Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

NovaBox HD 831

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Pace

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Pace

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Forthnet

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το καταναλωτικό κοινό που είναι φανατικό με την υψηλή ευκρίνεια και την αγορά της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης έχει στραφεί σε πάρα πολλές διαφορετικές προτάσεις του εξωτερικού, αφού μέχρι το καλοκαίρι του 2010, τα ελληνικά προγράμματα που προσφέρονταν δεν κάλυπταν τις απαιτήσεις του. Η Nova αποφάσισε (με σημαντική καθυστέρηση ομολογουμένως) να ξεκινήσει την παροχή HD περιεχομένου και μέχρι στιγμής έχει εμπλουτίσει το μπουκέτο της με τέσσερα διαφορετικά κανάλια που μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο. Πως κρίνεται όμως το συνολικό πακέτο αγοράς του νέου αποκωδικοποιητή με την εμπορική ονομασία NovaBox HD 831;

NovaBox HD 831 Image 01

Η Nova έχει ονομάσει τον πιο απλό από τους δύο HD αποκωδικοποιητές της NovaBox HD 831, ωστόσο η συσκευή αποτελεί μία custom έκδοση του μοντέλου DS830 της Pace. Η κατασκευάστρια εταιρία αναλαμβάνει να δημιουργήσει ξεχωριστές εκδόσεις για κάθε πάροχο ανά τον κόσμο και ως εκ τούτου, η ελληνική εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει με μία λύση hardware που είναι δοκιμασμένη ήδη σε αρκετές αγορές (όπως στην Αγγλία και τη Γερμανία με το συνδρομητικό πακέτο του Sky). H κατασκευή του είναι μικρή και η συναρμολόγηση του μεταλλικού καλύμματος δείχνει άρτια, χωρίς να προδίδει τη χαμηλή τιμή διάθεσή του. Στο μπροστινό τμήμα βρίσκεται ένα σετ πλήκτρων που βοηθούν το χρήστη να πλοηγηθεί στα διάφορα menu, καθώς και να ενεργοποιήσει, απενεργοποιήσει και επανεκκινήσει τον αποκωδικοποιητή. Στο δεξί τμήμα υπάρχει η υποδοχή της κάρτας πρόσβασης, η οποία παρέχεται μαζί με την αγορά του συστήματος, μιας και δεν μπορεί να συνεργαστεί με τις ήδη υπάρχουσες των προηγούμενων αποκωδικοποιητών.

NovaBox HD 831 Image 02

Δίπλα ακριβώς από την υποδοχή της κάρτας υπάρχουν και οι ανάλογες λυχνίες ενδείξεων για νέα μηνύματα, καθώς και για τη λειτουργία του NovaBox HD 831. Στο πίσω μέρος βρίσκονται οι υποδοχές του συστήματος: η υποδοχή για το καλώδιο που συνδέεται με το LNB, καθώς και οι θύρες εξόδου οπτικού και ηχητικού σήματος. Η συσκευή μπορεί να προβάλει μέσω SCART και HDMI συνδέσεων, ενώ ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει και την αναλογική έξοδο ήχου με τις δύο κλασικές jack υποδοχές. Τέλος, η κατασκευάστρια εταιρία έχει εφοδιάσει τον αποκωδικοποιητή με μία θύρα USB και μία θύρα Ethernet, οι οποίες ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχουν απολύτως καμία χρησιμότητα για τον τελικό καταναλωτή.

NovaBox HD 831 Image 03

Από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών, ο Pace 830 υποστηρίζει αναπαραγωγή σήματος H.264, MPEG-2, MPEG-4, DVB-S, DVB-S2 και ανάλυση από 576p έως και 1080i. Στα του ήχου, το σύστημα αποδίδει περιφερειακή απόδοση κατά Dolby Digital, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως από το πίσω τμήμα του απουσιάζει πλήρως έξοδος οπτικών ινών. Αυτόματα, αυτό σημαίνει πως οι κάτοχοι συστημάτων οικιακού κινηματογράφου που δεν μπορούν να δεχτούν σήμα από HDMI θύρα θα χρειαστεί να περιοριστούν σε αναλογική, στερεοφωνική απόδοση. Όσον αφορά στo εξελληνισμένο menu χρήσης, όλες οι πληροφορίες προγράμματος αναγράφονται στο κάτω μέρος της οθόνης (εμφανίζονται με το πάτημα του ανάλογου πλήκτρου), ενώ αντίστοιχα κάνει την εμφάνισή της και μία μπάρα προόδου που παρουσιάζει το ποσοστό ολοκλήρωσης κάθε εκπομπής που προβάλλεται εκείνη τη χρονική στιγμή.

