Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Nancy Grace της NASA θα αποκακαλύψει πάνω από 100 δισ. ουράνια σώματα

*
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Nancy Grace της NASA πρόκειται να φέρει επανάσταση στα όσα γνωρίζουμε ως τώρα για τον Γαλαξία μας. Αυτό το φιλόδοξο project στοχεύει να αποκαλύψει τα μυστικά του Milky Way, χαρτογραφώντας περισσότερα αστέρια από ποτέ.

Προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2027, το τηλεσκόπιο θα παρατηρεί περιοχές του Γαλαξία μας που μέχρι τώρα ήταν κρυμμένες από πυκνά σύννεφα σκόνης. Η μελέτη αναμένεται να αποκαλύψει πάνω από 100 δισεκατομμύρια κοσμικά αντικείμενα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη γνώση για τον σχηματισμό των άστρων, την εξέλιξή τους και τα μυστήρια του γαλαξιακού πυρήνα.


Η μοναδική ικανότητα του τηλεσκοπίου να βλέπει μέσα από τη σκόνη και να καταγράφει εικόνες υψηλής ευκρίνειας σε τεράστιες εκτάσεις του ουρανού, καθιστά αυτό το εργαλείο ανεκτίμητο για την αστρονομία και την αστροφυσική. Θα παρέχει κρίσιμα δεδομένα για την κατανόηση της πολύπλοκης δομής του γαλαξία μας, από το κεντρικό του εξόγκωμα μέχρι τους εκτεταμένους σπειροειδείς βραχίονες.



Η αποστολή θα πραγματοποιήσει επίσης τρισδιάστατη χαρτογράφηση πολύ πιο ακριβή από οτιδήποτε έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, επεκτείνοντας πιθανώς τις γνώσεις μας για το κοντινό σύμπαν έως και 100.000 έτη φωτός. Το Nancy Grace Roman είναι ικανό να διεξάγει παρατηρήσεις που θα χρειάζονταν δεκαετίες με τα σημερινά τηλεσκόπια. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*