Τα Exclusives ανάμεσα σε PS4/Xbox One/Wii U

Συζήτηση για το gaming γενικότερα

Δημοσίευσηαπό Deathracer2009 » 06 Ιαν 2015, 16:31

Το Wii U εχει τα περισσοτερα μεχρι στιγμης exclusives οπως ειναι λογικο αλλα το θεμα με αυτο ειναι οτι δεν εχει υποστηριξη απο τις 3rd party εταιρειες ενω οι αλλοι δυο εχουν. Επιπλεον πρεπει να αναλογιστουμε και τα exclusive που δινει η καθε εταιρια. Oι Sony, MS εχουν μεγαλη ποικιλια σε exclusicve τιτλους που με καλυπτουν σε σχεση με την Nintendo οπου τα περισσοτερα ειναι platform games με εξαιρεση ορισμενα παιχνιδια.

xGodKilleRx έγραψε:Έχω μια απορία, τα Super Mario 3D World και Super Smash Bros θεωρούνται Console exclusives; Γιατί έχουν κυκλοφορήσει και για το 3DS. :?:

To Super Mario 3D World ειναι καθαρο exclusive του Wii U αφου το μπερδευεις με το Super Mario 3D Land που βγηκε μονο στο 3DS. Για το Smash Bros. συμφωνω.
Τελευταία επεξεργασία από Deathracer2009 και 06 Ιαν 2015, 16:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Deathracer2009

Δημοσιευσεις : 796

Δημοσίευσηαπό Whitey » 06 Ιαν 2015, 16:31

xGodKilleRx έγραψε:Έχω μια απορία, τα Super Mario 3D World και Super Smash Bros θεωρούνται Console exclusives; Γιατί έχουν κυκλοφορήσει και για το 3DS. :?:

To Super Mario 3D World είναι διαφορετικός τίτλος από αυτόν του 3DS. Αν θεωρείται ο ίδιος, το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το LEGO City Undercover.

Τώρα για το Smash Bros σηκώνει συζήτηση. Τι λέτε οι υπόλοιποι;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Whitey

Δημοσιευσεις : 455

Δημοσίευσηαπό Whitey » 06 Ιαν 2015, 17:00

raysod έγραψε:Φίλε Whitey χίλια μπράβο για τον χρόνο που αφιέρωσες για να δημιουργήσεις αυτό το θέμα και ελπίζω να μπορείς και μελλοντικά να το ανανεώνεις με τις νέες κυκλοφορίες έτσι ώστε να μπορούμε σε ένα σημείο να έχουμε συγκεντρωμένα όλα τα exclusives… :D

Νομίζω ότι τα remasters τα οποία είναι playable μόνο σε μια κονσόλα θα μπορούσανε να μπούνε στα exclusives μιας πλατφόρμας…

Πχ το The Last of Us και το Master Chief Collection είναι εκδόσεις/βελτιώσεις παλαιότερων παιχνιδιών που μπορούμε να παίξουμε μόνο σε PS4 και One αντίστοιχα και μπορεί να είναι παράγοντας για τον οποίο ένας χρήστης να επιλέξει την μια πλατφόρμα σε σχέση με την άλλη…

Ναι, αλλά δεν είναι οι νέοι τίτλοι που περιμέναμε να παίξουμε στην νέα γενιά. Τα γνωρίζουμε ήδη αυτά τα παιχνίδια και μπορούμε να τα παίξουμε και αλλού. Τώρα αν είναι τόσο σημαντική η ανάλυση, τι να πω.. Ας τα βάλουμε. Αλλά το θέμα είναι να είναι κανονικά exclusives, όχι να μπορείς να τα παίξεις και σε προηγούμενες κονσόλες (βλ. Forza Horizon 2, Titanfall, LBP 3, ακόμα και τα remasters).

Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για αλλαγές στην λίστα αρκεί να υποστηριχτεί και από άλλα μέλη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Whitey

Re: Απ: Τα Exclusives της νέας γενιάς

Δημοσίευσηαπό diver_gr » 06 Ιαν 2015, 19:14

Καταρχήν το Forza Horrizon 2 θα έπρεπέ να μπει στην αρχική λίστα μιας και η βασική έκδοση ειναι του ΧΒΟΧ ΟΝΕ και στο 360 έγινε port με πολλές ελειψης .Καμία σχέση λοιπόν με επανακυκλοφορία.

Επίσης οι διάφορές ειναι τεράστιες και δεν ειναι μόνο στα γραφικά. Η έκδοση του 360 έχει μπάρες αριστερά δεξιά και λειπη το off-road χαρακτηριστικό της εκδόσεις του ΟΝΕ. Το Α.Ι ειναι διαφορετικό και πολλά ακόμα .
Άβαταρ μέλους
diver_gr

Δημοσιευσεις : 447

Δημοσίευσηαπό Whitey » 06 Ιαν 2015, 19:45

diver_gr έγραψε:Καταρχήν το Forza Horrizon 2 θα έπρεπέ να μπει στην αρχική λίστα μιας και η βασική έκδοση ειναι του ΧΒΟΧ ΟΝΕ και στο 360 έγινε port με πολλές ελειψης .Καμία σχέση λοιπόν με επανακυκλοφορία.

