Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Nintendo αποσύρει το Wii U από τη Βραζιλία

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι πλέον θα σταματήσει να διανείμει τις κονσόλες της στη Βραζιλία λόγω των υψηλών δασμών της χώρας (στον συγκεκριμένο τομέα). Η ιαπωνική εταιρεία μάλιστα έκανε λόγο για «προκλήσεις στο τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον», συμπεριλαμβανομένων των «υψηλών εισαγωγικών δασμών». Τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας στη Βραζιλία έχουν υψηλό κόστος. Συγκεκριμένα, το PS4 κοστίζει σχεδόν 1.500 δολάρια, ενώ το Xbox One πωλείται -περίπου- στα 800 (δολάρια). Σύμφωνα με δημοσίευμα του Kotaku, αυτή η διαφορά (στη τιμή) υπάρχει γιατί η Microsoft διαθέτει ένα εργοστάσιο παραγωγής «στην καρδιά του δάσους του Αμαζονίου στην πόλη Μανάους».



Όσον αφορά στο Wii U, η κονσόλα κυκλοφόρησε στη Βραζιλία το 2013 με τιμή στα 830 δολάρια, ενώ πρόσφατα η τιμή του οικιακού συστήματος της Nintendo έπεσε κοντά στα $700. Μπορεί λοιπόν το Wii U να ήταν φθηνότερο σε σχέση με τα Xbox One και PS4, ωστόσο και πάλι η τιμή του ήταν πολύ πιο υψηλή σε σχέση με άλλες χώρες. Ακόμα, όπως σημειώνει το Kotaku, ίσως η Nintendo να μην απέσυρε τα προϊόντα της από τη Βραζιλία αν είχε καταφέρει να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
27 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Wii U
    • 7+ pegi 7+
      • 7.4 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (78)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.nintendo.gr/wiiu FOLLOWERS 13 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Connie GR
    • Η κατάσταση στην Βραζιλία είναι μια... ιδιαίτερη περίπτωση. Όπως αναφέρει και το άρθρο, ο μόνος τρόπος μια εταιρεία να διατηρήσει ένα -σχετικά- ανεκτό επίπεδο τιμών, είναι να δημιουργήσει μια δική της γραμμή παραγωγής, μέσα στην χώρα. Με τόσο υψηλή φορολογία στις εισαγωγές, είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια εταιρεία να προσφέρει τα προϊόντα της σε τιμές επιπέδου... πραγματικότητας. Όπως και να 'χει, είναι κριμά γιατί δεν την λες και μικρή αγορά την Βραζιλία.

    • koxy1987
    • Ο Χριστός!!! Είναι παλαβοί στη Βραζιλία! Και νόμιζα τόσο καιρό ότι η Αυστραλία είναι η ακριβότερη σε αυτά τα θέματα...

    • nkav64
    • Στη Βραζιλία επικρατεί και φτώχεια όμως. Δεν είναι δυνατό να τη συγκρίνουμε με την Αυστραλία που ναι μεν ένα κουτί Coca Cola έχει €3 αλλά τα μεροκάματα παίζουν σε επίπεδα €200- 250 ημερησίως.

    • GooDShiveR
    • Τα παιχνίδια κοστίζουν ανάλογα πολύ? ή είναι σε τιμές Β.Αμερικής? Και παλι στην Αυστραλια, αν όντως τα μεροκάματα είναι όσο λέει ο Νικήτας, οι τιμές είναι πιο φτηνες σε αντιστοιχία με τις δικές μας.

    • koukosdreamer1988
    • Μακαρι να κανω λαθος αλλα εμενα μου δινει την εντυπωση πως ειναι το προοιμιο του τελους της κονσολας για να προλαβουν να βγαλουν την επομενη κονσολα στο 2016

    • GooDShiveR
    • Για ποιο λογο το λες αυτο koukosdreamer? Οι πωλησεις εχουν θετικο προσιμο εδω κ πολλους μηνες σε ολες τις αγορες. Το software κι αυτο το ιδιο. Για ποιο λογο να κανουν τετοια κινηση? Ειναι πολυ πολυ νωρις ακομα. Το οτι δεν ειναι η πρωτη σε πωλησεις κονσολα δεν σημαινει οτι ειναι και καταδικασμενη να αποτυχει.

    • ehnikaras
    • Για να ξεκινήσουμε με βάση αυτό το οποίο διαβάζουμε: Λόγω των υψηλών δασμών, αποσύρεται η Nintendo από τη Βραζιλία.

      Το Wii U τώρα άρχισε να παίρνει τα πάνω του και οι Ιάπωνες δεν εγκαταλείπουν ποτέ τα όπλα.

      Προσωπικά δεν βλέπω καμία βιασύνη, αλλά ένα 2015 εορταστικό από την αρχή έως το τέλος του και γεμάτο τίτλους. Ήδη, η αρχή έγινε με το Captain Toad Treasure Tracker.

      Στο τέλος του έτους αναμένονται δύο από τα μεγάλα όπλα της Nintendo, το Zelda & το X. Σε καμία περίπτωση δεν θα τα κυκλοφορούσε αν το 2016 έβγαζε νέα κονσόλα

    • powerslave34
    • [+]
    • GooDShiveR
    • Powerslave34 γιατι προσπαθεις να μου επιτεθεις? Αξιοποιησε τον χρονο σου διαβαζοντας ωστε οταν χρειαστει να μου την πεις να στεκουν τα επιχειρηματα σου.

