Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

"Microsoft και Sony πιέζουν την Ubisoft για 30fps στα PC games"

Φαίνεται πως η κατάσταση με τους περιορισμούς στα PC games της Ubisoft δεν είναι τυχαία, ούτε γίνεται επειδή οι ομάδες ανάπτυξης δεν μπορούν να ασχοληθούν σοβαρά. Engineer/Gamer architech που εργάζεται στη γαλλική εταιρεία αποκάλυψε στο πλαίσιο παρουσίασης που έκανε σε σχολείο ότι Sony και Microsoft πιέζουν έτσι ώστε οι PC εκδόσεις να «κλειδώνουν» στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο!



Η πολύ σημαντική αυτή πληροφορία εμφανίστηκε μέσω του Reddit και ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το DSOGaming και τον καλό συνάδελφο Γιάννη Παπαδόπουλο. Σε ερώτηση του τι έγινε με το Watch Dogs, ο programmer δήλωσε πως πριν κυκλοφορήσει ένα game, αποστέλλεται σε Sony και Microsoft, οι οποίες τους λένε τι θέλουν να κρατήσουν και τι να αφαιρέσουν. Όταν δε, τέθηκε το θέμα για το frame rate, ο Game Architect σημείωσε πως οι εταιρείες στοχεύουν στα 60fps, αλλά διάφοροι «περιορισμοί» τους αναγκάζουν να πέσουν στα 30fps. Μάλιστα, άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως οι Sony, Microsoft πιέζουν να γίνεται κάτι τέτοιο και στις PC εκδόσεις (προφανώς για να μην υπάρχει τεράστια διαφορά με τις αντίστοιχες για τα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας). Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα στο DSOG.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
28 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Roronoa
    • Αν ειναι αληθεια (γιατι η πηγη για εμενα δεν ειναι αρκετα αξιοπιστη) ειναι τραγικα. Φυσικα λιγο πολυ ολοι τα υποψιαζομαστε αυτα, ειδικα μετα απο το watch dogs.

    • kakashi_hatake
    • "Ας βγει το unity στα 900p για να μην υπάρχουν θέματα console wars αλλά ας ξεκινήσουμε μια διαμάχη μεταξύ pc και console fans μπας και ξεχαστούν οι μαμακίες που έχουμε πει."
      Δυσκολεύεται η καημένη, ποιανής τα λεφτά να πάρει και ποιας να κάνει το χατήρι. Και άλλο φάουλ για εμένα πάντως γιατί η είδηση δεν είναι ότι την πιέζουν, αλλά το ότι η ίδια η Ubisoft είναι σαν να μας λέει ότι δε θέλει και πολύ για να αποφασίσει για κάτι που το θέλουν οι MS/Sony. Ότι ναναι πραγματικά.

    • Tobajaras
    • EEEEEEEEλα!

      Δεν το είχα φανταστεί!

      (Παρεπιπτόντως, άλλος εκείνος ο Παπαδόπουλος, για να μην υπάρξει κανά περίεργο μπέρδεμα :D )

    • Volga
    • Αν ισχύει κάτι τέτοιο... μιλάμε για το απόλυτο ξεφτυλίκι..

      Καταρχήν αν όντως ισχύει πρέπει η NVIDIA και η AMD να ξεκινήσουν κράξιμο τρελό γιατί αυτές είναι οι άμεσα θιγμένες.

    • solitude
    • Υπέρτατα ξεφτυλίκια είναι αυτά εφόσον ισχύουν...Και φυσικά στο τέλος την πληρώνει ο PC gamer που ενώ έχει σκάσει ένα σωρό λεφτά για ένα καλό gaming pc, αναγκάζεται να παίζει στα 30fps...Δυστυχώς, οι κονσόλες τείνουν να καταστρέψουν το pc gaming...

    • pandelas
    • Επιτέλους βγήκε κάποιος και το παραδέχτηκε φόρα. Άλλο ένα παράδειγμα το evil whithin. Οι αθεόφοβοι ούτε ρύθμιση για textures δε βάλανε, σε 1080p και το game είναι μέσα στη θολούρα, όχι τίποτα άλλο, το far cry 4 βρίσκεται στον ορίζοντα.. Κ εγώ που νόμιζα πως θα έρθουν οι next gen κονσόλες και τα πράγματα θα γινόταν καλύτερα... ΟΥΣΤ

    • jack124
    • Τι άλλο θα ακούσουμε πραγματικά αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι άδικο και αν ισχύει αυτό τότε καταλάβατε και άλλη μία γενιά με 30 fps ....

