Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hyrule Warriors Legends Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Omega Force

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Koei

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Κάθε φορά που ένας τίτλος που σχεδιάστηκε για οικιακή κονσόλα ανακοινώνεται για φορητή, και δη για την πιο αδύναμη της αγοράς, δεν ξέρει κανείς τι να περιμένει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ελπίζει προφανώς. Το Hyrule Warriors του Wii U κάνει αυτό το περίεργο άλμα και φτάνει στο 3DS ως Hyrule Warriors Legends. Το πιο παράξενο; Καταφέρνει να είναι και, ταυτόχρονα, να μην είναι κλασική περίπτωση port. Αν ακούτε για πρώτη φορά περί Hyrule Warriors, καλό είναι να διαβάσετε το review της έκδοσης για Wii U, για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των βασικών μηχανισμών. Η προσδοκία για το τι επιβιώνει σε τεχνικό επίπεδο είναι βέβαια ο πρώτος λόγος να κρατά τα μάτια ερμητικά κλειστά ο οποιοσδήποτε, περιμένοντας να ακούσει τα χειρότερα, ελπίζοντας, παράλληλα, να πέσει έξω. Στο Hyrule Warriors Legends το αποτέλεσμα…εξαρτάται. Το πλήθη είναι μικρότερα, το pop in εξακολουθεί από το πρωτότυπο, τα textures δεν είναι το ίδιο λεπτομερή και έχουν γίνει τροποποιήσεις στο στιλ απεικόνισης των διαθέσιμων χαρακτήρων, κίνηση που θυμίζει λίγο την περίπτωση του Smash Bros. Οι θυσίες ακούγονται μικρές και, σε τελική ανάλυση, είναι. Μέχρι να αρχίσουν να κινούνται τα πάντα.



Σε απλό 3DS δεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση της τρισδιάστατης προβολής, κάτι βέβαια για το οποίο είχε ενημερώσει η Nintendo από νωρίς. Αυτό που δεν ξέραμε βέβαια είναι ότι η επίτευξη καλού frame rate, πόσο μάλλον του στόχου των 30fps αποδεικνύεται όνειρο θερινής νυκτός για τις παλαιότερες εκδόσεις της φορητής κονσόλας. Στο New 3DS τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο βέβαια. Είναι δυνατή η ενεργοποίηση 3D, κατά την οποία, ως συνήθως, πέφτουν οι επιδόσεις αλλά και πάλι σε καλύτερα επίπεδα από εκείνα που αναφέραμε πιο πριν. Στον πολύ χαμό τα πράγματα γίνονται πιο άσχημα καμιά φορά. Σε 2D όμως η σωστή απόδοση είναι ουσιαστικά εγγυημένη. Με τη διαφορά να είναι τόσο ξεκάθαρη, και την κατάσταση τόσο δυσάρεστη σε απλά 3DS, είναι παράξενο που το Hyrule Warriors Legends δεν κάνει παρέα στο Xenoblade Chronicles 3D ως ένας ακόμη τίτλος που λειτουργεί μόνο στο New 3DS.
Στο Hyrule Warriors Legends το αποτέλεσμα…εξαρτάται. Το πλήθη είναι μικρότερα, το pop in εξακολουθεί από το πρωτότυπο, τα textures δεν είναι το ίδιο λεπτομερή και έχουν γίνει τροποποιήσεις στο στιλ απεικόνισης των διαθέσιμων χαρακτήρων.
Ίσως να είναι πρόγευση από ένα μέλλον με διαφορετικές εκδόσεις με διαφορετικές ικανότητες. Είναι άλλωστε επίκαιρος ο προβληματισμός. Τεχνικώς λοιπόν το port είναι καλό μόνο αν έχετε New 3DS, σχεδόν μαρτύριο σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Από άποψη περιεχομένου και διαφόρων προσαρμογών τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Εξ αρχής περιλαμβάνεται όλο το υλικό που διατέθηκε ως DLC στο Hyrule Warriors του Wii U. Και ύστερα αρχίζουν οι προσθέσεις. Προστίθενται δύο ακόμη “κεφάλαια” με αποστολές, με αφορμή και την προσθήκη νέων χαρακτήρων. Το ένα είναι αφιερωμένο στα του The Wind Waker και την εμφάνιση των Toon Link, Tetra και King Daphnes που δεν ξεχνά τη θητεία του ως βάρκα. Στο άλλο εμφανίζεται χαρακτηριστικά ακάλεστο το Skull Kid και, φυσικά, η Linkle που, όντως, ξεχωρίζει περισσότερο από κάθε άλλη προσθήκη σε χαρακτήρα, για πολλαπλούς λόγους.


Εξ αρχής περιλαμβάνεται όλο το υλικό που διατέθηκε ως DLC στο Hyrule Warriors του Wii U. Και ύστερα αρχίζουν οι προσθέσεις.

