Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LG G Flex 2 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    LG Electronics

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    LG Electronics

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    LG Hellas

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Λίγες μέρες πριν την επίσημη αποκάλυψη του LG G4, η εταιρεία μας απέστειλε μια άλλη ναυαρχίδα της. Το LG G Flex 2 ανακοινώθηκε πριν από λίγους μήνες και κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τη συνέχεια του αρχικού πειράματος της LG,  με την εταιρεία να ακούει το αγοραστικό κοινό, δημιουργώντας ένα σαφώς πληρέστερο τηλέφωνο από το αρχικό G Flex.  Η συσκευή κυκλοφορεί από τη COSMOTE ενώ και η Vodafone το διαθέτει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ψάχνοντας στο skroutz.gr, η συσκευή δεν πωλείται από κανένα άλλο κατάστημα. Η τιμή του βρίσκεται στα 769 ευρώ από τη Cosmote (και στα €599 από τη Vodafone). Όμως η LG έχει εφοδιάσει τη συσκευή με hardware τελευταίας γενιάς με ένα από τα χαρακτηριστικά να είναι και η υποστήριξη του 4G+ δικτύου, για ταχύτητες Internet έως 300Mbps.

LG G Flex 2 Image 1

Αφήνοντας στην άκρη το θέμα κόστους, ερχόμαστε στην ίδια τη συσκευή, η οποία ουσιαστικά αποτελεί τη μίξη του LG G3 και του πρώτου LG G Flex. Το κύριο χαρακτηριστικό της συσκευής είναι φυσικά η κυρτή του οθόνη, η οποία δίνει μια αντίστοιχη κυρτότητα και στο ίδιο το σώμα. Με διαγώνιο που φτάσει τις 5,5 ίντσες, το τηλέφωνο έχει σαφώς βολικότερες διαστάσεις από τον προκάτοχό του, με τα μικρά περιθώρια που βρίσκονται γύρω από το panel να κρατάνε τις συνολικές διαστάσεις σε φυσιολογικά επίπεδα. Παίρνοντάς το στο χέρι μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο χρήστης θα το βολευτεί άμεσα, καθώς η καμπυλωτή του σχεδίαση του επιτρέπει να αγκαλιάζεται με μεγάλη άνεση από την παλάμη. Στην πρόσοψη συναντάμε μόνο το ακουστικό, τους βασικούς αισθητήρες και τη μπροστινή κάμερα. Στο πίσω μέρος συναντάμε το γνωστό πλέον σετ πλήκτρων, με το power στο κέντρο και τα volume control πάνω και κάτω από αυτό. Η σχεδίασή τους προέρχεται από το LG G3, με το power button να είναι μεγαλύτερο και στρογγυλό, ενώ τα volume πλήκτρα να είναι κοίλα και όχι επίπεδα. Με αυτό τον τρόπο τα δάχτυλά μας αντιλαμβάνονται ευκολότερα που βρίσκονται ούτως ώστε να μην έχουμε λάθος πατήματα. Βέβαια, εξακολουθεί να υφίσταται η λειτουργία Knock On και η οποία -αν κανείς την έχει συνηθίσει- δύσκολα μπορεί να την αποχωριστεί.