    • Pirederas
    • Ανώνυμος και σημερινός (όχι πρώην) εργαζόμενος της Ubisoft, λέει ανοιχτά σε παρουσίαση σε σχολείο (!) ότι "Sony και Microsoft μας αναγκάζουν να κλειδώνουμε τα PC games στα 30fps". [ακόμα κι αν σας λένε έτσι, άλλοι γιατί δεν το κάνουν? και γιατί το κάνετε, αν το κάνετε, κατόπιν υποδείξεων?]

      Επιπλέον, στο πρωτογενές άρθρο γράφει: "The Game Architect said that they aim for 60 fps but due to “limitations”, they have to settle for 30 fps in recent games. He then implied that console makers are pressuring them into doing the same thing on PC.". Λέει "implied". Υπονοεί. Ναι καλέ. Υπονοεί. Το οσμίζεται. Πώς λέμε ότι μυρίζει γκολ, κάπως έτσι. Τώρα, από πού προκύπτει στο πρωτογενές κείμενο η υπόνοια του προγραμματιστή και το ότι MS/Sony κάνουν κόλπα, εγώ δεν το βλέπω. Μάλλον είναι αυθαιρεσία αυτού που κυκλοφορεί τις φήμες.

      Να πιστέψω την είδηση αυτή, ή αυτά που γράφουν οι αθλητικές #@$υλλάδες ότι "ο Χ παίκτης πετάει στις προπονήσεις, αλλά περιέργως δεν καταφέρνει να δείξει την αξία του στα επίσημα παιχνίδια"? Μάλλον το 2ο είναι πιο πιστευτό.

    • Koel700
    • Κοιτα να δεις..ειχε πει μια βλακεια στο Enternity Live Radio περσι στο γιαννη και ελα που παει να βγει αληθηνη,,,,
      ---Αν ειναι τοσο ευκολο πια να φτιαξεις ενα παιχνιδι (λογο της αρχιτεκτονικης) τοτε καμια απο τις 2 εταιριες δεν προκετε ποτε να αφησουν τους developers να πιασουν τα maximum specs για 4-5 χρονια...διοτι θα δει τυπικα αμεσα το τι μπορει απο θεματα υποδυναμης τη πιανουν και θα ζηταει απο το 2016-7 το ps5 ή το xboxOtiNaNai..το οποιο θα αποτελεσει bottleneck για καθε pc port----

    • zerocool7545
    • Κοντός ψαλμός, αλιλούια λένε στο χωριό μου.Αν τους επόμενους 6 μήνες βγουν παιχνίδια για pc (πάνω από 5) που είναι κλειδωμένα στα 30fps άνευ λόγου και αιτίας, τότε νομίζω θα μπορούμε να πούμε πως η είδηση έχει βάση.

      Μπορεί να μην έχουμε χειροπιαστές αποδείξεις για τα "εργαλεία" και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι Sony και MS, αλλά νομίζω ότι όλοι οι gamers κατά καιρούς έχουμε ψιλιαστεί ότι κάτι δε πάει καλά.

    • zerocool7545
    • @raysod

      Με εξαίρεση ..... βασικά δεν υπάρχει εξαίρεση.Ως gamer της παλιάς φρουράς, της εποχής του IBM compatible, του CPC και της πράσινης οθόνης, έχω εκπαιδευτεί να περιμένω πάντα τα επόμενα 2-3 χρόνια τα παιχνίδια να έχουν προβλήματα.Μόλις περάσουν τα 2-3 χρόνια περιμένω τα επόμενα κτλ.Είναι τόσο ιδιόμορφη η σχέση software και hardware σε ανοιχτές πλατφόρμες που αν συνυπολογίσουμε τους 3rd party hardware constructors και το κέρδος, τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα!

