Αρχικά, ο τίτλος άλλαξε σε "Console Exclusives".
Άρα Kakashi, λες να προστεθούν τα Last of Us κτλ επειδή δεν κυκλοφορούν σε κονσόλα της ίδιας γενιάς. Μα δεν είναι αυτό το θέμα. Για να συμπεριληφθούν σημαίνει πως κάποιος αγοράζει πρώτη κονσόλα σε αυτή την γενιά και δεν είχε την δυνατότητα να τα παίξει στο παρελθόν. Δεν είναι καινούργιοι τίτλοι (και για αυτούς έκανα αυτό το θέμα) και δες το από όποια άποψη θες. Θες να βάλω "Τα νέα Console Exclusives της νέας γενιάς"; Θα το κάνω. Θέλετε να φτιάξω λίστα με Remasters; Στους καινούργιους τίτλους δεν ανήκουν (για εμένα).
To ερώτημα για το Smash Bros συνεχίζεται παίδες. :Ρ
- Τώρα είναι 27 Σεπ 2023, 06:03 • Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Τα Exclusives ανάμεσα σε PS4/Xbox One/Wii U
Τόσο δυσνόητος ήμουν στο προηγούμενο post?
Αλλά νομίζω δεν κατάλαβες το σκεπτικό μου. Ξαναλέω, κρίνουμε τα console exclusives από τα απλά exclusives, αν το game στην πρώτη περίπτωση βγαίνει μόνο σε αποκλειστικά μια κονσόλα ή και μαζί με PC (και συγκεκριμένα των PS4, XBOXONE και WiiU) και όχι σε δυο ή περισσότερες πλατφόρμες της ίδιας εταιρείας έτσι;
Τα TLOU:R και HMCC άρα είναι console exclusive γιατί τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν κυκλοφορούν, ως έχουν, σε κονσόλες άλλης γενιάς. Το TLOU:R δεν βγήκε και σε PS3 όταν βγήκε στο PS4. Δεν μπορεί κάποιος να παίξει το περιεχόμενο του HMCC στο 360 για παράδειγμα, εκτός και αν η HALO Collection έβγαινε και σε XBOX360 και ONE παράλληλα (διαφορετικής γενιάς και όχι ίδιας που αναφέρεις), οπότε τότε θα μιλούσαμε για απλό exclusive. Δεν είναι πως το βλέπεις εσύ ή πως το βλέπω εγώ. Είναι πως είναι το σωστό.

Τα TLOU:R και HMCC άρα είναι console exclusive γιατί τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν κυκλοφορούν, ως έχουν, σε κονσόλες άλλης γενιάς. Το TLOU:R δεν βγήκε και σε PS3 όταν βγήκε στο PS4. Δεν μπορεί κάποιος να παίξει το περιεχόμενο του HMCC στο 360 για παράδειγμα, εκτός και αν η HALO Collection έβγαινε και σε XBOX360 και ONE παράλληλα (διαφορετικής γενιάς και όχι ίδιας που αναφέρεις), οπότε τότε θα μιλούσαμε για απλό exclusive. Δεν είναι πως το βλέπεις εσύ ή πως το βλέπω εγώ. Είναι πως είναι το σωστό.
-
kakashi_hatake - Δημοσιευσεις : 345
kakashi_hatake έγραψε:Τόσο δυσνόητος ήμουν στο προηγούμενο post?Αλλά νομίζω δεν κατάλαβες το σκεπτικό μου. Ξαναλέω, κρίνουμε τα console exclusives από τα απλά exclusives, αν το game στην πρώτη περίπτωση βγαίνει μόνο σε αποκλειστικά μια κονσόλα ή και μαζί με PC (και συγκεκριμένα των PS4, XBOXONE και WiiU) και όχι σε δυο ή περισσότερες πλατφόρμες της ίδιας εταιρείας έτσι;
Δεν ξέρω τι να σου πω. Δεν συμφωνώ πάντως, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν το The Last of Us Remastered κυκλοφορούσε παράλληλα με την έκδοση του PS3 δεν θα είχε το "Remastered" δίπλα (βλ. LittleBigPlanet 3) και θα είχαμε τα προϊόντα που έχουμε και σήμερα. Δεν είναι διαφορετικά.
Και ποιος λέει τι είναι σωστό;

Να στο πω πιο απλά. Μπορείς να παίξεις το The Last of Us και στο PS3 και στο PS4;
EDIT:
Επειδή δεν καταλήγει κάπου, ανανέωσα το αρχικό ποστ με τα αποκλειστικά remaster κάθε κονσόλας. Αν λείπει κάτι ενημερώστε με.

-
Whitey - Δημοσιευσεις : 455
Νομίζω δεν με έχεις καταλάβει. Χαχαχα. Ρε συ λεω για το περιεχόμενο ενός game. Αν έβγαινε το TLOU Gold edition goty όπως θέλετε πείτε το και η ίδια η έκδοση έβγαινε με καλύτερα γραφικά για το ps4 αλλά το ίδιο περιεχόμενο τότε ναι δεν θα λέγαμε για console exclusives. Γιατί αυτός που θα έπαιζε σε ps3 παίζει το ίδιο παιχνίδι και σε ps4 όσον αφορά το περιεχόμενο. Όπως και στο HMCC.
-
nkav64 έγραψε:Μιας και παρατηρώ μια μικρή διαφωνία για το τι θα θεωρείται ως console exclusive θα ήθελα να προτείνω να ορίσουμε και να περιοριστούμε στο οποιοδήποτε παιχνίδι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στις άλλες 2 εκ των 3 κονσολών για τις οποίες γίνεται λόγος.
Μα το θέμα δεν είναι μόνο η τρέχουσα γενιά. Αν ο άλλος μπορεί να παίξει τον οποιονδήποτε τίτλο και σε κονσόλα που έχει ήδη στην κατοχή του, (ο τίτλος) δεν μπορεί να είναι κριτήριο για να αγοράσει την επόμενη.

-
Whitey - Δημοσιευσεις : 455
http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_video_game_exclusives_(eighth_generation)
Αν και στη συγκεκριμένη λίστα το console exclusive το αναφέρουν με το σκεπτικό ότι κυκλοφορούν και σε άλλες πλατφόρμες της ίδια εταιρείας και το exclusive αποκλειστικά στη συγκεκριμένη κονσόλα στη συγκεκριμένη γενιά και μόνο, το last of us το έχουν σαν exclusive μαζί με τα bloodborne, driveclub κλπ κλπ και το hmcc σαν exclusive μαζί με τα forza motorsport 5 sunset overdrive, ενώ το forza horizon 2 σαν αποκλειστικό στις πλατφόρμες της microsoft. SSB for wiiu exclusive σε αυτή τη κονσόλα της nintendo και μόνο.
Αν και στη συγκεκριμένη λίστα το console exclusive το αναφέρουν με το σκεπτικό ότι κυκλοφορούν και σε άλλες πλατφόρμες της ίδια εταιρείας και το exclusive αποκλειστικά στη συγκεκριμένη κονσόλα στη συγκεκριμένη γενιά και μόνο, το last of us το έχουν σαν exclusive μαζί με τα bloodborne, driveclub κλπ κλπ και το hmcc σαν exclusive μαζί με τα forza motorsport 5 sunset overdrive, ενώ το forza horizon 2 σαν αποκλειστικό στις πλατφόρμες της microsoft. SSB for wiiu exclusive σε αυτή τη κονσόλα της nintendo και μόνο.
-
Πολύ καλές προσθήκες αυτές των Remasters.
Πάμε στο άλλο τώρα που θέλω να πω.
Ο όρος EXCLUSIVE σημαίνει ότι δεν μπορείς να παίξεις κάποιο παιχνίδι ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού. Αυή είναι η ορολογία του.
Οπότε θεωρώ παιχνίδια όπως το Dead Rising 3 ή το Street Fighter δεν είναι exclusive.
Eπομένως αυτό που εννοούσα ήταν ότι μπορείς είτε αυτά τα παιχνίδια να τα βάλεις σε spoiler είτε ακόμα καλύτερα να γράψεις ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ PC (για παράδειγμα) και να βάλεις την φώτο.
http://i.imgur.com/LPoSeAS.jpg
Όπως έκανες και με τα Εxlusive Remasters δηλαδή.
Eλπίζω τώρα να σου έδωσα να καταλάβεις τι εννοώ.
Πάμε στο άλλο τώρα που θέλω να πω.
Ο όρος EXCLUSIVE σημαίνει ότι δεν μπορείς να παίξεις κάποιο παιχνίδι ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού. Αυή είναι η ορολογία του.
Οπότε θεωρώ παιχνίδια όπως το Dead Rising 3 ή το Street Fighter δεν είναι exclusive.
Eπομένως αυτό που εννοούσα ήταν ότι μπορείς είτε αυτά τα παιχνίδια να τα βάλεις σε spoiler είτε ακόμα καλύτερα να γράψεις ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ PC (για παράδειγμα) και να βάλεις την φώτο.
http://i.imgur.com/LPoSeAS.jpg
Όπως έκανες και με τα Εxlusive Remasters δηλαδή.
Eλπίζω τώρα να σου έδωσα να καταλάβεις τι εννοώ.
-
TomTom - Δημοσιευσεις : 107
Re: Απ: Τα Console Exclusives της νέας γενιάς
Φίλε Tomtom το θέμα αφορά console exclusives.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τα Ryse,Dead rising 3 κλπ αλλά στις κονσόλες ειναι exclusive της MS για αυτό και έχουν μπει στο λίστα.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τα Ryse,Dead rising 3 κλπ αλλά στις κονσόλες ειναι exclusive της MS για αυτό και έχουν μπει στο λίστα.
-
diver_gr - Δημοσιευσεις : 447
Μελη σε συνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης