Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Αύγουστος 2015

Ο Αύγουστος είναι ο πρώτος μήνας μετά την έναρξη των capital controls και φαίνεται πως η αναστάτωση στην αγορά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι καταναλωτές ήταν "μαζεμένοι" αλλά και τις λίγες κυκλοφορίες, έφεραν αρκετά...περίεργα αποτελέσματα στο Top 10 των πωλήσεων της GfK Hellas! Ποδοσφαιρικά games ήταν για άλλη μια φορά βασικοί πρωταγωνιστές στη δεκάδα, ενώ οι διάφορες προσφορές κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα αρκετά. Δείτε αναλυτικά τα 10 πιο εμπορικά videogames για τον μήνα Αύγουστο του 2015 στη συνέχεια.



1. Call of Duty: Ghosts (PS3)
2. Grand Theft Auto V (PS3)
3. Grand Theft Auto V (PS4)
4. PES 2015 (PS4)
5. FIFA 15 (PS3)
6. PES 2015 Essentials (PS3)
7. Batman: Arkham Origins (PS3)
8. Minecraft: PS3 Edition (PS3)
9. NBA 2K15 (PS3)
10. Batman: Arkham Knight (PS4)

Σχόλια
- Πολλές ήταν οι αλλαγές που είδαμε σε διάφορες θέσεις. Εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι πως στη δεκάδα με τα πιο εμπορικά games για τον Αύγουστο του 2015 είδαμε δύο παιχνίδια που κυκλοφόρησαν σχεδόν 1,5 χρόνο πριν (στα τέλη του 2013)! Το ένα από αυτά μάλιστα έπιασε κορυφή. Όπως είναι λογικό, οι καταναλωτές έψαξαν αρκετά για value for money προτάσεις, αφόυ τόσο στο Batman: Arkham Origins όσο και το Call of Duty: Ghosts έφτασαν σε μέση τιμή λιανικής πώλησης λίγο κάτω από τα €10.
- Το PES 2015 παρέμεινε στις υψηλότερες θέσεις του πίνακα, αν και έπεσε κάτω από το Grand Theft Auto V σε PS3 και PS4.
- Σημαντική πτώση και για το FIFA 15 στο PS3, που παρέμεινε ωστόσο στη δεκάδα.
- Σταθερό στη δεκάδα για άλλον ένα μήνα το Batman: Arkham Knight που φαίνεται πως ήταν η βασική "φρέσκια" επιλογή για όσους δεν είχαν αγοράσει game μέσα στο καλοκαίρι.
- Για άλλον ένα μήνα, το Minecraft του PS3 παραμένει στη δεκάδα με τα πιο εμπορικά videogames στη χώρα μας.
- Xbox One, Xbox 360 και Wii U games δεν εμφανίστηκαν τελικά ούτε αυτό το μήνα στο Top 10.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
12 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • evergrey
    • Ενταξει βρε παιδια,λογικο ειναι.Αφου αυτα που ειναι στην 1η και 7η θεση τα εχουν απο 7 εως 10 ευρω.
      Στο Ελλαδισταν ειμαστε.Και παλι καλα που υπαρχει στην 10αδα το Batman: Arkham Knight.

    • Sephiroth
    • @Deathracer2009, η τιμή και μόνο ήταν αρκετή μέσα στον πανικό για να δώσει θέση στη δεκάδα. Με 10 Call of Duty και Batman σκέφτεται o άλλος να το τσιμπήσει. Και σε "νεκρό" μήνα :)

    • Spartan343
    • Ψιλοτραγωδία το Top 10. Περίμενα κανένα Witcher 3 πιο ψηλά. Αλλά τον άλλο μήνα θα δούμε τι παίζει, να έχουν βγει και όλα τα βασικά games

    • Tim of Heavens
    • Δεν έχει ελπίδα αυτή η χώρα όταν λειτουργεί με τα πρότυπα του νέου Έλληνα. Από την φτωχή ελληνική μουσική του σήμερα μέχρι την επιλογή ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, όλα είναι μια μούντζα στα μάτια μου. Τίποτα φρέσκο, τίποτα διαφορετικό, τίποτα πνευματικά ανανεωμένο, οι νέες γενιές μεγαλώνουν με επιφανειακές ασυναρτησίες. Πάλι καλά που υπάρχει και μια μειοψηφία ατόμων που αξίζει να ασχοληθεί κανείς, χαμένοι σε ένα κοπάδι πιθήκων.

    • GamingFun
    • Αφού υπήρξαν αγορές για ηλεκτρονικά παιχνίδια πάλι καλά να λέμε. Πόσοι έλληνες gamers υπάρχουμε και σκεφτόμαστε να δώσουμε και αυτά τα 10 ευρώ.
      Το ότι ο κόσμος κυνηγάει τις προσφορές αυτό μόνο καλό σημάδι το βρίσκω. Ίσως με αυτή τη τακτική οι αλυσίδες να κάνουν πιο γρήγορα προσφορές από ότι κάνουν μέχρι τώρα.

