Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αποποινικοποιείται η διαδικτυακή πειρατεία στη Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση αποποινικοποίησε την διαδικτυακή πειρατεία, λαμβάνοντας ωστόσο διαφορετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της. Πιο συγκεκριμένα, από το 2015 όσοι χρήστες κατεβάζουν (παράνομα) περιεχόμενο όπως παιχνίδια, οπτικοακουστικό περιεχόμενο και λογισμικό, θα λαμβάνουν τέσσερις προειδοποιητικές επιστολές που θα τους εξηγούν ότι οι ενέργειες τους είναι παράνομες. Αν αυτές αγνοηθούν, τότε θα λαμβάνονται περαιτέρω μέτρα, όπως είναι η διακοπή της σύνδεσής τους στο διαδίκτυο. Το παραπάνω πρόγραμμα φέρει τον τίτλο Voluntary Copyright Alert Programme (VCAP) και είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων συνομιλιών μεταξύ των ISPs (πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου), των Βρετανών πολιτικών, καθώς και με τους ιθύνοντες της μουσικής βιομηχανίας και του κινηματογράφου.



Οι μεγαλύτεροι πάροχοι του Ηνωμένου Βασιλείου συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα και αναμένεται να ακολουθήσουν και οι μικρότεροι ISPs της χώρας. Το VCAP, εκτός από την διακοπή των υπηρεσιών του χρήστη, προβλέπει και τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων του αρχείου με σύστημα επιμερισμού. Βέβαια οι αρμόδιες αρχές θα εξακολουθήσουν να εργάζονται για να διακόψουν την όποια χρηματοδότηση των file-sharing sites, αλλά φαίνεται να εγκαταλείπεται η νομική επιβολή της διαδικτυακής πειρατείας. Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ofcom research, σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου των downlads στο Ηνωμένο Βασίλειο αφορά παράνομο περιεχόμενο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vonzuchter
    • πότε θα καταλαβουν οτι αν δε μπορουμε να πειρατευσουμε απλα δε θα δουμε τη ταινια δε θα παιξουμε το παιχνιδι κ.ο.κ. Οπως καναμε με τοσα πραματα που εχουν κανει συνδρομητικα. Αν δε μπορω να δω πειρατικο Game of Thrones δε θα το δω καθολου. Δεν εμαθαν τιποτα απο το παραδειγμα της μουσικης? πως καταπολεμηθηκε η πειρατια των mp3s? βαλανε 1 ευρω το τραγουδι και 5-6 ευρω το ψηφιακο αλμπουμακι και τελος. Ας καταλαβουν επιτελους καποια πραγματα.

    • Volga
    • @vonzuchter Τείνω κι εγώ να καταλήξω στο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Άλλωστε οι τιμές στους τίτλους έχουν πέσει ή πεφτουν μέσα στο 4μηνο. Όταν λοιπόν βρίσκεις ένα μέσο διασκέδασης στα 15-20 ευρώ που θα σου κρατήσει κάνα μηνα, το να μη δίνεις ΟΥΤΕ αυτό το ποσό και να παίρνεις τον τίτλο ως αντιγραφή απλά σημαίνει ότι ποτέ δεν θα έδινες λεφτά. Δεν σε καίει δεν σου αρέσει τόσο. κλπ.

    • vonzuchter
    • @raysod Η εμπειρια εχει δειξει οτι οταν προκειται για κερδη πολυεθνικων και μανατζαρεων και λοιπων παρασιτων ΠΑΝΤΑ βρισκεται η ακρη νομικα. ΠΑΝΤΑ...Ο μοναδικος λογος που δεν εχει συντριφτει η πειρατια με τα torrents ειναι οτι ακομα ειναι διχασμενοι πολλοι απο τη βιομηχανια για το αν κανει τελικα καλο ή κακο. Στη μουσικη τη λυση τη βρηκαν μονοι τους οι της βιομηχανιας. Εριξαν τις τιμες και πλεον αγορασεις αλμπουμ με 5-6 ευρω , Εκμεταλλευτηκαν το ιντερνετ που τοσο ανελεητα ειχαν πολεμησει στα 90΄ς και 00'ς και βρηκαν αλλους τροπους να κονομανε απο αυτο και να το χρησιμοποιουν για προβολη και να εχουν εσοδα απο διαφημισεις πχ Vevo , spotify κτλπ. Οι της βιομηχανιας της τηλεορασης και του σινεμα ακομα δεν εχουν καταλαβει αυτο που καταλαβαν οι συναδελφοι τους της μουσικης μετα απο 50 χρονια πολεμο με τη πειρατεια. Οτι α) δε μπορεις να τη νικησεις τελικα... παντα αυτος που θα θελει να βρει κατι πειρατικο θα το κανει. β) οτι αυτος που δεν εχει τα φραγκα να δει μια ταινια να αγορασει ενα dvd , αν δε μπορει να τη βρει πειρατικα απλα δε θα τη δει. γ) οτι η πειρατια τελικα αυξανει τη δημοτικοτητα του προιοντος τους αφου το βαζει σε εκατομυρια σπιτια που δε θα εμπαινε με αλλο τροπο. Οπως παραδεχτηκαν οι υπευθυνοι του Game Of Thrones η πειρατεια βοηθησε στο να απογειωθει η δημοτικοτητα της σειρας. Και τελος υπαρχουν ανθρωποι που εχουν τα φραγκα να αγορασουν το DVD , να πληρωσουν το videogame , να πληρωσουν τη συνδρομη στη νοβα/στο HBO κτλπ και ομως δε το κανουν απο συνηθεια απο τσιγγουνια απο κλεψια κτλπ? ε ναι υπαρχουν. Αλλα αυτοι ειναι τοσο λιγοι που θα επηρεαζαν ελαχιστα εως καθολου (αναλογα με τους τζιρους) τα τελικα εσοδα. Ενταξει καποιοι οπως μικρα στουντιος gaming που μετρανε και τις 10.000 πωλησεις που μπορει να σημανουν κλεισιμο ή επιβιωση του στουντιο τελικα θα ζημιωθουν απο τη πειρατια ακομα και 10000 αντιτυπα λιγοτερα να πουλησουν. Αλλα οι κινηματογραφικοι κολλοσοι και το HBO κτλπ μαλλον κερδισμενοι βγαινουν τελικα.

*