      Στο ιδιο αρθρο που έμαθες οτι το WiiU έχει πουλήσει "μόνο" 2 εκαταμμυρια στην Ιαπωνία (σε 2 χρονια κυκλοφορίας), αναφέρει οτι το PS4 σε ένα χρονο έχει πουλήσει 800.000 κονσόλες. Σε αναλογία δλδ, το WiiU πουλάει 20% περισσότερο στην Ιαπωνία. Κι αυτό είναι πριν την κυκλοφορια του Smash δλδ πριν την εορταστικη περιοδο.


      "...και από την στιγμή που δεν προσφέρει το κάτι παραπάνω και σαν hardware αλλά και σαν software εν συγκρίσει με τις άλλες κονσόλες PS4/XBOX ONE..."

      γελάει ο κάθε πικραμένος.. Το software κι αν είναι κλάσεις ανώτερο από τον ανταγωνισμό. Είτε για 3DS είτε για WiiU.

      Τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει εγώ, βάσει ορθών επιχειρημάτων και σωστής ενημέρωσης.

      Οταν δεν έχεις κερδος σε μια αγορά θεωρώ απολύτως λογικό να διακόψεις την κυκλοφορία εκεί. Αυτο δείνει άμεσα μεγαλύτερο μερίδιο hardware για τις υπόλοιπες αγορές, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί (είναι σχοδόν βέβαιο δλδ) να δούμε πτώση της τιμής του WiiU.

      Το να περιμένουμε καινουριο Zelda, που απο οτι φαινεται θα ειναι ενα 10 με τόνο killer app/systeme seller κλπ κλπ. Να περιμένουμε StarFox από τα χεράκια του "Ι'άπωνα", που λες κι εσύ, και τόσα άλλα στο τέλος του '15 και να βγάλουν καινουρια κονσόλα την ίδια περιοδο είναι πολύ δύσκολο να γινει. Αν τελικά το πάνε προς αυτη την κατεύθυνση, λογικά θα δείξουν hardware στην Ε3 του 2016 για κυκλοφορία το 2017. Αυτό είναι το μόνο λογικό συμπέρασμα.

    • powerslave34
    • Καταρχήν δεν σου επιτέθηκα απλά τα επιχειρήματα μου έγραψα τα οποία τα αποδεικνύω εμπράκτως μέσα από έγκυρα sites(VG247.com/gamefaqs.com etch) όπως αυτό εδώ γιατί και εγώ ενημερώνομαι και διαβάζω τα γεγονότα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελα να είναι.

      Και δεν έχω ανάγκη να την πω ούτε σε εσένα αλλά ούτε και σε κανένα . Άρα μην τα παίρνεις όλα προσωπικά γιατί δεν γνωριζόμαστε και από εχθές ώστε να με κρίνεις έτσι από την στιγμή που δεν με έχεις καν γνωρίσει από κοντά. Κοινώς μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

      ¨Ότι το PS4 & XBOX ONE δεν πουλάει καθόλου στην Ιαπωνία το ήξερα προ πολλού δεν περίμενα να μου το πεις εσύ.

      Μην ξεχνάς ότι επειδή η Nintendo βγάζει πάντα κονσόλες νωρίτερα από τους άλλους δύο ανταγωνιστές της είναι λογικά στο hardware κομμάτι να είναι πάντα μια γενιά πίσω. Σύγκρινε τα Specs ΅Wii U - PS4 & XBOX One και μετά μιλάμε πάλι. ¨Ότι το Zelda θα είναι masterpiece κανείς δεν το αμφισβήτησε αλλά Metroid Prime για να απογειώσει κάπως την κονσόλα κανείς δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση.

      Η Βραζιλία δεν είναι το μπακάλικο της διπλανής πόρτας. Αν η Nintendo έριχνε 100-150 δολάρια το Wii U τώρα θα πούλαγε σαν ζεστό κουλούρι. Να σου θυμίσω τι έκανε η MS με το ONE στην Αμερική;;;Μόλις το έριξε 100 δολάρια & χωρίς το Kinect άρχισε να πουλάει και ακόμη και τώρα συνεχίζει ακάθεκτα..

      Το συμπέρασμα σου λογικό μου φαίνεται για το 2017 αλλά και πάλι δεν με πείθει τόσο πολύ. Μακάρι να βγεις σωστός. .

    • GooDShiveR
    • Αναφερεις το όνομά μου 4 φορές στο σχόλιό σου, χωρίς εγω να έχω πει τπτ πάνω στα θεματα τα οποία γράφεις. Εγω σχολιασα μονο για την διαφορα στα οικονομικα μεταξυ Αυστραλιας και Ευρωπης πάνω στο σχόλιο του nkav64. Και τελειωνεις δινοντας μου τον λογο. Μάλλον ήρθες εδώ για να συνεχίσουμε την παλιά μας κουβέντα.

      Κρινω το σχολιο σου όπως κρίνεις κι εσύ το δικό μου. Αν δεν θες κριτική καλύτερα να μην δημοσιοποιεις τις αποψεις σου.

      Γραφεις :

      "Μην ξεχνάς ότι επειδή η Nintendo βγάζει πάντα κονσόλες νωρίτερα από τους άλλους δύο ανταγωνιστές της είναι λογικά στο hardware κομμάτι να είναι πάντα μια γενιά πίσω"

      Θέλω σε παρακαλώ πολύ να μου προσδιορίσεις το "πάντα" που λες εδω. Ετσι για πλάκα. Για να ψάξεις ίσως λιγάκι και ίσως να μαθεις τα πράγματα όπως έχουν.

