Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το… νέο Xbox One στην Ελλάδα

Η 21η Μαρτίου 2013 θα μείνει χαραγμένη βαθιά στη μνήμη των ανθρώπων της Microsoft, αφού τότε παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Xbox One σε ένα event που έγινε λίγες ημέρες πριν την Ε3 της τότε χρονιάς. Ο λόγος που η Microsoft δεν επέλεξε το μεγαλύτερο event της βιομηχανίας ήταν απλός: ήθελε να απαντήσει στην πρόωρη αποκάλυψη του PS4 από τη Sony, αλλά και για να δείξει στους ανθρώπους της βιομηχανίας ότι η πρότασή της είναι διαφορετική. Το Xbox One μπορεί να ανήκει στην όγδοη γενιά συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας, ωστόσο η Microsoft θέλησε να κερδίσει ακόμη πιο εύκολα θέση στο σαλόνι του καταναλωτή, εστιάζοντας υπερβολικά πολύ στο κομμάτι του Entertainment. Αυτό ήταν και το μεγάλο της σφάλμα.



Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης παρουσίασης του Xbox One, οι gamers και ειδικά οι fans του Xbox «πάγωσαν». Μία εκδήλωση που έφερε στο προσκήνιο τη λέξη “TV” ίσως και περισσότερες φορές απ’ όσες ακούστηκε το όνομα κάποιου video game. Μία εκδήλωση με τον Don Mattrick να δείχνει ένα Xbox που περισσότερο entertainment box έδειχνε, παρά κονσόλα που ερχόταν να αντιμετωπίσει το PlayStation 4. Στόχος; Μα φυσικά η αγορά της Αμερικής, όπου τα set-top boxes και οι υπηρεσίες σε αυτή την κατηγορία είναι ανεπτυγμένες όσο πουθενά αλλού. Βαριά-βαριά, με αυτή της την πολιτική, η Microsoft ξεκαθάρισε σε όλες τις αγορές ότι ο στόχος της είναι να προσφέρει ένα μηχάνημα που εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς. Σε καμία των περιπτώσεων όμως δεν είναι μία ξεκάθαρη gaming κονσόλα.



Η λογική αυτή έφερε και τα τραγικά λάθη που πληρώνει αυτή τη στιγμή το Xbox One. Το σύστημα «χτίστηκε» έτσι ώστε να παντρεύει τρία διαφορετικά λειτουργικά (Xbox OS, ένα λειτουργικό με πυρήνα Windows και ένα τρίτο λειτουργικό που επιτρέπει στα άλλα δύο να επικοινωνούν) ή για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, για να παντρεύει πολλαπλές λειτουργίες. Αναβαθμισμένος αισθητήρας Kinect, δυνατότητα multi-tasking και ταυτόχρονου loading δύο εφαρμογών για τους… τηλεορασόφιλους, internetοεφαρμογές που τυπικά παρουσιάστηκαν ως συμπληρωματικές ενώ στην ουσία ήταν βασικές και αρκετά άλλα στοιχεία, έκαναν το Xbox One να δείχνει ότι οι άνθρωποι πίσω από τις βασικές του ιδέες μάλλον είχαν υπολογίσει λάθος τα δεδομένα. Και τα λάθη δεν σταμάτησαν. Λίγο μετά το κλείσιμο της πρώτης εμφάνισης, αρχίζει το πραγματικό πάρτι, με την Microsoft να αποκαλύπτει ένα σενάριο που στο μυαλό των gamers υπήρχε μόνο ως εφιάλτης.



