Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Nintendo o Satoru Iwata

Ο Satoru Iwata επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Nintendo, μετά την συνάντηση των μετόχων της εταιρείας. Παρόλο λοιπόν που τους τελευταίους μήνες φαινόταν να έχει «κλονιστεί» η εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου της ιαπωνικής εταιρείας προς το πρόσωπο του Iwata (ύστερα από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα), το υψηλόβαθμο στέλεχος κατάφερε -τελικά- να παραμείνει στο τιμόνι της Nintendo.



Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Satoru Iwata ήταν απών από τη διαδικασία, καθώς αυτή την περίοδο αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση. Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το θέμα, θα υπάρξει και ανάλογο άρθρο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
29 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • ShrinkShady
    • Τελικά ΚΑΙ οι μέτοχοι εγκρίνουν τον Iwata-san.Περίεργο, θαρρείς πως δεν πέρασε πολύ καιρός όταν διάβαζα πως οι μέτοχοι θα τον διώχναν τον διασκεδαστή...μπα, παιχνίδια θα παίζει η γέρικη μνήμη μου.
      Περαστικά του, γιατί αναρρώνει απο εγχείρηση αφαίρεσης εξεργασιών στα χοληφόρα αγγεία και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

    • Amiga500
    • Περαστικα στο Iwata για την περιπετεια της υγειας του.

      Περαστικα και στην Νintendo.......

    • ShrinkShady
    • Δεν διαφωνουμε εμείς μόνο..διαφωνούν οι μέτοχοι που επενδύουν τα λεφτά τους και δεν νομίζω να επηρεάζονται από συναισθηματισμούς η JPMorgan και η τράπεζα του Κυότο, από τους μεγαλύτερους μετόχους δηλαδή.
      Αυτοί εξακολουθούν να πιστεύουν στον Iwata και ότι και να λέτε, πλέον δεν έχει σημασία ιδιαίτερη, γιατί διαψεύδεστε από τα τα hard facts..

    • ShrinkShady
    • Νομοτελειακά και με το παιχνίδι των πιθανοτήτων, όλα δύνανται να συμβούν.
      Το θέμα είναι ότι με αυτή την ψήφο τους οι μέτοχοι έδειξαν εμπιστοσύνη στον Ιβάτα και στο πλάνο του για άλλο έναν χρόνο και όπως προείπα, αυτό είναι που μετράει.

    • alex4444
    • @raysod Δε γνωριζω με ποιο ακριβως τροπο εκλεγεται ο προεδρος στη Νιντεντο, αλλα αμφιβαλλω οτι θα επετρεπαν την υπαρξη ενος μοντελου που ανεβοκατεβαζει προεδρους με βαση ετησια οικονομικα στοιχεια.

      Ο Iwata, με η χωρις ασθενεια, ειχε καλες πιθανοτητες να παραμεινει στο τιμονι της εταιρειας. Εστω μεχρι να ξεδιπλωθει το πλανο του wiiu.

    • Chased
    • Οι συνεχόμενες αποτυχίες του Iwata είναι ότι ήρθε στα τελειώματα του Gamecube, της πιο αποτυχημένης εμπορικά οικιακής κονσόλας της εταιρείας μέχρι σήμερα και έβγαλε το Wii, το DS και το 3DS...Όλα αυτά αυξάνοντας τις τιμές των μετοχών και φέρνοντας απίστευτα έσοδα στα ταμεία της εταιρείας, σε σημείο που μόνη της η Nintendo να στοιχίζει περισσότερο από όλα τα τμήματα της Sony ενωμένα!

      Αυτές, λοιπόν, είναι οι αποτυχίες και μάλιστα συνεχόμενες του Iwata! Και με ένα μηχάνημα ακόμα στην αγορά, το μόνο μηχάνημα που πλέον έχει παιχνίδια, κρίνουμε τον πρόεδρο, την εταιρεία, τους ίδιους του μετόχους και το ίδιο το μηχάνημα!


      Και επειδή κάποιοι μπορεί να έχουμε επενδύσει χρήματα σε αντίστοιχη εταιρεία, σε πολύ, μα πάρα πολύ πιο επισφαλή θέση από τη Nintendo, ίσως να έχουμε μια μεγαλύτερη άνεση... Δεν ξέρω, ίσως!

      Όσο για το πλάνο του Iwata, αναφέρθηκε σχεδόν πλήρως στη φετινή Ε3.

    • Chased
    • Ξέχασα να αναφέρω πως μέρος των ετήσιων ζημιών είναι και οι εξαγορές διαφόρων studio, το R&D για τα Amiibo, η επέκταση γραφείων και τα νέα κτήρια και διάφορα άλλα τέτοια καλούδια. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι η Nintendo είναι η μόνη εταιρεία με μηδέν χρέος. Μηδέν! Nada!

    • Chased
    • Κι εγώ έχω την καλή διάθεση, αλλά ξέρουμε και οι δύο πως θα εξελιχθεί το θέμα! :P :)

      Το πλάνο είναι αύξηση της βάσης χρηστών με συνεχή ροή τίτλων, για να έρθουν και οι υπόλοιποι από τους 3rd Parties. Και όταν λέω συνεχή, δεν εννοώ κάθε μήνα 2 παιχνίδια. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο, για μια εταιρεία!

