Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα Top 10 anime του 2022

*
Οι λάτρεις των anime θα μπορούσαν να διαφωνούν για πολλές συνεχόμενες μέρες για το ποιες είναι η καλύτερες σειρές όλων των εποχών. Εδώ αποφεύγουμε μια τέτοιου είδους λίστα με συνοπτικές διαδικασίες, κοιτάζοντας αποκλειστικά και μόνο προς τα anime που τρέχουν εν έτει 2022. Το πιθανότερο είναι να υπάρχουν κι εδώ τεράστιες διαφωνίες. Παρόλα αυτά εμείς ρισκάραμε και επιλέξαμε 10 από τα - κατά τη γνώμη μας - πιο αξιοπρόσεκτα shows της χρονιάς, είτε πρόκειται για καινούργια, είτε για όσα επιστρέφουν με νέα επεισόδια. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει ποικιλία.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba
Crunchyroll και Funimation
Η πρώτη σεζόν του Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba έκανε πρεμιέρα το 2019 και έναν χρόνο αργότερα ακολούθησε το sequel της ιστορίας της υπό τη μορφή ταινίας. Το Entertainment District Arc που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021 είναι η δεύτερη σεζόν – επιστροφή της σειράς και είναι πλέον διαθέσιμη για streaming.


Στον πρώτο κύκλο επεισοδίων, ο Tanjiro χάνει σχεδόν όλη του την οικογένεια ύστερα από επίθεση δαίμονα, η οποία άφησε μια σκοτεινή κατάρα στην αδερφή του. Ο Tanjiro αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας ώστε να πάρει εκδίκηση για όλους όσους έχασε. Στην επιστροφή της σειράς για τον δεύτερο κύκλο (με το 8ο ark του ομώνυμου manga), ο Tanjiro και η παρέα του συνοδεύουν τον Hashira Tengen Uzui σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας από όπου απήχθησαν οι γυναίκες – ninja agents του τελευταίου καθώς ερευνούσαν στοιχεία σχετικά με έναν δαίμονα. Το σχέδιό τους είναι να μεταμφιεστούν σε γυναίκες και να μπουν μέσα στο κέντρο για να πλησιάσουν τον στόχο τους.



The Orbital Children
Netflix
Μια από τις σειρές anime του Netflix είναι το sci-fi The Orbital Children από τον σκηνοθέτη Mitsuo Iso (Ghost in the Shell, Jojo’s Bizarre Adventure). Η σειρά απαρτίζεται από μόλις 6 επεισόδια και πρωταγωνιστές της είναι 5 παιδιά που βρίσκονται απομονωμένα σε έναν διαστημικό σταθμό το έτος 2045. Μια σύγκρουση με έναν κομήτη δημιούργησε προβλήματα στα συστήματα και στις ενδοεπικοινωνίες του σταθμού και χώρισε τα παιδιά από το ενήλικο προσωπικό του.

Τα παιδιά προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους κατάσταση χρησιμοποιώντας AGI (Artificial General Intelligence), drones και δερματικές συσκευές που μοιάζουν με smartphones και αλληλεπιδρώντας με AI. Η σειρά εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο η συγκεκριμένη τεχνητή νοημοσύνη αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους και το πώς αντιδρά σε αυτούς ανάλογα με τα συμπεράσματά της.


Attack on Titan
Hulu
Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές anime των τελευταίων ετών αναμένεται να ολοκληρωθεί με την τρέχουσα, 4η σεζόν της. Μόνο που, ενώ είχε προηγουμένως ανακοινωθεί πως θα προβληθεί χωρισμένη σε δύο μέρη, αυτό τελικά θα συμβεί με το Season 4 Part 3 που θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2023. Η αντίστοιχη σειρά manga ολoκληρώθηκε στις 9 Απριλίου του 2021, έχοντας ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου του 2009.

Πρόκειται για έναν post-apocalyptic κόσμο στον οποίο οι επιζήσαντες κρύβονται σε πόλεις που προστατεύονται από τεράστια τείχη για να γλυτώσουν από ανθρωποειδείς τιτάνες. Στην 4η σεζόν του Attack on Titan ο Eren ξεκινά μια επιχείρηση αφανισμού των εχθρών του ενόσω ο πόλεμος μεταξύ Marleyans και Eldians πλησιάζει στο αναπόφευκτο τέλος του.



