Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

XCOM 2: Shen’s Last Gift Review

*
Μετά το καθαρά διακοσμητικό και ενδεχομένως αδιάφορο, για τους περισσότερους, Anarchy’s Children και το μάλλον απογοητευτικό και «ανισόρροπο» Alien Hunters, έρχεται το τρίτο (και πιθανόν τελευταίο) DLC για το XCOM 2 της Firaxis με τίτλο Shen’s Last Gift. Όπως είχαμε προβλέψει, το νέο DLC έχει ακριβώς την ίδια δομή με το προηγούμενο: ένα νέο story mission το οποίο, αφού ολοκληρωθεί, προσφέρει κάποιες πρόσθετες επιλογές στο βασικό παιχνίδι. Ωστόσο, οι ομοιότητες σταματούν εκεί. Ενώ το Alien Hunters περιοριζόταν στον τομέα των ανταμοιβών αποκλειστικά σε νέο εξοπλισμό, λιγότερο ή περισσότερο χρήσιμο και ταιριαστό με το υπόλοιπο παιχνίδι, το Shen’s Last Gift προσφέρει κάτι μάλλον πιο ουσιώδες, δηλαδή τη δυνατότητα κατασκευής στρατιωτών-ρομπότ, τα οποία αποκαλούνται SPARK.


Η Shen είναι αποφασισμένη να μάθει η ίδια την αλήθεια.

Θυμίζοντας λίγο σε λογική ένα συνδυασμό των ρομποτικών SHIV του XCOM: Enemy Unknown με τους MEC troopers του Enemy Within, τα SPARKs δεν είναι cyborg, αλλά κανονικά ρομπότ, τα οποία όμως αποκτούν εμπειρία και νέες ικανότητες σαν να ήταν κανονικοί στρατιώτες. Δεν λειτουργούν έτσι τόσο ως φθηνό υποκατάστατο στρατιώτη για να καλύψει ένα κενό σε μια αποστολή που η χρήση ενός rookie θα ήταν απαγορευτική, αλλά περισσότερο ως νέο super-heavy class με κάποιους περιορισμούς. Εν συντομία αποτελούν εύκολους, αλλά ανθεκτικούς στόχους που, όπως και τα παλαιότερα SHIV, είναι ιδανικό αντίμετρο για τα ειδεχθή Chryssalids (αφού δεν γίνονται «κουκούλια»), αλλά από την άλλη δεν είναι αναλώσιμες μονάδες, αφού κερδίζουν εμπειρία και βελτιώνονται σταδιακά.


Το SPARK θυμίζει λίγο Johnny 5 από τα παλιά. Φυσικά μπορούμε να του... αλλάξουμε τα φώτα στο customization.

Το skill tree των SPARK είναι κάτι σαν συνδυασμός πολλών διαφορετικών class, καθώς μπορούν να αποκτήσουν ικανότητα για μάχη σώμα με σώμα (σώμα με σασί;), σαν το Slash του Ranger, αλλά από την άλλη διαθέτουν και βαρύ οπλισμό σαν Grenadier. Ταυτόχρονα συνοδεύονται από ένα μικρό drone, σαν εκείνο των Specialist, αλλά οι ικανότητες του SPARK στο hacking είναι πολύ περιορισμένες. Τα SPARK μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κινητή κάλυψη από τους άλλους στρατιώτες, ανεβαίνουν με άνεση πάνω σε κτίρια, ενώ με την ικανότητα Overdrive μπορούν να κάνουν 3 κινήσεις μέσα σε ένα γύρο. Με λίγα λόγια προσφέρουν κάτι πιο ουσιαστικό και ευέλικτο στον παίκτη από ένα σετ πανοπλίας αμφιβόλου αισθητικής ή ένα νέο όπλο. Συν τοις άλλοις, το story mission που προστίθεται είναι αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα και μάλλον πιο ενδιαφέρον από πλευράς τακτικής σε σχέση με το αντίστοιχο του Alien Hunters. Η δε προσωρινή προσθήκη της Shen στην ομάδα δεν είναι απλώς ένα σεναριακό εύρημα, αλλά οι ικανότητές της είναι ανεκτίμητες για την επιτυχία στη συγκεκριμένη αποστολή.



Παρόλο που η τιμή των 9 ευρώ είναι και πάλι κάπως τσιμπημένη για τέτοιο DLC (δεν το λέμε και "δώρο" ακριβώς), το Shen’s Last Gift δίνει την εικόνα μιας πολύ πιο ολοκληρωμένης προσθήκης από το Alien Hunters και θα λέγαμε πως είναι μονόδρομος η επιλογή του για όποιον θέλει να εμπλουτίσει λίγο το XCOM 2.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*