Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Marvel's Spider-Man Remastered PC Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nixxes Software

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Marvel's Spider-Man Remastered της Insomniac Games έρχεται και επίσημα στους υπολογιστές. Θα καταφέρει να χαρίσει την μαγεία του σε ένα νέο σύστημα; Περισσότερα στο review του Enternity.gr.

Στο άκουσμα “Marvel” είναι αδύνατο να μην σκεφτείς τον Spider-Man. Ένας χαρακτήρας που αποτελεί ορόσημο για τη Marvel, αλλά και για την ποπ κουλτούρα. Από το animation του 1994, τις αριστουργηματικές ταινίες του Sam Raimi, μέχρι και το πρόσφατο Spider-Man: No Way Home, που καταφέρνει να ξεπεράσει τους προκατόχους του στο Marvel Cinematic Universe, αλλά να σταθεί και ως μια από τις καλύτερες ταινίες του απογοητευτικού Phase 4. Για τον friendly neighborhood Spider-Man η μαγεία του δεν θα σταματήσει, με  την Insomniac Games και την Nixxes Software να φέρνουν το Marvel's Spider-Man Remastered στο PC.




Για την ιστορία, το Marvel's Spider-Man Remastered κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020 για το PlayStation 5 και αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του παιχνιδιού που γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2018 στο PlayStation 4. Η έκδοση remastered προσφέρει το βασικό παιχνίδι με αναβαθμισμένα γραφικά, μαζί με όλα τα διαθέσιμα DLCs, The City That Never Sleeps: The Heist, Turf Wars και Silver Lining. Για τους νέους παίκτες στον κόσμο Marvel's Spider-Man Remastered, η ιστορία συστήνει έναν Peter Parker, που πλέον στα 23 του και με οχτώ χρόνια καριέρας ως Spider-Man ξεκινά την μέρα του με ένα καταιγιστικό ανθρωποκυνηγητό εναντίον του Wilson Grant Fisk, The Kingpin. Η σύλληψη του θα είναι θεαματική, ωστόσο αυτό θα είναι η αρχή για ένα μεγαλύτερο κακό που ετοιμάζεται να εξαπλωθεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Το σενάριο του Marvel's Spider-Man αποτελεί το σημαντικότερο θεμέλιο του παιχνιδιού, καθώς με διαφορά απολαμβάνουμε μια από τις καλύτερες ιστορίες του διάσημου ήρωα σε video game, που δείχνει τον λόγο που είναι αγαπητός στο κοινό του.



Για το port στο PC, η Insomniac Games και η Nixxes Software προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες όπως υποστήριξη για οθόνες ultrawide 21:9, panoramic 32:9 και NVIDIA Surround multi-monitor setups. Σχετικά με την υποστήριξη των gamepads, εκτός του κλασικού Xbox controller που χρησιμοποιήθηκε στο review, το Marvel's Spider-Man Remastered προσφέρει υποστήριξη και στο DualSense wireless controller του PS5, με όλα τα απαραίτητα features όπως τα adaptive triggers και το haptic feedback. Επιπλέον, το Marvel's Spider-Man Remastered διαθέτει πλήρη υποστήριξη και για το Steam Deck, καθώς και την ελληνική γλώσσα στο menu και τους υπότιτλους. Για το Xbox controller, το mapping του παιχνιδιού είναι σχετικά παρόμοιο με αυτό του PlayStation. Η απόκριση του χειριστηρίου ήταν άμεση, χωρίς να παρουσιαστεί κάποια αστοχία κατά τις εντολές του παίκτη.



Για τις ανάγκες του review, το Marvel's Spider-Man Remastered δοκιμάστηκε σε υπολογιστή με Ryzen 5 5600x, RTX 3070, 16 GB RAM και χρήση SSD για την αποθήκευση, καθώς είναι απαραίτητο με βάση τις απαιτήσεις συστήματος που κυκλοφόρησε η Insomniac Games. Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού δοκιμάστηκε σε very high settings (χωρίς την προσθήκη ray-tracing) και υπήρξε πειραματισμός με το DLSS (Deep Learning Super Sampling ) και το DLAA (Deep Learning Anti-Aliasing) της Nvidia, σε ανάλυση 1440p. Για μια εις βάθος ανάλυση πάνω στα εργαλεία της Nvidia, τα DLSS και DLAA δοκιμάστηκαν, σε ξεχωριστά playthroughs (με ή χωρίς την χρήση του Vsync). Το βασικό campaign ολοκληρώθηκε με την χρήση του DLAA, όπως αντίστοιχα και το DLSS στο new game plus. Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις που έγιναν στα δύο playthroughs είναι: Για DLAA - upscale method - off, dynamic resolution scaling - 155 και anti-aliasing - DLAA. Για το DLSS, η δοκιμή του έγινε ως καθαρή επιλογή στο upscale method με dynamic resolution scaling και σε upscale quality - quality, χωρίς dynamic resolution scaling. Ως επιλογή, το quality εστιάζει παραπάνω στο κομμάτι των γραφικών, διατηρώντας ένα “μειωμένο” performance, κρατώντας παράλληλα μια σταθερή ροή.