      Η διαφορα στο hardware μόνο σε αυτο δεν οφειλέται. Αν ειναι δυνατόν να λες κατι τέτοιο. Αποδεικνύεις για άλλη μια φορά το πόσο λίγο ενημερωμένος είσαι.

      Για να πέσει η τιμή σε μια κονσόλα προϋποθέτονται κάποιες συνθήκες. Το βασικότερο όλων είναι να πέσει το κόστος παραγωγής. Αν αυτό δεν είναι εφικτό ή δεν είναι τόσο μεγάλη η μείωση του κόστους παραγωγής, ώστε να δικαιολογεί πτώση τιμής, τότε μπαίνουν άλλοι τρόποι και άλλες στρατηγικές στο τραπέζι.

      Προσωπικά για το αν ειναι μπακάλικο ή όχι η αγορά της Βραζιλίας έχω τις αμφιβολίες μου, ειδικά με τα τής πολιτικής στην συγκεκριμένη χώρα. Θεωρώ ότι το ποσοστό επίτευξης σοβαρού κέρδους στην συγκεκριμένη αγορά είναι μικρό και είναι προτιμότερο να συγκεντρώνει τις δυνάμεις της σε άλλα μέτωπα, παρά να ρίχνει βάρος, η Nintendo, στη Βραζιλια.

      Το οτι η MS έκανε πατάτες με το kinnect το ξέρουμε όλοι. Δεν είναι το ίδιο. Το WiiU δεν είναι XboxONE ούτε κάνει 500 ευρώ. Τα πακέτα του είναι πάρα πολύ καλά και έχουν πολύ καλό συντελεστή value for money.

    • powerslave34
    • Για να σου θυμίσω επειδή ξεχνάς εύκολα πόσες φορές έχει αναφερθεί στο δικό μου όνομα με κόσμια επίθετα όπως τα παρακάτω

      powerslave με όλο τον σεβασμό στα χρόνια που έχεις σαν gamer, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Και η ξεροκεφαλιά που επιδικνύεις στο να καταλάβεις μερικά πράγματα ειναι εντυπωσιακή. Στα περισσότερα σχόλιά μου προσπαθώ, κυρίως σε σένα, να εξηγήσω κάποια πράγματα με αποδείξεις. Εσύ παραθέτεις τις -αποδεδειγμένα- λανθασμένες απόψεις σου και πάνω σε αυτές προσπαθείς να στεριώσεις τα επιχειρήματά σου, αδυνατώντας να συνηδητοποιήσεις τα γεγονότα που σου παραθέτουν στα σχόλιά τους οι fellow gamers.

      Δεν με ενοχλεί η κριτική του καθένα απλά με πειράζει το υφάκι του καθένα που χυδαιολογεί με αναξιοπρεπή επίθετα & χαρακτηρισμούς. Στην τελική δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψη του όπως αυτός νομίζει. Αρά λοιπόν εσύ γιατί θίγεσαι επειδή εγώ σε αντικρούω;;; Στην τελική δεν σε βρίζω απλά διαφωνώ σε ορισμένα πράγματα που γράφεις. Μάθε ότι όταν γράφεις και απαντάς έτσι σε κάποιον ο άλλος θα σου απαντήσει το ίδιο αλλά όχι με τόσο ταπεινωτικό γραφικό χαρακτήρα όπως εσύ. Ουέ και αλίμονο αν πέφταμε όλοι στο ίδιο επίπεδο με τον καθένα πχ chased που ανέφερε εκφράσεις και χαρακτηρισμούς καφενείου.
      Έγω σε όλες τις αντιπαραθέσεις που έχω με κάποια άτομα ΄σε αυτό το forum ουδέποτε έβρισα κάποιον ή τον είχα φέρει σε δύσκολη θέση και ποτέ δεν τον στόλισα με επίθετα.
      Γιατί έτσι κάποιος και δίκιο να έχει το χάνει αυτομάτως με την συμπεριφορά αυτή και φυσικά μειώνεται και το επίπεδο της συζήτησης επί του συγκεκριμένου θέματος..

      Πάρε το Wii U. Πότε βγήκε το 2012. Σωστά;; To PS4 & το Xbox One;;; 2013 Αμερική & Ευρώπη 2014. Σωστά;;; Άρα το Wii U σαν hardware και σαν τεχνολογία είναι λογικό να είναι πίσω όσο αναφορά σε καινοτομίες develpoment & hardware assistance (αναβάθμιση λογισμικού).

      Θα μπορούσε όμως η αγαπητή Nintendo στην επόμενη κονσόλα της να χώσει παραπάνω χρήμα και τεχνολογία ώστε να είναι εξίσου ανταγωνιστική με τα άλλα μηχανήματα στην αγορά. Δεν με ενδιαφέρει αν θα κάνει 500 ευρώ με ενδιαφέρει όμως να αξίζει ώστε να μην μπω στο τρυπάκι να πάω να αγοράσω πχ ps4 ή οτιδήποτε άλλο.
      Μην ξεχνάς τους μισθούς πείνας στην Βραζιλία. Δεν είναι το ίδιο με Ευρώπη και Αυστραλία. Μια μείωση τιμής ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Θα πρέπει να ρίξει λίγο την μύτη της και η Nintendo. Εδώ η Sony & MS ρίξανε τιμές γιατί να μην ρίξει και η Nintendo;;; To PS4 και να μην έριχνε τιμές δεν έχει ανάγκη γιατί σε λιγότερο χρόνο είχε πουλήσει 10 εκατομμύρια εν αντιθέσει με το Wii u που έχει πωλήσει μετά βίας μόνο στην Ιαπωνία 2 εκατομμύρια σε 2 χρόνια!!! Θυμάσαι πόσα πούλησε το Wii σε δύο χρόνια;;; Τα διπλάσια από τα σημερινά του PS4!!!