LG G Flex 2 Image 2

Η κάμερα βρίσκεται λίγο πιο πάνω και προσφέρει 13Mpixel με ενσωματωμένο οπτικό σταθεροποιητή, διπλό led flash και το laser focus. Ουσιαστική το σύστημα της κάμερας προέρχεται από το LG G3. Τέλος, έχουμε και το ηχείο το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο καθώς ο παραγόμενος ήχος είναι κατώτερος του μετρίου. Στο κάτω μέρος έχουμε τη θύρα USB με λειτουργία OTG και την έξοδο των ακουστικών. Η πλάτη είναι αφαιρούμενη δίνοντας πρόσβαση στις θέσεις τοποθέτησης καρτών micro SIM και micro SD, όμως η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο κύριο σώμα και δε μπορούμε να την αντικαταστήσουμε μόνοι μας. Η μπαταρία βασίζεται σε πολυμερή ιόντα λιθίου και έχει χωρητικότητα που φτάνει τις 3000mAh. Αν και το νούμερο είναι αρκετά μεγάλο, δεν μετατρέπεται σε αντίστοιχα μεγάλη αυτονομία, η οποία με έντονη χρήση μπορεί να είναι και κάτω από μια μέρα. Καταφέραμε μέσω σε περίπου 2 ώρες χρήσης να πάμε από το 50% σε πλήρη αποφόρτιση, διάστημα στο οποίο απλά τρέξαμε τα benchmarks και κατεβάσαμε περίπου 1GB δεδομένων από WiFi, με τη φωτεινότητα της οθόνης να βρίσκεται περίπου στο 50% (με ενεργοποιημένη την αυτόματη ρύθμιση). Η έκδοση του G Flex 2 που έρχεται στην Ελλάδα είναι εφοδιασμένη με 16GB αποθηκευτικού χώρου και 2GB μνήμης, όμως όπως και στο G3, κυκλοφορεί και έκδοση με 32GB και 3 GB μνήμης. Η συγκεκριμένη έκδοση θα ήταν προτιμότερη καθώς από τη μια η περισσότερη μνήμη μπορεί να βοηθήσει το τηλέφωνο να έχει καλύτερες επιδόσεις και από την άλλη, τα 32GB χώρου θα μας άφηναν πολύ περισσότερα από τα μόλις 8GB διαθέσιμα της υπό δοκιμής έκδοσης.

LG G Flex 2 Image 3

Όπως και στο πρώτο G Flex, έτσι και εδώ, η πλαστική πλάτη καλύπτεται από μια μεμβράνη που έχει την ικανότητα για αυτό-ίαση, εξαφανίζοντας μικρές χαρακιές και γρατσουνιές, σαν αυτές που συνήθως δημιουργούνται όταν έχουμε τη συσκευή στη τσέπη. Παρατηρώντας λίγο καλύτερα την πλάτη, μπορούμε να διακρίνουμε την αντιχαρακτική επίστρωση με μορφή ζελατίνας, αντίστοιχα όπως φαίνεται οι ζελατίνες προστασίας οθόνης που βάζει κανείς στο τηλέφωνό του. Σύμφωνα με την LG, η συγκεκριμένη επίστρωση πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα και πολύ ταχύτερα. Κατά την περίοδο που είχαμε τη συσκευή στα χέρια μας η επίστρωση αυτή κατάφερε απορροφήσει μικρογρατσουνιές, όμως βαθύτερες χαρακιές έμειναν ορατές. Οπότε και στη περίπτωση του G Flex 2, μια θήκη είναι απαραίτητη για όσους δεν θέλουν κανένα απολύτως σημάδι στη συσκευή τους.

LG G Flex 2 Image 4

Πηγαίνοντας τώρα στην ίδια την οθόνη, εδώ η LG βελτίωσε κατά πολύ τη κατάσταση σε σχέση με το πρώτο G Flex. Πέρα από το γεγονός ότι μίκρυνε σε διαστάσεις, αύξησε και την ανάλυση σε Full HD, χρησιμοποιώντας ένα νέας γενιάς P-OLED panel. Ουσιαστικά το panel είναι πλαστικό και έτσι δίνει τη δυνατότητα στην LG να το λυγίσει όπως θέλει. Προφανώς και όλο το σώμα δεν λυγίζει, όμως τοποθετώντας το ανάποδα σε ένα γραφείο (με την οθόνη προς τα κάτω) και πιέζοντας με το δάχτυλο, το σώμα «ισιώνει» προσωρινά, μέχρι να σταματήσουμε να ασκούμε δύναμη. Η οθόνη καλύπτεται από γυαλί Gorilla Glass 3, το οποίο έχει γίνει ισχυρότερο κατά 20% έπειτα από μια ειδική διαδικασία που έχει εφαρμόσει η LG. Από την εμπειρία μας μπορούμε να πούμε ότι όντως η οθόνη αντέχει, καθώς έπειτα από έλα λάθος μας, η συσκευή έπεσε από ύψος περίπου 1,5 μέτρου σε μάρμαρο και -ευτυχώς για τη συσκευή και για εμάς- δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

LG G Flex 2 Image 5

Όσον αφορά στην ποιότητα απεικόνισης της οθόνης καθεαυτής, τα πράγματα εδώ είναι εξαιρετικά. Σε αντίθεση με την 720p 6 ιντσών οθόνη του πρώτου, τα 1920x1080 pixel κάθονται πολύ καλύτερα στις 5,5’’, προσφέροντας παραπάνω από επαρκή πυκνότητα της τάξης των 403ppi. Τα πάντα φαίνονται πεντακάθαρα στην οθόνη και σε συνδυασμό με την άπειρη αντίθεση που έχουν τα OLED panel, το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο. Αν και τα χρώματα έχουν την τάση να εμφανίζονται υπερκορεσμένα και περισσότερο ζωντανά από την πραγματικότητα, μπορούμε να αλλάξουμε την εμφάνιση επιλέγοντας τη φυσική απόδοση, οπότε τα πράγματα γίνονται περισσότερο γήινα. Από πλευράς φωτεινότητας, μετρήσαμε περίπου 400 καντέλες, τιμή ικανοποιητική και γενικότερα συνηθισμένη για οθόνες OLED. Ακόμα και κάτω από το έντονο ηλιακό φώς, η υψηλή αντίθεση βοηθάει το χρήστη να βλέπει καλά στην οθόνη, με το όχι τόσο ανακλαστικό γυαλί να δίνει και αυτό μια χείρα βοηθείας. Όσον αφορά τώρα στη χρησιμότητα που έχει μια κυρτή οθόνη, αυτή εξαρτάται από τη χρήση. Σύμφωνα με την LG, η βέλτιστη απόδοσή της γίνεται όταν κάποιο κρατάμε το κινητό σε landscape θέση, με την οθόνη να προσφέρει θεωρητικά καλύτερη εμπειρία θέασης φωτογραφιών και βίντεο. Επίσης, το κινητό ακολουθεί τη καμπύλη του προσώπου και έτσι όταν το βάζουμε στο αυτό για να μιλήσουμε, προσφέρει καλύτερη εμπειρία, άποψη με την οποία συμφωνούμε πλήρως.

LG G Flex 2 Image 6

Όσον αφορά στο λειτουργικό, για ακόμα μια φορά έχουμε επιρροές από το LG G3, με το UI που χρησιμοποιεί το G Flex 2 να είναι ακριβώς ίδιο, τρέχοντας πάνω από το Android Lollipop. Τα πλήκτρα ελέγχου του λειτουργικού είναι soft buttons μέσα στην οθόνη με την εταιρεία να προσφέρει τη δυνατότητα για εμφάνιση ή απόκρυψή τους ανά διαθέσιμη εφαρμογή. Επιπλέον, μπορούμε να έχουμε μέχρι πέντε soft buttons διαλέγοντας από επτά διαθέσιμα, με τα τρια βασικά να είναι τα home, back και multitasking. Τα άλλα δυο που επιλέξαμε να προσθέσουμε είναι ένα πλήκτρο για την εμφάνιση της οθόνης των notifications κάτι που κάνει τη γνωστή slide κίνηση από πάνω προς τα κάτω περιττή, καθώς το πλήκτρο για την ενεργοποίηση της λειτουργίας του διπλού παράθυρου. Πρόκειται για αντίστοιχη με αυτή που χρόνια τώρα συναντάμε σε Samsung συσκευές και επιτρέπει σε δυο εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα ενώ μοιράζονται την οθόνη. Τα δυο άλλα πλήκτρα είναι αυτά για την ενεργοποίηση των κλασσικών LG λειτουργιών QuickMemo+ και Qslide. Όσον αφορά στον τρόπο κλειδώματος/ξεκλειδώματος της συσκευής, πέρα από το Knock On έχουμε και το Knock Code, το οποίο πρακτικά είναι ένα κωδικός ξεκλειδώματος που αποτελείται από συνδυασμό χτυπημάτων στην οθόνη. Κάτι ακόμα νέο είναι ο ενσωματωμένος μετρητής βημάτων, ο οποίος λειτουργεί σε συνεργασία με την εφαρμογή LG Health και βοηθάει το χρήστη να παρακολουθεί την άσκησή του, μετρώντας θερμίδες κτλ.

LG G Flex 2 Image 7

Από εκεί και πέρα, έχουμε τις απαραίτητες εφαρμογές για τον έλεγχο του αισθητήρα υπερύθρων και του δέκτη FM, ενώ από πλευράς browser πέρα από τον Chrome υπάρχει και η custom εφαρμογή της ίδιας της LG. Η εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής είναι και αυτή με τη σειρά της ίδια με αυτή που χρησιμοποιεί το LG G3. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι απειροελάχιστες, καθώς δεν έχουμε κανένα τρόπο για χειροκίνητες ρυθμίσεις πέρα από τη δυνατότητα επιλογής αναλύσεων και την ενεργοποίηση ή όχι του HDR. Μπορούμε να τραβήξουμε πανοραμικές λήψεις με ικανοποιητικό αποτέλεσμα και μπορούμε να πάρουμε διπλές λήψεις χρησιμοποιώντας και τις δυο κάμερες. Όλες αυτέ οι δυνατότητες είναι ίδιες με τις αντίστοιχες του LG G3, όπως επίσης ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας που είναι πάντα ενεργός, το διπλό led flash και ο laser αισθητήρας εστίασης που βοηθάει για ταχύτερη εστίαση σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού χωρίς να χρειάζεται να αστράψει το φλας. Το αποτέλεσμα των λήψεων την ημέρα είναι εξαιρετικό, με καλά χρώματα, μηδενικό θόρυβο και ελάχιστη επεξεργασία από πλευράς τηλεφώνου. Όταν το φως μειώνεται, είναι φανερό ότι γίνεται παραπάνω του αναμενόμενου επεξεργασία από το τηλέφωνο για τη μείωση του θορύβου. Όσον αφορά στα του βίντεο τώρα, το τηλέφωνο είναι ικανό για εγγραφή 4Κ βίντεο, Full HD στα 60fps και super slow motion στα 720p (με όχι καλή απόδοση).

LG G Flex 2 Image 8

Ερχόμαστε τώρα στις επιδόσεις του LG G Flex και στο hardware που χρησιμοποιεί. Το smartphone είναι ένα από τα λίγα που κυκλοφορούν με τον ταχύτερο Snapdragon 810, ο οποίος μάλιστα είναι συμβατός με 64bit. Πρόκειται για ένα νέας γενιάς οκταπύρηνο επεξεργαστή, με τέσσερις πυρήνες Cortex A-53 στο 1,5GHz και τέσσερις A-57 στα 2GHz, παρέα με το νέο Adreno 430 υποσύστημα γραφικών. Προφανώς και είναι ένας από τους ταχύτερους συνδυασμούς που μπορεί να βρει κανείς εκεί έξω, ειδικά στον τομέα των 3D. Όμως, ακόμα και έτσι, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα. Για ακόμα μια φορά το UI της LG φαίνεται να ζορίσει περισσότερο του αναμενόμενου το hardware, με αρκετές μικροκαθυστερήσεις. Παρατηρήσαμε κολλήματα σε κάθε σημείο της χρήσης του λειτουργικού, από το καθαρισμό όλων των ανοιχτών εφαρμογών μέχρι την εναλλαγή παραθύρων και από τη φόρτωση σελίδων web μέχρι την εκκίνηση της κάμερας. Δεν μιλάμε για μεγάλες αναμονές, αλλά καθυστερήσεις ελάχιστου χρόνου που όμως δεν αρμόζουν ούτε τις περιμένει κανείς από ένα flagship με τελευταίας γενιάς hardware. Μιλάμε για λεπτομέρειες, που όμως για κάποιους μπορεί να έχουν σημασία. Αλλάζοντας πάντως τον launcher με κάποιο third party, τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα. Ακόμα και στα διάφορα benchmarks πάντως, ειδικά στον τομέα της απόδοσης του επεξεργαστή, τα αποτελέσματα του G Flex 2 βρίσκονται πίσω από τα αντίστοιχα νούμερα του Note 4 με το Snapdragon 805. Για παράδειγμα, το Physics Test του 3D Mark, το Video test του PC Mark αλλά και τα δυο τεστ του Basemark X, βγάζουν ξεκάθαρο νικητή το Note 4, το οποίο χάνει όμως σε όλες τις μετρήσεις σε περιβάλλον 3D, με το Adreno 430 να είναι εξαιρετικά γρήγορο. Κάτι άλλο που πρέπει να αναφέρουμε έχει να κάνει με το γεγονός ότι μετά από έντονη χρήση, η πλάτη του LG G Flex 2 θερμαίνεται αρκετά.