Στις δυο δοκιμές ο οπτικός τομέας ήταν εξαιρετικός και αξιοποιεί στο μέγιστο την δύναμη του μηχανήματος. Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης, οι εκφράσεις στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών δείχνουν όμορφα και η υψηλή ροή του framerate έφερε μεγαλύτερη ζωντάνια στα cutscenes και τις μάχες. Στο framerate ωστόσο, υπήρξαν ορισμένα προβλήματα ανά μικρά διαστήματα. Ενώ αυτό άγγιζε τα 150fps, η ροή κατά την εξόρμηση στην Νέα Υόρκη είχε διακυμάνσεις. Το framerate κινείται κατά μέσο όρο, από τα 80fps μέχρι και τα 150fps, όμως οι διακυμάνσεις σε ορισμένα σημεία ήταν απότομες, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελάχιστες πτώσεις. Από τις δύο επιλογές, οι πιο ικανοποιητικές σε απόδοση ήταν με την χρήση του DLAA και του DLSS στην επιλογή quality. Οι δύο επιλογές διατηρούσαν το προαναφερθέν φάσμα στο framerate, με την σημαντική διαφορά πως το DLSS με την επιλογή του quality είχε πολύ πιο σταθερή ροή κατά την πλοήγηση στην πόλη, με τα fps να είναι από τα 80 έως 150.



Ως σύνολο η εμπειρία είναι εξαιρετική, με το μοναδικό τίμημα της, να είναι η απαίτηση ενός καλού μηχανήματος που θα προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δυστυχώς υπάρχουν κομμάτια του παιχνιδιού, που η Nixxes Software θα πρέπει να διορθώσει. Συγκεκριμένα, ένα σημαντικό τεχνικό πρόβλημα, είναι ένα bug που έγινε αντιληπτό και στα δύο playthroughs. Κατά τη διάρκεια της αποστολής “Spider hack” την στιγμή που ο Spider-Man πλησιάζει τα objectives αυτά δεν λειτουργούν σωστά, έχοντας ως αποτέλεσμα ο πρωταγωνιστής να κοιτάει το κινητό του και να μην προχωράει η αποστολή. Αυτό καταφέραμε να το λύσουμε με αρκετά restart του checkpoint ή με γενικό restart του παιχνιδιού, μόνο και μόνο για να συμβεί το ίδιο στο αμέσως επόμενο objective. Παράλληλα, μπορεί η αποστολή να συνεχιζόταν, όμως το μοντέλο του Spider-Man, έμενε κολλημένο σε συγκεκριμένη στάση.



Το Marvel's Spider-Man Remastered είναι αναμφίβολα ένας ακόμη τίτλος της PlayStation PC LLC που θα πρέπει να δοκιμάσετε. Παλιοί και νέοι παίκτες θα ζήσουν τον μύθο του διάσημου ηρώα, στην καλύτερη δυνατή εμπειρία, με μπόλικες επιλογές για να την προσαρμόσουν ανάλογα με το σύστημα τους. Το Marvel's Spider-Man Remastered προσφέρει αρκετό περιεχόμενο, που η Insomniac Games και η Nixxes Software φρόντισαν με αγάπη. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η μαγεία του Marvel's Spider-Man στην καλύτερη δυνατή εμπειρία
  • Υποστήριξη σημαντικών features για τους υπολογιστές
  • Υποστήριξη του DualSense wireless controller και των δυνατοτήτων του
  • Τα Nvidia DLSS και DLAA προσφέρουν αρκετές επιλογές για την βελτίωση της εμπειρίας
  • Άνετος χειρισμός με το Xbox controller
  • Υποστήριξη για Steam Deck
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρές πτώσεις στο framerate
  • Ορισμένα τεχνικά θέματα παραμένουν
  • Θα χρειαστείτε ένα αρκετά απαιτητικό μηχάνημα για την καλύτερη δυνατή εμπειρία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*