Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Snow Bros. Nick & Tom Special Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    CRT Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Daewon Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τι εντυπώσεις αφήνει το Snow Bros. Nick & Tom Special στο Nintendo Switch; Η απάντηση στο review μας!

Η κυκλοφορία ενός παλιού κλασικού τίτλου την εποχή των emulators που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα παιχνίδια μέσω φορητών κονσολών τύπου Steam Deck αποτελεί πάντα μία ιδιαίτερη κατάσταση. Αυτή την κατάσταση καλείται να αντιμετωπίσει το νέο Snow Bros. Nick & Tom Special που φέρνει στο προσκήνιο δύο ιστορικές φιγούρες της δεκαετίας του 90.  Από τη μία οι εταιρείες στηρίζονται στην αγάπη του κοινού σε αυτά τα ιστορικά franchises, από την άλλη μιλάμε για τίτλους που μπορεί να απολαύσει ο κόσμος με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους και με χαμηλό κόστος. Εδώ οι developers καλούνται να παρουσιάσουν ένα πακέτο που να δικαιώνει την επένδυση του κόσμου, αν και στην περίπτωση των Snow Bros. υπάρχει και ένα άλλο βαθύτερο πρόβλημα που ξεκινάει από τις ρίζες του.




Το Snow Bros. Nick & Tom Special αποτελεί ουσιαστικά μία φρέσκια remastered οπτική για το γνωστό platform arcade τίτλο της Toaplan, το οποίο είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία την εποχή του 1990. Ο παίκτης μπορεί να παίξει μόνος του ή σε co-op ελέγχοντας έναν ή δύο πρίγκιπες που μεταμορφώθηκαν σε χιονάνθρωπους από τον King Scorch. Οι Nick και Tom καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις νέες τους δυνάμεις, να ολοκληρώσουν 80 πίστες με σκοπό να σώσουν τις πριγκίπισσες Teri και Tina τις οποίες έχουν απαγάγει οι σκοτεινές δυνάμεις του Scorch. H νέα έκδοση ακολουθεί πιστά το ύφος και τη δυναμική του αυθεντικού σεναρίου, το οποίο προφανώς και έχει έναν συνοδευτικό ρόλο σ’ ένα παιχνίδι που προορίζεται για αγνό arcade fun.



Ο ρόλος του Snow Bros. ήταν πάντα μία εναλλακτική μορφή διασκέδασης για όσους είχαν βαρεθεί το Bubble Bobble και παρ’ ότι σίγουρα έχει από πίσω του ένα κοινό που αγκάλιασε το platform concept με τους χιονάνθρωπους, η τελική εμπειρία ήταν πάντοτε ένα κλικ κάτω από τον ανταγωνισμό. Εν έτει 2022 η άποψή μας όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά θεωρούμε ότι το Snow Bros. Nick & Tom Special στέκεται ακόμη πιο δύσκολα με τους ξεπερασμένους μηχανισμούς του. Ουσιαστικά ελέγχουμε έναν χιονάνθρωπο που πηδάει κάπως περίεργα, σαν να αιωρείται και με πολύ αργό τρόπο, ενώ πατώντας γρήγορα το κουμπί μπορούμε να spamάρουμε χιονόμπαλες σε εχθρούς μετατρέποντας τους σε γιγάντιες χιονόμπαλες. Αυτές τις χιονόμπαλες μπορούμε να τις σπρώξουμε με αποτέλεσμα να εξολοθρεύσουμε και τους υπόλοιπους εχθρούς, οπότε μέσα σε αυτές τις μικρές πίστες που αποτελούνται από πλατφόρμες και διαφορετικά επίπεδα δημιουργούνται συνθήκες στρατηγικής. Αντί να μετατρέψουμε γρήγορα τους εχθρούς που βρίσκονται στα κάτω πατώματα σε χιονόμπαλες ώστε να τους εξολοθρεύσουμε ξεχωριστά, θα ήταν καλύτερη ιδέα να ανέβουμε τις πλατφόρμες, να μετατρέψουμε τον εκάστοτε εχθρό σε χιονόμπαλα και να την σπρώξουμε ώστε να παρασύρει και τα υπόλοιπα πλάσματα. Αυτού του είδους η στρατηγική προσφέρει παραπάνω πόντους, λειτουργεί ως ένα είδους combo και προφανώς επιβραβεύει τον παίκτη που προσπαθεί να ολοκληρώσει την πίστα με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις.



Μέσα σε αυτές τις πίστες υπάρχουν εχθροί διαφορετικών ικανοτήτων, που προφανώς δυσκολεύουν τις κινήσεις των παικτών, ενώ υπάρχουν και potions που προσφέρουν εξτρά ιδιότητες όπως π.χ. να κινούμαστε πιο γρήγορα ή να γίνουμε τεράστιοι και παντοδύναμοι για κάποια δευτερόλεπτα. Από την στιγμή που οι ήρωές μας μπορούν να εξολοθρευτούν με μονάχα ένα χτύπημα, καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι όπου το timing μετράει περισσότερο από ποτέ, ενώ οι δυνάμεις από τα potions χάνονται με το που γίνει το respawn του ήρωα. Το arcade mode προσφέρει φυσικά και boss fights, τα οποία εκτός από απαιτητικά, είναι και πιο ενδιαφέροντα σαν παρουσίες και από άποψη αντιμετώπισης.



