Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

37χρονος καταλήγει στη ΜΕΘ μετά από μετάδοση σπάνιου θανατηφόρου ιού από μαϊμού!

*
Ένας 37χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ νοσοκομείου μετά από επαφή με μαϊμού που του μετέδωσε έναν σπάνιο και θανατηφόρο ιό. Συγκεκριμένα, ο 37χρονος επισκέφθηκε το Kam Shan Country Park, ένα πάρκο που είναι γνωστό για τις μαϊμούδες που φιλοξενεί, στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι μαϊμούδες κινούνται ελεύθερα σε έναν τεράστιο χώρο που περιγράφεται ως Monkey Hill και μπορείτε να τον γνωρίσετε από το παρακάτω video.



Στις 21 Μαρτίου, ο 37χρονος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με μειωμένη αντιληπτική ικανότητα και πυρετό και από τις 3 Απριλίου βρίσκεται στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση. Οι εξετάσεις του έδειξαν την παρουσία του ιου Β, που είναι γνωστός ως «έρπητας Β» και είναι μια γνωστή λοίμωξη που συναντάμε στους μακάκες και είναι συνήθως μια ασυμπτωματική ασθένεια.

Η λοίμωξη αυτή είναι εξαιρετικά σπάνια στον άνθρωπο και μεταδίδεται συνήθως από επαφή με μακάκα, αλλά είναι σοβαρή και θανατηφόρα. Η μόλυνση ξεκινάει ως μια απλή γρίπη, αλλά μολύνει τον εγκέφαλο και περνάει στον νωτιαίο μυελό προκαλώντας από εγκεφαλική έως και νευρική βλάβη που οδηγούν στο θάνατο. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ αναφέρει ότι σχεδόν το 70% των μη θεραπευόμενων λοιμόξεων στους ανθρώπους είναι θανατηφόρο.

Ο ιός Β καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1932 και από τότε έχουν καταγραφεί μόλις 50 μολύνσεις ανθρώπινων οργανισμών μέχρι και το 2019. Οι 21 από αυτές τις περιπτώσεις κατέληξαν σε θάνατο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*