Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αυξήθηκε κατά 50% η πρόθεση αγοράς του Wii U

Η παρουσία της Nintendo μέσω των digital events στην Ε3 φαίνεται πως ενίσχυσε την πρόθεση αγοράς του Wii U  κατά 50%, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της IHS για λογαριασμό του Gamer Network. Το 20% των ερωτηθέντων που προτίθεται να αγοράσει το οικιακό σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας μετά την Ε3, ισούται με τους αντίστοιχους gamers που είπαν ότι θέλουν να αγοράσουν το Xbox One (οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 7%).



Το PlayStation 4 έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά στις προθέσεις αγοράς πριν και μετά την Ε3, ωστόσο υπήρξε πτώση κατά 30% μετά το πέρας της εκδήλωσης. Η παρουσία της Nintnedo περιελάμβανε αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις, καθώς και αρκετά hands-on play sessions, αν και το πρώτο βίντεο του επερχόμενου Zelda Wii U συγκέντρωσε όλα τα φώτα. Σύμφωνα με το σχετικό ερωτηματολόγιο, το 89% των κατόχων Wii U προτίθεται να αγοράσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Επίσης το 76% των κατόχων PS4 προτίθεται να αγοράσουν το Uncharted 4 ενώ το 77% των χρηστών του Xbox One σκοπεύουν να αγοράσουν το Halo 5: Guardians. Τέλος, το Batman: Arkham Knight ήταν το πιο αναμενόμενο third party game, με το 60% των ερωτηθέντων να απαντά πως θέλει να αγοράσει τον τίτλο όταν τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
24 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • alex4444
    • Αυτα για οσους λενε οτι η Press Conference ειναι απαραιτητη. Το πειραμα πετυχε, μενει να μετουσιωθουν σε πωλησεις βεβαια αυτες οι εντυπωσεις, γιατι αλλιως...

    • Volga
    • @alex4444 δεν θα σου απαντήσει κανείς :P μόνο αν το post έλεγε πόσο χάλια τα πάει η Nintendo θα ξεκίναγαν τα διθυραμβικά post :D

    • BigDaddy
    • Mπραβο στη νιντεντο που κανει πιο ελκυστικο το μηχανημα της το μονο που μενει ειναι οι πωλησεις για του λογου το αληθες.Οπως λεει και ο alex444 Το Mario Kart 8 ηταν καλη αφορμη. Μακαρι να συνεχισει ετσι.
      Ομως οταν εχεις eye candy Zelda (δεν αναφερομαι για textures αλλα για φοβερο artist kai level design ) τοτε τα υπολοιπα περισευουν.

    • amonra
    • Αφού οι 2 μεγάλοι και καλά αντίπαλοι στην Ε3 πετούσανε χαρταετό και η Νιντέντο με την μικρή παρουσίασή της ήταν πιό ουσιαστική! Εγω αν και είχα ps4 μπήκα στον πειρασμό και πήρα και ένα Wii U και αυτό που έχω να πώ είναι ότι το ps4 μου έχει να ανοίξει 15 μέρες. Τα Mario Kart 8 και Super Mario 3D είναι καταπληκτικα ενώ το χειριστήριο είναι πολύ καλό για το game stream! Μόνο λίγο μεγαλύτερη εμβέλεια να είχε! Πάντως ενθουσιάστηκα πολύ με τo Wii U! Πού να βγει και το Zelda!

    • Amiga500
    • Η "προθεση" απο την "πραξη" απεχει αρκετα.....

      Κι εγω προτιθεμαι να αγορασω μια ferrari......το ποτε και αν ομως.......ενας Θεος το ξερει... ;)

      Nεο μηχανημα εντος 2015 γιατι αλλιως κλαψτε το WiiU.......

      Σχεδον 1 στους 20 πελατες μας ρωταει για WiiU.....αυτο τα λεει ολα.

    • Volga
    • @amonra και εμένα να σου πω η εμβέλεια μου έχει σπάσει τα νεύρα. Φτάνει σχεδόν σε όλα τα δωμάτια εκτός από την κρεβατοκάμαρα. Και είναι φορές που θελεις να αράξεις ξαπλωμένος να παίξεις και την αράζεις στο σαλόνι :P.

      1 μέτρο ακόμη να είχε... 1 ΜΕΤΡΟ!

    • iankysyrath
    • η εμβελεια παιδια ειναι θεμα εδω στην ελλαδα που εχουμε μπετον και σιδερο πολυ...μπορειτε να αλλαξετε καποιες ρυθμισεις στο modem σας για τη βελτιωση της εμβελειας..ΑΛΛΑ δεν αξιζει τον κοπο...εγω επειδη μενω σε μαιζονετα και στον πανω οροφο δε πιανει με τιποτα απλα αγορασα 2ο power supply brick για το wiiU ωστε να ναι standby και μιας και η κονολα δεν ειναι βαρια την μεταφερω πανω οταν θελω να παιξω στο κρεββατι..με αυτον τον τροπο γλυτωνεις το "στησε - ξεστησε" του τροφοδοτικου πισω απο τα καλωδια της κεντρικης τηλεορασης!αλλωστε περαν της τροφοδοσίας δε χρειαζεται η κονσόλα κατι άλλο για μεταφορα απο τη στιγμη που στο κρεββατι το χρησιμοποιεις σαν φορητη!στο να χερι τη κεντρικη μοναδα-το αλλο το gamepad κι ειστε κομπλε!δεν ειναι δα και το 1ο ps3 ωστε να σκεφτεσαι τη μεταφορα!

    • alex4444
    • @Amiga500 Δεν πιστευω να θεωρεις το κοινο της Ελλαδας αντιπροσωπευτικο δειγμα. Εχουμε σπασει καθε νομο λογικης, αρκει να δεις που και που κανα τοπ10 και να φρικαρεις πληρως...

      Ειμαστε η χωρα που ο μονος λογος που ασχοληθηκε σοβαρα με καποια κονσολα ηταν η δυνατοτητα τσιπαρισματος. Και το wii μολις "φλασαριστηκε" πουλησε μερικα κομματια. Το οτι η ΚΟΝΑΜΙ εβαλε στοπ στο Pro του... PS2 και ολοκληρο εντερνιτυ το εκανε βασικο νεο για 2-3 μερες, επρεπε κατι να σου λεει.

      Γενικα ειναι πολλοι οι παραγοντες που ειναι οπως ειναι η ελληνικη αγορα. Αλλα μη μας την ξαναναφερεις σαν σημαντικο παραδειγμα! Στοιχημα οτι και η SCE να κλεισει, χαμπαρι δε θα παρουμε. Για 10 χρονια θα ερχονται και θα σου ζητανε το αντιστοιχο "πλεηστεσχιο".



      Ολα αυτα βεβαια δεν εχουν να κανουν με την πραγματικοτητα οτι οντως το wiiu ειναι σε κρισιμη κατασταση, τη δυσκολοτερη απο τους 3 μεγαλους.

    • Amiga500
    • @alex4444

      Φιλε εννοειται οτι δεν ειμαστε το αντιπροσωπευτικοτερο δειγμα (γενικα) γυρω απο τις πωλησεις κονσολων και παιχνιδιων, αλλα οπως και να το κανεις τετοια παντελης αδιαφορια για μηχανημα της Nintendo εχω να δω χρονια......μονο τα φορητα της κινουνται και αυτα οχι οπως παλια.......



      @Volga

      Οντως.... :P:P

      Aαα και για να ξερεις, δεν στο εχω συγχωρησει ακομα που εβγαλες τον (αγαπημενο μου) μουσακα απο Αvatar.... :P

    • ShrinkShady
    • Τα ποσοστά πρόθεσης αγοράς αντανακλούν αυτό που συμβαίνει με τις πωλήσεις, την άνοδο τους δηλαδή και τη σταθεροποίηση τους σε νούμερα διπλάσια από αυτά που είχαμε προ Mario Kart. (Πηγή vgchartz και για όποιον δεν τα δέχεται, περιμένω να ακούσω μια εναλλακτική αντιπρόταση)
      Ότι και να ακούγεται από τους διάφορους αρνητές, η Νιντέντο έχει βελτιώσει την κατάσταση, τόσο σε επίπεδο mindshare όσο και πωλήσεων, και η ροή τίτλων θα βελτιστοποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση παγιώνοντας την βιβλιοθήκη τίτλων της κονσόλας σαν μία αξιολογότατη συλλογή..Και που να έρθει και το 15 με τις παιχνιδάρες που αναμένονται!!!

    • Volga
    • @raysod χωρίς να είμαι οικονομικός αναλυτής ή κάτι μέσα στο λογιστικό κλάδο, τα οικονομικά αποτελέσματα δεν είναι κάπως... γενικά για την όλη πορεία της εταιρίας; Δηλαδή αναφέρουν καθαρά έσοδα και κύκλο εργασιών κλπ.

      Τι μπορεί να δείξει αυτό για τις πωλήσεις μιας κονσόλας; Ούτε το τι βγάζει από κάθε μια ξέρουμε (μπορεί να μπαίνει και μέσα πχ). ούτε και το αν έχει άλλα έξοδα επενδυτικά (νέα κτήρια εργοστάσια κλπ) τα οποία για το συγκεκριμένο οικονομικό ετός μπορεί να δείξουν μια εταιρία με μειωμένα κέρδη..

    • ShrinkShady
    • Raysod stop preaching to the choir..όσα λες τα ξέρω πολύ καλά, αλλά παρόλα αυτά σε εβδομαδιαία βάση το βαρόμετρο, γιατί με αυτή την έννοια το δέχομαι, του vgchartz μια χαρά ευσταθεί..
      Όπως και να έχει το σύνολο των πηγών, με όποιο βαθμό αξιοπιστίας και αν συνοδεύεται, επιβεβαιώνει την θετική στροφή που παρατηρείται τόσο μετά την e3 όσο και μετά την κυκλοφορία του Mario Kart..

    • ShrinkShady
    • Aναφέρθηκα στο vgchartz, γιατί μόνο αυτό δίνει μια εβδομαδιαία εικόνα του πως κινείται η αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο και επειδή μάλλον εγώ δεν είμαι γνώστης, όπως εσύ, το εκτιμώ ακόμα παρά τα λάθη που κατά καιρούς κάνει.
      Για αυτό ακριβώς το λόγο το ανέφερα σαν βαρόμετρο, σαν μέτρο δηλαδή μιας τάσης και όχι με την απόλυτη σιγουριά που δίνουν τα ατόφια νούμερα από τις πηγές που ανέφερες και για τις οποίες στα αντίστοιχα θέματα έχω αφήσει και εκεί το σχολιασμό μου. Και επειδή είσαι γνώστης, είναι Media Create, ενώ υπάρχουν και άλλοι trackers στην Ιαπωνία, όπως οι του Famitsu και του Dengeki..
      Εξού και το stop preaching to the choir πήγαινε σε σένα επειδή προσπαθείς να με κατηχήσεις και να μου μάθεις τα σωστά, τα οποία τα ξέρω χρόνια τώρα και όχι στους υπόλοιπους χρήστες του φόρουμ.
      Τώρα για τα τελευταία, εγώ δεν επιλέγω τα θέματα που ανεβαίνουν ως νέα στο site. Nα είναι καλά τα παιδιά που έχουν αυτό το καθήκον και αν θυμάμαι καλά, όλα αυτά που αναφέρεις ανέβηκαν σα θέματα.
      Επίσης, ουδεμία πρεμούρα (sic!) έχω να αποκτήσει η γνώμη μου μεγαλύτερο ειδικό βάρος. Δεν διακατεχόμαι από μεσσιανικές τάσεις. Με τα κείμενα μου και τα σχόλια μου μια ακόμα διέξοδο στο πάθος μου δίνω, ελπίζοντας αυτό να δράσει κινητιοποιητικά για μια ΠΙΟ ειδική γνώση, μιας και το έθεσες.
      Ελπίζω να σε κάλυψα.

    • ShrinkShady
    • Δεν έχει νόημα..προφανώς εσύ αποφασίζεις ποιο είναι πιο αξιόπιστο και ποιο όχι...εγώ τα συναθροίζω όλα..

      Με τα νέα εγώ δεν ασχολούμαι. Αλλά κάθε εβδομάδα ανεβαίνει νέο με τα downloads του eshop.Μάλλον αυτή την βδομάδα θα ξεχάστηκε..

      Όπως και να έχει σύντομα θα ανέβουν αρκετές κριτικές για τα indie παιχνίδια του wiiu..

    • Volga
    • @raysod δεν το ξερα ότι βγάζουν τόσο αναλυτικές καταστάσεις. Νόμιζα ότι είναι όπως στην Ελλάδα όπου είναι πιο...γενικολογίες :P

    • monstermax
    • Λοιπόν επειδή διάβαζα τελευταία κάποιους χρήστες να αναφέρονται σε οικονομικά θέματα που ασχολούμαι καθαρά από χόμπι έκανα εγγραφή.

      Το vgchartz δεν αποτελούσε ποτέ αξιόπιστη πηγή για νούμερα software αλλά στο κομμάτι του hardware τα πήγαινε αρκετά καλύτερα με ένα μικρό περιθώριο λάθους κάτι που το έχει αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν εφόσον φυσικά μιλάμε για παγκόσμιες πωλήσεις. Παρόλα αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης το ποσοστό λάθους έχει αυξηθεί αλλά εξακολουθούν να δείχνουν τις τάσεις και αυτό είναι το σημαντικότερο. Δεν είχε ποτέ αξία ως προς τα νούμερα το vgchartz αλλά ακριβώς για τις τάσεις. Κατά τα άλλα όπως το βλέπει κανείς.

      @raysod, Για ποια αποτελέσματα 3ου οικονομικού τριμήνου που τα έχουμε ήδη ή του 4ου οικονομικού τριμήνου της Nintendo – πριν και μετά την Ε3 αναφέρεσαι; Τα νούμερα που θα ανακοινώσει η Νintendo στις 30 Ιουλίου είναι του πρώτου οικονομικού τριμήνου (Apr.-Jun. '14):
      http://www.nintendo.co.jp/ir/en/schedule/index.html

    • monstermax
    • @raysod Πέρνα και από το παρακάτω θέμα γιατί μου δημιουργήθηκαν και άλλες απορίες σχετικά με όσα αναφέρεις:

      http://www.enternity.gr/Article/Games/News/%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%87%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-Nintendo-o-Satoru-Iwata/24508.html?cpage=2&page=1#comments

    • monstermax
    • "Εγώ έγραψα ότι η μας ενδιαφέρει να δούμε τι θα γίνει στο Q3 – δηλαδή στην οικονομικά χρονική περίοδο Ιούλιο έως Σεπτέμβριο – διότι πολύ απλά όλα τα news media ασχολούνται από τις 12 Ιουνίου που τελειώνει η Ε3 μέχρι την αρχή της χειμερινής περιόδου σχεδόν αποκλειστικά με τα νέα που έχουν από την Ε3"

      Κακώς κατηγοριοποιείς τα οικονομικά έτη με βάση το έτος (ασχέτως τι ορίζει ο αμερικάνικος νόμος) και όχι όπως αναφέρονται στις εταιρίες, κάνεις περισσότερο πολύπλοκα τα πράγματα για όσους δεν ασχολούνται . Πολύ απλά -όπως αναφέρεις- η κάθε εταιρία επιλέγει το δικό της οικονομικό της έτος. Κάποιες έχουν διαφορετικό από το συνηθισμένο Απρίλιο μέχρι Μάρτιο όπως η MS που το ολοκλήρωσε πρόσφατα (από αρχές Ιουλίου έως τέλη Ιουνίου). Επομένως αναφερόμενος σε τρίτο οικονομικό τρίμηνο (περίοδο Ιούλιο έως Σεπτέμβριο) όταν για την Nintendo είναι το δεύτερο τότε δυσχεραίνεις περισσότερο την κατάσταση παρά την απλοποιείς. Επίσης θα γίνεται ακόμα χειρότερη όταν ως δεύτερο οικονομικό τρίμηνο θα το προβάλλουν τα μέσα. Καταλήγοντας λοιπόν θα ήταν καλύτερο να εξηγούσες πως υπάρχουν εταιρίες που έχουν διαφορετικό οικονομικό έτος επομένως και τρίμηνο παρά να βαπτίζεις τα οικονομικά τρίμηνα με βάση το έτος/αμερικάνικο νόμο. Δεν νομίζω ότι είναι ανάγκη να γίνουμε οικονομολόγοι ή να κάνουμε πολυπλοκότερα τα πράγματα.


      Ακόμα και με την δικαιολογία που έδωσες πως δηλαδή ανέφερες το οικονομικό τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) τρίτο ενώ είναι το δεύτερο για την Nintendo και πάλι δεν βγαίνει νόημα με όσα έγραψες παραπάνω:

      "Αν θες να δεις πώς τα πήγε στις πωλήσεις του το Wii-U δεν έχεις παρά να περιμένεις τα οικονομικά αποτελέσματα του 3ου οικονομικού τριμήνου (τα έχουμε ήδη) ή του 4ου οικονομικού τριμήνου της Nintendo – πριν και μετά την Ε3 δηλαδή και να κάνεις μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά ορθή τοποθέτηση".

      Αυτό που αναφέρεις ως τρίτο οικονομικό τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) δεν το έχουμε ήδη και μαζί με το τέταρτο (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος για σένα) το οποία δεν αντιστοιχούν πριν και μετά την Ε3 έχουν δρόμο ακόμα. Προφανώς τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα.

    • monstermax
    • θα σε παρακαλέσω λοιπόν για χάρη της συζήτησης να αναφέρεσαι με βάση τι ορίζουν για τα οικονομικά έτη και τρίμηνα οι εταιρίες και όχι ο αμερικάνικός νόμος.

      Η δεύτερη διαφωνία μου είναι πως αποφεύγεις συστημένα να αποδεχτείς το λάθος στην διατύπωση σου. Αν ενδιαφέρεσαι να δεις την Nintendo στο διάστημα της Ε3 τότε να αναφέρεσαι στα σωστά οικονομικά τρίμηνα είτε όπως τα βαπτίζεις είτε όπως τα ορίζει η Ν γιατί αν διάβασες παραπάνω όσα έγραψα δεν κολλάνε τα τρίμηνα με τις περιόδους που αναφέρεσαι. Συγκεκριμένα:

      Ακόμα και με την δικαιολογία που έδωσες πως δηλαδή ανέφερες το οικονομικό τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) τρίτο ενώ είναι το δεύτερο για την Nintendo και πάλι δεν βγαίνει νόημα με όσα έγραψες παραπάνω:
      "Αν θες να δεις πώς τα πήγε στις πωλήσεις του το Wii-U δεν έχεις παρά να περιμένεις τα οικονομικά αποτελέσματα του 3ου οικονομικού τριμήνου (τα έχουμε ήδη) ή του 4ου οικονομικού τριμήνου της Nintendo – πριν και μετά την Ε3 δηλαδή και να κάνεις μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά ορθή τοποθέτηση".
      Αυτό που αναφέρεις ως τρίτο οικονομικό τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) δεν το έχουμε ήδη και μαζί με το τέταρτο (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος για σένα) το οποία δεν αντιστοιχούν πριν και μετά την Ε3 έχουν δρόμο ακόμα. Προφανώς τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα.

      Πάντως εάν έκανα μια συζήτηση με παιδιά που έχουν ενδιαφέρον σαν χόμπι θα τους ανέφερα τις διαφορές όπως έγραψα παραπάνω παρά να τους ονόμαζα το δεύτερο τρίμηνο της εταιρίας τρίτο και όταν το ψάχνουν μόνοι τους να χάνουν την μπάλα.

      Δεν με πειράζει πως θα το ονομάσεις -εφόσον το διευκρινήσεις για να βγάζουμε νόημα οι υπόλοιποι- αλλά να μου αναφέρεις και οικονομικά έτη ως Q1 υπάρχει θέμα....

    • TASP
    • ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ...ΤΟ VGCHARTZ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΝPD ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ Τ ΑΓΓΙΞΕ...135 ΕΙΧΕ ΤΟ WII U 142 ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ 189 ΧΒΟΝΕ 197 ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΛΠ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΑΛΛΩΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΤΤΟΝ ΑΛΛΩΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ! ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΟ VGCHARTZ...ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ!!!!ΜΟΝΣΤΕΡΜΑΞ ΑΞΙΟΣ;)

*