Επίσης οι διάφορές ειναι τεράστιες και δεν ειναι μόνο στα γραφικά. Η έκδοση του 360 έχει μπάρες αριστερά δεξιά και λειπη το off-road χαρακτηριστικό της εκδόσεις του ΟΝΕ. Το Α.Ι ειναι διαφορετικό και πολλά ακόμα .

Καταρχάς δεν είπα πως είναι επανακυκλοφορία, απλά το ανέφερα, ίσως λανθασμένα. Όπως και να το κάνεις είναι ο ίδιος τίτλος. Forza Horizon 2 το ένα Forza Horizon 2 το άλλο. Αυτό θα δουν στα ράφια.

Όσο για τις διαφορές, τότε και το Shadow of Mordor για παράδειγμα, αν ήταν exclusive σε μία κονσόλα, θα το βάζαμε και αυτό μέσα και ας έχει κυκλοφορήσει στον προκάτοχο του, απλά επειδή είχε σημαντικές ελλείψεις, κακό A.I. κτλ. Ε δεν πάει έτσι.. Και πιο σχετικό παράδειγμα το Titanfall που είναι Microsoft Consoles Exclusive. Δεν νομίζω ότι ανήκουν στην λίστα εφόσον κυκλοφορούν και για Xbox 360/PS3/Wii. Δεν χρειάζεσαι την νέα κονσόλα για να τα παίξεις.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Whitey

Δημοσίευσηαπό xGodKilleRx » 06 Ιαν 2015, 20:37

Deathracer2009 έγραψε: To Super Mario 3D World ειναι καθαρο exclusive του Wii U αφου το μπερδευεις με το Super Mario 3D Land που βγηκε μονο στο 3DS. Για το Smash Bros. συμφωνω.

Έχεις δίκιο, τα μπέρδεψα. :D

Whitey έγραψε:To Super Mario 3D World είναι διαφορετικός τίτλος από αυτόν του 3DS. Αν θεωρείται ο ίδιος, το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το LEGO City Undercover.

Τώρα για το Smash Bros σηκώνει συζήτηση. Τι λέτε οι υπόλοιποι;

Ναι, δικό μου το λάθος. ^^
When's DragonbahlΕικόνα
Άβαταρ μέλους
xGodKilleRx

Δημοσιευσεις : 278

Δημοσίευσηαπό TomTom » 07 Ιαν 2015, 15:04

Whitey έγραψε:
TomTom έγραψε:Καταρχήν πολύ ωραίο θέμα, και πραγματικά αξίζει να ανανεώνεται.
Μπράβο στα παιδιά που το σκέφτηκαν και το υλοποίησαν.

Απλά μια μικρή "παρατήρηση" (όχι με την κακή έννοια) αν μου επιτρέπεις.
Επειδή είδα πως ο τίτλος λέει exclusives, αλλά υπάρχουν παιχνίδια που δεν είναι console exclusive. Είδα επίσης ότι το γράφεις αυτό στην 2η παράγραφο.
Απλά μπορείς είτε να αλλάξεις τον τίτλο σε Console Exclusives (οπότε να βγάλεις και την παρατήρηση που γράφεις από κάτω), είτε να βάλεις παιχνίδια όπως το Ryse και αυτά που θα βγουν στο μέλλον και για PC σαν 2ο spoiler και να κρατήσεις τον τίτλο όπως είναι.

Δεν καταλαβαίνω την πρόταση με bold.

Επίσης, χαίρομαι που σου αρέσει το θέμα. Για την ώρα θα το αφήσω όπως είναι. Γι'αυτό υπάρχει και η παρατήρηση στην δεύτερη παράγραφο. Αν ενοχλήσουν και άλλους ή θεωρηθούν λάθος το να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, θα αφαιρεθούν ή θα μπουν σε διαφορετική λίστα.

Μάλλον δεν το διατύπωσα εγώ σωστά.
Επειδή υπάρχουν 3 κατηγορίες (PS4, XBOXone, WiiU) θεωρώ ότι μιλάμε για console exclusives. Eπομένως κάποια παιχνίδια από την υπάρχουσα λίστα για το XBOXone (και στο μέλλον για το PS4) δεν είναι μιας και μπορείς να τα παίξεις και σε PC.
Oπότε νομίζω πως είναι καλύτερα να αλλάξει ο τίτλος και να μπουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια σε ένα spoiler με λίστα όπως έκανες και για τα άλλα.
Σε καμία περίπτωση δεν με ενοχλεί όπως είναι τώρα, απλά το θεωρώ ποιο σωστό.
Άβαταρ μέλους
TomTom

Δημοσιευσεις : 107

Δημοσίευσηαπό Whitey » 07 Ιαν 2015, 15:23

TomTom έγραψε:Μάλλον δεν το διατύπωσα εγώ σωστά.
Επειδή υπάρχουν 3 κατηγορίες (PS4, XBOXone, WiiU) θεωρώ ότι μιλάμε για console exclusives. Eπομένως κάποια παιχνίδια από την υπάρχουσα λίστα για το XBOXone (και στο μέλλον για το PS4) δεν είναι μιας και μπορείς να τα παίξεις και σε PC.
Oπότε νομίζω πως είναι καλύτερα να αλλάξει ο τίτλος και να μπουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια σε ένα spoiler με λίστα όπως έκανες και για τα άλλα.
Σε καμία περίπτωση δεν με ενοχλεί όπως είναι τώρα, απλά το θεωρώ ποιο σωστό.