LG G Flex 2 Image 9

Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος της παρουσίασής μας με το G Flex 2 να μας αφήνει γενικά καλές εντυπώσεις. Η πολύ καλή οθόνη, ο γρήγορος επεξεργαστής (που όμως για να αποδόσει τα μέγιστα χρειάζεται 64bit εφαρμογές) και ο ξεχωριστός σχεδιασμός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Σίγουρα το G Flex 2 είναι σαφώς ανώτερο από το προκάτοχό του, όμως συγκρίνοντάς το με άλλες συσκευές τα πράγματα δυσκολεύουν γι' αυτό. Καθώς μοιράζεται πολλά πράγματα με το G3, είναι δύσκολο να δικαιολογήσει κανείς την τεράστια αυτή διαφορά τιμής. Επιπλέον, στα ίδια χρήματα (700+ ευρώ), ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά έντονος και το μοναδικό στοιχείο που πραγματικά το κάνει να ξεχωρίζει είναι η κυρτή οθόνη. Αν θέλετε μια τέτοια, το G Flex 2 είναι μονόδρομος, αλλά αν δεν σαν κάνει κλικ, τότε οι επιλογές που έχετε είναι πραγματικά πάρα πολλές.


 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις
    • 149,1 x 75,3 x 7,1-9,4 mm
    • Βάρος
    • 152 γραμμάρια
    • Οθόνη
    • 5,5” P-OLED, 1080x1920, 403ppi
    • Κάμερα
    • 13MP με διπλό LED Flash + laser focus (4Κ@30fps video) / Μπροστινή κάμερα 2.1MP
    • Αποθηκευτικός χώρος
    • 16GB, επεκτάσιμος με κάρτες micro-SD
    • Δικτύωση
    • LTE Cat6, Wi-Fi 802.11 ac (dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot), Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, apt-X), GPS, GLONASS, FM, IrDA, USB 2.0 (OTG, SlimPort)
    • Λειτουργικό σύστημα
    • Android 5.01 (Lollipop)
    • Επεξεργαστής
    • Qualcomm Snapdragon 810 (τετραπύρηνος Cortex-A53 1,5GHz & τετραπύρηνος Cortex-A57 2 GHz ) / 2GB RAM
    • Γραφικά
    • Adreno 430
    • Μπαταρία
    • 3000 Li-Po mAh

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Όμορφη οθόνη
  • Γρήγορος, 64bit, επεξεργαστής
  • Γρήγορη εστίαση κάμερας
  • Επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτρια αυτονομία
  • Αρκετά lags
  • Self healing πλάτη με... μέτρια αποτελέσματα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • 3nws1th5
    • Σωστα οσα λες αλλα το κυριοτερο προβλημα για τα κινητα που εχουν τον sd 810, ονομαζεται ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ!!! Περασε απο τα χερια μου και το g flex 2 οπως και το m9 της htc (η οποια με τα m7 και m8 ηταν η αγαπημενη μου εταιρια τα τελευταια δυο χρονια, λογω και του sense φυσικα) , αλλα δυστυχως ο συγκεκριμενος επεξεργαστης κρεμαει τα κινητα...Για αυτο και η lg εβαλε στο G4 τον sd806, ο οποιος ειναι μεν 6πυρηνος και με χαμηλοτερες επιδοσεις(σε σχεση με τον κρυο sd810, γιατι σε σχεση με τον ζεστο 810...αστα) αλλα δεν υπερθερμενεται. Αστοχη χρονια φετος για την qualcom, που καιει τα κινητα που φορανε τον sd810 και αναμενεται ο custom exynos 7420 της samsung (s6, s6 edge) να παιξει μονος του μπαλα στα android, εκτος και αν κανει την εκπληξη η intel με τη σειρα z...O sd 815 απο του χρονου, οποτε το μονο που μενει να γινει ειναι οσα κινητα φορανε τον 810 , η αντιστοιχη εταιρια του κινητου να τον υποχρονισει ώστε να μην υπερθερμαινεται το κινητο (βλεπε htc και m9) φυσικα θυσιαζοντας τις επιδοσεις. Το συμπερασμα μακρια απο κινητα με sd810...

    • Dimcar
    • και ο exynos ζεσταίνεται αρκετά, αλλά δε δημιουργεί πρόβλημα... όντως, ο 810 έχει τα θεματάκια του.,

    • mpompos87
    • eimai katoxos to lg g flex kai ekana apanota dio updete diorthoseis kai tora ta lags den eiparxoun pia
      oti zestenete ok opos kai to g3 to idio to vlepo sto zestama tis siskeveis
      aftonomia paratirisa den exei kali eidika sto internet

*