Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

NPD: Η εκδίκηση του Xbox One ήρθε τον Απρίλιο

Έτοιμα είναι πλέον τα μαγικά νουμεράκια της NPD για τις πωλήσεις videogames στις ΗΠΑ για τον μήνα Απρίλιο του 2015 και η παράσταση αρχίζει. Συνολικά οι αμερικανικές τσέπες ξόδεψαν 595,7 εκατομμύρια δολάρια σε software και hardware τον Απρίλιο, αύξηση 3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2014. Από αυτά το hardware μετρά 183,9 εκατομμύρια (πτώση 4% σε σχέση με το 2014) και το software 256,7 εκατομμύρια (άνοδος 13% σε σχέση με πέρυσι). Οι κορυφαίοι τίτλοι σε πωλήσεις ακολουθούν παρακάτω και αφορούν μόνο “φυσικές” πωλήσεις, όχι digital content.

1. Mortal Kombat X (PS4, Xbox One)
2. Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One, PC, Xbox 360, PS3)
3. Battlefield: Hardline (Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3, PC)
4. MLB 15: The Show (PS4, PS3)
5. Minecraft (Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4)
6. NBA 2K15 (Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3, PC)
7. Call of Duty: Advanced Warfare (Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3, PC)
8. Dark Souls II: Scholar of the First Sin (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3)
9. Super Smash Bros. (Nintendo 3DS, Wii U)
10. Borderlands: The Handsome Collection (PS4, Xbox One)

Το Xbox One κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις το PS4 μετά από τέσσερις συνεχόμενους μήνες πρωτοκαθεδρίας του δεύτερου, με την αύξηση να αγγίζει το 63% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2014. Ταυτόχρονα οι ενεργοί χρήστες του Xbox Live αυξήθηκαν κατά 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2014 πωλήθηκαν 115,000 Xbox One ενώ τον ίδιο μήνα φέτος 187,000 κονσόλες. Βέβαια, η Sony βρήκε και πάλι τρόπο να παινέψει το σπίτι της, λέγοντας πως είχε πάλι τα ηνία των συνολικών πωλήσεων στις κονσόλες, αυτή τη φορά όμως βάζοντας μαζί τα PS4, PS3 και PS Vita. Η Nintendo είχε και αυτή ανοδική πορεία με τις πωλήσεις του Wii U να αυξάνονται κατά 15% σε σχέση με τους 4 πρώτους μήνες του 2014. Το 3DS είδε αύξηση πωλήσεων 65% την ίδια περίοδο με τα Pokemon Omega Ruby και Pokemon Alpha Sapphire να ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια πωλήσεις (“κανονικά” και ψηφιακά) στις ΗΠΑ. To Super Mario 3D World έχει καταφέρει πωλήσεις 2 εκατομμυρίων ενώ το Xenoblade Chronicles 3D ήταν το πέμπτο σε πωλήσεις software για τον Ιαπωνικό γίγαντα εντός Απριλίου.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
10 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • AnimaPura
    • Ε αφού η κονσόλα πωλείται (ή τουλάχιστον έτρεξε προσφορά) στην μισή τιμή σε σχέση με το λανσάρισμα, λογικό είναι να πουλήσει περισσότερο εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Τα προβλήματα όμως παραμένουν.

    • Scott_Pilgrim
    • Δεν πιστεύω πως βοήθησε και πολύ αυτό. Για την ώρα τουλάχιστον. Λογικά μετά την έλευση του Halo 5 και κάποια άλλα δυνατά exclusives θα πάρει τα πάνω της.

    • koukosdreamer1988
    • Κακες κινησεις marketing στην αρχη (βλεπε ms) υπερδιαφημιση σε οτι μεσο υπαρχει απο την sony ε δεν θελει πολυ για να ξεφυγει το ps4 αυτο ομως δεν σημαινει τπτ! το οτι η microsoft κανει οτι καλυτερο πλεον ειναι γεγονος και πρεπει να παρει τα ευσημα! απο την αλλη το ps4 μου θυμιζει (αποκλειστικα στο θεμα των πωλησεων) το wii, ειναι κουλ να εχεις ενα στο σπιτι σου! αλλα αυτο δεν αλλαζει οτι πλεον οι αποκλειστικοτητες οι Online υπηρεσιες ειναι σε πολυ καλο δρομο για την ms σε σχεση με την sony που δειχνει να ζοριζεται να ακολουθησει!

*