    • lovesfool
    • Μερικά σχόλια.

      Το ότι πουλάει το back catalogue και οι προσφορές είναι, νομίζω, ενδεικτικό ότι μόνο της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα ή της έλλειψης κυκλοφοριών τον Αύγουστο, αλλά και της γενικότερης κατάστασης της βιομηχανίας. Κυκλοφορούν, πλέον, πολύ λιγότερα μεγάλα παιχνίδια από ότι είχαμε συνηθίσει στη προηγούμενη γενιά κι είναι λογικό να στρεφόμαστε σε παλιότερα παιχνίδια όχι απλά λόγω τιμής, αλλά και γιατί υπάρχουν πολλά παλιά που δεν έχουμε παίξει κι είναι πολύ καλύτερα από καινούρια που βγαίνουν τώρα. Η βιομηχανία σε αυτή τη γενιά βρίσκεται σε πολύ χαμηλή πτήση, κάνει πολύ μικρότερες επενδύσεις κι έχει χάσει πολλά μεγάλα ταλέντα τα τελευταία χρόνια.

      Επιπλέον, αυτό νομίζω θα φαινόταν αν είχαμε εικόνα και σε απόλυτα νούμερα πέρα από ranking. Ο Αύγουστος δεν είναι ο πιο κατάλληλος μήνας, προφανώς και ο συγκεκριμένος Αύγουστος ακόμα λιγότερο. Ωστόσο, αν μπορούσαμε να το δούμε σε βάθος χρόνου, νομίζω ότι θα βλέπαμε δύο πράγματα. Αφενός, ότι οι πωλήσεις πλέον γίνονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό γύρω από τα Χριστούγεννα σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει κι ότι οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις συνολικά έχουν καταρρεύσει σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Αν κάποιος πλησιάζει τουλάχιστον σε παλιά νούμερα, φαντάζομαι αυτό θα είναι το PS4 σε σχέση με το PS3, αν και το ότι τα 6 στα 10 παιχνίδια είναι PS3 δεν είναι κι πολύ ευοίωνο μήνυμα για την εμπορική πορεία της τρέχουσας γενιάς. Στους άλλους δύο έχει γίνει ολοκαύτωμα κι αυτό έχει επιπτώσεις και στους χώρους που διαθέτουν οι λιανέμποροι συνολικά για την κατηγορία στα καταστήματά τους, αλλά και για το κατά πόσο εφαρμόζουν επιθετική πολιτική ή κάνουν προσφορές - εκπτώσεις. Γενικότερα, δεν είναι καλό να μένει ένας σημαντικός παίκτης σε μία αγορά και είναι διπλά κακό όταν η εν λόγω αγορά χάνει ταυτόχρονα το ενδιαφέρον της για τους λιανέμπορους.

      Είμαστε σε περίεργο σταυροδρόμι.

      Τέλος, νομίζω ότι η παραδοσιακή και σταθερή απουσία του PC είναι αποτέλεσμα κυρίως της γιγάντωσης κι ωρίμανσης της ψηφιακής διανομής. Κυρίως αυτό κι σε σημαντικό, αλλά πλέον φαντάζομαι μικρότερο βαθμό, αφού δεν αποτελεί απαραίτητα χαμένες πωλήσεις, την πειρατεία.

    • PORTAL
    • Νομιζω οτι ειναι λογικο να αγοραζει ο κοσμος παιχνιδια που εχουν κυκλοφορησει αρκετους μηνες πριν. Εχει παρα πολλα πλεονεκτηματα αυτη η τακτικη. Αγοραζεις πιο φθηνα, δεν πεφτεις θυμα του hype, βρισκεις game of the year editions, μεταχειρισμενα κ.α. Και τα video games δεν χαλανε, ουτε εξαφανιζονται. Εκει ειναι αρκει να εχεις λιγη υπομονη. Ειδικα στην οικονομικη φαση που ειμαστε ειναι ιδανικη λυση. Μαλιστα, θα προτεινα στο site να κανει μια στηλη που θα ασχολειται με τα καλυτερα παιχνιδια των περασμενων μηνων. Πιστευω θα αρεσε σε πολυ κοσμο. Think about it.

    • vonzuchter
    • δε νομιζω οτι εχει νοημα να συνεχισει αυτη η στηλη... COD , GTA , PES , FIFA , MICRAFT , ΝΒΑ και μπαινει σφηνα που και που κανα σουπερ χιτ εμπορικο τιτλακι οπως witcher ή μπατμαν.

*