Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LG L40

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    LG Electronics

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    LG Electronics

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    LG Hellas

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η LG κατάφερε με το G2 πέρυσι να ξαναμπεί δυνατά στο χώρο των high end smartphones, όμως δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να δώσουν πολλά χρήματα για ένα κινητό τηλέφωνο. Χρόνια τώρα η εταιρεία διαθέτει μια σειρά που αποτελείται συνήθως από 3-4 συσκευές και οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Τα Optimus L λοιπόν άλλαξαν όνομα και πλέον έχουμε απλά τα μοντέλα L, με το L40 που θα δούμε σε αυτό το κείμενο να είναι το entry level κινητό της εταιρείας. Ένα μικρό, όμορφο και εύχρηστο smartphone που κοστίζει €100, αν και κάποιος μπορεί να το βρει αρκετά φθηνότερα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Διαστάσεις: 109,4 x 59 x 11,9 mm
Βάρος: 114 γραμμάρια
Οθόνη: 3,5’’IPS, 480x320
Κάμερα: 3,1 MPixel, VGA video
Αποθηκευτικός χώρος: ενσωματωμένο 4GB, επεκτάσιμος με κάρτες micro SD
Δικτύωση: HSDPA 14,4Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4 με A2DP
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.2
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 200 1.2GHz (διπύρηνος)
Γραφικά: Adreno 302
Μπαταρία: Li-Ion 1540 mAh
Τιμή: €99

Το τηλέφωνο είναι πνευματικός διάδοχος του L3 II, φέροντας σημαντικές αναβαθμίσει στο hardware και το software. Πρόκειται για ένα μικρών διαστάσεων smartphone λόγω της μικρής -για τα σημερινά δεδομένα- οθόνης διαγωνίου 3,5’’. Αν και μικρό (το ύψος της συσκευής οριακά ξεπερνάει τα 10 εκατοστά), το βάρος του δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλό και ξεπερνάει τα 100 γραμμάρια, χωρίς αυτό πάντως να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.

Το smartphone είναι εφοδιασμένο με ένα διπύρηνο επεξεργαστή στο 1.2GHz που τα καταφέρνει μια χαρά παρέα με το Android 4.4.

Για ακόμα μια φορά, η LG έχει επιλέξει πλαστικά τμήματα, κάτι αναμενόμενο για την κατηγορία κόστους που συζητάμε. Η ποιότητα κατασκευής είναι ικανοποιητική, με την αφαιρούμενη πλάτη να δίνει πρόσβαση σε μπαταρία, θέση κάρτας SIM και micro SD card reader. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1540mAh, κάτι που βοηθάει το L40 να έχει πολύ καλή αυτονομία. Στο πίσω μέρος συναντάμε και την κάμερα των 3MP χωρίς φλας -όπως ακριβώς και στο L3 II- η οποία δεν είναι για πολλά-πολλά, αφού βρίσκεται εκεί περισσότερο για να υπάρχει, παρά για να προσπαθήσει να αντικαταστήσει μια compact φωτογραφική.

LG L40 Image 1

Στα υπόλοιπα της συσκευής, συναντάμε το πλήκτρο power στη δεξιά πλευρά, με την έξοδο ακουστικών να βρίσκεται στο πάνω μέρος, στην αριστερή πλευρά τα volume controls και -τέλος- στο κάτω μέρος υπάρχει η θύρα USB για φόρτιση και σύνδεση με τον υπολογιστή. Κάτω από την οθόνη διαγωνίου 3,2’’ βρίσκουμε τρια πλήκτρα ελέγχου του λειτουργικού, με το μεσαίο να είναι φυσικό και τα άλλα δυο να είναι πλήκτρα αφής capacitive. Η ίδια η οθόνη βασίζεται σε τεχνολογία IPS και λειτουργεί σε ανάλυση 480x320, η οποία για τα δεδομένα των high end συσκευών είναι λιλιπούτεια αλλά στην προκειμένη περίπτωση κάνει καλά τη δουλειά της. Άλλωστε το τηλέφωνο απευθύνεται σε χρήστες με περιορισμένες απαιτήσεις, όμως ακόμα και έτσι είναι καλύτερα να βλέπει κανείς σελίδες Internet σε αυτή την ανάλυση παρά στα 320x240 του προκατόχου του. Η ποιότητα απεικόνισης της οθόνης είναι πολύ καλή, με εξαιρετικές γωνίες θέασης και μεγάλη φωτεινότητα. Μας έκανε πάντως εντύπωση η απουσία επιλογής για αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας με βάση τον εξωτερικό φωτισμό.

LG L40 Image 2

Στα του hardware τώρα, το smartphone είναι εφοδιασμένο με ένα διπύρηνο επεξεργαστή που λειτουργεί στο 1.2GHz, ο οποίος τα καταφέρνει μια χαρά με την έκδοση 4.4.2 του Android. Παρόλο που η συσκευή διαθέτει μόλις 512ΜΒ μνήμης, το interface -που είναι ίδιο με αυτό του LG G2- "τρέχει" μια χαρά, χωρίς τις καθυστερήσεις και τα μικρο-κολλήματα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις φθηνές συσκευές. Αυτό, από τη μια οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον ακόμα και οι φθηνότεροι επεξεργαστές προσφέρουν καλές επιδόσεις και από την άλλη έχει να κάνει με τις βελτιστοποιήσεις της Google στο Android 4.4.2 για χρήση σε συσκευές με μικρή μνήμη. Βέβαια, στα διάφορα benchmarks το L40 δε μπορεί να συγκριθεί με τις ναυαρχίδες, όμως το hardware που ενσωματώνει φαίνεται να είναι ισορροπημένο με τις ανάγκες που μπορεί να έχει ο πιθανός κάτοχος της συσκευής. Όσον αφορά και στα διάφορα games, λόγω της χαμηλής ανάλυσης της οθόνης, το υποσύστημα γραφικών καταφέρνει να αντεπεξέλθει μια χαρά. Αξίζει να σημειώσουμε πως το L40 διαθέτει δέκτη FM, όμως του λείπει ο αισθητήρας proximity, κάτι που σημαίνει πως φέρνοντας το τηλέφωνο δίπλα στο αυτί για να μιλήσουμε, η οθόνη δεν κλείνει και σε συνδυασμό με τη μη αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας, μπορεί να μειώσει απότομα την αυτονομία αν ο χρήστης έχει ρυθμισμένη την οθόνη στη μέγιστη τιμή φωτεινότητας και ενεργοποιημένη για μεγάλο χρόνο.

LG L40 Image 3

Όσον αφορά στο ίδιο το UI, αυτό είναι όπως είπαμε ακριβώς ίδιο με το αντίστοιχο του LG G2. Ίδιες επιλογές και παραπλήσιες δυνατότητες, που κάνουν την εμπειρία χρήσης εξαιρετική. Η λειτουργία Knock On βρίσκεται εδώ, επιτρέποντας στο χρήστη να ανοίγει και να κλείνει την οθόνη με ένα διπλό χτύπημα πάνω της. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που έχει το L40 και προστέθηκαν στην πορεία και στο G2, είναι το Knock Code, μια ρύθμιση που επιτρέπει στο κάτοχο της συσκευής να βάλει σαν κωδικό ξεκλειδώματος μια σειρά από χτυπήματα στην οθόνη. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δημιουργήσει το συνδυασμό που θέλει, με αποτέλεσμα η ασφάλεια του κινητού να μεγιστοποιείται γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει τον τρόπο προσπέρασης της οθόνης κλειδώματος.

Η οθόνη βασίζεται σε τεχνολογία IPS, λειτουργεί σε ανάλυση 480x320 και στην προκειμένη περίπτωση κάνει καλά τη δουλειά της

Φυσικά συναντάμε τη γνωστή πλέον λειτουργία Quick Memo που επιτρέπει στο χρήστη να σημειώσει άμεσα στην επιφάνεια εργασίας, με τη σχετική σημείωση να αποθηκεύεται σαν φωτογραφία. Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ενός Guest account και έτσι για παράδειγμα ο γονιός μπορεί να δίνει το κινητό στο παιδί του χωρίς αυτό να έχει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές. Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε και τη δυνατότητα πλήρους αλλαγής της εμφάνισης του UI με ένα εντελώς απλοϊκό, το οποίο περιορίζεται σε ένα τηλεφωνικό καντράν και τα εικονίδια για τέσσερις εφαρμογές. Η ύπαρξη αυτής της δυνατότητας είναι ενδιαφέρουσα, ούτως ώστε το τηλέφωνο να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ευκολότερα από χρήστες που έχουν συνηθίσει παραδοσιακές συσκευές με αριθμητικό πληκτρολόγιο και πλέον περνάνε στην εποχή της αφής και των smartphone (πχ. γονείς, παππούδες).

LG L40 Image 4

Το L40 είναι μια τίμια επιλογή, ένα smartphone που κάνει καλά τη δουλειά του. Πλέον, όπως φαίνεται, έχουμε αφήσει στο παρελθόν τις φθηνές Android συσκευές με τις κακές οθόνες και το αργό interface. Όταν με €100 παίρνει κανείς IPS οθόνη -έστω και χαμηλής ανάλυσης- και ένα γρήγορο τηλέφωνο τόσο όσον αφορά στο περιβάλλον εργασίας, όσο και στη γενικότερη χρήση, αυτό σημαίνει ότι τόσο το λειτουργικό όσο και το hardware που το υποστηρίζει έχουν ωριμάσει και ήρθε η ώρα να αφήσουμε καλά κλεισμένα στο συρτάρι της ιστορίας τα feature phones.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • n78.
    • Πολύ καλό το review Δημήτρη. Αν έκανες ένα hands on video θα ήταν ακόμα καλύτερα βέβαια. Μου αρέσει ως entry level συσκευή και ως κάτοχος του GL L3ii (μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις) σκέφτομαι να σοβαρά να είναι η επόμενη αγορά μου. Ποιο μοντέλο είναι αυτό; Ρωτάω γιατί έχω δει άλλες φωτογραφίες του LG L40 με τέσσερα capacitive πλήκτρα?!?

      Καταλαβαίνω την κάμερα τυπικών προδιαγραφών (για να παραμείνει χαμηλά το κόστος), άντε και την έλλειψη led flash αλλά νομίζω το φάουλ είναι στην 512 ram. Σήμερα χρειάζεσαι για πλάκα 1 giga...

      Τέλος στο mwc είδα και το LG L35. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους;

      ΥΓ. Η κάρτα sim είναι κανονικού μεγέθους;

    • Dimcar
    • @n78 με το 4.4.2 μια χαρά παίζει το τηλέφωνο με 512MB αλλά σίγουρα το 1Gb θα ήταν μια χαρά. το D160 ειναι, με τέσσερα πλήκτρα είναι το δικαρτο D170. micro SIm παίρνει. το L35 δε το ξέρω...

*