      Αναφέρεις πιο πάνω ότι έχεις περάσει από την IBM.Πέρασα και εγώ από την μαύρη βασίλισσα ένα φεγγάρι, μπορεί να έχουμε συναντηθεί σε κάποιο σοκάκι της Λεωφόρου Κηφισίας :)

    • Tobajaras
    • Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε από τον unofficial. Άκου εκεί "ποιός νοιάζεται αν θα είναι πανέμορφο". Νοιάζονται όλοι αυτοί που τρώγανε την παντόφλα του 1080p / 60 fps στη νέα γενιά από τη Ubisoft και άλλα μεγάλα ονόματα και τώρα ψάχνονται. Και λίγο παρακάτω "Mordor has next gen system and gameplay, but not graphics like Unity does" έτσι, γιατί τραλαλά δε μας νοιάζουν τα γραφικά.

      Και επίσης ΚΟΥΒΕΝΤΑ για PC.

      Αλλά ξέχασα, τα AC για PC τρέχανε πάντα νεράκι. Και το Watch Dogs καταρράκτης σκέτος.

      Αυτοί στο τέλος θα κάνουν την ΕΑ να φαίνεται άγγελος.

    • TomTom
    • Είτε είναι φήμη, είτε όχι, είτε είναι αλήθεια, είτε όχι, είτε .... με βάση το παραπάνω κείμενο έχω να πω τα εξής :

      * Ας βάλουν χέρι η Sony & η Μicrosoft στην Ubisoft που δεν βγάζει τα παιχνίδια της 1080p (κατά κύριο λόγο) / 60fps (κατά δεύτερο λόγο) και ας αφήσουν τους περιορισμούς.

      * Οι εταιρείες θα ακούσουν τι θα τους πουν οι Sony & Microsoft διότι από αυτές βγάζουν τα περισσότερα χρήματα.

      * Όποτε ανοίγει το στόμα του κάποιος από την Ubisoft πραγματικά γίνεται ο κακός ο χαμός. Είναι σα να θέλουν να μισήσουμε την εταιρεία.
      Προτείνω Trident σε όλα τα τμήματα της Ubisoft. Καλύτερα να μασάνε, παρά να μιλάνε. :-) :-)

      * Nα θυμήσω απλά την δήλωση που είχαν κάνει για τις αναλύσεις μεταξύ των δύο κονσολών.
      Όταν κάποιοι τους κράζαμε κάποιοι άλλοι μας την "λέγατε".
      Φάτε PARITY και στο PC τώρα.

      PS : Όλες οι εταιρείες πρέπει να δίνουν τα προϊόντα τους όσο καλύτερα γίνεται για το κάθε σύστημα. Αν δεν μπορούν να κλείσουν.

      PS 1 : Όπως είπε και ο Tobajaras, αυτοί στο τέλος θα κάνουν την ΕΑ να φαίνεται άγγελος.

    • NicKardasis
    • Αθέμιτος ανταγωνισμός σε όλο του το μεγαλέιο. Άλλη μία απόδειξη για το πόσο σθεναρά η Sony και η MS προσπαθούν να υποβαθμίσουν το PC gaming.

      Δεν υπάρχουν λόγια για αυτές τις γελοιότητες, απλά απαράδεκτo. Τα πράγματα βέβαια είναι ξεκάθαρα.
      Το PC είναι αχώνευτο στην gaming industry, το ξέρουμε χρόνια αυτό. Και τώρα που η διαφορά έχει ανοίξει και δεν είναι 2004 πλέον, ψάχνουν τρόπους για να καταπολεμήσουν όσους "ατίθασους" τόλμησαν και δεν έσκασαν λεφτά να πάρουν κονσόλα.

      Μετά τα αίσχη λοιπόν, που ανοιχτά δήλωσαν το downgrade στο Watch_Dogs για να μήν παραπονιούνται οι κονσολάδες, δεν έχω κάνενα απολύτως σεβασμό και ελπίδα για τη gaming βιομηχανία (πλην ελαχίστων εξεραίσεων) αλλά αυτό το"γλείψιμο" στις κονσόλες έχει καταντήσει γελοίο, γραφικό και ενοχλητικό πλέον.
      Το αστέιο είναι που βγήκαν οι Playstation-άδες και διαμαρτύρονταν για τα 900p στο AC: Unity και έλεγαν δεν είναι δίκαιο, ντροπή κλπ κλπ.

      To PC gaming δεν πεθαίνει όσο και να προσπαθήτε. Deal with it.

