Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Quantum Break

H Remedy Entertainment έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής. Είναι ένα studio που ξέρει να προσφέρει ποιοτικούς τίτλους και παραγωγές που αποτελούν μέσα στην πορεία των ετών σημεία αναφοράς. Αυτή την περίοδο, η φινλανδική ομάδα εργάζεται πάνω στο Quantum Break, ένα νέο third person action video game που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Xbox One και ειδικά αυτό το τελευταίο δίνει στο όλο εγχείρημα ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα. Κατά τη διάρκεια της press conference της αμερικανικής εταιρείας, η κοινότητα των gamers είχε τη δυνατότητα να δει μια σκηνή με μια μάχη σε μια γέφυρα και να καταλάβει το τι ακριβώς συμβαίνει. Το Enternity είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και μια behind closed doors παρουσίαση και να δει και στιγμές λίγο μετά από αυτό το περιστατικό.



Τα γεγονότα μας ταξιδεύουν στην φανταστική περιοχή του Riverport University στη βορειοανατολική περιοχή των ΗΠΑ, όπου ένα πείραμα ταξιδιού στο χρόνο πάει στραβά. Έκτοτε, η ροή του χρόνου αλλάζει ολοκληρωτικά και οι τρεις χαρακτήρες Jack Joyce, Beth Wilder και Paul Serene έχουν τη δυνατότητα να τον χειρίζονται (το χρόνο). O Jack είναι ο χαρακτήρας που παρουσιάστηκε τόσο στη γερμανική έκθεση, όσο και στο ραντεβού που είχαμε και με μία σειρά κινήσεων που εκμεταλλεύονται το «πάγωμα» του χρόνου προσπαθεί να τα βάλει με τις μονάδες της Monarch Solutions, μιας ομάδας που θέλει να κυριαρχήσει στην περιοχή. Όπως θα είδατε, ο ήρωας όχι μόνο μπορεί να σταματήσει το χρόνο για να αλλάξει θέση και να ξεφύγει από τα βλέμματα των εχθρών, αλλά και να αξιοποιήσει μια σειρά ενεργειών, όπως να συγκεντρώσει πχ. τα πυρά και να τα εκτοξεύσει μαζικά σε ένα στόχο.



Η μάχη στη γέφυρα είχε την κλασική κατάληξη, ωστόσο η συνέχεια είχε εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ήρωας λοιπόν, αφού εξόντωσε τους δύο πιο ισχυρούς εχθρούς που εμφανίστηκαν, έπρεπε να διασχίσει τη γέφυρα που διαλυόταν ταυτόχρονα σε κομμάτια μετά την έκρηξη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αξιοποιώντας κλασικούς μηχανισμούς platforming, προσπαθούσε να αποφύγει τα επικίνδυνα σημεία, χωρίς να γνωρίζει για πόσο διάστημα τα κομμάτια της γέφυρας θα παρέμεναν ακίνητα, δηλαδή «παγωμένα» στο χρόνο. Ταυτόχρονα, ορισμένα σημεία αυτού του τμήματος βρίσκονται σε ένα ασταμάτητο «destructive loop», όπως είπαν οι υπεύθυνοι της ομάδας ανάπτυξης.



Κάτι τέτοιο σημαίνει πως κάποια τμήματα ολοκληρώνουν μονίμως μια διαδικασία καταστροφής, την οποία και ο παίκτης καλείται -προφανώς-να αποφύγει. Ο οδηγός για αυτό το τμήμα του platform γρίφου είναι η δυνατότητα του ήρωα να «παγώνει» το χρόνο σε ορισμένα αντικείμενα, που μπορεί να τον βοηθήσουν να ολοκληρώσει την αποστολή του. Το σύνολο της εμπειρίας που προσφέρει ο τίτλος έχει αρκετά ενδιαφέρον. Δεν έχουμε μπροστά μας κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, τουλάχιστον στο 100%. Το παιχνίδι με το χρόνο, η ατμόσφαιρα και η ενδιαφέρουσα ιστορία είναι σίγουρα τα ατού της παραγωγής, ωστόσο μένει να δούμε πως αντιδρούν οι εχθροί στις χρονικές παγίδες που στήνει ο πρωταγωνιστής σε βάθος ωρών. Κάτι τέτοιο προφανώς θα μπορούμε να το πούμε λίγο πριν κυκλοφορήσει ο τίτλος ή όταν έρθει η ώρα να δούμε κάποια έκδοση κοντά στην τελική. Μέχρι τότε…




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Remedy Entertainment

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Xbox Game Studios

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Quantum Break
    • 16+ pegi 16+
      • 6.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (6)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.facebook.com/QuantumBreak FOLLOWERS 6 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*