Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Little Nightmares: The Residence Review

*
Μετά από κόπους, βάσανα, τρομάρες, νερό και Nomes, έρχεται η ώρα για το τρίτο και τελευταίο DLC του Little Nightmares που κλείνει τον κύκλο του Secrets of The Maw expansion, με τίτλο Little Nightmares: The Resistance. Μπορείτε πάντα να θυμηθείτε τι έγινε στα The Depths και The Hideaway DLC πριν διαβάσετε τα τεκταινόμενα του The Residence DLC μιας και κάθε ένα εξ αυτών καταφέρνει να διαφοροποιηθεί με τον τρόπο του. Άλλοτε για καλό και άλλοτε για κακό. Το The Residence DLC καταφέρνει τελικά να κάνει και τα δυο. Είναι το επεισόδιο στο οποίο περιμέναμε απαντήσεις αλλά και το τέλος (σε κάποιο επίπεδο) της περιπέτειας του μικρού άλαλου αγοριού. Αυτό που τελικά λάβαμε είναι ένα DLC με εξαιρετικά μικρή διάρκεια, αλλά ταυτόχρονα την καλύτερη ατμόσφαιρα από όλο το περιεχόμενο του Secrets of The Maw expansion. Όχι μόνο λόγω φωτισμών και sound design, αλλά και του τρόπου που η camera κάνει λήψεις σε συγκεκριμένα σημεία για να προκαλέσει ένταση και αγωνία. Και το καταφέρνει περίφημα.



Είναι εμφανές από τις πρώτες στιγμές πως η κλιμάκωση είναι κοντά και ο τίτλος προσθέτει περισσότερη ένταση και αναμονή τοποθετώντας σας σε μια τεράστια βιβλιοθήκη με αρκετά πατώματα, μερικούς μικρούς γρίφους και πολλά μικρά στοιχεία για το lore του τίτλου. Η συνολική αντιμετώπιση δεν απέχει πολύ από το τι έκανε και το The Hideaway DLC, κρατώντας την ουσία σε ένα συγκεκριμένο χώρο και τροφοδοτώντας γύρω περιοχές και δωμάτια με μικρούς γρίφους και δραστηριότητες που τελικώς συνδέονται για να σας πάνε παρακάτω. Η αίσθηση που καταφέρνει να αφήσει το τρίτο DLC είναι πως ασχολείστε με ένα μόνο μεγάλο γρίφο με πολλά μικρότερα τμήματα, κάτι που παρόλο που δεν ισχύει πλήρως, δεν είναι και μακριά από την πραγματικότητα. Θα συναντήσετε και ένα νέο είδος αντιπάλων που, παρά το μικρό τους μέγεθος, προκαλούν αναστάτωση, κυρίως λόγω της επιθετικής τους φύσης αλλά και των ήχων που συνοδεύουν είτε το δικό σας θάνατο από αυτούς, είτε το αντίστροφο. Στην τελευταία περίπτωση για να έχετε αποτέλεσμα πρέπει να κινείστε συνέχεια στο χώρο και να στοχεύετε πάντα με το φακό σας πάνω τους για να τους σκοτώσετε. Βλέπετε, το φως είναι η μόνη τους αδυναμία και όλη αυτή η αλληλουχία ενεργειών μετατρέπει το The Residence DLC σε περίπου twin stick shooter. Αυτός είναι ο μοναδικός νέος μηχανισμός που θα βρείτε και καταλήγει αρκετά ταιριαστός για την περίσταση.



Ταυτόχρονα τα πάντα, πέραν της κρυπτικής αφήγησης, φαίνονται να περνούν σε δεύτερο πλάνο. Το The Residence DLC προσπαθεί να φανεί αντάξιο των περιστάσεων και να δώσει στοιχεία για το πως συνδέονται τα DLC με τον κεντρικό τίτλο αλλά και το πως όλα αυτά επηρεάζουν την κεντρική ιστορία. Τα πράγματα που η ίδια η Tarsier Studios θέλει να πει στον παίκτη εξακολουθούν να είναι πολύ λίγα. Καταφέρνει να τα πει με αρκετή σαφήνεια, αλλά και να ανοίξει δεκάδες άλλα ερωτήματα με τον τρόπο που διαχειρίζεται όλα τα υπόλοιπα στοιχεία για την ιστορία του εντός του DLC. Πάρα πολλές μικρές λεπτομέρειες και στοιχεία σε κάθε δωμάτιο, είναι στημένα και τοποθετημένα με τρόπο ώστε να σας βάλουν σε σκέψεις, να προκαλέσουν πάρα πολλά ερωτηματικά και θεωρίες από τον παίκτη, αλλά να μη δώσουν καμία σαφή απάντηση. Το πως καταλήγει τελικά το The Residence DLC δεν αλλάζει την αντίληψη για το τέλος του κύριου τίτλου ή τα προηγούμενα DLC, απλά προωθεί λίγο την κατανόησή του. Η Tarsier Studios, δυστυχώς, πέφτει στην εύκολη λύση που αφήνει πάρα πολλά συμπεράσματα στον παίκτη. Κάτι που έχει μεν τη γοητεία του, αλλά δείχνει πως οι δημιουργοί είτε δεν ήξεραν πως να συνδέσουν όλα τα στοιχεία μεταξύ τους, είτε δεν πίστεψαν πλήρως σε όσα είχαν σχεδιάσει. Δεν είμαστε πολέμιοι αυτής της επιλογής. Θέλουμε όμως περισσότερο θάρρος από μεριάς τους για να μας αποκαλύψουν πλήρως όσα θέλουν να μας πουν.



Το The Residence DLC καταλήγει έτσι ως το καλύτερο κομμάτι του Secrets of The Maw expansion, παρά την εξαιρετικά μικρή του διάρκεια. Η ατμόσφαιρα είναι αξιοπρόσεκτη, οι γρίφοι, αν και πολύ λίγοι, καταλήγουν ταιριαστοί, αλλά οι ξεκάθαρες απαντήσεις είναι πολύ λίγες. Μπορεί λοιπόν το The Residence DLC να μην είναι συνολικά το κλείσιμο στο οποίο ελπίζαμε, είναι όμως ό,τι καλύτερο πήραμε από το επιπλέον περιεχόμενο του Little Nightmares. Τα δυο προηγούμενα DLC, που ήταν κατώτερα των περιστάσεων, παίζουν το ρόλο τους για να λάμψει το The Residence DLC. Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν χαρακτηρίζεται σε καμία περίπτωση εφιάλτης. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετική ατμόσφαιρα
  • Καλός συνολικά ρυθμός
  • Μικρά σκηνοθετικά τερτίπια
  • Επιτέλους μερικές ξεκάθαρες απαντήσεις
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ελάχιστη διάρκεια
  • Λίγες εξηγήσεις με πολλά ερωτηματικά να παραμένουν
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*