    • powerslave34
    • Value for money θα εννοείς και πόσο μπορεί να αντέξει μια κονσόλα διαχρονικά με την πάροδο του χρόνου. Όταν αγοράζεις κονσόλες θα πρέπει να τις προσέχεις μακριά από χτυπήματα-τσιπαρίσματα-σκόνες και λοιπές άσκοπες μακρινές μετακινήσεις αν θες να σου αντέξουν. Έχω κονσόλες που ακόμα και τώρα λειτουργούν σαν καινούριες. ο λόγος ; Γιατί τις προσέχω καλύτερα και από το αμάξι μου!! Στην τελική μια καλή επένδυση είναι οι κονσόλες ειδικά αν έχεις παιχνίδια που έχουν γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα. Μου αρέσει η κουβέντα και τα επιχειρήματα που ανταλλάσσουμε ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή όχι.
      Καλό σου βράδυ GooDShiveR

    • GooDShiveR
    • Τωρα σοβαρά μιλάς? Πότε θίχτηκα? Εσυ ήρθες σε ένα post και άρχισες ή μάλλον συνέχισες μια παλια κουβεντα. Εγω ημιμαθή και ξεροκέφαλο σε ειπα. Τα ταπεινωτικά που τα βρισκεις? Οτι εισαι ημιμαθής φαίνεται απο τα λεγόμενα σου. Και απο τη στιγμή που το μόνο που κάνω εγω είναι να σου λεω να ψαξεις λιγο καλυτερα και να μάθεις λίγο πιο σωστα, για ποιο λόγο λες ότι σε προσβάλλω? Εγω για εσένα το λεω, ειλικρινά.

      Ακόμα κι έτσι όμως, εγώ πάντα διαβάζω προσεκτικά τα όσα γράφεις κι αν έχω αμφιβολία για κάτι πάντα ψαχνω να βρω αν είναι σωστό. Εσύ κάνεις το ίδιο?

      Καταρχην στο αρχικό σχόλια λες "παντα". Από όσο θυμάμαι, μόνο το WiiU λάνσαρε πριν απο τον ανταγωνισμό.
      Το NES δεν πιάνεται για προφανή λόγο. Η επιλογή της Nintendo να μην ακολουθεί της τελευταια λέξη σε ότι αφορά κυρίως τον οπτικό τομέα, είναι εσκεμμένη και δεν έχει σε τιποτα μα τιποτα να κανει με την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσολας.

      Τα νούμερα κυμαίνονται ως εξής:

      PS4 18~20 εκατομμύρια

      XboxONE 10~13 εκατομμύρια

      WiiU 12~14 εκατομμύρια


      " Θυμάσαι πόσα πούλησε το Wii σε δύο χρόνια;;; Τα διπλάσια από τα σημερινά του PS4!!! "

      Άρα?? Όσο πουλάει το PS4 σήμερα. (Για την ακρίβεια το Wii είχε πουλήσει περισσότερα σε αντιστοιχία με το PS4 Δεν εχει να λέει κάτι αυτό.

      Value for money εννοώ ότι με τα ίδια λεφτά (θεωρώ, εγώ προσωπικά) κερδίζω περισσότερα με το WiiU από ότι με άλλες κονσόλες.

      Και εμενα μου αρεσει να συζητώ για video games. Για αυτό άλλωστε μπαίνω και στο enternity καθημερινά. Αν τα επιχειρήματά σου είχαν βάση, θα ήταν ακόμα καλυτερη η συζήτησή μας. (ο chased τι σου εφταιξε τώρα και τον κατηγορείς?)

    • koukosdreamer1988
    • Οτι και να λεμε μια εξαιρετικη κονσολα σαν το wii u οταν τα παιχνιδια που βγαζει ειναι σχεδον μονο τα exclusive της οσο και καλα να ειναι (εχω wii u και ξερω απο πρωτο χερι) δεν μπορει να εχει μεριδιο στην αγορα ανταξιο των ανταγωνιστων της που οτι ποιοτητα και να σου δινουν, σε δινουν επιλογες απο ολα τα genres.Με λιγα λογια δεν ειναι δυνατον μια κονσολα να μην εχει 3rd party games εστω τα ποιο γνωστα! οτι και να λενε στην nintendo καναν λαθος που δεν δωσανε "ιππους" στο wii u αυτο εκοψε σταδιακα του παντες.Τωρα οταν λεμε βραζιλια μιλαμε για την πολυπληθεστερη χωρα της Αμερικανικης ηπειρου που παρολο την φτωχεια (σιγουρα δεν θα αγοραζαν ολοι κονσολες αφου δεν εχουν να φανε) ενα καλο ποσοστο θα πηγαινε σε πωλησεις.Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο, ειναι ο συμβολισμος της κινησης που κανει η εταιρια που λεει ευθαρσως οτι σιγα σιγα αποσυρω! και τα διαφορα Leaks απο site που λενε για νεο 8 πυρηνο επεξεργαστη σε μελλοντικη πλατφορμα οι αναφορες της nintendo σε νεα γενια ειναι κατα την ταπεινη μ αποψη ο προπομπος του 2016.

    • Viper71
    • Εγω θα γραψω σαν gamer ο οποιος ΕΙΧΕ ξεγραψει το U σαν αγορα και ΕΧΕΙ αγορασει το 4 αλλα και το ΟΝΕ, ειχα φτασει σε σημειο το 4 να ειναι στο κουτι του και να παιζω μεχρι και ΜΟΝΟΠΟΛΗ στο ΟΝΕ για να μην το κουτιασω και αυτο, και λιγο πριν κλεισει ο χρονος υστερα απο επιμονη της κορης μου αγοραζω το U, ΕΕ αυτο ηταν ΧΤΥΠΑΩ το κεφαλι μου για το τι ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ να απολαμβανω, (το ιδιο βεβαια ειχα παθει και με το wii αλλα το παθημα δεν μου εγινε μαθημα) δεν με νοιαξαν ποτε και δεν με νοιαζουν τα specs των κονσολων, ή οι πωλησεις τους, με ενδιαφερει να εχω ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ να παιζω τα οποια θα ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ και τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο πιστευω οτι μονο το U ειναι ικανο να προσφερει στιγμες "χαρας" σε εναν gamer, + οτι εχω βαρεθει να παιζω μονο FPS και αιχνιδια στυλ DRAGON AGE κλπ, τελος δε νομιζω οτι με παιχνιδια οπως το ΡΙΚΜΙΝ, το 101, το DK ή το SMASH χρειαζεται η ΝΙΝΤΕΝDΟ τις 3rd party εταιρειες και τα games τους.

      Η αποσυρση τωρα απο τη Βραζιλια δε νομιζω οτι λεει κατι, ουτως ή αλλως σε μια τοσο "φτωχη" χωρα αυτοι οι οποιοι μπορουν ακομα να αγοραζουν κονσολα πρεπει να ειναι πολυ λιγοι, η SONY και η MS πιστευω οτι δεν αποσυρονται για αλλους λογους, καθως -θεωρω- για τη μεν ΣΟΝΥ εχει να κανει με το πρεστιζ για τη δε ΜΣ το λεει και το αρθρο, εχει την γραμμη παραγωγη της εκει....

    • powerslave34
    • Κοίταξε να δεις φίλτατε GooDShiveR εγώ τα βλέπω διαφορετικά τα πράγματα στο χώρο του gaming και τα κρίνω πιο αυστηρά όπως οι άλλοι. ΟΙ δικές σου απόψεις για μερικά άτομα πιθανόν να είναι σωστές για άλλους ενδεχομένως να είναι λανθασμένες. Δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι με όλους και με όλα γιατί έτσι δεν υπήρχε λόγος να υπήρχε και αυτό το forum. Εμείς οι gamers είμαστε η κινητήρια μάζα της gaming αγοράς.

      Εγώ βάσει αυτά που παρακολουθώ εκτενώς & διαρκώς από διάφορα ελληνικά και ξένα sites βλέπω με πικρία ότι η Nintendo που αυτή με μύησε στο χώρο των videogames με ανεξάντλητες και αμέτρητες ώρες gaming αυτήν την στιγμή έχει χάσει την κυριαρχία της όσο αναφορά στην μερίδα του λέοντος στην αγορά κυρίως.

      Αυτά τα νούμερα σίγουρα πρέπει να τα έχεις πάρει από το http://www.vgchartz.com.

      Δυστυχώς λέει πάρα πολλά. Το Wii δεν πέτυχε μόνο από τους τίτλους αλλά πιο πολύ από τον χειρισμό.

      Η Nintendo με το Wii U έκανε ένα τεράστιο λάθος. Με το Gamepad που ουσιαστικά & εμφανισιακά μοιάζει πιο πολύ μοιάζε με tablet. Πολλοί γνωστοί μου που έχουν παιδιά δεν πήρανε Wii U με τιμή 320 & 240 ευρώ απλώς πήγανε και αγοράσανε από 2 tablets το πολύ μέχρι 80 ευρώ το καθένα για παιδιά και μετά κατεβάσανε πλειάδα ποιοτικών & διασκεδαστικών τίτλων χωρίς να ξοδευτούνε παραπάνω. Αν η Nintendo είχε βγάλει το Wii U χωρίς το Gamepad το οποίο και ανεβάζει κατά πολύ το συνολικό κόστος της κονσόλας με ένα απλό χειριστήριο και η τιμή ήτανε σε λογικά πλαίσια 100-200 ευρώ και με 64 gb τότε θα έβλεπες πως θα πούλαγε. Πάρε το Wii παράδειγμα. Είχε gamepad;;; Όχι!! Πούλησε εκατομμύρια και βάλε;;; ΝΑΙ!
      Δεν λέω φανταστικό το gamepad αλλά μετά από ένα 2-3 τρίωρο κουράζεται το χέρι μας. Εν αντιθέσει με το Wii Remote – Nunchuck που έπαιζα 8-12 ώρα χωρίς σταματημό.

      Κατάλαβες τώρα για το WII U δεν έχει πιάσει τόπο στην αγορά όπως θα έπρεπε;;; Δεν κοιτάζω την μεριά του εμπορίου το τι πουλάει σε κάθε ήπειρο και πως το πουλάει. Αυτά δεν με ενδιαφέρουνε, τα οικονομικά κέρδη απασχολούνε την Nintendo και όχι εμάς τους απλούς gamers.

      Όσο αναφορά το post που αναφερόσουνα στον χρήστη δεν συμφωνώ με αυτά που είχες διατυπώσει αλλά παρόλα αυτά σέβομαι τις απόψεις του καθενός ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Δεν είμαι υποχρεωμένος να αποδέχομαι την γνώμη κάποιου αρκεί να την σέβονται από κοινού και οι δυο μεριές.

      Κοίταξε να δεις αν κάποια επιχειρήματα κάποιου έχουν βάση είναι πολύ σχετικό και υποκειμενικό για εσένα και μόνο. Άσε το ευρύ σύνολο του forum να κρίνει αντικειμενικά αν αυτά που γράφω έχουν βάσεις ή όχι. Εσύ ή ο καθένας από το forum αυτό δεν είσαστε ειδήμονες & ειδικοί ώστε να μπορείτε να βγάζετε συμπεράσματα εκ του ασφαλούς. Όλοι gamers είμαστε μηδενός εξαιρουμένου άλλη με αρκετή εμπειρία και άλλη με ελάχιστη.
      (Ο Chased είχε γράψει κάποιες μεμονωμένες εκφράσεις που με ενόχλησαν. Δεν τον κατηγόρησα ευθέως απλά τον έκρινα (εμμέσως πλην σαφώς). )

    • GooDShiveR
    • Powerslave34, Το αν καποιο επιχειρήματα έχουν βάση δεν είναι υποκειμενικό. Η βάση ενος επιχειρήματος είναι τα γεγονότα. Εγώ το μόνο που κάνω τόσο καιρό στις συζητήσεις μας είναι να σου λέω τα γεγονότα και κάποιες φορές να αναπτύσσω τις εικασίες μου πάνω στα γεγονότα αυτά.

      Εννοείται ότι αυτές οι εικασίες/απόψεις μου είναι υπο συζήτηση/αμφισβήτηση. Και αυτός είναι κ ο λόγος που τις δημοσιοποιώ. Εγώ ποτέ δεν είπα οτι η άποψη μου για κάποιο θέμα είναι απολύτως σωστή. Λόγω δουλειάς και διαφόρων εμπειριών που έχω βιώσει, θεωρώ πως έχω καταφέρει να κρίνω αρκετα αντικειμενικά καταστάσεις.

      Όλες οι απόψεις που έχω προσπαθήσει να αναπτύξω βασίζονται σε γεγονότα και λαμβάνοντας υπ'όψην την ιστορια και άλλους παράγοντες ουσιαστικά επιχειρώ να κάνω προβλέψεις.
      Δεν είμαι απόλυτος. Μου αρέσει να διαβάζω απόψεις άλλων και να τις αναλύω. Εσυ γτ δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο?

      Οχι δεν είδα τα νούμερα από καποιο site συγκεκριμένα. Απλά θυμάμαι που είχα διαβάζει τα νούμερα "απο δω κι απο κει" μέχρι και Οκτώβριο μήνα, και απλά βάζω 2-3 εκατομμύρια "καπέλο" λόγω εορτών.

      Το Wii δεν νομίζω οτι πρέπει να το έχεις για παράδειγμα. Η περίπτωσή του είναι μοναδική και πολύ ιδιαίτερη. Μπορούμε αν θές να συζητήσουμε τους λόγους στο φορουμ του site ίσως. Εδώ δέν είναι το μέρος.

      Επίσης, αυτοί που προτιμούν να πάρουν tablet 80 ευρώ και νομίζουν οτι αντικαθιστούν το WiiU είναι βαθιά νυχτωμένοι και ουδεμία σχέση έχουν με το gaming (και αυτό είναι ένα απο τα κακά που άφησε το Wii).

      Οι λόγοι για τους οποίους το WiiU δεν πουλάει όσο ο προκάτοχός του είναι πολλοί. Αν θες το συζητάμε κι αυτό κάπου στο φορουμ.

      Προσωπικά δεν με νοιάζει η πρωτιά σε πωλήσεις, όπως για παράδειγμα δεν με νοιάζει αν παίρνω κάθε χρόνο το πρωτάθλημα απο τη στιγμή που δεν μπορώ να δώ ωραίο ποδόσφαιρο (δεν ειμαι ΟΣΦΠ, παράδειγμα δίνω).

      Οι υψηλές πωλήσεις όμως δίνουν μαξιλαράκι σιγουριάς και μειώνουν το ρίσκο για οποιους πειραματισμους.

      Για τα μάτια του κόσμου αυτό ειναι το σχόλιο που λες οτι διαφωνείς και μου έχεις κανει και -1

      "Τα παιχνίδια κοστίζουν ανάλογα πολύ? ή είναι σε τιμές Β.Αμερικής? Και παλι στην Αυστραλια, αν όντως τα μεροκάματα είναι όσο λέει ο Νικήτας, οι τιμές είναι πιο φτηνες σε αντιστοιχία με τις δικές μας."

      Τεσπα...

    • Chased
    • Ήρθε και ο chased...Πότε ανέφερα εκφράσεις καφενείου, powerslave? Θέλω εδώ και τώρα να τις γράψεις!!!
      Επίσης, έγινες reported από εμένα, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο!

      Μίλα καλύτερα!

    • powerslave34
    • Chased έγινε παρεξήγηση δεν εννοούσα εσένα αλλά τον vonzuchter. Μπέρδεψα απλώς τα nicknames. Εσύ μια χαρά είσαι. Sorry για το όλο misunderstanding.

      Το report που αναφέρεις ότι μου έκανες δεν ήμαστε στο στρατό για να βγαίνουμε tac-line.

    • powerslave34
    • GooDShiveR ίσως να έχεις παραπάνω γνώσεις στο gaming αλλά δεν καταλαβαίνω το καπέλο που λες λόγω εορτών plus 2-3 εκατομμύρια πωλήσεις αυτά τα εξτρά που βάζεις μπορεί να μην ισχύουν όμως Δεν γίνεται να είσαι μάντης για να βάζεις και να βγάζεις τις πωλήσεις τις κάθε μια εταιρείας με θετικά και αρνητικά πρόσημα, Ότι πιθανόν λόγω Χριστουγέννων να υπάρχει μεγαλύτερος τζίρος τότε ναι μπορεί ή αν μέσα στο χρόνο βγάλουν καλό πακέτα όπως με το Wind Waker remastered για το Wii U ναι τότε ο κόσμος μπορεί να αγοράσει και να ανέβουν τα ποσοστά πωλήσεων σε κάθε εταιρεία.Ακόμα και αν είναι έτσι όπως τα λες γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για το Wii U?? Ας είναι καλά τα 3DS αλλιώς θα έμπαζαν παντού νερά.
      Ποιος είσαι ο Μαικλαμαρ που βγάζει λαγούς και λαχνούς από το καπέλο;;;; Να πούμε και κανένα αστείο έτσι για να σπάσει λίγο ο πάγος!!
      Όλοι μας έχουμε βιώσει εμπειρίες και καταστάσεις διαφόρων ειδών και περιστάσεων αλλά ουδέποτε έγινα μάντης για να προβλέψω αν κάτι δεν πουλάει ή όχι. Η κατάσταση με το Wii U δεν ήτανε καλή από την αρχή και ακόμα και τώρα ειδικά στην Ευρώπη -Ελλάδα λόγω κρίσης δεν έχει πιάσει τόπο. Άρα τι προβλέψεις να κάνεις μου λες;;; Όταν κάτι δεν πουλάει από την αρχή λόγω κακού marketing και πολλών άλλων αρνητικών παραγόντων μην περιμένεις το αρνητικό κλήμα να αντιστραφεί.
      Το Wii δεν νομίζω οτι πρέπει να το έχεις για παράδειγμα. Η περίπτωσή του είναι μοναδική και πολύ ιδιαίτερη. Μπορούμε αν θές να συζητήσουμε τους λόγους στο φορουμ του site ίσως. Εδώ δέν είναι το μέρος.
      Οι λόγοι για τους οποίους το WiiU δεν πουλάει όσο ο προκάτοχός του είναι πολλοί. Αν θες το συζητάμε κι αυτό κάπου στο φορουμ.
      Τι εννοείς με τα παραπάνω;;;; Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;;; Θα ήθελα να μου εξηγούσες τους λόγους.
      Δεν θυμάμαι σε ποιο αναφέρεσαι για το -1. Και εσύ θα μου έχεις κάνει σίγουρα -1 αλλά δεν το παίρνω στραβά γιατί μου αρέσει ο τρόπος που μου απαντάς και που επικοινωνούμε γενικότερα. Ίσως να με είχε τσαντίσει κάτι στο κείμενο που είχες γράψει για αυτό πιθανόν να πήρες -1. Πότε δεν κάνω unlike (thumb down) για το Θεαθήναι.
      GooDShiveR πόσα χρόνια ασχολείσαι με το gaming;;;; Μου αρέσει η ανταλλαγή απόψεων που έχουμε και μπορώ να ομολογήσω ότι είσαι ένας από τους δυνατότερους στο είδος σου γιατί όντως μερικά από αυτά τα γνωρίζεις αρκετά καλά.

    • GooDShiveR
    • Παραδοσιακα, τα χριστουγεννα και γενικα η περιοδος Νοεμβριος-Δεκεμβριος παρουσιάζουν την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων. Μια βδομαδα Δεκεμβρίου μπορεί να έχει πωλήσεις 2πλάσιες απο ολόκληρο μηνα ή και περισσότερο.

      Βάσει αυτού, υπολογίζω ότι μέσα στο 2μηνο αυτό η κάθε κονσόλα μπορεί να πουλάει 2-3 εκατομμυρια σε όλο τον κοσμο. Ίσως να είμαι υπερβολικός αλλα και πάλι σε αναλογία κάπως έτσι πρέπει να είναι μοιρασμένη η αγορά αυτή τη στιγμή. Δλδ 1ο το PS4 και μετα WiiU - XboxONE να κονταροχτυπιούνται.
      Θεωρώ (και ευελπιστώ) ότι το WiiU θα έχει τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως αυτή την εορταστική περίοδο.

      Δεν είπα οτι ειμαι μάντης. Λεω οτι λαμβάνοντας υπόψη γεγονότα και διάφορους άλλους παράγοντες, είκαζω το τι μέλλει γενέσθαι. Όταν μιλάμε για το τι μπορει να γινει στο μέλλον αυτο δεν κανουμε όλοι?

