Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Evil Within: The Assignment DLC Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Bethesda Softworks

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bethesda Softworks

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Evil Within
    • 18+ pegi 18+
      • 7.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (51)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://theevilwithin.com/ FOLLOWERS 15 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Μετά την άφιξη του The Evil Within, θα ήταν ασφαλές για κάποιον να υποθέσει πως με την επιστροφή του Shinji Mikami στο είδος που ο ίδιος όρισε, η όποια δήλωση είχε να κάνει ο Ιάπωνας δημιουργός…μάλλον έγινε - και εξετάστηκε από το κοινό σε όλες τις πτυχές της. Enter “The Assignment”, το πρώτο πακέτο επέκτασης και μέρος του Season Pass, το οποίο και έρχεται για να αλλάξει αυτήν την αντίληψη. Πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία του λοιπόν, ο τίτλος καλεί τους παίκτες για μια ακόμη βόλτα στη διεστραμμένη πραγματικότητά του, αυτήν τη φορά όμως με διαφορετικό ξεναγό. Ο Sebastian Castellanos κάνει ένα βήμα πίσω και τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η Juli Kidman, η μυστηριώδης συνεργάτις του σκληροτράχηλου ντετέκτιβ, ρίχνοντας φως σε μια διαφορετική -και ανεξερεύνητη- πτυχή της περιπέτειας.



Στις τρεις ώρες που διαρκεί το πακέτο επέκτασης, τα γεγονότα που διαδραματίζονται εκτυλίσσονται παράλληλα με αυτά της κεντρικής ιστορίας, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά κίνητρα, τη διαδρομή και το λόγο της εξαφάνισης της Kidman για το μεγαλύτερο μέρος της περιπέτειας. Σε αρκετές στιγμές ο δρόμος της αινιγματικής αστυνομικού συναντά αυτόν του Castellanos και του Oda, συμπληρώνοντας τα κομμάτια του παζλ και σχηματίζοντας μια σαφέστερη εικόνα, μέσα από τη διαφορετική οπτική και αντίληψη της πραγματικότητας.
Πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία του The Evil Within, ο τίτλος καλεί τους παίκτες για μια ακόμη βόλτα στη διεστραμμένη πραγματικότητά του, αυτήν τη φορά όμως με διαφορετικό ξεναγό.
Έχοντας αναφέρει αυτό βέβαια, η πλοκή παραμένει το ίδιο δυσνόητη και μπερδεμένη, χάνοντας με μεγάλη ευκολία όσους δεν παραμείνουν συγκεντρωμένοι στην εξέλιξη αυτής. Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή δίνεται ένα σαφέστερο (στο βαθμό που μπορεί να είναι σαφές, δεδομένης της ιστορίας) πλαίσιο όσον αφορά τις καταβολές και τους σκοπούς της πρωταγωνίστριας, ενώ και η ίδια η Kidman αποδεικνύεται αρκετά πιο ευχάριστη και συμπαθής, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην ερμηνεία της Jennifer Carpenter.


Στις τρεις ώρες που διαρκεί το πακέτο επέκτασης, τα γεγονότα που διαδραματίζονται εκτυλίσσονται παράλληλα με αυτά της κεντρικής ιστορίας.

Η πλέον ευχάριστη έκπληξη όμως βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο το “The Assignment” αναλαμβάνει να αφηγηθεί την ιστορία της Kidman. Σε αντίθεση με τον Castellanos λοιπόν, η πρωταγωνίστρια δεν διαθέτει τις ίδιες ικανότητες και για τη συντριπτική πλειοψηφία της περιπέτειάς της αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που συναντά χωρίς κάποιο όπλο (με μοναδική εξαίρεση ένα σύντομο set-piece). Πολύ γρήγορα γίνεται αντιληπτό ότι η stealth προσέγγιση αποτελεί μονόδρομο, με τους παίκτες να κρύβονται και να χρησιμοποιούν αντιπερισπασμούς και γρήγορους τρόπους διαφυγής. Και τις περισσότερες φορές αυτό λειτουργεί, αν και το -προσκολλημένο σε άλλες εποχές- σύστημα χειρισμού δεν αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο. Μετά τα μισά της περιπέτειας μάλιστα εισάγεται και ένας μηχανισμός stealth attack, ο οποίος ευτυχώς δεν χρησιμοποιείται παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, αν και η απαραίτητη χρήση του σε ένα boss fight φροντίζει να φανερώσει τη «χαλαρή» εκτέλεσή του.



Η παντελής έλλειψη όπλων λοιπόν θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αφαιρεί πόντους από τον παράγοντα «διασκέδαση», δεδομένου ότι ο τίτλος πατάει σε μια φόρμουλα αν μη τι άλλο δοκιμασμένη, το αποτέλεσμα όμως είναι μάλλον το ακριβώς αντίθετο. Η αδυναμία της Kidman να αντιμετωπίσει ευθέως οποιοδήποτε είδος απειλής και η προσεκτική εξερεύνηση κάθε χώρου αυξάνουν την ένταση, με τον τίτλο να δομεί την κάθε αναμέτρηση στην ακριβή θέση και χρονικό σημείο που χρειάζεται. Σε αυτό βέβαια βοηθάει τόσο η αισθητική του περιβάλλοντος, όσο και η «νέμεση» που κυνηγάει την πρωταγωνίστρια στο μεγαλύτερο μέρος της περιπέτειας, με τις επιρροές από τη σειρά Silent Hill να είναι εντονότερες από ποτέ.



Παρά τη μικρή του διάρκεια, το “The Assignment” καταφέρνει να προσφέρει μια γερή δόση survival horror στους fans όχι μόνο του “The Evil Within”, αλλά και του είδους γενικότερα. Ο Shinji Mikami βγάζει έναν άσο από το μανίκι του και αποδεικνύει πως η τελευταία του προσπάθεια έχει πολύ περισσότερα να δώσει απ’ όσα οι περισσότεροι περίμεναν. Το σύστημα χειρισμού μπορεί να μη συνοδεύει ιδανικά τη stealth προσέγγιση, που πλέον επιβάλλεται, και το αναπόφευκτο trial & error να αφαιρεί κάποιες φορές τον παράγοντα «έκπληξη», ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο η ένταση χτίζεται και κορυφώνεται αποζημιώνει και με το παραπάνω. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι παίκτες θα πιάσουν τον εαυτό τους να τρέχουν όσο πιο γρήγορα μπορούν, χωρίς να τολμούν να κοιτάξουν πίσω τους, με μια ανάσα ανακούφισης να διαδέχεται την επιτυχή αποφυγή της απειλής…μέχρι την εμφάνιση της επόμενης.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ένταση
  • Ατμόσφαιρα
  • Μια διαφορετική προοπτική στην ιστορία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σύστημα χειρισμού (ως προς το stealth/cover)
  • Μικρή διάρκεια
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Ada23
    • Πολυ ωραιο review!
      "θα πιάσουν τον εαυτό τους να τρέχουν όσο πιο γρήγορα μπορούν" Μου θυμιζει το resident evil 4 που ενω δεν ειναι τοσο τρομακτικο,μ'εκανε να πεταγομαι με την ιδεα του τι υπαρχει στην επομενη γωνια.

      Οσον αφορα το Dlc,καλα που αποφασισα να περιμενω,ξανα,για μια εκδοση που θα τα εχει ολα μαζι.

*