Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιθετική εξαγορά της Gameloft από την Vivendi

Ο Michel Guillemot προτίθεται να εγκαταλείψει την Gameloft μετά την «εχθρική» εξαγορά της εταιρείας από την Vivendi. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Vivendi έχει αποκτήσει το 56% των δικαιωμάτων ψήφου της Gameloft, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει την πλειοψηφία στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας στο τέλος του μήνα. Ο Michel Guillemot ενώνει τις δυνάμεις του με τον αδελφό του Yves Guillemot, CEO της Ubisoft, για να συμβάλει στην προστασία της εν λόγω εταιρείας από μια παρόμοια εξαγορά. Το ίδιο Μέσο αναφέρει επίσης ότι τα δύο στελέχη κατέχουν το 15% των δικαιωμάτων ψήφου της Ubisoft, και βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση ενός «συμπαίκτη» που θα τους βοηθήσει να εξασφαλίσουν την ιδιοκτησία τους. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ο Yves Guillemot είχε αναφέρει ότι αυτή η «επιθετική πολιτική» της Vivendi είναι «αυτόκλητη και ανεπιθύμητη». Η Vivendi ελέγχει σήμερα το 18% των δικαιωμάτων ψήφου της Ubisoft και χρειάζεται εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο, αν και ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει να αναλάβει τον έλεγχο -για την ώρα τουλάχιστον.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η Vivendi εξέδωσε μια ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους της Gameloft αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι η Gameloft, με την υποστήριξη της Vivendi, μπορεί να είναι πιο φιλόδοξη στα σχέδια ανάπτυξης της. Σε μια ταχέως εξελισσόμενη αγορά, η εταιρεία σας, η οποία χρειάζεται τη βιομηχανική και οικονομική υποστήριξη για ανάπτυξη, θα μπορεί να υπολογίζει στην πλήρη υποστήριξη και δέσμευσή μας». Υπενθυμίζεται ότι ο Guillemot είχε συναντηθεί με τον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau, καλώντας τους Καναδούς επενδυτές να μην ενδώσουν στις προσφορές της Vivendi. Από την άλλη, η αναλύτρια της IHS Technology, Christine Arrington, εκτιμά ότι αυτή η εξαγορά θα είναι καλή για το μέλλον της Ubisoft.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*