Μα το PC δεν θεωρείται κονσόλα. Π.χ. αν δεις στην αναφορά που έγινε για το Street Fighter V, είναι CONSOLE Exclusive επειδή ακριβώς κυκλοφορεί και για PC. Αν δεν κυκλοφορούσε θα ήταν απλό Exclusive. Καταλαβαίνω τι λες. Γιατί να βάζω να console exclusives εφόσον ο τίτλος λέει σκέτο exclusives.

Άρα έχουμε δύο προτάσεις:
    - Να αφαιρεθεί το Super Smash Bros. από την λίστα του Wii U γιατί κυκλοφορεί και για 3DS.
    - Να ενταχθούν σε διαφορετική λίστα τα Console Exclusives.

Όσοι μπορείτε γράψτε την γνώμη σας για τις παραπάνω προτάσεις για να ξέρω πως είναι κοινώς αποδεκτά και να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Whitey

Δημοσίευσηαπό kakashi_hatake » 07 Ιαν 2015, 16:45

Τα console exclusive είναι αυτά που κυκλοφορούν σε συγκεκριμένης γενιάς κονσόλες και μπορεί σε Η/Υ. Τα σκέτα exclusive είναι αυτά που κυκλοφορούν σε συγκεκριμένη μόνο πλατφόρμα ανεξαρτήτου γενιάς. Άρα το little big planet 3 είναι exclusive αλλά όχι console exclusive. Το ίδιο και το forza horizon 2. Οπότε έχουμε θέμα:

Α) με τον τίτλο, τον οποίο μπορούμε να τον κάνουμε console exclusive και τα αφήνουμε όλα ως έχουν και με τους
Β) τίτλους, όπως last of us και HMCC τα οποία χαρακτηρίζονται ως console exclusive παιδιά. Κυκλοφορούν μόνο σε μιας γενιάς κονσόλες άσχετα αν έχουν βγει παλιότερα σε άλλες. Είναι διαφορετικοί τίτλοι. Για παράδειγμα τα Kingdom Hearts HD remix δεν είναι console exclusives του PS3 επειδή κυκλοφόρησαν σε gameboy/ps2? Αντιθέτως το Resident Evil HD Remastered δεν είναι console exclusive γιατί κυκλοφορεί ταυτόχρονα και σε PS3/PS4. Αν κυκλοφορούσαν τα Last of Us Remastered και HMCC σε PS3/XBOX360 τότε θα ήταν απλά exclusives.
Γ) Για το SSB είναι κάπως περίεργο το θέμα και πρέπει να απαντήσουν και άλλοι, γιατί από όσο γνωρίζω έχουν διαφορετικό αποκλειστικό περιεχόμενο η κάθε έκδοση, είναι επίσης αυτό εμφανές στον τίτλο for wiiu και for 3ds, άρα δεν μπορεί κάποιος να παίξει το ίδιο ακριβώς game σε wiiu και 3DS άρα προσωπικά θεωρώ πως έχουμε να κάνουμε με δυο διαφορετικούς τίτλους και δυο διαφορετικά console exclusives.

Whitey αν θες ρώτα κάποιον του τεχνικού τομέα του enternity (δε ξέρω αν γνωρίζει ο Παύλος ή ο nfs_maniac, για το bbcode στα spoiler που τους δίνουμε ονόματα (spoiler tags) και αν δεν το έχουν αν μπορούν να το προσθέσουν (είναι γενικά χρήσιμο). Ακολουθεί συνήθως αυτή τη μορφή:

[spoiler=το όνομα του spoiler]to keimeno, eikones klp klp[/spoiler]

Και εμφανίζει για παραδειγμα στη θέση του spoiler "other exclusives" και πατάει ο άλλος εμφάνιση και βγαίνει η λίστα.
Άβαταρ μέλους
kakashi_hatake

Δημοσιευσεις : 345

Δημοσίευσηαπό AnimaPura » 07 Ιαν 2015, 16:48

Θεωρώ ότι τα console exclusives πρέπει να προστεθούν, μιας και το νήμα έχει να κάνει με κονσόλες και όχι με PC. Επομένως ένα console exclusive αποτελεί κίνητρο για την επιλογή μιας κονσόλας έναντι της άλλης, προϋποθέτοντας ότι ο χρήστης δεν έχει σαν επιλογή το PC.
Twitch: twitch.tv/animapura
Facebook: https://www.facebook.com/ntakospan
Instagram: https://instagram.com/officialanimapura/
"Yo, the Cole Train don't go woo-woo. It's WHOOO!"
Άβαταρ μέλους
AnimaPura

Δημοσιευσεις : 386

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Gaming

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Copyright © 2011. All rights reserved. Powered by phpBB