Η συνολική ποιότητα εικόνας και ήχου του NovaBox HD 831 κινείται σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στο υλικό που η Nova παραλαμβάνει από ξένα δίκτυα και προβάλλει μετά την ανάλογη διαδικασία υποτιτλισμού (όπως πχ. συμβαίνει στο NovaCinema HD και το National Geographic HD). Αντίθετα, στις αθλητικές μεταδόσεις η εικόνα παρουσιάζει έντονα σκαμπανεβάσματα από γήπεδο σε γήπεδο με τη συμπίεση να είναι ιδιαίτερα υψηλή, ιδιαίτερα όταν οι μεταδόσεις γίνονται από γήπεδα της επαρχίας. Στο EuroSport HD, όπου και προβάλλεται πρόγραμμα native 1080i, ο ήχος και η εικόνα αποδίδονται εξαιρετικά, με τα χρώματα να είναι πλούσια και να μη χάνουν σε λεπτομέρεια.

NovaBox HD 831 Image 04

Ποια είναι τα προβλήματα της πρότασης της Nova; Η συσκευή για ένα λόγο που ουδείς (νόμιμος συνδρομητής) δεν αντιλαμβάνεται, είναι «κλειδωμένος» έτσι ώστε να βλέπει μόνο ένα δορυφόρο, αυτόν από τον οποίο εκπέμπεται το μπουκέτο (τον Hotbird). Επιπλέον, το… μη δοκιμασμένο εξαντλητικά software του αποκωδικοποιητή τον αναγκάζει πολλές φορές να κολλάει, καθώς προσπαθεί να αντλήσει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα «κλειδιά» αποκωδικοποίησης. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που ο NovaBox HD 831 θα κάνει από μόνος του reset όσο βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας. Τα δύο παραπάνω προβλήματα έχουν σημειωθεί από τη Nova και η εταιρία έχει τονίσει ότι θα τα λύσει με την κυκλοφορία μελλοντικού firmware update, το οποίο ωστόσο αναμένεται από τα μέσα Οκτωβρίου…

NovaBox HD 831 Image 05

Το πακέτο της Nova για τη θέαση δορυφορικού προγράμματος σε υψηλή ευκρίνεια παρουσιάζει πολλά θετικά στοιχεία και οι θεατές που θα το προτιμήσουν θα μπουν για τα καλά στην εποχή του HD. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα σημεία που αξίζει να προσεχθούν ιδιαίτερα και να βελτιωθούν, μιας και ο ΟΤΕ με τη δορυφορική πλατφόρμα Conn-X παραμονεύει και θα ξεκινήσει τη διάθεση της πρότασής του μέσα στο Φεβρουάριο. Δε γίνεται, τέλος, να μη στηλιτεύσουμε την απόφαση της Nova να «παντρέψει» την κάρτα με το μηχάνημα, δημιουργώντας πρόβλημα σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το HD μπουκέτο της με κάποιον πιο ακριβό αποκωδικοποιητή που έχουν ήδη στην κατοχή τους.

NovaBox HD 831 Image 06

Σημειώσεις:
1) Στην παρούσα φάση η Nova προσφέρει και τον αποκωδικοποιητή NovaBox HD PVR 865 με δυνατότητες που εντάσσονται στο πακέτο Nova Plus. Πλήρη περιγραφή μπορούν να βρουν οι φίλες και οι φίλοι του Enternity στην επίσημη ιστοσελίδα της Nova, κάνοντας click εδώ.
2) Για πρόσβαση στο Nova HD, απαιτείται η συνδρομή σε ένα από τα πακέτα (Full Pack, Sports + Value, Cinema + Value).

 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • ViLb
  • η Νοβα είναι απαράδεκτη. μόλις είχα πάρει το νέο αποκωδικοποιητή που μπορείς να σώζεις ταινίες και να κάνεις fast forward και τώρα βγάζει και αυτό.
   δεν με ενοχλεί να πληρώσω για το νέο μηχάνημα αλλά μου την δίνει που είναι πανάκριβη η μηνιαία συνδρομή για HD...

  • ViLb
  • νομίζω πως ναι. θεωρητικά όλα τα κανάλια μετατρέπονται σε HD.

  • Djibril
  • @Darkaris7: Ναι, παίζει. Όντως, η Nova έχει καταντήσει εκνευριστική. Κι εγώ, πριν λίγο καιρό, πήρα το νέο αποκωδικοποιητή για να σώζω ταινίες, και τώρα έβγαλε αυτό. Δηλαδή, ό,τι να 'ναι... Και σε αναγκάζει να πληρώνεις και ένα σκασμό λεφτά το μήνα, ειδικά για το HD. Ντροπή!

  • Darkness
  • Παιδια πως μπορω να συνδεσω αυτο τον αποκωδικοποιητή στον υπολογιστη??

  • Sephiroth
  • Δεν επιτρέπεται Darkness να το κάνεις, είναι κλειδωμένος

  • skordo
  • εχω το novabox συνδεμενο με hdmi στην τηλεοραση.αν συνδεσω το optical audio out της tv με το optical audio in του home cinema θα παρω dolby surround?

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!