      Όμως, αφού ζητάς πληροφορίες, τις δικές σου που λες ότι μέχρι χειμώνα του 2015 δεν θα έχουμε τίποτα, πού το στηρίζεις? Κατ' αρχήν, το Splatoon είναι για Q1, Q2 στην χειρότερη. Κατά δεύτερον, υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια που βγαίνουν! Δεν είναι μόνο τα heavy hitters της Nintendo και τα μεγάλα και διάσημα franchises από τρίτους. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια.
      Επίσης υπάρχει και ένα Project CARS που έρχεται.


      Τέλος, επειδή ψαχνόσουν, το GAME έχει το Premium WiiU με 4 παιχνίδια στα £250.

    • Tobajaras
    • Σε γενικές γραμμές ο εκάστοτε CEO στα μάτια της αγοράς και των μετόχων είναι τόσο καλός όσο το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου project του. Ο Iwata σίγουρα έχει χρεωθεί μεγάλες επιτυχίες, με κυριότερη για εμένα να είναι η απόλυτη κυριαρχία του 3DS και όχι οι πωλήσεις του Wii, αλλά δικαίως έχει αμφισβητηθεί για την πορεία του Wii U και τη γενικότερη στάση της Nintendo γύρω από την κονσόλα. Σε αυτή τη φάση είναι σίγουρα επιτυχία το ότι παραμένει στη θέση του, αλλά ο ένας χρόνος περισσότερο για παράταση μου ακούγεται παρά για ψήφο εμπιστοσύνης. Θα δούμε.

      Θεωρώ τον Iwata ικανό manager και κυρίως άνθρωπο που ταιριάζει και ενδυναμώνει τη φιλοσοφία της Nintendo, μια εταιρία που πάντα προσπαθούσε να καινοτομήσει και να στηρίξει την παράδοσή της έστω και με το λάθος τρόπο, αλλά το υπερβολικά εσωστρεφές προφίλ που της έχει προσδώσει τα τελευταία χρόνια και η πλήρης αδυναμία του να εναρμονιστεί με τη Δυτική αγορά (κάτι που χρεώνονται οι Ιάπωνες developers εν γένει ασφαλώς) δεν ξέρω κατά πόσο είναι προς όφελος της Nintendo. Οι σημαντικές κυκλοφορίες για τον επόμενο χρόνο έχουν ήδη δρομολογηθεί - εκτός αν πιστεύει κανείς πως ένα blockbuster από την ιδέα μέχρι το launch θέλει 12 μήνες - οπότε ο Iwata θα πρέπει να δείξει ικανότητα διαχειριστή πλέον, όχι υπεύθυνου παραγωγής.

      Το προσωπικό στοιχείο της είδησης είναι βέβαια πάνω από όλα, περαστικά του και καλή ανάρρωση, ειδικά καθώς είναι σημείο αναφοράς της βιομηχανίας.

    • Chased
    • Από όσο γνωρίζω, τα liabilities που λες έχουν κλείσει και κλείνουν κάθε χρόνο. Είναι οι ημερομηνίες λήξης με τα χρέη τους και κάθε χρόνο ό,τι λήγει πληρώνεται, οπότε παύει να υφίσταται σαν χρέος. Επίσης, αυτό το πράγμα είναι ο τρόπος δανεισμού των εταιρειών για να μην ρισκάρουν τα ίδια τους τα λεφτά. Κοινώς, αν ένας δανεισμός αποτύχει να πληρωθεί εγκαίρως, κάνεις διακανονισμό και εξοφλείς λίγο λίγο, ενώ αν είναι το κεφάλαιό σου το ίδιο, τα έχεις χάσει όλα άμεσα και δεν πρόκειται να επανέρθουν. Μιλάω για χρέη βιωσιμότητας. Αυτά δεν υπολογίζονται μέσα σε αυτά.

      Κάτι που ξέχασα να αναφέρω για τα annual losses, είναι και το R&D της Quality of Life. Όλα όσα ανέφερα σε αυτό το θέμα είναι πράγματα που αναμένεται να παράξουν έργο ή προϊόντα και να κάνουν απόσβεση σε βάθος χρόνου. Γι' αυτό δεν ανέφερα και το R&D για το Vitality Sensor μιας και αυτό πέθανε πριν της ώρας του.

      Τώρα, για τη μείωση της αξίας της Nintendo, από το 2007 και μετά, είναι κάτι απολύτως λογικό. Η αξία της τότε ήταν φούσκα και ανέβηκε από την απότομη επιτυχία του Wii και του DS. Πλέον έχει επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα. Σκέψου το σαν το σκάνδαλο με το χρηματιστήριο στην Ελλάδα τη δεκαετία του '90. Μόνο που στην περίπτωση της Nintendo δεν ήταν πίσω από τη φούσκα κάποιοι απατεώνες, αλλά απλές συγκυρίες. Όποιος αγόρασε μετοχές εκείνη την περίοδο(της Nintendo) είναι απλά αφελής, για να μην πω τίποτα χειρότερο!