Spy × Family
Crunchyroll
Μια από τις σειρές που ξεκίνησαν φέτος, τον Απρίλιο, αποτελεί τη μεταφορά ενός manga που κυκλοφόρησε μέσω του ιαπωνικού online περιοδικού Shonen Jump+ το 2019.  Είναι μια κωμωδία με μυστικούς πράκτορες σε παραγωγή Wit Studio (Attack on Titan) και CloverWorks (Persona 5: The Animation, Ace Attorney Season 2).

Είναι η ιστορία μιας ψεύτικης οικογένειας μεταξύ του Loid Forger, ενός έμπειρου κατάσκοπου, της Yor Forger, μιας αδίστακτης δολοφόνου, και της Anya Forger, του κοριτσιού με τις μαντικές ικανότητες. Όλα ξεκίνησαν όταν ο “Twilight” Loid ανέλαβε την αποστολή Operation Strix, λόγω της οποίας γίνεται ο άντρας της Yor και μαζί υιοθετούν την Anya. Στόχος είναι ο Donovan Desmond, τον γιο του οποίου προσεγγίζει η Anya αφότου μπαίνει στο διάσημο Eden Academy, όπου θα πρέπει να κερδίσει 8 Stella Stars. Ο Loid θα πρέπει να την αποτρέψει από το να πάρει 8 Tonitrus Bolts, πράγμα που θα την αποβάλει από την ακαδημία και θα εκτροχιάσει το σχέδιο.


Chainsaw Man
Crunchyroll
Μια ιδιαίτερα σκοτεινή σειρά φαντασίας που ξεκίνησε το 2018 από το εβδομαδιαίο περιοδικό Weekly Shōnen Jump έρχεται από το στούντιο Mappa (Attack on Titan: The Final Season, Jujutsu Kaisen). Πρωταγωνιστής είναι ο Denji που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται στον Chainsaw Devil (ο Διάβολος με το πριόνι).

Στο σύμπαν του Chainsaw Man οι Διάβολοι γεννιούνται από τους φόβους των ανθρώπων. Ο Denji και το alter-ego του θα τους αντιμετωπίσουν με τη βοήθεια των Devil Hunters, οι οποίοι είναι άνθρωποι που μπορούν να χειραγωγήσουν τις δυνάμεις των Διαβόλων, χρησιμοποιώντας τες εναντίον τους. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα κάνει πρεμιέρα, όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτό θα συμβεί εντός του 2022, όπως έχει άλλωστε ανακοινωθεί από το 2021.



Bleach
Hulu, Crunchyroll
Το Bleach είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή anime όλων των εποχών. Ύστερα από μια σειρά 366 επεισοδίων που ολοκληρώθηκε μέσα στο 2012, το Bleach: Thousand-Year Blood War (η νέα και τελευταία σεζόν) αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο του 2022, αποκαλύπτοντας την κατάληξη της τελευταίας μάχης  του Ichigo Kurosaki, ακριβώς όπως και στην πρωτότυπη ιστορία του ομώνυμου manga.

Ο νεαρός Ichigo είναι ο πρωταγωνιστής του Bleach. Αφού κληρονομεί τη μοίρα των γονέων του και αποκτά τις δυνάμεις ενός Soul Reaper (την αντίστοιχη αναπαράσταση του θανάτου – Grim Reaper), αναλαμβάνει να προστατεύσει την ανθρωπότητα από κακόβουλα πνεύματα και να οδηγήσει τις ψυχές όλων όσων πεθαίνουν στη μετά θάνατον ζωή. Η σειρά είναι μια δημιουργία του Tite Kubo (Burn the Witch), ο οποίος έχει σχεδιάσει character και weapon designs του Dragon Quest X που κυκλοφορεί από τον Αύγουστο του 2012.


Jojo’s Bizarre Adventure
Netflix
Η 5η σεζόν της σειράς με τίτλο Stone Ocean (το 6ο story arc του αντίστοιχου manga) ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021. Ο κεντρικός ρόλος της σεζόν είναι αυτός της Jolyne Cujoh, κόρης του Jotaro Kujo των Stardust Crusaders, ενώ η ιστορία εξελίσσεται στη Florida το έτος 2011.

