενεργοποιείται με πολύ απλό τρόπο. Εφόσον ο παίκτης καταστρέψει κάρτα του αντιπάλου, προκαλώντας παραπάνω damage από τα health points που είχε το εκάστοτε minion, τότε ενεργοποιείται και το Overkill effect. Είναι μια χαριτωμένη κίνηση η οποία βάζει τον παίκτη να σκεφτεί λίγο παραπάνω με ποιο minion να επιτεθεί στον επόμενο αντίπαλο.



Γενικότερα όμως, το Rastakhan’s Rumble δεν έχει κάνει την παρουσία του αισθητή στο meta game, τουλάχιστον για την ώρα. Αυτό μπορεί να ξινίσει λίγο σε κάποιους που επένδυσαν στο νέο expansion, μιας και θα ευελπιστούσαν σε περισσότερες κάρτες οι οποίες θα επηρέαζαν το meta game και ενδεχομένως να δημιουργούσαν ολοκαίνουρια και πανίσχυρα decks. Από την άλλη, υπάρχει και κοινό (μεγάλο σε αριθμό) που δεν προχωράει σε συνεχή pre-orders νέων expansion και το οποίο θα χαίρεται που οι κάρτες από τις προηγούμενες αγορές συνεχίζουν και παίζουν σημαντικό ρόλο στον κόσμο του Hearthstone ακόμη και τώρα. Αυτό προσφέρει στον παίκτη την αίσθηση της αξίας αυτού που αγοράζει, χωρίς να νιώθει ότι πρέπει να επενδύσει σε ένα μεγάλο πακέτο καρτών, λίγους μήνες μετά την αγορά του προηγούμενου expansion. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι δεν υπάρχουν και game-changers. O αγαπημένος Zul’jin αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα σούπερ κάρτας για τον Secret Hunter, η οποία προσφέρει την απαραίτητη δύναμη και ποιότητα που θα ήθελε κάποιος από μία ολοκαίνουρια κάρτα legendary.



Το Rastakhan’s Rumble εμπλουτίζει ουσιαστικά τις βάσεις που χτίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, χωρίς την ύπαρξη “wow effect” που θα ταράξει τα θεμέλια του ρινγκ και της αρένας. Φυσικά είναι ακόμη σχετικά νωρίς για το εν λόγω expansion, σ’ ένα παιχνίδι όπου δύσκολα μπορεί να κάνει σοβαρές προβλέψεις κάποιος για την τελική μορφή του meta game. Για την ώρα πρόκειται για ένα αρκετά soft φρεσκάρισμα χωρίς πολλά πολλά, μ’ ένα σοβαρό και διασκεδαστικό single player mode και, μερικές φορές, τέτοιου είδους προσέγγιση δεν κάνει κακό. Ειδικότερα για εκείνους που συντηρούν τη λογική free-to-play χωρίς να δίνουν πολλά χρήματα, η συγκεκριμένη επέκταση προσφέρει μεμονωμένες ευκαιρίες να εμπλουτίσουν τα ήδη καλά τους decks με σοβαρές πινελιές που θα δώσουν το κάτι παραπάνω (και χωρίς να «ματώσουν» οικονομικά).


Όσοι περίμεναν τεράστιες αλλαγές οι οποίες θα έφερναν νέα άνοιξη στο Hearthstone μπορεί να απογοητευτούν. Όσοι πατούσαν στη γη και τα έβλεπαν τα πράγματα με παραπάνω ρεαλισμό, έχοντας παράλληλα στο μυαλό τους την πορεία του πετυχημένου τίτλου της Blizzard ως σήμερα, θα νιώσουν ότι έλαβαν ένα ικανοποιητικό, τίμιο expansion.

Κατέβασε τώρα τα καλύτερα android games

 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Rumble Run: Γρήγορο, διασκεδαστικό και αρκετά random
  • Nέες κάρτες που κυρίως εμπλουτίζουν με ουσιαστικό τρόπο το meta game
  • Χτίζει πάνω στις βάσεις προηγούμενων expansion
  • Εξαιρετική δουλειά στο τομέα της παρουσίασης του expansion και της αίσθησης του lore γενικότερα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πλην μερικών εξαιρέσεων και συγκεκριμένων καρτών, δεν είναι είναι ένα must-have expansion
  • Το Overkill είναι λίγο αδιάφορο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*