Σελίδα 1 από 1

Σκληρός δίσκος πρόβλημα μετά από αναβάθμιση?

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Δεκ 2021, 13:53
από AlexCarey
Καλησπέρα σας και Καλή χρονιά,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα μετά από την αναβάθμιση του υπολογιστή μου. Ο σκληρός δίσκος μου είναι αγορασμένος 2 μήνες περίπου και τον λειτουργούσα μέχρι και την ημέρα πριν την αναβάθμιση μια χαρά.

Λοιπόν το pc build μου

OS: Windows 10 x64 Γνήσια
Motherboard: MSI Z170A GAMING PRO CARBON
GPU: MSI GTX 1080 GAMING X 8G
CPU: I7 6700K
PSU: Corsair RMx Series 750W
RAM: G.Skill TridentZ 16GB DDR4-3200MHz
SSD: Samsung 750 Evo 500GB
HDD: Toshiba DT01ACA300 3 TB

Αυτό που έκανα ήταν να μεταφέρω τον HDD μου στο καινούργιο σύστημα έτσι ακριβώς όπως ήταν. Δεν είχε drivers μόνο games και μερικά προγράμματα. Τα οποία ήθελα τα settings τους και να μην τα ξανακατεβάζω. Στο παλιό σύστημα λειτουργούσε κανονικά. Τον έχω ελέγξει για bad sectors δεν έχει κανέναν. Είναι συνδεδεμένος σε Sata 3 θύρα με καινούργια καλώδια. (Σας επισυνάπτω εικόνα από το pc) Επιπλέον τον δοκίμασα και σε άλλη θύρα αλλά το ίδιο πρόβλημα. (Σας επισυνάπτω εικόνα από το Manual) Ο δίσκος δεν έχει ξεπεράσει τα 1 TB σε αρχεία μέχρι στιγμής με αποτέλεσμα ποτέ να μην έχει γινει γεμάτος.

Τι έχω παρατηρήσει και λέω πως φταίει ο HDD μου. Όταν έφτιαξα το pc μου και με χαρά τον άνοιξα έκανα εγκατάσταση όλους τους drivers Intel / msi / nvidia και αποφάσισα να βάλω το Steam να δω πως πάνε τα fps. Σε κάποια παιχνίδια είχα lag spikes, σε κάποια άλλα αργό φόρτωμα των textures. Λέω ΟΚ φταίει ότι τα έβαλα έτσι και θα έχει κρατήσει το steam κάποια παλιά settings, κάτσε να τα ξανακάνω download-install. Μόλις κατέβηκαν από την αρχή όλα τα παιχνίδια πάλι το ίδιο πρόβλημα. Έψαχνα να βρω τι φταίει.. γενικά θερμοκρασίες ήταν μια χαρά, cpu λειτουργούσε σωστά, το ίδιο και η κάρτα γραφικών. Λέω κάτσε να δοκιμάσω να το βάλω στον SSD. Μόλις τα έβαλα εκεί δεν είχαν το παραμικρό κόλλημα. Μετά δοκίμασα κάποια προγράμματα για να μετρήσω read/write και σας τα στέλνω να τα δείτε και εσείς. Είμαι 100% σίγουρος πως φταίει ο HDD μου αλλά δεν βγάζει κάποιο error. Του έκανα επίσης ανασυγκρότηση, επιδίορθωση κ.λ.π ακόμα πάει αργά. Στο bios είναι ενεργοποιημένο το AHCI mode.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Δεκ 2021, 19:55
από Archonnn
Δεν φταίει ο HDD σου, απλά ο HDD σου είναι... HDD. Η διαφορά του HDD με έναν SSD είναι η διαφορά που έχει ένα Citroen Saxo με το μονοθέσιο του Lewis Hamilton σε ταχύτητα. Ειδικά αν προσπαθείς να παίξεις παιχνίδια που κυκλοφόρησαν μετά το 2019, καμία σύγχρονη εφαρμογή δεν είναι optimized για HDD. Οι HDD είναι για εικόνες, βίντεο μέχρι 1440p το πολύ, και backups. Τα παιχνίδια σου πάντα πρέπει να τα τρέχεις απο SSD.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Δεκ 2021, 23:00
από sdragon
Προφανώς και έχει κάποιο πρόβλημα ο δίσκος. Κάνε ένα back up αν γίνεται και μετά format. Είπαμε ότι ναι μεν ο SSD είναι πιο γρήγορος αλλά δεν δικαιολογείται η πτώση απόδοσης.