Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα 10 πιο σημαντικά indie games του 2022

*
Μετά από ένα πολύ δυνατό έτος για την κατηγορία των indie games, το 2022 φαίνεται διατεθειμένο να διατηρήσει τον πήχη στα ίδια υψηλά επίπεδα. Το 2021 είδαμε την κυκλοφορία μερικών αξιομνημόνευτων παιχνιδιών, όπως τα Loop Hero, Kena: Bridge of Spirits, Death’s Door, Little Nightmares 2, The Forgotten City, Valheim και Inscryption. Ύστερα λοιπόν από μια χρονιά με τόσες καλές κυκλοφορίες δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για όσα μας επιφυλάσσει η συνέχεια. Παρακάτω κοιτάζουμε 10 από τα πιο αξιοπρόσεκτα indie games του 2022, συμπεριλαμβανομένου του Sifu που κυκλοφορεί ήδη. Τα υπόλοιπα, δυστυχώς, δεν έχουν ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Sifu (PlayStation 5, PlayStation 4, PC)
Στο action beat beat’ em up της γαλλικής Slocap θα αντιμετωπίσουμε τον υπόκοσμο της Chinatown, 8 χρόνια μετά τη σφαγή των μαθητών μιας σχολής πολεμικών τεχνών από 5 εγκληματίες, αναζητώντας εκδίκηση. Το Sifu έχει ένα απολαυστικό σύστημα μάχης, ενώ σχεδόν οτιδήποτε στον κόσμο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.




Little Devil Inside (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC)
Το νέο action-adventure game της Neostream Interactive διαθέτει έναν μεγάλο κόσμο με πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα, μέσα στα οποία ο πρωταγωνιστής Billy θα πραγματοποιήσει ταξίδια ολοκληρώνοντας αποστολές, κάνοντας παράλληλα ότι μπορεί για να επιβιώσει. Στην πορεία θα γνωρίσει NPCs, θα αντιμετωπίσει ενέδρες εχθρών και θα εξερευνήσει τις περιοχές που θα επισκεφθεί.


Oxenfree II: Lost Signals (PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, PC)
Το πολυπόθητο sequel του Oxenfree της Night School Studio θα συνεχίσει με την εξερεύνηση του υπερφυσικού, αυτήν τη φορά με τη Riley να ερευνά την υπόθεση μυστήριων και ανεξήγητων ραδιοκυμάτων στην πόλη της. Όπως είναι αναμενόμενο, τα πάντα θα πάνε στραβά και η μοίρα της Riley θα εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα πάρουμε εκ μέρους της στην πορεία της ιστορίας του παιχνιδιού.



Trek to Yomi (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC)
Στο ασπρόμαυρο Trek to Yomi της Devolver Digital ένας μοναχικός σαμουράι ονόματι Hiroki πρέπει να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στον Master του προτού αυτός πεθάνει, κάνοντας τα πάντα για την προστασία της πατρίδας τους απέναντι σε κάθε απειλή. Το παιχνίδι δείχνει πανέμορφο και ατμοσφαιρικό, ενώ υπόσχεται μάχες που θα θυμίζουν κλασικό ιαπωνικό κινηματογράφο.


Stray (PlayStation 5, PlayStation 4, PC)
H Annapurna ανακοίνωσε το Stray πριν από δύο χρόνια. Στον καινούργιο της τίτλο παίζουμε ως μια αδέσποτη γάτα σε μια cyberpunk πόλη γεμάτη από ρομπότ. Σύμφωνα με όσα μας έχει προϊδεάσει η εταιρεία, το μόνο βέβαιο είναι θα γνωρίσουμε περίεργα NPCs και θα εξερευνήσουμε έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο κόσμο.



Planet of Lana (Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC)
Το φετινό παιχνίδι της Wishfully είναι μια sci-fi περιπέτεια με πρωταγωνιστή ένα μικρό κορίτσι με φίλο ένα παράξενο πλασματάκι. Οι δυο τους προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητοι από μια μεγάλη συμμορία ρομπότ που απειλεί την ομορφιά του κόσμου τους. Καθώς παίζουμε δεν θα έχουμε να βασιστούμε πάνω σε κάποιο σύστημα μάχης, αλλά αντίθετα προχωράμε με stealth και θα λύνουμε γρίφους.


Somerville (Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC)
Μια σκοτεινή και μυστηριώδης περιπέτεια στην οποία ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να συνέλθει ύστερα από μια μεγάλη καταστροφή  και στη συνέχεια να βρει τον τρόπο να ενώσει ξανά την οικογένειά του. Το Somerville φαίνεται ένας συναισθηματικά φορτισμένος τίτλος, ο οποίος είναι δια χειρός Chris Olsen και Dino Patti (πρώην CEO της Playdead) που δημιούργησαν το IP.



Bear and Breakfast (Nintendo Switch, PC)
Το management adventure game της Gummy Cat μας προσκαλεί να χτίσουμε το δικό μας ξενοδοχείο / bed and breakfast, παίζοντας ως μια συμπαθητική αρκούδα. Ο Hank (η αρκούδα) ανακαλύπτει ένα όμορφο ξενοδοχείο μέσα στο δάσος και αποφασίζει να χτίσει ένα δικό του, μόνο που θα βάλει τα δυνατά του να το κάνει το ομορφότερο όλων. Σε αυτό αναλαμβάνουμε δράση εμείς, εκμεταλλευόμενοι τους απλοϊκούς μηχανισμούς χτισίματος του παιχνιδιού για να δημιουργήσουμε το καλύτερο ξενοδοχείο… για αρκούδες.


Citizen Sleeper (PC)
Η Jump Over the Age του In Other Waters θα κυκλοφορήσει ένα RPG σε έναν παλιό διαστημικό σταθμό, με έμπνευση από κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια. Θα αναζητήσουμε τρόπους επιβίωσης κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες και παράλληλα θα αναρωτηθούμε για το πραγματικό νόημα της ελπίδας, αλλά και θα δούμε με άλλο μάτι το χτίσιμο μιας σταθερής ζωής. Μπόλικο νόημα και περίσσεια τροφή για σκέψη δηλαδή.



Silt (PC)
Το δεύτερο ασπρόμαυρο videogame της λίστας μας για φέτος. Στο Slit ταξιδεύουμε στα βάθη του Ωκεανού, όπου θα λύσουμε διάφορους γρίφους και θα νιώσουμε την ανατριχιαστική απομόνωση του βυθού. Στον υποθαλάσσιο κόσμο της Spiral Circus θα ανακαλύψουμε νέες μορφές ζωής, ανεξερεύνητα ερείπια και αρχαίους τεχνολογικούς μηχανισμούς.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*