Το σενάριο αυτό λοιπόν έλεγε ότι χάρη στο σύστημα DRM που είχε ετοιμάσει η εταιρεία, τα παιχνίδια του Xbox One θα έπρεπε να «δεθούν» με ένα λογαριασμό και θα μπορούν να μοιραστούν μόνο μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας με άλλα δέκα άτομα που θεωρούνται “family members”, ανταλλαγές θα γίνονται μόνο με συγκεκριμένες συνθήκες, τα μεταχειρισμένα θα αποτελέσουν παρελθόν, το σύστημα θα πρέπει να είναι μόνιμα online για να ελέγχονται τα κλειδώματα μία φορά το 24ωρο και άλλα τέτοια… φαιδρά. Φτάνοντας στην Ε3, η Microsoft παρουσιάζει για δεύτερη φορά το Xbox One, ωστόσο το κλίμα είναι ήδη βαρύ. Λίγες ώρες μετά την (εξαιρετική κατά τα άλλα) press conference που έγινε στο Los Angeles, έρχεται ο χλευασμός από τη Sony και τον Jack Tretton επί σκηνής. Η Sony χτυπάει αλύπητα την Microsoft εκεί που πονάει. Στον τρόπο που η αμερικανική εταιρεία εξαγρίωσε το κοινό (της). Δύο λεπτά που σίγουρα θα έκαναν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Microsoft να παγώσουν. Δύο λεπτά γεμάτα ουρλιαχτά από τους παρευρισκόμενους στην Sony Press Conference, τα οποία δεν μπόρεσαν ποτέ και από κανέναν να αποδοθούν σε… fanboyσμούς. Θυμηθείτε…



Οι συσκέψεις στα κεντρικά του Redmond δίνουν και παίρνουν, καθώς αυτό που συνέβη στην Microsoft κατά τη διάρκεια της Ε3 μόνο ως πανωλεθρία μπορεί να χαρακτηριστεί. Οτιδήποτε και αν παρουσιάστηκε στη συνέχεια δεν είχε σημασία. Η κλεψύδρα είχε αρχίσει να μετράει αντίστροφα για πολλά. Για τις απαράδεκτες αποφάσεις της Microsoft, αλλά και για τον υπεύθυνο όλης αυτής της κατάστασης, τον Don Mattrick. Στις 19 Ιουνίου, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το τέλος της Ε3, η Microsoft ανακοινώνει πως απελευθερώνει το Xbox One από όλα τα «κλειδώματα». Τέλος το DRM, τέλος το always online, τέλος η απαγόρευση πώλησης μεταχειρισμένων. Λίγες μέρες αργότερα, τελειώνει και η πορεία του Mattrick στον αμερικανικό κολοσσό. Στον Mattrick χρεώνονται όλες οι λανθασμένες αποφάσεις και το κακό κλίμα που δημιουργήθηκε. Ο ίδιος πάντως τις επόμενες μέρες δεν δείχνει και «υποχρεωμένος» να απολογηθεί για το χάλι που αφήνει πίσω του. Ίσως και γιατί δεν θεώρησε ποτέ πως απέτυχε. Ίσως γιατί δεν θεώρησε ποτέ ότι ήταν ο μόνος υπαίτιος. Ποιος ξέρει; Πλέον θα τον… απολαμβάνουμε στη θέση του CEO της Zynga.
To Xbox One κυκλοφορεί στην αγορά της Αμερικής και άλλες 12 χώρες στις 22 Νοεμβρίου του 2013. Οι όποιες αποκλειστικότητες έχουν συμφωνηθεί και το καλό line-up τίτλων δεν δείχνουν πάντως να βοηθούν το σύστημα να ξεπεράσει το μεγάλο του ανταγωνιστή που κάθε μέρα που περνάει κάνει δηλώσεις (ή «κάνει δηλώσεις») που το φέρνουν πιο κοντά στον καταναλωτή. Τον καταναλωτή που πλήγωσε πολύ ισχυρά η Microsoft. Μέσα σε μια μέρα «φεύγουν» 1 εκατομμύριο κονσόλες και το Xbox One γίνεται η πρώτη σε πωλήσεις κονσόλα για την περίοδο της Black Friday. Στις 11 Δεκεμβρίου, η Microsoft ανακοινώνει πωλήσεις της τάξης των 2 εκατομμυρίων για τις πρώτες 18 ημέρες διάθεσης, ενώ μία μέρα μετά ότι το Xbox One ήταν το σύστημα με τις πιο «γρήγορες» πωλήσεις στις ΗΠΑ. Στις 6 Ιανουαρίου, η Microsoft ανακοινώνει πωλήσεις 3 εκατομμυρίων συστημάτων παγκοσμίως και τον Απρίλιο της τρέχουσας χρονιάς ότι ο αριθμός έχει ανέβει στα 5 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο μεγάλος αντίπαλος κυκλοφορεί σε περισσότερες αγορές και οι πωλήσεις του είναι σε διπλάσια επίπεδα.



