Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Editorial: Το emulation μάς οδηγεί

Η Microsoft ανακοίνωσε στην Ε3 2015 την υποστήριξη αναπαραγωγής τίτλων του Xbox 360 στο Xbox One, κάνοντας την κονσόλα της (μερικώς) backwards compatible, ενώ με την πρόσφατη διάθεση του NXE, οι gamers μπορούν να δοκιμάσουν αυτό το χαρακτηριστικό στην πράξη. Η λίστα ξεκίνησε από τα 104 games και φαίνεται πως θα συνεχίσει. Ο λόγος που έγινε αυτή η κίνηση είναι λίγο-πολύ γνωστός και δεν είναι άλλος από το να προλάβει όσους δεν έχουν κάνει τη μετάβαση στη νέα γενιά και είχαν το Xbox 360 (αυτός είναι και άλλος ένας λόγος που η Sony δείχνει τέτοια επιμονή στα remasters για το PS4).



Η Sony φαίνεται πως ακολουθεί σε παρόμοιο δρόμο, αφού άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια τα δείγματα δουλειάς που έχει κάνει στο PS2 software emulation για τη νεότερη κονσόλα της. Είναι κάτι που έχει δηλώσει η ιαπωνική εταιρεία εδώ και καιρό και πλέον το βλέπουμε να έρχεται. Με μιας γενιάς πίσω (σε σχέση με την κίνηση του Xbox) games, αλλά και πάλι το σκεπτικό είναι το ίδιο. Προσωπικά θεωρώ πως και για τις δύο εταιρείες είναι φάουλ να ρίχνουν τόσο μεγάλο βάρος σε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Όχι μόνο γιατί δεν βοηθούν την ίδια την αγορά να πάει ένα βήμα μπροστά (αφού τυπικά, διαφημίζουν τη δυνατότητα να παίζεις games των παρελθόντων ετών), αλλά και γιατί αδικούν τους ίδιους τους developers που πλέον εργάζονται σε εξαιρετικά νέα projects. Την ώρα που π.χ. η Microsoft έχει Halo 5 και Forza Motorsport 6, δαπάνησε αρκετή από τη δημοσιότητα που ήθελε για το backwards compatibility. Η Sony από την άλλη έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα ασχοληθεί με τα του PS3 με software emulator, αφού έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα της βήματα με το PS Now. Αν το εγχείρημα αποτύχει, ουδείς γνωρίζει τι θα αποφασιστεί για το μέλλον. Προς το παρόν όμως, πάμε με τα του PS2 στο PS4. Μπορείτε να διαβάσετε την ανάλυση του Digital Foundry που έφερε την εξέλιξη στην επιφάνεια, στα ελληνικά, εδώ.

Κατά τα άλλα, η εβδομάδα είχε αρκετές εξελίξεις, οι κυριότερες εκ των οποίων ήταν οι ακόλουθες:
- Διαγωνισμός Uncharted: The Nathan Drake Collection
- Ρεκόρ προπωληθέντων εισιτηρίων για το Star Wars: The Force Awakens
- MLS Diamond Review
- Αποκαλύφτηκαν τα PC specs του Just Cause 3
- Onechanbara Z2: Chaos Review
- Face-Off: Fallout 4
- WRC 5 Review
- Mega Man Legacy Collection Review
- Το PS4 ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια πωλήσεων παγκοσμίως
- Warhammer End Times: Vermintide Review
- Τα PS Plus free games του Δεκεμβρίου
- Αποκλειστικά για PS4 και PS3 η free-to-play edition του PES 2016
- Ακυρώθηκε η καμπάνια του Sociable Soccer στο Kickstarter
- Στις 3 Δεκεμβρίου οι τελευταίες μεταγραφές στο PES 2016
- Need for Speed Review
- Η Sony επιβεβαιώνει το PS4 Remote Play σε PC, Mac
- Ξεκίνησε η open beta του Rainbow Six: Siege
- Asus B150 Pro Gaming D3 & ASUS H170 Pro Gaming Review

Την εβδομάδα που μας πέρασε, είχαμε και ενδιαφέροντα πράγματα στο κανάλι μας στο YouTube.

Let’s Play Need for Speed: Καρέτσος σε κόντρες!


Enternity Live 26/11/15


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, καλή ξεκούραση και May the Force be with you!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Alias
    • Θα μπορουσε κανεις να παει οτι η η ιδια η γενια κονσολων που τρεχει ειναι ενα φτωχο emulation. Θυμιζει μεν αλλες γενιες σε σημεια αλλα συνολικα ειναι ενα κακοφτιαγμενο rom. 2 χρονια μετα και ελαχιστοι τιτλοι, τιποτα το συνταρακτικο. Σε τετοια χρονικη φαση αγοραζα παντα κονσολα που ειχαν μαζευτει 20-25 must τιτλοι. Τωρα ουτε 5 δεν ειναι.

*