      ΥΓ: Αναμένουμε σχόλια απο fanboys να μας διαφωτήσουν στο πόσο έντιμη εταιρία είναι η Sony. Σε MS, UbiSoft, EA και λοιπές δεν αναφέρομαι καν, δεν χρειάζονται συστάσεις.

    • RODIFIRE
    • εγώ πιστεύω λίγο πολύ όλη το ξέραμε και το λέγαμε γιατί δεν γίνεται να είχε τότε το ps3 στα τελευταία του τόσο μικρή διάφορα με τα pc, όταν θα μπορούσε να είναι στην μεθεπόμενη γενιά από δύναμη....

    • RODIFIRE
    • στο pc πιστεύω είναι η πειρατεία που το σκοτώνει παραπολυ μάλλον οι μπορεί ο κόσμος να προτίμα κονσόλα... αλλιώς θα ήταν παράλογο στο pc που πάντα θα είναι ποιο μπροστά σε δύναμη,να μην δίνουν τόσο βάσει αρκετά παιχνίδια ώστε να εκμεταλλευτούν στο full...

    • RODIFIRE
    • pc gamer δεν είναι = πειρατής και δεν νομίζω να πιστεύει ή να είπε ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο
      άλλα ο λόγος που πάντα έχουν προτεραιότητα οι κονσόλες πιστεύω ότι υπάρχουν συμφέροντα και εκεί περνούν περισσότερο χρήμα (και ας υπάρχει και εκεί πειρατεία) δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν pc gamers Να αγοράζουν τίτλους ή ότι είναι λίγοι (δηλαδή ότι έχουν κέρδος περισσότερο οι κονσόλες επειδή δεν υπάρχουν πολύ pc gamer δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο) όποτε πιστεύω ότι είναι η πειρατεία που κάνει τα κέρδη λιγότερα για της εταιρείες αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει τότε 2 πράγματα μου έρχονται!
      1ή ότι το Pc game Πεθαίνει και γιαυτο οι εταιρίες κάνουν αυτά που κάνουν
      2ή ότι οι εταιρείες έχουν κόμπλεξ με τα pc
      δεν μου έρχεται κάτι άλλο εφόσον ΔΕΝ! πειρατεία

      που είναι το gta v?

    • RODIFIRE
    • εγώ από παλιά βλέπω να κοιτάνε περίεργα το Pc όλες οι εταιρείες και δεν πιστεύω ότι ο κόσμος δεν παίζει σε Pc και προτιμά της κονσόλες... και ούτε ότι είναι αδύναμο το Pc φυσικά!
      και δεν καταλαβαίνω ούτε την στάση από μερικούς που ακούω διάφορα ούτε τι τελικά φταίει με τόσα που λέει ο καθένας τους...

    • Volga
    • Το PC Gaming δεν το υποβαθμίζει γιατί πρακτικά με μία καλή κάρτα γραφικών θα βγάλεις πολλά παραπάνω χρόνια αν είναι να βάζουν κόφτες στο Framerate. Αμεσα θιγμένοι βγαίνει όμως NVIDA και AMD γιατί δεν θα υπάρχει λόγος αγοράς νέας κάρτας.

    • RODIFIRE
    • ε ναι στο pc μια χαρά θα μπορούνε να παίζουν και χωρίς full άπλα τα fanboy δεν θα μπορούνε να κοκορεύονται τόσο πολύ για την τεράστια διάφορα που έχει το Pc...

    • GamingFun
    • Η ανωνυμία είναι κάτι που "βρωμάει" σε όλο αυτή την υπόθεση. Αλλά αν ισχύει τότε τι να πω και κυρίως τι να σκεφτώ...
      Πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλα πράγματα που εμείς οι gamers δεν ξέρουμε....

    • RODIFIRE
    • πάντα είναι πολλά που δεν ξέρουμε, όπως παλιότερα με την κρυφή συνεργασία sony + microsoft για διάφορα πράγματα που έλεγαν οι φήμες, όπως το πως θα βγάλουν της νέες κονσόλες...
      μπορεί και το οτι η Nintendo εδώ και χρονιά που δεν πείθει τους τρίτους να φταίνε και οι άλλες δυο εταιρείες πότε δεν ξέρεις.
      όπως έχει πολλές δόσεις αληθείας

*