Οι αντιδράσεις έπρεπε να είναι ακαριαίες, καθώς μία μεγάλη «ψαλίδα» θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη συνέχεια. Στις 31 Μαρτίου του 2014, η Microsoft ανακοινώνει τον νέο επικεφαλής του τομέα, τον Phil Spencer. Επικοινωνιακά, δείχνει να επιστρέφει στο δρόμο της λογικής, ρίχνει βάρος στα games και λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της Ε3, ανακοινώνει την αποδέσμευση του Xbox One από το Kinect που αποδεικνύεται «βαρίδι». Ο Spencer επικοινωνεί την απόφαση αυτή ως άλλη μια απόδειξη ότι η Microsoft «ακούει» τις απαιτήσεις του κοινού της, αν και είναι εμφανές ότι πλέον γίνεται απόπειρα να σωθεί το σύστημα και να δοθούν στους developers όλοι οι πόροι του. Το περιφερειακό Kinect αποτελεί παρελθόν και τα πακέτα του Xbox One ξεκινούν πλέον από τα τιμολογιακά επίπεδα του PlayStation 4, στα 399 δολάρια ή 399 ευρώ. Η Ε3 2014 δείχνει μια Microsoft διαφορετική. Μια Microsoft που διοργανώνει μια συνέντευξη Τύπου γεμάτη ανακοινώσεις που δείχνουν ένα πιο ευοίωνο μέλλον και αποκαλύπτουν τα σχέδιά της για τις υπόλοιπες αγορές (και την ελληνική). Λίγες ημέρες μετά, έρχεται και η αποκάλυψη για τα εξαιρετικά πακέτα που έχει ετοιμάσει για τη συνέχεια. Τυπικά, όσοι καταναλωτές προ-παρήγγειλαν το Xbox One, από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου το απέκτησαν τόσο με το Forza Motorsport 5, όσο και με έναν ψηφιακό κωδικό για δωρεάν κατέβασμα του FIFA 15.



Την ανάγκη ισχυρής παρουσίας στην αγορά της Ευρώπης (που τόσο αδίκησε αρχικά) εμφανίζει η Microsoft με την πρώτη της συνέντευξη Τύπου στην ιστορία της Gamescom, όπου βέβαια δεν απουσιάζει και η μεγάλη γκάφα της αποκλειστικότητας (ή «αποκλειστικότητας») του Rise of the Tomb Raider.



Παρόλα αυτά, η κατάσταση δείχνει πως έχει αλλάξει στο εσωτερικό της αμερικανικής εταιρείας. Το Xbox One γίνεται ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα την κατάκτηση της πρώτης θέσης μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Η Microsoft και ο Spencer γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα χρειαστεί καιρό να επουλωθούν οι πληγές. Θα χρειαστεί καιρό για να μπορέσει ο κόσμος να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα της δυνατότητας απεικόνισης του συστήματος, που είναι και το μοναδικό μεγάλο αγκάθι. Και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο αν η εταιρεία ρίξει βάρος εκεί που πρέπει, στα ίδια τα games, σε αποκλειστικότητες και όχι μόνο. Η επένδυση που έγινε τους τελευταίους μήνες δείχνει να έχει ηρεμήσει την κατάσταση. Η τελευταία φράση του Phil Spencer στο τέλος της Press Conference στην Ε3 μιλούσε για το «νέο Xbox». Τα πράγματα δείχνουν ότι οδεύουμε πλέον στην πορεία αυτού του νέου συστήματος. Το αν θα οδηγήσει στην Ιθάκη την Microsoft θα το μάθουμε σε μερικά χρόνια από σήμερα. Μέχρι τότε…

ΥΓ) Μπορείτε να βρείτε την πρώτη παρουσίαση του Xbox One στη σχετική σελίδα του review της κονσόλας.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
78 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Microsoft

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Microsoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Συγχαρητήρια για το άρθρο. Πάντως θα συμφωνήσω πως το ταξίδι για την Ιθάκη έχει αρχίσει. Και οι δύο εταιρίες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά στο ταξίδι τους. Απλά η Microsoft έχει περισσότερα εμπόδια. Τώρα αν θα τα καταφέρει ένας Θεός το ξέρει. Εμείς θα το δούμε πράγματι στο μέλλον...

