Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Max Settings 60fps: CoD Advanced Warfare

Το Call of Duty Advanced Warface κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο και εμείς εδώ στο Enternity αρχίζουμε την κάλυψη για το παιχνίδι με τον παραδοσιακότερο τρόπο που δεν είναι άλλος από το πρώτο gameplay video σε Max Settings. Θα ακολουθήσει φυσικά η ανάλυση από το Digital Foundry, ενώ θα έχουμε και το review μας (με video review), αφού πρώτα ασχοληθούμε αρκετά και με το multiplayer κομμάτι του τίτλου. Προς το παρόν όμως θα ασχοληθούμε με την PC έκδοση που ξεκινήσαμε να παίζουμε και η οποία είναι με διαφορά η καλύτερη από όλες. Σε αντίθεση με το περσινό Call of Duty που... μας έσπασε τα νεύρα στο PC, φέτος η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική. Τρομερό optimization, πλήθος από επιλογές στη ρύθμιση γραφικών και άψογο 60fps gameplay με ενεργοποιημένο AntiAliasing σε ανάλυση 1440p και με όλα τα εφέ στο μέγιστο. Μάλιστα, στο ανανεωμένο μας σύστημα με τον Core i7 4790K και την 980GTX, τόσο η CPU όσο και η GPU είχαν ακόμα περιθώρια, με την κάρτα γραφικών να είναι "φορτωμένη" στο 50%. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και ενεργοποιώντας 2x ή και 4x supersampling AntiAliasing, μια κάρτα αρκεί για max settings gameplay. Παρατηρήσαμε όμως ότι στην περίπτωση της χρήσης 4x supersampling το παιχνίδι έριξε αυτόματα την ποιότητα των textures, παρόλο που εμείς είχαμε χειροκίνητα επιλέξει τη μέγιστη, και αυτό συνέβη γιατί εξαντλήθηκαν τα 4GB μνήμης της κάρτας γραφικών! Δεν είναι όλα τα πράγματα τέλεια βέβαια, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι οι τεράστιοι χρόνοι φορτώματος, τουλάχιστον μετά την έναρξη του τίτλου. Στο load checkpoint χρειάζεται πάνω από 1-2 λετπα για να μας πάει στο τελευταίο save. Επίσης, η δυνατότητα αλλαγής ρυθμίσεων ποιότητας εικόνας γίνεται διαθέσιμη αφού φορτώσει το παιχνίδι και όχι από το κεντρικό μενού, με την κάθε σημαντική αλλαγή να επιφέρει ξανά αναμονή για load, η οποία κάθε φορά συνοδεύεται από ένα cinematic, ανάλογο με το chapter στο οποίο βρισκόμαστε. Οπτικά πάντως, το παιχνίδι είνα αρκετά όμορφο, ειδικά στο πρώτο chapter που διαδραμματίζεται στη Σεούλ, η οποία αναπαρίσταται με ιδανικό τρόπο. Από όλα τα παραπάνω μπορείτε να πάρετε μια ματιά μέσα από το βίντεο που ακολουθεί. Αξίζει να σημειώσουμε πως πλέον τα Max Settings video μας θα έρχονται στα 60fps, καθώς πλέον το YouTube προσφέρει τέτοια δυνατότητα για να τα κάνει να δείχνουν ακόμα καλύτερα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να δείτε το video σε 60fps πρέπει να έχετε Chrome ή IE και να επιλέξετε ανάλυση 1080p60 από το ειδικό γρανάζι στον player. Ο Firefox δεν υποστηρίζει 60fps και εμφανίζει επιλογή ανάλυσης μέχρι 720p. Το βίντεο καταγράφηκε και ανέβηκε σε 1440p/60fps, αλλά προφανώς το YouTube δεν υποστηρίζει ακόμα τα 60fps σε αναλύσεις άνω του 1080p.

Για την ιστορία, τα specs του συστήματος, στο οποίο έχει γίνει η καταγραφή του βίντεο είναι τα παρακάτω:

CPU: Intel Core i7 4790K @4.5Ghz
Motherboard: MSI Z97 Gaming 9 AC
GPU: MSI GeForce GTX 980 Gaming 4G
Ram: 16GB DDR3 @1600MHz
Ανάλυση: 2560x1440



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sledgehammer Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Activision

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • winters
    • Φαίνεται καλύτερο σε σχέση με αυτό που περίμενα.
      Βέβαια δεν προσφέρει κάτι καινοτόμο επί της ουσίας, οπότε η ποιότητα του τίτλου θα κριθεί από το multiplayer κομμάτι του παιχνιδιού.

    • kokouman
    • Φαινεται πολυ ενδιαφερον. Ξερουμε αν η PC εκδοση ειναι ενταξει ? Γιατι περσυ το Ghosts ηταν τερμα unoptimized..

    • Emilboy
    • @kokouman

      Για το PC φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ καλό optimization. To λέει και στο άρθρο: "Τρομερό optimization, πλήθος από επιλογές στη ρύθμιση γραφικών και άψογο 60fps gameplay με ενεργοποιημένο AntiAliasing σε ανάλυση 1440p και με όλα τα εφέ στο μέγιστο."

    • Dev1l
    • Γειά σας παιδιά και καλώς σας βρήκα έχω την R9 280X η οποία έχει μόνο 3GB VRam μπορώ να το τρέξω σε Full HD Ultra Settings ?

*