      Για το θέμα με το που έδωσα τα λεφτά μου και πως, δεν πολυασχολήθηκα και δεν πολυασχολούμαι...Απλώς τα έδωσα για να μπω στην εταιρεία και δεν με ενδιαφέρουν και πολλά...Ήδη τα θεωρώ πεταμένα χρήματα.



      Τώρα, όσο αφορά τα παιχνίδια, είναι λογικό ναμη βλέπεις ημερομηνίες για τόσο μακριά. Η Nintendo ακολουθεί την τακτική του να ανακοινώνει τα πάντα λίγο πριν να είναι έτοιμα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να το αλλάζει και αυτό συμβαίνει γιατί την πιέζουν πολλοί και έχει έρθει σε δύσκολη/παράξενη θέση. Για παράδειγμα, παλιά θα ανακοίνωνε το Splatoon τον Ιανουάριο του 2015 και θα το κυκλοφορούσε Μάρτιο, άντε Απρίλιο του ίδιου έτους. Τώρα, με την πίεση που δέχεται δεν έχει πολυτέλειες και για να καθησυχάσει τον κόσμο τα ανακοινώνει πιο πριν και σε αόριστο time frame. Επίσης, συνήθως καθυστερεί,οπότε δεν έχει και νόημα. Εγώ δεν περιμένω το νέο Zelda μέσα στο 2015. Καλό 2016, για να μην πω 2017! Πάντως, από τα live του Treehouse στην Ε3, μάθαμε ότι το Splatoon, για παράδειγμα είναι "very early 2015". Και κάποια παιχνίδια τα οποία δεν εμφανίζονται στις λίστες, αλλά θα βγουν ή αναμένεται ότι θα βγουν, όπως το Project CARS και το CoD Advanced Warfare αντίστοιχα.


      Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να σου κρατήσω παρέα, γιατί με το τρέξιμο που ρίχνω τόσες μέρες εδώ και πόσες βδομάδες, άρχισα να νυστάζω από τις 4 το απόγευμα σήμερα... Και που κρατήθηκα μέχρι τώρα, καλά ήτανε!


      Καλή συνέχεια σου εύχομαι, πάντως και υπομονή μέχρι το πρωί!

    • Chased
    • Tobajaras, αν δεν κάνω λάθος κάθε φορά για έναν χρόνο δίνουν ανανέωση. Μπορεί να κάνω και λάθος.

      Πάντως, να ξέρεις πως πριν κάποιον καιρό που έγινε ο Iwata President/CEO (τί στο διάτανο έγινε, δεν θυμάμαι) της Nintendo of America ήταν για να κατανοήσει τη Δύση και να δει γιατί χώλαιναν οι πωλήσεις του WiiU σε Αμερική και Ευρώπη.
      Θαρρώ πως το Splatoon γεννήθηκε από αυτήν την αλλαγή.


      Αυτά. Καληνύχτα σας!

    • spiros_rom
    • Περαστικά στον άνθρωπο να γινει γρηγορα καλά... Τουλάχιστον για ενα χρόνο πιστεύω εγώ θα κάτσει.! Το εχω πει πάλι αυτο θέλει αλλο κυβερνήτη η Nintendo όπως και η sony εχει κάνει κατι παρόμοια στο παρελθόν...

      raysod ποια χρόνια? Το 2015 εχουμε tegra k1 64bit DX11 DDR3L και LPDDR3 Μέγιστο Μέγεθος μνήμης 8 GB (unreal engine 4) openGL 4.4. 192 NVIDIA CUDA core. LCD 3840x2160. HDMI 4K (UltraHD, 4096x2160) και εχουμε shapdragon 810 2015 LPDDR4 και ακούγετε οτι θα ειναι ποιο δυνατός απο τον tegra k1.
      Με λιγα λογια με δοκιμές έπαιζε η unreal engine 4 άνετα.! Και άμα ασχοληθούν η τρίτες εταιρίες παιχνιδιών με τέτοια τερατακια θα δούμε κυκλοφορίες παιχνιδιών κάπως ετσι.!

      Batman: Arkham Knight for PS4-XBOX ONE-PC-ANDROID & IOS

    • Chased
    • Αυτά δεν είναι χρέη, στην ουσία, αυτό σου λέω. Είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι εταιρείες για να μην ρισκάρουν τα δικά τους τα λεφτά. Δανείζεσαι, ξεπληρώνεις και ότι μένει μπαίνει στα ταμεία για δικό σου κεφάλαιο.

      Όλες οι εταιρείες έτσι λειτουργούν. Η Ν δεν χρειάστηκε ακόμα να βάλει χέρι στα δικά της κεφάλαια.


      Spiros-rom, δεν έχει σχέση πόσο δυνατό είναι ένα κινητό! Και PC των 15000€ να γίνουν,παιχνίδια σοβαρά δεν πρόκειται να δούνε! Τα πλήκτρα έχουν παλιώσει και με οθόνες δεν παίζεις τα παιχνίδια σοβαρά! Επίσης, δεν πρόκειται να δώσει κανένας λεφτά σε παιχνίδια σε μια πλατφόρμα που παίζει τόσα πολλά τσάμπα! Επίσης, μια συσκευή η οποία τελειώνει τόσο γρήγορα τη μπαταρία της όσο παίζεις και την οποία την χρειάζεσαι και ως τηλέφωνο ανάπάσα στιγμή, δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο να αποτελέσει σοβαρή πρόταση! Πολύ απλά, όταν εγώ θα ξέρω ότι μπορεί να χρειαστώ το τηλέφωνο για οποιοδήποτε λόγω, δεν θα μπορώ να παίζω και να τελειώνω τη μπαταρία του...Θα με αφήσει στα κρύα του λουτρού όταν το χρειαστώ!

      Οπότε, τα κινητά ποτέ και για κανέναν λόγω δεν πρόκειται να πάρουν ούτε καν μερίδιο από τις φορητές,πόσο μάλλον να τις αντικαταστήσουν!
      Όσοι δηλώνουν ότι παίζουν στα κινητά τους και γι' αυτό δεν παίρνουν handheld είναι χρήστες που όταν είχαν φορητή κονσόλα, την έβγαζαν μόνο με demo, δωρεάν παιχνίδια και ό,τι υπήρχε στο bundle! Κοινώς, άχρηστοι για τη βιομηχανία!

    • spiros_rom
    • Εχω παίξει GTA 3 στο ps2 το οποίο εχω ακομα το εχω παίξει και στο κινητό που εχω lg optimus g, ιδια εμπειρία χρήσεις μην σου πω οτι στην αφη ειναι καλυτερο και ποιο εύκολο. Εχω και ενα καλώδιο MHL 1080p που το βλέπω και στην τηλεόραση! και αμα θέλω το συνδέω με το χειριστήριο PS3 που έχω απο τον ξάδερφο μου και ολα κομπλέ..

      Τωρα για μπαταρία 4 ώρες και κατι με ανοικτό wi-fi συνεχομενο gaming εμένα προσωπικά με ικανοποιεί.

      Και κλήση να γινει το ξεκινάς απο εκει που το άφησες.

      Εγώ πιστεύω πως θα τα μεταφέρουν παιχνίδια απο της κονσόλες απλός ειναι ακομα σε πειραματικό στάδιο, δεν την έβγαλαν την UE4 για να παίζουμε φιδάκι στο smartphone και μην ξεχνάμε κσι τα tablet το κανουν ακομα ποιο ευκολο.

    • alex4444
    • @spiros_rom Δυσκολο να ασχοληθει σοβαρα ενας Gaming κολοσσος με τα κινητα για τους λογους που ανεφερε ο chased. Αυτο δε σημαινει οτι η Unreal 4 θα περασει ανεκμεταλλευτη, δεν φτιαχνουν μονο οι κολοσσοι παιχνιδια. Ακομη κι εσυ μπορεις θεωρητικα να κυκλοφορησεις στα android τη δικια σου προσπαθεια...

      Οσον αφορα τα οικονομικα της Νιντεντο, δε γνωριζω και λεπτομερειες, αλλα η εικονα της Νιντεντο στο χρηματιστηριο απο 2007-2010, που πλησιαζε την apple, ηταν εντελως πλασματικη. Το οτι δεν καταφερε να διατηρηθει σε αυτο το υψηλο επιπεδο, ειναι το μονο λογικο.

      Επισης, οι επενδυσεις της για το μελλον ειναι ηδη παρα πολλες και σιγουρα ηδη σχεδιαζουν και τις επομενες κονσολες τους, οπως και τη βελτιωση των διαδικτυακων υπηρεσιων τους. Δε θα ειναι επενδυσεις απο το μηδεν λοιπον, ωστε να της φανε τα λεφτα που εχει στην ακρη, αυτες ειναι προγραμματισμενες και γινονται παντα χωρις παυση.

    • monstermax
    • Λοιπόν συνεχίζουμε.

      Αν δούμε το annual report του 2012 στην σελίδα 23 αναφέρει στην κατηγορία liabilities ότι η Nintendo πρέπει να πληρώσει στα λεγόμενα Notes (ομόλογα δηλαδή) γύρω στο 1 δις δολάρια και όχι κοντά στα 2 δις δολάρια αλλά προφανώς αναφέρεσαι στα Total current liabilities που όμως δεν το διευκρινίζεις.

      Στο annual report του 2013 στην σελίδα 24 αναφέρει στην κατηγορία liabilities ότι η Nintendo πρέπει να πληρώσει στα λεγόμενα Notes (ομόλογα δηλαδή) κάτι παραπάνω από 1,1 δις δολάρια και όχι πάνω από 2 δις δολάρια αλλά προφανώς αναφέρεσαι στα Total current liabilities που για άλλη μια φορά δεν διευκρινίζεις.

      Tα Total current liabilities συμπεριλαμβάνουν πέρα από ομόλογα και χρέη σε φόρους (Income Tax Payable) αλλά και μελλοντικά χρέη (Provision for bonuses) και άλλα (others). Τουλάχιστον αυτό μου δείχνει το internet σχετικά με τους συγκεκριμένους όρους.

      Διευκρίνηση: Η Nintendo αγόρασε ποσοστό των μετοχών της από την οικογένεια Yamauchi διότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τους φόρους κληρονομιάς.

      Σε παρακαλώ απάντησε μου στα συγκεκριμένα ερωτήματα:
      1ον. Που είναι τα ομόλογα/δάνεια ύψους 2 δις δολαρίων που αναφέρεσαι και γιατί γράφεις τις συνολικές υποχρεώσεις όταν απευθύνεσαι σε Notes and accounts payable-trade;
      2ον. Γιατί ενώ αναφέρεσαι στις συνολικές υποχρεώσεις δεν γράφεις αντίστοιχα και τα συνολικά assets της εταιρίας παρά περιορίζεσαι μόνο στα Cash and deposits; Ακόμα καλύτερα γιατί δεν αναφέρεις μαζί με τα Cash and deposits και τα Short-term investment securities που αποτελούν βραχυπρόθεσμες επενδύσεις άρα και πηγή χρημάτων για την εταιρία;
      3ον. Και κάτι τελευταίο που δημιουργεί απορίες: Γιατί δεν χρησιμοποιείς το τελευταίο οικονομικό έτος δηλαδή του 2014:
      http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2014/140507e.pdf
      *Σελίδα 7 για υποχρεώσεις. Μείωσε τα ομόλογα.
      **Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ γράφεις στα κείμενα σου για απώλειες γύρω στα 220εκ δολάρια απευθυνόμενος στο οικονομικό έτος 2014 αναφέρεσαι σχετικά με τις υποχρεώσεις στα δύο προηγούμενα έτη.


      Κατά την γνώμη πάντως δεν βλέπω να απολύεται ο Iwata.

    • monstermax
    • Σχετικά με τις ερωτήσεις:

      1ον. Δεν ρώτησα αν αυξάνονται τα Total Liabilities και δεν ήταν αυτό το θέμα μου. Νομίζω ήταν σαφέστατη η ερώτηση μου. Που είναι τα ποσά τα οποία αναφέρεσαι σχετικά με τα δάνεια και γιατί γράφεις τις συνολικές υποχρεώσεις όταν απευθύνεσαι σε Notes and accounts payable-trade; Απάντηση δεν πήρα. Κατανοητά όσα γράφεις αλλα΄πάλι άλλα έγραφες και άλλα ισχύουν γιατί απέδιδες τα Notes ως Total current liabilities.
      *Επίσης -για άλλη μια φορά- αναφέρεσαι στα οικονομικά έτη 2012 (Απρίλιο του 2011 – Μάρτιο 2012) και 2013 (τον Απρίλιο του 2012 – Μάρτιο 2013) όπως μπορείς να δεις και στα pdf που έχεις δώσει. Το οικονομικό έτος του 2014 έχει ήδη ολοκληρωθεί (Απρίλιο του 2013– Μάρτιο 2014) και σου ξαναδίνω το link:
      http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2014/140507e.pdf

      2ον. Μάλιστα, ξαναρωτάω λοιπόν έχουν σημασία τα total assets και ειδικά τα Short-term investment securities ή θα πρέπει απλά να παίρνουμε υπόψιν μόνο τα λεφτά που υπάρχουν στην τράπεζα;

      3ον. Το οικονομικό έτος του 2014 στο έδωσα ήδη. Αναφέρθηκες στα οικονομικά έτη 2012-2013, δες λίγο σε ποια περίοδο αντιστοιχούν και θα είχες καταλάβει ότι το οικονομικό έτος 2014 έχει ολοκληρωθεί για την Nintendo το οποίο στο δίνω μάλιστα. Προφανώς τα έχεις μπερδέψει με τον αμερικάνικό νόμο.

      "Είπαμε από το άλλο thread ότι η Nintendo το οικονομικό της έτος 2014 το ορίζει από τον Απρίλιο του 2014 – Μάρτιο 2015".
      Καμία σχέση, η Nintendo ορίζει την περίοδο Απρίλιο του 2014 – Μάρτιο 2015 ως το οικονομικό έτος του 2015. Μεγάλο μπέρδεμα και εδώ.

      ΥΓ: Τα 220εκ ζημιές ήταν για το οικονομικό έτος του 2014. Πάλι ο αμερικάνικός νόμος να φανταστώ;
      http://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/2013_04.html

    • monstermax
    • Κάνε μου μια χάρη, διάβασε το pdf του 2013 για να καταλάβεις ότι αναφέρεται ως τέλη Μαρτίου 2013 που σημαίνει -όπως έγραψα και παραπάνω- πως το οικονομικό έτος του 2014 τελείωσε τον Μάρτιο του 2014.

      Ορίστε για άλλη μια φορά το Financial annual report Nintendo 2014:
      http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2014/140507e.pdf
      *Αυτήν την φορά κάνε την χάρη στον εαυτό σου και διάβασε το pdf για να δεις που αναφέρονται συγκριτικά και τα νούμερα του 2013 (Απρίλιο του 2012 – Μάρτιο 2013) σε σχέση με του 2014. Καλά πόσες φορές στο έχω δώσει ως τώρα;

      Η πηγή του pdf από την σελίδα της Nintendo, κοίτα May 7 & 8, 2014
      http://www.nintendo.co.jp/ir/en/news/index.html

      Αν δεν σου αρέσει το απευθείας link κοίτα και εδώ που γίνεται μια απλούστερη αναφορά:
      http://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/2013_04.html


      Είμαστε εντάξει ή ακόμα υπάρχει πρόβλημα κατανόησης; Μάλλον σε έχει μπερδέψει η Νintendo και ο τρόπος που αναφέρεται στα οικονομικά της έτη/τρίμηνα και ο τρόπος που το συνδυάζεις με τον αμερικάνικο νόμο. Στα εξήγησα παραπάνω αλλά τα προσπέρασες και αυτά.

      Τελικά μάλλον πως πρέπει να με πάρεις στα σοβαρά και να αρχίσεις να αμφισβητείς για τις δικές σου "γνώσεις".

    • monstermax
    • Ξεκινάω ανάποδα. Σου έγραψα και πριν πως η Nintendo αποδίδει διαφορετικά τα οικονομικά τρίμηνα/έτη. Όσο για το Consolidated Financial Forecast ας ρίξουμε μια ματιά στο Financial annual report Nintendo του 2013 που μας έδωσες:
      http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2013/annual1303e.pdf
      -Σελίδα 2: με τεράστια γράμματα: Annual Report 2013.
      -Σελίδα 17: Nintendo posted an operating loss for the fiscal year ended March 31, 2013. However, we strive to regain “Nintendo-like” profits for the fiscal year ending March 31, 2014 by providing many people with fascinating games and services.
      Για άλλη μια φορά αναφέρεται ως την περίοδο τέλη Μαρτίου 2013.
      -Σελίδα 18/19: **The numbers are life-to-date sales units on a consolidated basis as of March 31, 2013.
      -Σελίδα 24: Consolidated Balance Sheets. Κοίτα να δεις πως αναφέρονται τα στοιχεία της εταιρίας! Πίνακες από τους οποίους άντλησες τα στοιχεία Νotes and accounts payable-trade τα ποσά των οποίων για κάποιο ανεξήγητο λόγο τα απέδωσες στα Τotal current liabilities. Κοίταξε και τους ποιο παρακάτω πίνακες που γίνεται συνέχεια λόγος μέχρι As of March, 2013.

      Επομένως το οικονομικό έτος του 2013 -για άλλη μια φορά- για την Nintendo είναι η περίοδος Απρίλιος του 2012 – Μάρτιος 2013. Βρες μου ένα σημείο σε παρακαλώ που να περιλαμβάνει οικονομικά δεδομένα από την περίοδο Απρίλιος του 2013 – Μάρτιος 2014 τα οποία είναι αντίστοιχα στις σελίδες 6 & 7 του pdf που επανειλημμένως σου έχω δώσει ως επίσης Consolidated Balance Sheets:
      http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2014/140507e.pdf

      Κάνε μας την χάρη και σύγκρινε τα νούμερα που παραθέτει As of March 31, 2013 με το pdf του 2013 να δεις πως είναι ακριβώς τα ίδια. Επομένως και όπως και εσύ παρουσιάζεις τα οικονομικά έτη σε παραπάνω μήνυμά σου το οικονομικό έτος του 2014 για την Nintendo είναι η περίοδος Απρίλιος του 2013 – Μάρτιος 2014 το οποίο -ξαναγράφω- είναι το pdf που σου έχω δώσει.

      Ποια περίοδο Απρίλιος 2014 – Δεκέμβριος 2014 γράφεις; Ανέφερα πουθενά πως το pdf περιλαμβάνει κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι, αντίθετα η περίοδος που αναφέρεσαι -για άλλη μια φορά- ανήκει στο οικονομικό έτος του 2015 για την Nintendo. Ξανά λοιπόν πάλι τα ίδια μπας και βγάλουμε άκρη, σύμφωνα με σένα και τα στοιχεία της Nintendo:
      Financial annual report Nintendo 2013 http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2013/annual1303e.pdf

      Αυτά τα στοιχεία είναι περίοδος Απρίλιος του 2012 – Μάρτιος 2013. Βρες μου ένα σημείο σε παρακαλώ που να περιλαμβάνει οικονομικά δεδομένα από την περίοδο Απρίλιος του 2013 – Μάρτιος 2014 τα οποία είναι αντίστοιχα στις σελίδες 6 & 7 του pdf που επανειλημμένως σου έχω δώσει:
      http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2014/140507e.pdf
      Όσο και να τραβιέσαι το οικονομικό έτος 2014 της Nintendo είναι η περίοδος Απρίλιος του 2013 – Μάρτιος 2014 το οποίο -ξαναγράφω- είναι το pdf που σου έχω δώσει. Αν κατά εσένα δεν είναι αυτή η περίοδος βρες μου το report για την περίοδο Απρίλιος του 2013 – Μάρτιος 2014. Περιμένω, και μην μου δώσεις του 2013 γιατί θα γελάνε και οι πέτρες

    • monstermax
    • Σε ρώτησα πρώτος να μου δείξεις που είναι το report για την περίοδο Απρίλιος του 2013 – Μάρτιος 2014. Αποδεδειγμένα το οικονομικό έτος του 2013 αναφέρεται στην περίοδο Απρίλιος του 2012 – Μάρτιος 2013 εκτός να μου βρεις κάτι αντίθετο μέσα στο συγκεκριμένο report.

      Εσύ που έχεις σπουδάσει οικονομικά δείξε μου το report για το οικονομικό έτος που ακολουθεί το 2013 και επομένως την περίοδο Απρίλιος του 2013 – Μάρτιος 2014. Δείξε μας τις γνώσεις σου και περιμένω να μου δείξεις τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου Απρίλιος του 2013 – Μάρτιος 2014.

      Δεν πληρώνω κανέναν, δεν χρειάζεται εδώ και αυτοί που ξέρουν δεν θέλουν να τις μοιραστούν.... Περιμένω.

      *Εχω δείξει τα pdf, περιμένω εσένα τώρα.

    • monstermax
    • Γνώστης δεν είμαι και εγώ προσπαθώ να καταλάβω. επειδή έχω κοιτάξει της nintendo τα οικονομικά τρίμηνα και έτη σου επισημάνω για άλλη μια φορά πως αποδίδει διαφορετικά τα οικονομικά έτη/τρίμηνα. Όσα link μου έχεις δώσει τα γνωρίζω πολύ πριν προφανώς από εσένα αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα ως προς το πως ονομάζει η Nintendo τα οικονομικά της έτη.

      Ξανά λοιπόν για άλλη μια φορά copr-paste από δικά σου post:

      "Financial annual report Nintendo 2011
      http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2011/annual1103e.pdf

      Financial annual report Nintendo 2012
      http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2012/annual1203e.pdf

      Financial annual report Nintendo 2013
      http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2013/annual1303e.pdf

      Μπορείς να μου βάλεις το αντίστοιχο για το 2014… Για να μην σε κουράσω μην το ψάχνεις άδικα θα βγει τον Απρίλιο του 2015…"

      Διάβασε το κάθε report και πες μου σε ποια χρονική περίοδο αντιστοιχεί το καθένα. Δεν θα κάτσω να γράψω αναλυτικά για το καθένα για χάρη σου θα πάρω μόνο το τελευταίο μια και δεν αλλάζει τίποτα. Λοιπόν του 2013 της Nintendo που δίνεις καλύπτει την περίοδο Απρίλιος του 2012 – Μάρτιος 2013. Διάβασε το και βρες μου αν όντως είμαι λάθος και δεν καλύπτει αυτήν την περίοδο. Σε παρακαλώ λοιπόν κάνε μου την χάρη και διάβασε το και βρες μου το οποιοδήποτε σημείο που δεν γίνεται αναφορά με βάση αυτήν την περίοδο. Επομένως η περίοδος Απρίλιος του 2013 – Μάρτιος 2014 δεν μπορεί να είναι άλλη παρά το οικονομικό έτος 2014 για την nintendo. Εσύ αυτήν την περίοδο την προσπερνάς λες και δεν υπήρξε ποτέ για την nintendo και αποδίδεις ως οικονομικό έτος 2014 την περίοδο Απρίλιος του 2014 – Μάρτιος 2015.

      Στο ξαναγράφω, η Nintendo αποδίδει διαφορετικά τα οικονομικά έτη/τρίμηνα και πάντα με βάση το έτος που κυκλοφορούν. Αν κοιτάξεις λίγο πίσω στo link που έδωσες πως αποδίδει τα οικονομικά τρίμηνα των προηγούμενων ετών και πως καταλήγουν αυτά σε οικονομικό έτος θα το καταλάβαινες αλλά δεν έχει αξία, προς το παρόν απλά κοίταξες όσα σου αναφέρω προηγουμένως.

      EDIT: Έκανα κάποιες διορθώσεις.

    • monstermax
    • Από ένα σημείο και μετά προσπαθείς να καλυφτείς, παράλληλα προσπαθείς να με μειώσεις λες και είμαι κανένα οκτάχρονο και θα δώσω βάρος σε κάποιον raysod που γράφει κάπου στο διαδύκτιο και τέλος πολύ απλά δεν θέλεις να παραδεχτείς τα λάθη σου.

      Πάμε λοιπόν άλλη μια φορά:

      Τα annual report της nintendo:
      http://www.nintendo.co.jp/ir/en/library/annual/index.html

      Και πάλι ισχύουν όσα σου έγραψα παραπάνω:

      "Διάβασε το κάθε report και πες μου σε ποια χρονική περίοδο αντιστοιχεί το καθένα. Δεν θα κάτσω να γράψω αναλυτικά για το καθένα για χάρη σου θα πάρω μόνο το τελευταίο μια και δεν αλλάζει τίποτα. Λοιπόν του 2013 της Nintendo που δίνεις καλύπτει την περίοδο Απρίλιος του 2012 – Μάρτιος 2013. Διάβασε το και βρες μου αν όντως είμαι λάθος και δεν καλύπτει αυτήν την περίοδο. Σε παρακαλώ λοιπόν κάνε μου την χάρη και διάβασε το και βρες μου το οποιοδήποτε σημείο που δεν γίνεται αναφορά με βάση αυτήν την περίοδο. Επομένως η περίοδος Απρίλιος του 2013 – Μάρτιος 2014 δεν μπορεί να είναι άλλη παρά το οικονομικό έτος 2014 για την nintendo. Εσύ αυτήν την περίοδο την προσπερνάς λες και δεν υπήρξε ποτέ για την nintendo και αποδίδεις ως οικονομικό έτος 2014 την περίοδο Απρίλιος του 2014 – Μάρτιος 2015.

      Στο ξαναγράφω, η Nintendo αποδίδει διαφορετικά τα οικονομικά έτη/τρίμηνα και πάντα με βάση το έτος που κυκλοφορούν. Αν κοιτάξεις λίγο πίσω στo link που έδωσες πως αποδίδει τα οικονομικά τρίμηνα των προηγούμενων ετών και πως καταλήγουν αυτά σε οικονομικό έτος θα το καταλάβαινες αλλά δεν έχει αξία, προς το παρόν απλά κοίταξες όσα σου αναφέρω προηγουμένως".

      Πάρε και άλλο ένα link με όλα τα αρχεία της nintendo που κοίτα να δεις αναφέρει όλα τα Consolidated Statements of Income Transition As of March 31, 2014:
      http://www.nintendo.co.jp/ir/en/library/historical_data/index.html

      Ουπς γίνεται αναφορά και για οικονομικό έτος 2014; Μα πως; Αφού το συγκεκριμένο οικονομικό έτος δεν υπάρχει στα annual reports; Γιατί πολύ απλά δεν το έχουν περάσει ακόμα στην ωραία μορφοποιημένη έκδοση. Και όμως τα νούμερα που αποδίδουν για το οικονομικό έτος 2014 το οποίο έχει ολοκληρωθεί είναι ακριβώς τα ίδια που βλέπουμε και στο pdf που τόσες φορές και επανειλημμένως σου έχω δώσει αλλά κάνεις τον Κινέζο διαβάζοντας στοιχειά στις δύο πρώτες σελίδες.
      http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2014/140507e.pdf
      *Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει αν πάρεις τα οποιαδήποτε στοιχεία από τα προηγούμενα οικονομικά έτη και τα αντιστοιχίσεις με τα ιστορικά αρχεία.

      Ελπίζω τώρα να μου απαντήσεις τι γίνεται με το οικονομικό έτος της περιόδου Απρίλιος του 2013 – Μάρτιος 2014, τι έγινε; Γιατί σύμφωνα με εσένα εξαφανίστηκε από τον χάρτη.

    • monstermax
    • Σχετικά με τα Notes/Liabilities σύμφωνα με το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο και το συγκεκριμένο pdf στην σελίδα 4:
      http://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2014/140730e.pdf

      Έχουμε τα εξής:
      Total current liabilities: As of March 31, 2014 (τέλη Μαρτίου επομένως και την περίοδο που ολοκληρώνεται το οικονομικό έτος, δηλαδή του 2014 για την Ν): 155,652billion yen (περίπου 1,5δις δολάρια) και Νotes 47,665billion yen (περίπου 500εκ. δολάρια).

      Total current liabilities: As of June 30, 2014 (το πρόσφατο οικονομικό τρίμηνο) 106,267billion yen (περίπου 1δις δολάρια) και Νotes 24,261billion yen (περίπου 240εκ. δολάρια).

      Επομένως τα χρέη της Ν πέφτουν και με κάνει να αναρωτιέμαι ξανά γιατί κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα παλιότερα οικονομικά έτη 2012/13 ως δεδομένα αναφερόμενοι στα Notes ή ακόμα χειρότερα ενώ αναφέρονταν στα Notes τελικά μίλαγαν για Total current liabilities:
      2012 Total current liabilities 1,895,593 $
      2013 Total current liabilities 2,068,887 $
      Σωστά τα νούμερα αλλά παλιά.....

      Αφού τελείωσα με κάποιες υποθέσεις ας γράψω και την άποψη μου για το οικονομικό τρίμηνο. Η Ν τα έχει κάνει χάλια, οι απώλειες είναι σχεδόν στα 100εκ δολάρια και το βρίσκω υψηλό σαν νούμερο μετά από τόσα αρνητικά τρίμηνα/έτη. Έπρεπε η εταιρία να είναι σε πορεία κερδών, βέβαια πρέπει να περιμένουμε και την συνέχεια. Υπήρξαν σημαντικές απώλειες στην διάρκεια των τελευταίων ετών σε χρήμα αλλά κάποια από αυτά έγιναν επενδύσεις, καλύφτηκαν τα Notes και άλλα. Το ενδιαφέρον κομμάτι φυσικά είναι οι επενδύσεις και εκεί δεν τα πήγε άσχημα η Ν αλλά έχουν και κάποιους επιπλέον βραχυπρόθεσμους στόχους ένα από των οποίων είναι και το μεγάλο στοίχημα της Ν για έναν καινούργιο μπλε ωκεανό, δηλαδή το QoL. Πάντως η Ν πρέπει να κλείσει με θετικό οικονομικό έτος και ελπίζω να επιταχύνει τους ρυθμούς της τόσο σε software όσο και σε υπηρεσίες.

*