    • diver_gr
    • Παύλο μια χαρά τα είπες , μάλλον έγραψες :)


      Πολλά λάθη και τραγικές αποφάσεις έχουν φέρει το ΟΝΕ στη θέση που βρίσκεται σήμερα .Από τότε που ανέλαβε ο Phil Spencer θεωρώ πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί .Θέλει ακόμα πολύ δουλειά και προσπάθεια από τη MS .

      Εμένα προσωπικά μου αρέσουν τα exclusive της MS .Παιχνίδια όπως Gears , Halo , Forza είναι πολύ υψηλά στη λίστα προτίμησις μου αλλά δεν φτάνουν πλέον μόνο αυτά . Η Sony επένδυσε σε πολλά Studio και έχει καταφέρει να δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια πολλά νέα επιτυχημένα franchise .Σε αντίθεση με την MS που εξακολουθεί να πηγαίνει εκ του ασφαλούς με εξαίρεση ένα Quantum Break .


      Αλλάζουμε γενιά και δυστυχώς για πολύ κόσμο το ΧΒΟΧ ΟΝΕ στα first party exclusives είναι μια από τα ίδια , Halo , Gears , forza , Fable . Δεν λέω πως είναι άσχημα τα προαναφερθέντα αντιθέτως είναι κορυφαία παιχνίδια , χρειάζεται όμως και αρκετό νέο αίμα .

      Το θέμα όσο αφορά την ανάλυση των παιχνιδιών δεν είναι και τόσο σημαντικό κατά τη γνώμη μου όσο η έλλειψη νέων esxclusive IP's ο κόσμος που αγοράζει κονσόλα με βασικό γνώμονα τη ανάλυση βγάζει είναι μετρημένος στα δάχτυλα και για να μιλήσουμε και σοβαρά τα παιχνίδια είναι το μεγαλύτερο κριτήριο και όχι η ανάλυση .

      Θα προτιμούσα να δω την MS να επένδυε σε 2-3 νέα Studios και ότι προκύψει . Έχοντας χτίσει μια βάση με 80,000,000 + χρήστες στο ΧΒΟΧ360 είναι εντελώς ξεφτίλα να μην επενδύεις σε νέα παιχνίδια και αντί αυτού να κυνηγάς time exclusive (Tomb raider ) της τελευταίας στιγμής .

      Ο δρόμος λοιπόν είναι ακόμα μακρύς και δεν πιστεύω πως οι αγορές που λανσαρίστηκε σήμερα το ΧΒΟΧ ΟΝΕ θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά.Θέλει πολύ προσπάθεια πλέον από τη MS και Δυνατά exclusives ώστε να κάνει το κόσμο να επιλέξει τη κονσόλα του . Προσπάθειες τύπου Dead rising 3 σε next gen μηχάνημα στα 720 p και με τα frames να χορεύουν συνεχώς 15-25 δεν λες πως είναι και ότι καλύτερο , θα μου πεις δεν είναι first party ωραία συμφωνώ για αυτό το λόγο όπως προανέφερα κάνε 2-3 νέα Studio και βγάλε νέα παιχνίδια ώστε να τραβήξεις κόσμο .

      Αλλιώς όπως πάει όχι διπλάσια αλλά τριπλάσια διαφορά κονσολών υπέρ του PS4 θα δούμε στην επόμενη Ε3......και με το μονοπώλιο δεν κερδίζει κανείς .

    • Harkyn
    • Είναι κρίμα να μην πετύχει η κονσόλα για πολλούς λογους αλλά κυρίως γιατί αξίζει να πετύχει και γιατί χρειαζόμαστε δυνατό ανταγωνισμό στη βιομηχανία.
      Εγώ πιστεύω στον Phil Spenser και είμαι αισιόδοξος οτι θα βρει την Ιθάκη της η εταιρία.
      Φοβερό και to the point άρθρο Παύλο!