Το Snow Bros. Nick & Tom Special μπορεί με την πάροδο των ωρών να κουράσει, γιατί πέρα από τις πολύ περιορισμένες κινήσεις που έχουν οι χαρακτήρες, στις 80 πίστες νιώσαμε ότι υπάρχει μία κουραστική ανακύκλωση του σχεδιασμού και του στησίματος των levels. Προφανώς το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος για το Bubble Bobble ή ακόμη και για το Tetris, απλά σ’ εκείνα τα παιχνίδια η ροή των απλοϊκών μηχανισμών ρολάρει καλύτερα, ενώ στους Snow Bros διακρίνεται ένας πιο ξύλινος ρυθμός που πλέον τον νιώσαμε πιο έντονα από ποτέ. Ακόμη όμως και αν δεν προχωρήσουμε σε μία σύγκριση με άλλους τίτλους, η εσωτερική σύγκριση ανάμεσα σε πίστες και boss fights φτάνει για να δούμε και το πρόβλημα από την πλευρά φαντασίας. Τα levels ακολουθούν ένα πολύ τυποποιημένο και απλοϊκό σύστημα τοποθέτησης εχθρών και ολοκλήρωσης της πίστας, ενώ τα bosses διακρίνονται για τις ιδέες τους και την φρεσκάδα που βγάζουν σαν παρουσίες. Προφανώς και η βασική ιδέα έχει κάτι το ιντριγκαδόρικο, κάτι που μας κράτησε να προσπαθούμε να λύσουμε τις πίστες ξανά και ξανά, απλώς θα έπρεπε και θα μπορούσαν να διορθωθούν κάποια πράγματα στους βασικούς μηχανισμούς. Παρέα με τις νέες πίστες υπάρχουν και οι παλιές και ανάμεσα σε αυτές κάποια εκνευριστικά σημεία λόγω κακού σχεδιασμού, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Θα λέγαμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία κλασική περίπτωση όπου οι developers ακολουθούν υπερβολικά πίστα την αρχική ιδέα, με αποτέλεσμα να κάνουν την τελική εμπειρία πιο διασκεδαστική πειράζοντας ελάχιστα πράγματα σε μερικά σημεία του παιχνιδιού.



Σε ό,τι αφορά τον οπτικό τομέα, η νέα έκδοση του Snow Bros. βγάζει μία πολύ όμορφη φρεσκάδα, ο σχεδιασμός των εχθρών και των ηρώων είναι όμορφος, ενώ στο Nintendo Switch το παιχνίδι έτρεχε απροβλημάτιστα στα 60 fps. Θα θέλαμε, βέβαια, τη δυνατότητα να αλλάζουμε από την μοντέρνα οπτική στην retro έκδοση με το πάτημα ενός κουμπιού ή έστω να έχουμε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με την αυθεντική έκδοση του τίτλου. Αυτό θα γέμιζε περισσότερο ένα προϊόν που προσφέρει κάποια έξτρα modes, αλλά σαν πακέτο μοιάζει λίγο άδειο. Τα Time Attack Mode και Survival (ο παίκτης έχει μόνο μία ζωή) είναι ωραία σαν ιδέες, αλλά θα μπορούσαν να μπουν κι άλλα πράγματα στη λίστα. Το Score Board είναι το μοναδικό πράγμα που υπάρχει στον τομέα του online, ενώ μας κάνει εντύπωση ότι το Monster Challenge προσφέρεται μονάχα ως DLC, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και τόσα πολλά έξτρα modes.



Αν το δούμε το σύνολο του Snow Bros. Nick & Tom Special από την οπτική ενός fan που περίμενε την αναβίωση τον αγαπημένων του ηρώων, το παιχνίδι της CRT Games στα €19.99 δεν είναι ένα κακό deal. Η αναβίωση και ανανέωση του αγαπημένου παιχνιδιού προσφέρει 30 έξτρα πίστες, ένα όμορφο εικαστικό, ταιριαστή μουσική και ένα co-op mode που παραμένει διασκεδαστικό για όσους δεν τους ενοχλούσαν κάποια θέματα που προϋπήρχαν στο franchise. Eκεί που μας τα χάλασε ήταν στο περιεχόμενο και στη χαμένη ευκαιρία να εκμοντερνιστούν κάποιοι μηχανισμοί ώστε να μπορέσει να βρει πιο εύκολα τον δρόμο του και στις κονσόλες ενός νέου κοινού. Αν δει και εξετάσει κάποιος το Snow Bros. Nick & Tom Special κάτω από μία συγκεκριμένη οπτική, θα διακρίνει δύο πλευρές. Την θετική πλευρά των ρομαντικών retro αναμνήσεων και του αξεπέραστου couch co-op fun, αλλά και την αρνητική πλευρά που μας υπενθυμίζει ότι κάποια πράγματα τα είχαμε ίσως στο μυαλό μας πιο όμορφα και πιο διασκεδαστικά, απ’ ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Όμορφο εικαστικό, πετυχημένο revival μίας ιστορικής σειράς
  • 30 νέες πίστες
  • Τα boss fights ξεχωρίζουν
  • Κολλητικό soundtrack
  • 2 ουσιαστικά έξτρα modes
  • Ξεχωρίζει ως co-op εμπειρία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Παρωχημένοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να φρεσκαριστούν
  • Οι πίστες ανακυκλώνουν τις ίδιες ιδέες και τα ίδια μοτίβα
  • Λίγα modes, το Monster Challenge Mode έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στο βασικό πακέτο
  • Απουσία classic mode, άμεσης αλλαγής σε retro look
  • Σαν single player εμπειρία χωλαίνει
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*