Το Jojo’s Bizarre Adventure είναι μια σειρά – ιστορία της οικογένειας Joestar. Διάφορα μέλη της οικογένειας ανακαλύπτουν πως είναι προορισμένα να εξοντώσουν υπερφυσικούς εχθρούς, εκμεταλλευόμενα δυνάμεις που προηγουμένως δεν αντιλαμβάνονταν καθόλου. Η ιστορία χωρίζεται σε ξεχωριστά μέρη με πρωταγωνιστές διαφορετικά μέλη της οικογένειας, με τη συντομογραφία των ονομάτων τους να είναι πάντα Jojo.




Made in Abyss: The Golden City of the Scorching Sun
Hidive
Ο κόσμος της σειράς Made in Abyss αποτελείται κατά κύριο λόγο από ένα σύστημα σπηλαίων – λαβύρινθο που ονομάζεται Abyss (άβυσσος), όπου εξερευνητές και τυχοδιώκτες εμβαθύνουν όλο και περισσότερο στην αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων και ενδείξεων αρχαίων πολιτισμών. Πρωταγωνιστής είναι ένα νεαρό και ορφανό κορίτσι με το όνομα Riko, η οποία γίνεται φίλη με ένα αγόρι – robot, τον Reg. Μαζί θα ξεκινήσουν την αναζήτηση της μητέρας της Riko που αγνοείται, ταξιδεύοντας στα έγκατα του Abyss.

Η δεύτερη σεζόν της σειράς τιτλοφορείται The Golden City of the Scorching Sun και αρχίζει από το σημείο στο οποίο οι Riko και Reg βρίσκονται στο έκτο επίπεδο του Abyss, μια περιοχή από την οποία δεν έχει επιστρέψει ποτέ κανείς.


Shine On! Bakumatsu Bad Boys
Crunchyroll
Σε μια εποχή στην οποία οι samurai έχουν τον έλεγχο ολόκληρης της Ιαπωνίας στα χέρια τους, 7 εγκληματίες επιλέγονται ως αναπληρωματικά μέλη της Shinsengumi (αστυνομική δύναμη που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση Bakufu) μετά από τη δολοφονία μελών της από μια μυστηριώδη δαιμονική οντότητα. Η πρεμιέρα της σειράς έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουλίου και ενδείκνυται για όσους έχουν τελειώσει το Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba και δεν μπορούν να περιμένουν για την τρίτη σεζόν του.

Τα character designs της σειράς αποτελούν δουλειές του Hiroyuki Takei, συγγραφέα της σειράς manga Shaman King. Το show είναι παραγωγή των Geno Studio ( Kokkoku: Moment by Moment) και Twin Engine (Babylon, Karakuri Circus).



The Devil is a Part-Timer!
Crunchyroll
Η μεταφορά της κωμικής σειράς μυθιστορημάτων φαντασίας του Satoshi Wagahara ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013. Σε μια διαφορετική διάσταση, ο Dark Lord Satan και οι δυνάμεις του κακού τα βρίσκουν σκούρα απέναντι στη Hero Emilia Justina και αναγκάζονται να δραπετεύσουν μέσω μιας μαγικής πύλης που τους οδηγεί στη μοντέρνα Ιαπωνία. Εκεί αντιλαμβάνονται πως οι μαγικές τους ιδιότητες εξασθενούν λόγω της αλλαγής διάστασης και επιχειρούν να ζήσουν σαν φυσιολογικοί, καθημερινοί άνθρωποι για να επιβιώσουν. Η Hero Emilia Justina κάνει την γκάφα να τους ακολουθήσει μέσα από την πύλη, βιώνοντας τις ίδιες συνέπειες, χάνοντας σιγά σιγά τις δυνάμεις της. Τότε δημιουργείτε μια απρόβλεπτη συμμαχία μεταξύ όλων τους στην προσπάθεια να έχουν μια… κάποια ζωή.

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιουλίου, μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Η Studio White Fox και ο σκηνοθέτης Naoto Hosoda δεν επιστρέφουν μαζί με την σειρά, με την Studio 3Hz και τον Daisuke Tsukushi να συμπληρώνουν τα κενά.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Έχουμε ήδη πολύ δυνατή χρονιά φέτος στα anime και το σεί θα συνεχιστεί!!! Εγώ προσωπικά περιμένω πως και πως Chainsaw Man, Stone Ocean Part 2 και Bleach! Σίγουρα θα ρίξω και ματιά στα άλλα που αναφέρεις. Το AoT έχει καταντήσει να κουράζει και ευτυχώς έχω τελειώσει το manga. Ελπίζω τουλάχιστον να κάνουν κάποιες καλές αλλαγές στο τέλος του anime.

*