Ως η, κατά μία έννοια, θηλυκή εκδοχή του Link, δεν είναι ένα κακό και αδιάφορο αντίγραφο. Αντί για ξίφος, χρησιμοποιεί δυο βαλλίστρες χειρός ως βασικό οπλισμό, και ξεχωρίζει για την ευκινησία της. Τόσο ώστε να κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη, κάνοντας έτσι καλή εντύπωση, λογικά, στους πιο απαίδευτους. Οι αποστολές της εμφανίζονται αρκετά νωρίς, όσο ο παίκτης εξοικειώνεται ακόμη με κάποια πράγματα. Και το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η ίδια που, παρά τις ικανότητές της στη μάχη, αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται. Ο γράφων είναι γνωστό ότι βγαίνει από ασανσέρ και αναρωτιέται σε ποιον πλανήτη προσγειώθηκε, αλλά αν δει (έμφαση στο “αν”) ταμπέλα με βέλος προς το κάστρο της πριγκίπισσας Zelda, θα το πιάσει το υπονοούμενο. Η Linkle από την άλλη…όχι. Οι νέοι χαρακτήρες μεταφέρονται στο Wii U με κωδικό που συνοδεύει το παιχνίδι, ενώ για όσους δεν ασχοληθούν με την έκδοση του 3DS, η επί πληρωμή διάθεση θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Όχι όμως και το επιπλέον περιεχόμενο. Και εφόσον μιλάμε για προσθήκες και αφαιρέσεις, το μενού έχει κι άλλα πιάτα. Στο 3DS απουσιάζει ουσιαστικά το multiplayer και το Challenge Mode. Για να καλυφθεί το κενό εμφανίζεται επιπλέον χάρτης στο Adventure Mode, εμπνευσμένος από το The Wind Waker, ενώ προστίθεται και ένα νέο σύστημα, ονόματι My Fairy. Εδώ ο παίκτης έχει το περιθώριο να καθορίσει τις ιδιότητες που αποκτά μια νεράιδα, επιλέγοντας σωστά την τροφή που θα της δώσει. Η σωστή συνταγή ανοίγει το δρόμο σε ανάλογα buffs που θα φανούν χρήσιμα στο χαμό της μάχης που είναι αυτονόητος σε κάτι τίτλο τύπου Musou. Νέα κοστούμια και η τρίαινα του Ganondorf είναι οι τελευταίες προσθήκες στο πακέτο και έτσι κλείνει και η λίστα των πραγμάτων που δεν πρόκειται να εμφανιστούν στο Wii U. Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα τεχνικού περιορισμού αλλά εμπορικής πολιτικής να μείνει το νέο περιεχόμενο εκτός της αρτιότερης έκδοσης, κάτι που ισχύει όπως φαίνεται και για το DLC που θα ακολουθήσει ειδικά για την έκδοση Legends.



Κι αν δεν λείψει από κανέναν το νέο περιεχόμενο, πέρα από τους χαρακτήρες που θα κάνουν το ταξίδι από τη μία κονσόλα στην άλλη, θα λείψουν μικροαλλαγές σε επίπεδο gameplay που αποδεικνύονται σαφώς ευεργετικές. Η δυνατότητα εναλλαγής χαρακτήρων, άρα και τοποθεσιών στο χάρτη με ένα άγγιγμα διευκολύνει σημαντικά τον έλεγχο του συνόλου του επιπέδου, το ίδιο και η έκδοση εντολών για τον καθένα. Είναι πλέον δυνατό να βρεθούν όλοι μαζί στο boss fight και να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν, χωρίς να ξεχνιέται φυσικά ότι ένα χαρακτήρα τη φορά ελέγχει ο παίκτης, άρα ένα είναι το μυαλό στην ιστορία αυτή. Επιπλέον εμφανίζονται Owl Statues σε διάφορα σημεία του χάρτη. Αφού ενεργοποιήσει όποιο βρει μπροστά του ο παίκτης, μπορεί να χρησιμοποιήσει την ocarina για να τηλεμεταφερθεί από ένα άγαλμα σε ένα άλλο, για ακόμη πιο γρήγορη προσπέλαση του χάρτη. Όλα αυτά θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο Wii U. Αντί αυτού μένουν στο 3DS για να δώσουν χαρακτήρα στο port. Που έτσι κι αλλιώς ο χαρακτήρας είναι διαφορετικός για τελείως διαφορετικό λόγο. Όπως συμβαίνει συνήθως σε τίτλους Musou, κάθε αποστολή μπορεί να κρατήσει αρκετή ώρα και η επανάληψη είναι απλά θέμα χρόνου, όσο και αν εναλλάσσονται τα ενεργά objectives. Με το sleep mode να είναι δεδομένο στο 3DS, η ενασχόληση με το παιχνίδι σε μικρές δόσεις είναι εφικτή και η εμπειρία λίγο πιο εύπεπτη χάρη σε αυτήν την ευκολία/ελευθερία.



Είναι ξεκάθαρο ότι το Hyrule Warriors Legends δεν είναι δουλειά του ποδαριού. Διατηρεί το χαρακτήρα του πρωτότυπου τίτλου, ξεχωρίζοντας για τη φιλικότητά του και, σίγουρα, για την απόκριση του χειρισμού, την αμεσότητα της μάχης, χάρη στην εμπλοκή της Team Ninja, σε σχέση με τους περισσότερους άλλους τίτλους της Omega Force. Με τα προβλήματα που έχει σε απλά 3DS όμως, περιμένει μεγάλη απογοήτευση μεγάλο μέρος της εγκατεστημένης βάσης της πλατφόρμας. Είναι πιο προσιτή έκδοση στο ίδιο το gameplay, έχει και υπόσχεται περιεχόμενο που απλά δεν θα συναντήσετε στο Wii U και, κάπως έτσι, ανάβει φωτιές και για εκείνους που τίμησαν τον τίτλο με δεκάδες ώρες από το χρόνο τους σε μια αγαπητή αλλά καταδικασμένη κατά τα άλλα κονσόλα. Αλλά αυτή είναι μια…άλλη ιστορία.


 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μικρές αλλά σημαντικά βοηθητικές παρεμβάσεις στο gameplay
  • Παραμένει ένα από τα καλύτερα παραδείγματα τίτλων Musou
  • Ευχάριστο νέο περιεχόμενο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Απώλεια του Challenge Mode
  • Απογοητευτική απόδοση σε μη New 3DS
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*