      Το Wii, έβαλε ενα στοίχημα με τον εαυτό του και το κέρδισε. Όπως έκαναν στο παρελθον το NES, τo PS1, το Gameboy, το DS και πάει λέγοντας, διέδωσε το gaming σε κατηγορίες καταναλωτών οι οποίοι το έβλεπαν με... ας πουμε σκεπτικισμο, για μην χρησιμοποιήσω εκφράσεις καφενείου όπως λες και εσυ.
      Το να βλέπω την 6 χρονη ξαδερφή μου, που ο πατερας της(θείος μου, 45 χρονών σουβλατζης) της αγόρασε για την γιορτή της Nintendo 2DS, να παίζει τένις στο Wii, oφείλεται ακριβώς σε αυτό το ρίσκο που πήρε η Nintendo. Έδειξε στον κόσμο πόσο απλό, χαρούμενο και εποικοδομητικό είναι το gaming. Οταν εγώ ήμουν περίπου στην ηλικία της και έπαιζα Sega Saturn (Mr.Bones για όποιον θυμάται), στο σχολείο η δασκάλα, έλεγε ότι είμαι λατρης του εξ'απο δω.
      Το Wii και ο σχεδόν αψεγάδιαστος τροπος με το οποίο η Nintendo χειρίστηκε την προώθησή του σαν πλατφόρμα διασκέδασης, άνοιξε την αγορά κατα πολύ. Ένα μεγάλο ποσοστό απο αυτα τα 120+ εκατομμύρια που αγόρασαν το Wii, και τα αντίστοιχα του DS, δεν είχαν καμία/σχεδόν καμία σχέση με το gaming πριν απο αυτά. Κάπου είχα διαβάσει οτι ένα ποσοστό της τάξης του 30-40% των κατόχων Wii ήταν non-casual gamers. Και το μεγαλύτερο ποσοστό απο αυτους ήταν γυναίκες και μεσήλικες.
      Συμφωνώ οτι η πορεία του WiiU μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα κακού marketing αλλα εγώ θα προσέθετα οτι ειναι και αποτέλεσμα κακής ενημέρωσης και έλλειψης γνώσης του καταναλωτικού κοινού. Συγγνώμη κιόλας αλλά, το ότι η αδερφή μου δεν καταλαβαίνει οτι το DS και το 3DS είναι διαφορετικά προϊόντα δεν είναι λάθος της Nintendo. Τεσπα.. με παρέσυρες άτιμε :-) και ξέφυγα αλλα δεν μου πάει η καρδιά να τα σβήσω τώρα :D . Αν βρω χρόνο κάποιο στιγμή θα ήθελαν να ανοιξουμε ένα θέμα στο φόρουμ και να τα συζητάμε εκεί πιο "άνετα" και σε πιο σωστό χώρο.
      Προφανώς κι εμένα μου αρέσει η συζήτηση μας, για αυτό και την συνεχίζω. Δεν είναι επιθετικό το ύφος μου, σε μερικά σημεία ίσως και να είναι (-.^)
      (Ασχολούμαι σοβάρα με το gaming πάνω απο 15 χρονια. Την πρώτη κονσόλα μου την πήρα το 1994. Δεν έχει να λέει κάτι αυτό όμως bro. Είναι το πάθος μου τα video games και ακόμα και 5 χρόνια να ασχολείται κάποιος, αν το αγαπάει το αντιλείμενο, η όποια γνώση και κρίση έρχονται από μόνα τους

    • powerslave34
    • Θα ήθελα μια μέρα να μας δοθεί η ευκαιρία να πηγαίναμε και για ένα καφέ ώστε να γνωριζόμασταν καλύτερα. Κοινώς να φύγουν οι μάσκες και τα προσωπεία (όχι του αρχαίου θεάτρου περί Αριστοφάνη!!) και να μιλήσουμε πιο άνετα και ανθρώπινα μακριά από το παρασκήνιο αυτού του forum,
      Νομίζω ότι με τις γνώσεις που κατέχουμε πάνω στο gaming το οποίο ειδικευόμαστε με περισσή λαγνεία και λατρεία μπορούμε να βρούμε την κοινή χρυσή τομή πάνω στο real action game γιατί κακά τα ψέμματα τουλάχιστον για την δική μου γενιά του 80 όλοι αρχίσαμε από τα μπιμπλίκια με τις καμπίνες και μετά κοντά καφέ ξύλινα με το μεγάλο γυαλί που είχα λιώσει παίζοντας pac-man - kick off - poker ladies- bubble shot - street fighter II & turbo & tekken 3 - Virtual fighter - double draogn - Mortal Kombat το 1991 με άφθονο αίμα & φυσικά τα Street fighter Alpha 2 & 3 και άλλα πολλά acrades παιχνίδια με τα παλαιά κοπής κέρματα 20 δρχ με τον Περικλή και μετά με τις 50 δρχ με τον ¨Όμηρο νομίζω.
      Τότε κάναμε τον κόλπο με την πετονιά είχαμε 5 κέρματα των 50 δρχ.και είχαμε δεμένο με σπάγκο το ένα και έτσι όταν έκανε το κλακ ότι έπεφτε μέσα στην σχισμή εμείς το τραβάγαμε πάλι έξω και έτσι με αυτό το κόλπο παίζαμε ώρες!!! Εγώ ασχολούμαι ακατάπαυστα με το gaming χωρίς διακοπή από το 1989 που είχα πάρει και το NES & μετά το Gameboy το κλασικό ασπρόμαυρο!! Έχω παίξει εκατοντάδες χιλιάδες παιχνίδια και μερικά μου έχουν μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη και στην καρδιά μου!! (Ξεχνιέται η γυναικάρα Samus Aran εδικά στο Metroid του NES???!!!! ΟΧΙ!!!)
      ¨Όπως λέει και το κομμάτι η ζωή μου όλη άδειο πορτοφόλι έρωτες ξενύχτια και φιλιά!!!!

*