Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Mortal Kombat X Hands-On

Η περασμένη γενιά συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας είδε, μεταξύ άλλων, την αναβίωση της θρυλικής σειράς Mortal Kombat. Όπως είναι λογικό, μετά την επιτυχία που γνώρισε το «Mortal Kombat», ή αλλιώς… MK9 κατά τους fans, ο Ed Boon και η παρέα του στην NetherRealm Studios φρόντισαν να μείνουν απασχολημένοι. Μετά το, δεδομένο πλέον, πέρασμα από το σύμπαν των DC Comics, ο Sub-Zero, ο Scorpion και η παρέα τους επιστρέφουν δυναμικά, έτοιμοι να σπάσουν, διαλύσουν, τεμαχίσουν, αποκεφαλίσουν (και άλλα… ευχάριστα) οτιδήποτε βρεθεί στο πέρασμά τους. Το Enternity είχε την ευκαιρία να δει τον τίτλο από κοντά κατά τη διάρκεια της Gamescom 2014, αλλά και να πάρει μια πρώτη γεύση από τις βίαιες αρένες της μάχης.



Ενώ λεπτομέρειες για το story mode του τίτλου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, στην παρουσίαση και το build που ήταν διαθέσιμο για της ανάγκες της έκδοσης, ο αιμοσταγής Kano κάνει την δυναμική του επιστροφή, ενώ ανάμεσα στους νεοεισερχόμενους χαρακτήρες υπάρχει και η κόρη των Johnny Cage και Sonya Blade (ναι, αυτών ακριβώς). Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το MKX στους θεμελιώδεις μηχανισμούς κίνησης έχει ακριβώς την ίδια αίσθηση με αυτήν του προκατόχου του - πάντα με τις βελτιώσεις που έχει φροντίσει να ενσωματώσει η ομάδα ανάπτυξης. Η πρώτη από αυτές είναι η προσθήκη των interactive επιπέδων, κάτι που αποκαλύφθηκε και από το reveal του τίτλου στην φετινή Ε3. Τα σημεία του κάθε επιπέδου που προσφέρουν το ανάλογο interaction μπορούν να αναγνωριστούν εύκολα, ενώ αυτό επιτυγχάνεται με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού. Η χρησιμότητα τους, από την άλλη, δεν είναι πάντα η ίδια. Άλλα κομμάτια του σκηνικού προσφέρουν το προφανές - δυνατότητα γρήγορου damage, ενώ άλλα μπορούν να μεταφέρουν τον παίκτη μακριά από τον αντίπαλο, ή να αποκρούσουν κάποια επίθεση από συγκεκριμένη κατεύθυνση.



Προσθηκών συνέχεια, και αυτή που μάλλον κρίνεται ως η πλέον εύκολα αναγνωρίσιμη, είναι τα διαφορετικά στυλ, τα οποία μεταφράζονται σε διαφορετικές ικανότητες και move sets. Ο κάθε χαρακτήρας πλέον διαθέτει και από τρία διαφορετικά στυλ, τα οποία και επιλέγονται πριν από κάθε μάχη. Αυτά μπορεί να δίνουν έμφαση στην απόσταση, σε διαφορετικά abilities ή σε συγκεκριμένες λύσεις που προσφέρονται για την εκάστοτε περίσταση. Για αρκετούς χαρακτήρες το κάθε style ουσιαστικά αντιπροσωπεύει κάποια από τις «μορφές» ή βασικά σετ κινήσεων που είχε σε παλιότερους τίτλους της σειράς. Το gameplay παραμένει το ίδιο γρήγορο και άμεσο, με την σύνδεση αλλεπάλληλων combos να έρχεται φυσικά και να δίνει μια αίσθηση ελευθερίας, εμπνέοντας τον κάθε παίκτη να επιλέξει και να συνδυάσει τις κινήσεις που του ταιριάζουν στην φιλοσοφία παιχνιδιού ή τον τρόπο προσέγγισης που έχει επιλέξει για κάθε μάχη. Τα X-Ray moves κάνουν την δυναμική τους επιστροφή πιο «οδυηρά» από ποτέ, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τα αγαπημένα fatalities. Όσον αφορά τα τελευταία, η ομάδα ανάπτυξης φαίνεται πως άφησε την… φαντασία της ελεύθερη, με το αποτέλεσμα να είναι ορισμένες από τις πιο βίαιες και αποτρόπαιες «εκτελέσεις» που έχουν αποτυπωθεί ποτέ σε video game.



Από τα πρώτα δείγματα, το Mortal Kombat X φαίνεται πως ακολουθεί στην πορεία που χάραξε ο προκάτοχός του, κρατώντας όλα τα κομμάτια που τον καθιέρωσαν στην συνείδηση των fans και επεκτείνοντας πάνω σε αυτά. Ταυτόχρονα, η NetherRealm Studios δίνει την εντύπωση πως κατά την ανάπτυξη του τίτλου ήταν πιο «ελεύθερη» να ενσωματώσει ιδέες, δεδομένης της επιτυχίας του MK9 και της προσέγγισης που ακολουθήθηκε για αυτό. Όπως όλα δείχνουν, το Mortal Kombat επιστρέφει για τα καλά, πιο βίαιο, πιο αιματηρό και πιο συναρπαστικό από ποτέ.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
16 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    NetherRealm Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Warner Bros. Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Mortal Kombat X
    • 18+ pegi 18+
      • 8.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (18)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.mortalkombat.com/ FOLLOWERS 31 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8.5

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*