Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Clockwork Tales: Of Glass & Ink Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Big Finish Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Big Fish Games

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ένα από τα πλέον διαδεδομένα είδη σε πλατφόρμες όπως το PC, tablets και smartphones είναι τα hideen object adventures. Βρίσκοντας τις ρίζες του στα point and click adventure games, το εν λόγω genre έχει μέχρι στιγμής επιδείξει ικανοποιητικά παραδείγματα όπως το Sherock Holmes και το Murdered: Soul Suspect, ενώ η απλότητα των μηχανισμών του είναι μάλλον η κύρια αιτία για αυτή την άνθιση στις προαναφερθείσες πλατφόρμες, αφού απευθύνεται σε καθαρά casual κοινό. Το Clockwork Tales: Of Glass & Ink δεν πρωτοτυπεί κάπου και έτσι αποφεύγει τα μεγάλα λάθη. Όσο μεγάλα λάθη μπορούν να προκύψουν δηλαδή σε μια μινιμαλιστική παραγωγή.



Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο της Evangeline Glass, “agent” στο επάγγελμα, καθώς αυτή προσπαθεί να ανακαλύψει την πηγή των συνεχών σεισμών στην κατά τα άλλα φιλήσυχη πόλη Hochwald. Όταν ο μέντορας της Evangeline, Dr. Ink, πέφτει θύμα απαγωγής, σχεδιασμένη από τον κατά έναν τρόπο άρχοντα της περιοχής, General Engineer Barber, η Evangeline καλείται να τον σώσει αλλά και να αποκαλύψει το σκοτεινό σχέδιο του Barber. Στην περιπέτειά της, η ηρωίδα έχει την βοήθεια του Matthew, ενός μηχανικού πτηνού το οποίο ανήκει στον Dr. Ink και εκτός από το να αποτελεί «βοηθητικός χαρακτήρας» όσον αφορά στο σενάριο, γίνεται χρήση των ικανοτήτων του και κατά το gameplay. Όχι ότι θα χρειαστείτε τρομερή βοήθεια δηλαδή.
Το Clockwork Tales: Of Glass & Ink δεν πρωτοτυπεί κάπου και έτσι αποφεύγει τα μεγάλα λάθη.
Αυτό συμβαίνει γιατί το δημιούργημα της Artifex Mundi δεν αποτελεί κάποια μεγάλη πρόκληση ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας, όπου κάποιες βοήθειες που υπάρχουν στα άλλα επίπεδα απενεργοποιούνται. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να βρεθούν όλα τα στοιχεία σε κάθε περίσταση. Αυτά βρίσκονται κρυμμένα από εδώ και από εκεί, τοποθετημένα πίσω από άλλα αντικείμενα ή καμουφλαρισμένα στο background. Η όλη διαδικασία δεν διαφέρει από άλλες παρόμοιες κυκλοφορίες, οπότε όσοι έχουν ασχοληθεί με άλλους τίτλους θα ξέρουν πώς να διαχειριστούν το Clockwork Tales. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αν έχετε ολοκληρώσει το παιχνίδι, οι σκηνές εξερεύνησης που καλείστε να διαλευκάνετε έχουν μόνο μια λύση, κάτι που προφανώς αποκαλύπτει τη μηδαμινή αξία ενός δεύτερου playthrough. Το παιχνίδι περιλαμβάνει ακόμη και κάποια mini-games, τα οποία κάνουν το συνεχές ψάξιμο για αντικείμενα κάπως λιγότερο επαναλαμβανόμενο.


Οι σκηνές εξερεύνησης που καλείστε να διαλευκάνετε έχουν μόνο μια λύση, κάτι που προφανώς αποκαλύπτει τη μηδαμινή αξία ενός δεύτερου playthrough.

Τα αντικείμενα που ψάχνετε σε κάθε περίσταση κρύβονται αρκετά καλά ανάμεσα στα υπόλοιπα γραφικά, τα οποία είναι σχεδιασμένα με όμορφο, καρτουνίστικο τρόπο, χωρίς όμως να αποτελούν κάτι παραπάνω από αξιόλογο. Το steam-punk στοιχείο είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε τέτοιο βαθμό σε games του είδους και έτσι το όλο αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητικό. Ο ηχητικός τομέας καταφέρνει και αυτός να μην αποτελέσει μελανό σημείο, κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα, αν εξαιρέσει κανείς το αρκετά κακό voice over. Καθώς το gameplay είναι ο ορισμός του γραμμικού δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξαναπαίξετε το Clockwork Tales και σε αυτό συμβάλει επίσης το αδιάφορο σενάριο σε συνδυασμό με την γενικότερη παρουσίαση του τίτλου. Σε αντίθεση για παράδειγμα με το Murdered: Soul Suspect, η πλοκή αλλά και οι χαρακτήρες δεν μπορούν να ωθήσουν τον παίκτη να ασχοληθεί σε μεγαλύτερο βαθμό με τον τίτλο. Τα όριά του απλά σταματούν στο να σας βοηθήσει να περάσετε ένα σχετικά ευχάριστο απόγευμα, καθώς η διάρκειά του ανέρχεται στις 4-5 μόλις ώρες.



Συμπερασματικά, το Clockwork Tales: Of Glass & Ink είναι ένα point and click adventure το οποίο, αν και δεν κάνει τίποτα λανθασμένα, αποδεικνύεται λίγο για να μπορέσει να αντέξει στο χρόνο αλλά και να τρυπώσει στη συλλογή αγαπημένων παιχνιδιών κάποιου που έχει ασχοληθεί μαζί του. Καμία ιδιαιτερότητα όσον αφορά τους μηχανισμούς του, με ικανοποιητικό τεχνικό τομέα, είναι δυο στοιχεία που κάνουν τον τίτλο να ισορροπεί στην μέση της ζυγαριάς, η οποία θα μπορούσε να γείρει προς την μεριά των μεγαλύτερων αριθμών αν το όλο story δεν ήταν μουντό και κατά τόπους βαρετό.


 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Απλοί μηχανισμοί point n click
  • Άχαροι χαρακτήρες και πλοκή
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μηχανισμοί, οι οποίοι δεν πρωτοτυπούν και κουράζουν
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*