Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

NovaBox HD 831

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Pace

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Pace

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Forthnet

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
NovaBox HD 831
Το καταναλωτικό κοινό που είναι φανατικό με την υψηλή ευκρίνεια και την αγορά της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης έχει στραφεί σε πάρα πολλές διαφορετικές προτάσεις του εξωτερικού, αφού μέχρι το καλοκαίρι του 2010, τα ελληνικά προγράμματα που προσφέρονταν δεν κάλυπταν τις απαιτήσεις του. Η Nova αποφάσισε (με σημαντική καθυστέρηση ομολογουμένως) να ξεκινήσει την παροχή HD περιεχομένου και μέχρι στιγμής έχει εμπλουτίσει το μπουκέτο της με τέσσερα διαφορετικά κανάλια που μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο. Πως κρίνεται όμως το συνολικό πακέτο αγοράς του νέου αποκωδικοποιητή με την εμπορική ονομασία NovaBox HD 831;

NovaBox HD 831 Image 01

Η Nova έχει ονομάσει τον πιο απλό από τους δύο HD αποκωδικοποιητές της NovaBox HD 831, ωστόσο η συσκευή αποτελεί μία custom έκδοση του μοντέλου DS830 της Pace. Η κατασκευάστρια εταιρία αναλαμβάνει να δημιουργήσει ξεχωριστές εκδόσεις για κάθε πάροχο ανά τον κόσμο και ως εκ τούτου, η ελληνική εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει με μία λύση hardware που είναι δοκιμασμένη ήδη σε αρκετές αγορές (όπως στην Αγγλία και τη Γερμανία με το συνδρομητικό πακέτο του Sky). H κατασκευή του είναι μικρή και η συναρμολόγηση του μεταλλικού καλύμματος δείχνει άρτια, χωρίς να προδίδει τη χαμηλή τιμή διάθεσή του. Στο μπροστινό τμήμα βρίσκεται ένα σετ πλήκτρων που βοηθούν το χρήστη να πλοηγηθεί στα διάφορα menu, καθώς και να ενεργοποιήσει, απενεργοποιήσει και επανεκκινήσει τον αποκωδικοποιητή. Στο δεξί τμήμα υπάρχει η υποδοχή της κάρτας πρόσβασης, η οποία παρέχεται μαζί με την αγορά του συστήματος, μιας και δεν μπορεί να συνεργαστεί με τις ήδη υπάρχουσες των προηγούμενων αποκωδικοποιητών.

NovaBox HD 831 Image 02

Δίπλα ακριβώς από την υποδοχή της κάρτας υπάρχουν και οι ανάλογες λυχνίες ενδείξεων για νέα μηνύματα, καθώς και για τη λειτουργία του NovaBox HD 831. Στο πίσω μέρος βρίσκονται οι υποδοχές του συστήματος: η υποδοχή για το καλώδιο που συνδέεται με το LNB, καθώς και οι θύρες εξόδου οπτικού και ηχητικού σήματος. Η συσκευή μπορεί να προβάλει μέσω SCART και HDMI συνδέσεων, ενώ ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει και την αναλογική έξοδο ήχου με τις δύο κλασικές jack υποδοχές. Τέλος, η κατασκευάστρια εταιρία έχει εφοδιάσει τον αποκωδικοποιητή με μία θύρα USB και μία θύρα Ethernet, οι οποίες ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχουν απολύτως καμία χρησιμότητα για τον τελικό καταναλωτή.

NovaBox HD 831 Image 03

Από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών, ο Pace 830 υποστηρίζει αναπαραγωγή σήματος H.264, MPEG-2, MPEG-4, DVB-S, DVB-S2 και ανάλυση από 576p έως και 1080i. Στα του ήχου, το σύστημα αποδίδει περιφερειακή απόδοση κατά Dolby Digital, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως από το πίσω τμήμα του απουσιάζει πλήρως έξοδος οπτικών ινών. Αυτόματα, αυτό σημαίνει πως οι κάτοχοι συστημάτων οικιακού κινηματογράφου που δεν μπορούν να δεχτούν σήμα από HDMI θύρα θα χρειαστεί να περιοριστούν σε αναλογική, στερεοφωνική απόδοση. Όσον αφορά στo εξελληνισμένο menu χρήσης, όλες οι πληροφορίες προγράμματος αναγράφονται στο κάτω μέρος της οθόνης (εμφανίζονται με το πάτημα του ανάλογου πλήκτρου), ενώ αντίστοιχα κάνει την εμφάνισή της και μία μπάρα προόδου που παρουσιάζει το ποσοστό ολοκλήρωσης κάθε εκπομπής που προβάλλεται εκείνη τη χρονική στιγμή.

 
NovaBox HD 831 - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity