Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Kinect

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Microsoft

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Microsoft

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Microsoft Hellas

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η πρόταση της Nintendo με το Wii άλλαξε άρδην τα δεδομένα στον τρόπο συμμετοχής των παικτών στα σύγχρονα games και από το παραδοσιακό χειριστήριο περάσαμε στα ειδικά remotes με ανιχνευτές κινήσεων. Τι θα μπορούσε να προτάξει λοιπόν η Microsoft απέναντι στο Wii Remote και στον πολύ εξελιγμένο PlayStation Move, έτσι ώστε να πείσει το casual κοινό ότι το Xbox 360 δεν είναι ένα σύστημα μόνο για hardcore, αλλά και να μπορέσει να βοηθήσει το gaming να κάνει το επόμενο βήμα; Μόνο ένα εξελιγμένο περιφερειακό που έχει τις τεχνικές προδιαγραφές να βοηθήσει τα video games να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα: τον τρόπο συμμετοχής χωρίς χειριστήρια.

Kinect Image 01

Το Kinect είναι ένα ειδικό σετ που συνδέεται εξωτερικά με το Xbox 360 και μπορεί να καταγράψει τις κινήσεις του σώματος του παίκτη, καθώς και τη φωνή του (σε συγκεκριμένες περιοχές και αγορές). Σε αντίθεση με τις δύο ανταγωνιστικές προτάσεις, το Kinect δεν απαιτεί την ύπαρξη χειριστηρίου, αφού ουσιαστικά τις εντολές τις δίνει ο συμμετέχοντας. Στο εσωτερικό της κατασκευής εντοπίζεται μία RGB κάμερα και ένας αισθητήρας βάθους που μπορεί να αντιληφθεί την απόσταση του παίκτη από αυτό. Ακόμη, χάρη σε ένα ειδικό λογισμικό, το Kinect καταγράφει 48 βασικά σημεία του ανθρώπινου σώματος και μπορεί να αντιληφθεί την ακριβή θέση που έχει πάρει.

Kinect Image 02

Οι τίτλοι που είναι συμβατοί με το Kinect έρχονται σε μία ειδική μοβ συσκευασία, ενώ το ίδιο το προϊόν κοστίζει 159€ και περιλαμβάνει ένα αντίτυπο του τίτλου Kinect Adventures. Η ειδική αυτή συλλογή από mini-games έχει απώτερο σκοπό να μάθει στο χρήστη πως θα αξιοποιεί το νέο περιφερειακό και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει. Το σετ μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι και έξι διαφορετικά άτομα στον ίδιο χώρο, με τη δυνατότητα όμως να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις μόνο των δύο εξ’ αυτών. Η τοποθέτησή του γίνεται εύκολα, τοποθετώντας το παρεχόμενο καλώδιο στην ειδική υποδοχή στο πίσω μέρος του Xbox 360 S. Για τις παλαιότερες εκδόσεις του συστήματος, η επικοινωνία με το Kinect απαιτεί τόσο τη σύνδεση μέσω μιας κλασικής USB 2.0 θύρας, όσο και τη σύνδεση με την παροχή του ρεύματος, μέσω ενός ειδικού αντάπτορα.

Kinect Image 03

Το βασικό συστατικό στη διασκέδαση του Kinect είναι ο διαθέσιμος χώρος που έχει ο παίκτης στο δωμάτιό του. Από τις δοκιμές που έκανε το Enternity σε τέσσερις διαφορετικά δωμάτια, κατέληξε στο γεγονός ότι για να έχει ο παίκτης την απόλυτη άνεση στον έλεγχο χρειάζεται τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση τόσο στον κάθετο όσο και στον οριζόντιο άξονα, καθώς και να τοποθετήσει τον αισθητήρα επάνω στην τηλεόραση και όχι κάτω και μπροστά της. Η τελευταία επιλογή μάλιστα είναι ικανή να προσθέσει εικονικά μερικά εκατοστά στο δωμάτιο, γεγονός που πάρα πολλές φορές μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο.

Kinect Image 04

Από τη στιγμή που θα συνδεθεί το Kinect με το Xbox 360, η πρώτη αλλαγή σημειώνεται στο dashboard και πλέον με το κούνημα ενός χεριού, ο χρήστης μπορεί να μπει σε ένα ειδικό menu (το Kinect Hub) και να δώσει από εκεί όλες τις εντολές για την έναρξη ενός τίτλου ή μιας ταινίας, για τις αλλαγές στο προφίλ και το Avatar, καθώς και για τη χρήση ορισμένων υπηρεσιών (πχ. Zune, Sky Player) που έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Οι εντολές στα menu δίνονται με την κίνηση του χεριού στον αέρα και μία επιλογή επιβεβαιώνεται με την παραμονή του χεριού σε ένα συγκεκριμένο σημείο για 3-4 δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση που το Kinect χάσει το χρήστη ή δεν μπορεί να τον εντοπίσει, ένα γρήγορο reset επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση του χεριού μπροστά στην κάμερα και την απομάκρυνσή του μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • ViLb
  • δεν με ενδιαφέρει τόσο για παιχνίδια με χρήση μόνο του kinect αλλά με παιχνίδια που το kinect θα μπορεί να τα αναβαθμίζει. rpg που θα έχεις γρίφους με το kinect και voice commands ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!