    • romanos.romaidis
    • Πολύ καλό άρθρο.Αν δώσουν έμφαση σε καινούρια exclusives,τότε ναι υπάρχει μέλλον.Σίγουρα το μονοπώλιο μόνο κακό θα μας κάνει,κάτι τέτοιο έχει αποδειχθεί στην ιστορία όχι μόνο στις κονσόλες αλλά γενικότερα σε διάφορα προϊόντα. Πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα κοιτάει τα games,το 90% των χρηστών των κονσολών δεν δίνουν δεκάρα για τις αναλύσεις και ούτε τα προσέχουν,casual gamers enjoying the games.

    • KalaiGR
    • Πήρα την κονσόλα από την 1η μέρα κυκλοφορίας από το Amazon (day one ed. με fifa 14), εγώ προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα με το Always Online διότι ακριβώς από την μέρα που η κονσόλα μπήκε στο σαλόνι είναι συνδεδεμένη στο internet.

      Γενικά πιστεύω το μεγαλύτερο ποσοστό των games έχουν συνδεδεμένες τις κονσόλες τους μόνιμα συνδεδεμένες.
      Αν τα είχαν παρουσιάσει λίγο πιο έξυπνα τότε μπορεί να μην είχαν τόσο αρνητικό κλίμα.

      Σήμερα παρέλαβα κ το bundle FIFA15/Forza 5 για έναν φίλο μου.

      Και από σήμερα λοιπόν για τον λόγο του ότι θα κάνουμε game sharing και οι 2 κονσόλες θα είναι always online...

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Ωραία αναδρομή στην μέχρι τώρα ιστορία της κονσόλας.Αυτό που θα καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα είναι τα παιχνίδια και μόνο αυτά.Φέροντας τίτλους όχι μόνο θα δώσει επιλογές στους ήδη υπάρχοντες αγοραστές,θα τους ευχαριστήσει επίσης,και θα τραβήξει τους νέους αγοραστές δείχνοντας τους ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών.Για μένα θα πρέπει να μην παρουσιάζει μόνο αμερικάνικα fps,αλλά να προσπαθήσει να δώσει και άλλα είδη προκειμένου να μπορέσει να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό.Πως θα πουλήσεις στην Ιαπωνία χωρίς να έχεις ένα Ιαπωνικό rpg;Είναι σε καλό δρόμο ελπίζω όλες οι εταιρίες να είναι κοντά ώστε να μην κυριαρχήσει μόνο μια.

    • torico
    • αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι λανσαρετε η νεα κονσολα της ms κ δεν υπαρχει εστω ενα διαφημιστικο μπανερ καπου σε ελληνικο σαιτ κατι ρε παιδι μου,
      εστω μια προσπαθεια μαρκετιγκ απο τη μερια της ms ετσι για το γαμωτο,το ξερουμε οτι δε περιμενουν τπτ απο την ελληνικη αγορα αλλα κ αυτο το πραμα ειναι καπως ασχημο

    • Sephiroth
    • Ενδιαφέρουσα παρατήρηση torico. Η Microsoft αποφάσισε απ' ότι κατάλαβα να "κάψει" το budget για να ενισχύσει με τα καταστήματα τα preorder και launch period πακέτα. Γι αυτό και δεν είδες πουθενά banner. Το κακό είναι πως δεν θα δεις όντως σύντομα κάποια καμπάνια για το Xbox One στα ελληνικά sites

    • TomTom
    • Τεράστια τα λάθη από την Microsoft στην αρχή.

      Μένει να δούμε κατά πόσο θα επηρεάσουν αυτά τα λάθη στο κομμάτι των πωλήσεων.

      Εγώ πάντως από την πλευρά μου πιστεύω πως θα βρει τον δρόμο της. Το πόσο σύντομα δεν ξέρω. Αυτό μένει να το δούμε.

      Όσο αφορά το ότι άκουσε τους fans της και τα άλλαξε όλα, μόνο να γελάσω μπορώ. Σαφέστατα και ο λόγος ήταν τα ΧΡΗΜΑΤΑ.
      Εννοείται πως καλά έκανε και τα άλλαξε, αλλά μην έχουμε αυταπάτες όσο αναφορά τους λόγους που την οδήγησαν στο να τα αλλάξει.

