Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: Λανσάρισμα Windows 10

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δει την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως λόγω του κλεισίματος των τραπεζών και των capital controls. Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία, σημειώσαμε στο Enternity πως εμφανίστηκαν αρκετές ελλείψεις σε βασικά προϊόντα της αγοράς μας. Αρχικά, είδαμε μετά από έρευνα πως κάρτες PSN και Xbox Live  βρέθηκαν σε μερική έλλειψη (όχι ακόμη σε ανησυχητικό σημείο για τους gamers συμπολίτες μας) λόγω του «παγώματος» των εισαγωγών, ενώ υπηρεσίες που παρέχονται από εταιρείες του εξωτερικού, είτε έχουν παυτεί (όπως το PayPal), είτε προσφέρουν δωρεάν επέκταση στους καταναλωτές (όπως η Apple με το iCloud).

Βλέποντας λίγο πιο σφαιρικά την αγορά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι την κατάσταση πλήρωσαν προϊόντα που κυκλοφορούσαν αυτήν την περίοδο, όπως το F1 2015, video game που εν τέλει ήρθε σε μικρές ποσότητες, και η αγορά ξεκινάει να ανατροφοδοτείται με αργούς ρυθμούς. Κάτι τέτοιο σίγουρα κόστισε εμπορικά στο video game και στο τοπικό γραφείο της Bandai Namco, ωστόσο ευελπιστούμε πως όσο το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, η κατάσταση θα βελτιωθεί και το παιχνίδι θα πουλήσει τελικά σε βάθος χρόνου.

Η πιο σημαντική κυκλοφορία της περιόδου σε επίπεδο software όμως δεν είναι κάποιο video game, αλλά η νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Microsoft, τα Windows 10. Η αμερικανική εταιρεία έχει αποφασίσει να ξεκινήσει τη διανομή των νέων Windows από σήμερα (29 Ιουλίου) σε όλες τις αγορές, χωρίς προφανώς να αλλάζει κάτι για τη χώρα μας βάσει των τελευταίων εξελίξεων. Γιατί όμως είναι τυχερή μέσα στην όλη κατάσταση η Microsoft; Κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο θα αποκτήσουν οι πρώτοι χρήστες το νέο λειτουργικό. Ασχέτως του αν δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής κάποια αναφορά προβλήματος σε επίπεδο διαθεσιμότητας, τα Windows 10 θα διατεθούν δωρεάν σε μεγάλη βάση χρηστών που έχουν ήδη κάποιες από τις προηγούμενες εκδόσεις (και δικαιούνται αυτήν τη δωρεάν αναβάθμιση, εφόσον βέβαια την κάνουν πριν τα πρώτα γενέθλια του νέου λειτουργικού).

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η ζήτηση στα καταστήματα λιανικής για το νέο προϊόν σαφώς και δεν θα είναι αντίστοιχη με αυτή των περασμένων εκδόσεων, καθώς αρκετοί θα το αποκτήσουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους και χρησιμοποιώντας απλά τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Φανταζόμαστε δε πως και τα πακέτα των εκδόσεων OEM για τα νέα συστήματα που θα πωλούνται θα έχουν παραδοθεί εδώ και καιρό, οπότε συνολικά, τα Windows 10 αναμένεται να έχουν ένα ήρεμο λανσάρισμα και στην ελληνική αγορά, παρά την «περίεργη» κατάσταση στην οποία αυτή βρίσκεται.

Τώρα για τα περαιτέρω, εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

ΥΓ1) Αυτό είναι το τελευταίο blog για τη φετινή σεζόν, επιστρέφουμε με όλες τις στήλες από τον Σεπτέμβριο.
ΥΓ2) Μην ξεχνάτε, την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η Gamescom και ήδη ο Μάνος Βέζος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την πάντα…φιλόξενη Κολονία. Ευελπιστούμε να έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, θα τις βρείτε όλες (όπως πάντα) στο Enternity.gr



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*