Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Beenox

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Activision

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered αποδεικνύει πως ο τίτλος της Activision δεν δείχνει πλέον τόσο εμβληματικός.

Ο τίτλος του είναι κωμικά και εξονυχιστικά ξεκάθαρος: Call of Duty: Modern Warfare 2 *CAMPAIGN* Remastered. Η περίοδος κυκλοφορίας και ο τρόπος λανσαρίσματος του Campaign Remastered αφήνουν αρκετά ερωτηματικά, ωστόσο είναι σχετικά εύκολο να ποντάρει κανείς στο ότι η Activision δεν θα έχανε ποτέ ευκαιρία για μια ένεση ρευστότητας. Φυσικά αυτό δεν θα γινόταν ποτέ εις βάρος του «ψωμιού» της, που είναι το Modern Warfare (2019) και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο από το Campaign Remastered απουσιάζει το εμβληματικό του Multiplayer αλλά και το εξαιρετικό Spec Ops. Ακόμα και αν μιλάμε για διαφορετική τιμολογιακή πολιτική στην περίπτωση του (24,99 ευρώ), ακόμα κι αν όλο το βάρος της Activision έχει πέσει στο λανσάρισμα του σαρωτικού Warzone, δεν μπορεί να μη θεωρηθεί έλλειψη αυτή η απουσία.




Μην έχοντας λοιπόν ένα από τα βασικότερα του ατού, μιλάμε για μια αποσκελετωμένη έκδοση του τίτλου που εκτόξευσε μια ολόκληρη κατηγορία παιχνιδιών και που έκανε ένα τεράστιο ποσοστό παιχνιδιών της περασμένης δεκαετίας να θέλουν να του μοιάσουν. Για εκείνους που το είχαν προλάβει στο μακρινό πλέον 2009, ο τίτλος είναι σχεδόν πανομοιότυπος με τότε. Προφανώς και υπάρχουν οι αναμενόμενες αναβαθμίσεις σε τεχνικό επίπεδο, αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για κάτι που απέχει παρασάγγας από το αυθεντικό παιχνίδι. Η δουλειά που έχει πέσει από τη Beenox, λοιπόν, θα μπορούσε να θεωρηθεί στοιχειωδώς αξιοπρεπής. Καλούτσικη δηλαδή. Το βασικότερο πρόβλημα με το Campaign Remastered είναι το ξεκάθαρα πιο ώριμο αδερφάκι του (Modern Warfare 2019) που κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν και εκθέτει κάπως άβολα τους στόχους που είχε η σειρά τότε. Δεν είναι και τόσο εύκολο άλλωστε, έντεκα χρόνια μετά, έχοντας απέναντί ένα κοινό σαφώς πιο ώριμο και απαιτητικό, να το «ρίχνει» κανείς με μερικά set-pieces που θυμίζουν τον Michael Bay που ακόμα και ο Michael Bay θέλει να ξεχάσει.



Εν ολίγοις, το διακύβευμα δεν είναι τόσο το επίπεδο του remastering όσο το πόσο άσχημα έχει «γεράσει» ο τίτλος με το πέρασμα των χρόνων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο εξάλλου, το remastering ταίριαξε λίγο καλύτερα στο πιο γειωμένο και συγκρατημένο CoD 4 Modern Warfare. Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες σκηνές της βιομηχανίας του gaming, η διαβόητη αποστολή “No Russian”, έντεκα χρόνια μετά, απλά καταφέρνει να δείξει ακόμα περισσότερο μια ανάγκη προσοχής. Ένα διακαή πόθο να προκαλέσει σοκ. Και αυτό που εν τέλει καταφέρνει είναι απλά να εντείνει την αδιαφορία του παίκτη για όλα όσα διαδραματίζονται με τόσο ανώριμο τρόπο στην οθόνη του. Το gaming του 2020 -ευτυχώς- δεν έχει χώρο για τα τεχνάσματα του 2009.



Για τους νοσταλγούς και για εκείνους που δεν το πρόλαβαν, ίσως να είναι μικρό το τίμημα σε χρόνο και χρήμα για να δουν το Call Of Duty Modern Warfare 2 σε 4Κ και HDR. Για όλους τους υπόλοιπους όμως, είναι μια εικοσιπεντάευρη επιβεβαίωση πως το gaming έχει κάνει κάποια βήματα προς την ωρίμανση. Τόσα βήματα, που κάνουν το Call Of Duty Modern Warfare 2 να μη δείχνει τόσο εμβληματικό πια. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*