      Για τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ περιορισμούς θέλω να πω κάτι.
      Ο μόνος πραγματικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ περιορισμός ήταν τα μεταχειρισμένα παιχνίδια και μετά όλα τ' άλλα.

      Ελπίζω να κατάλαβαν και οι 2 εταιρείες ότι κάτι τέτοιο θα είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να εφαρμοστεί στο μέλλον.

      PS : diver_gr Συμφωνώ σε ότι έχεις γράψει.

    • DevilSpawn
    • Όλοι για τα χρήματα το κάνουν. Και όταν ο κοντός έδωσε το δισκάκι στο χοντρό για τους fan το έκανε ή για τα χρήματα; Καλά τα λες Παύλο οπότε σαν αντικειμενικός αναγνώστης θα το πατήσω το κουμπί!

    • Ben Masters
    • Θυμάμαι σαν και τώρα τα launches του πρώτου XBOX και του 360 . Πόση χαρά , έξαψη για το καινούριο , το διαφορετικό.
      Φτάνουμε στο σήμερα - ήρθε η νέα κονσόλα και δεν κινείται φύλο . Παντελής αδιαφορία . Πως άλλαξαν οι καιροί.
      Κρίμα .

    • Scott_Pilgrim
    • Πολύ καλή και αναλυτική αναδρομή στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι πως το One πέρασε αρκετές σκοτούρες ειδικά στην αρχή. Δεν πρόκειται να ξεχάσω τις κωλοτούμπες που έκανε, ειδικά αυτή με το Kinekt. Σίγουρα ακούει τους καταναλωτές της, αλλά αυτούς του 5m που το είχα αγοράσει τότε τους έγραψε κανονικά.

      Το καλό είναι πως η κονσόλα φαίνεται να έχει βρει το δρόμο της και καλό είναι να μην είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Έχει games που μπορούν να καλύψουν το καθένα, έρχονται επίσης αρκετοί καλοί τίτλοι οπότε βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Καλό gaming σε όλους!

    • winters
    • Ήθελα μόνο να βοηθήσω. Γιατί με μισούν όλοι; ΓΙΑΤΙ; ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ;
      http://lusipurr.com/wp-content/uploads/2013/06/don-mattrick.jpg

    • Mithrantir
    • Μακάρι να πάει καλύτερα σε πωλήσεις,μόνο όφελος θα έχουμε ακόμα και έαν επιλέξαμε/επιλέξουμε ps4.Τις εποχές μονοπωλίου τις ζησαμε.Μακριά και αγαπημένοι.

    • LIONHEART
    • Το εχω ηδη πάρει και ακόμα ασχολιέμαι με το χ360 το απαράδεκτο intall τον 2-6 ωρων χωρις να σου δινει την δυνατότητα τουλάχιστον να παίζεις παράλληλα τον τίτλο ,με εχουν κανει να απέχω απο την γενια τους, οσοι το θεωρουν κονσόλα ειναι απλα γελασμένο,ι διοτι απλα ειναι ενα pc και μαλιστα οχι για τα ελληνικα δεδωμενα ευχομαι να πατώσει για να καταλάβουν οτι μας χρωστανε δεν τους χρωστάμε ...Εχω καταεκνευριστει με ολη την κατάσταση η μονη τιμια αν και δεν πιστευα οτι θα το ελεγα ηταν τελικα η nintendo, δεν σου εδωσε ενα μηχανημα που τα 500 giga δεν φτανουν ουτε για 10 παιχνιδια...μεσα στον σκληρο του ουτε να ταλαιπωρησε επιμονα στο καθε Κ@λοinstall τους ειδηκα αν δεν εχεις ιντερνετ απλα δεν το παιζεις.... αλλα μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΝΣΟΛΑ μην μπουμε στο τρυπακι με τα λάθη της αλλα ας σταθουμε εκει....αυτα ομως ολοι τα κανουμε γαργαρα....

    • LIONHEART
    • εχουν χασει την ταυτοτητα τους παλια ειχιες ενα δισκακι το εβάζες επαιζες...τωρα κλάφτα και δεν δεχομαι μηχανήματα διπλάσιας δυναμης να μην μπορουν να τρέχουν απο δισκακι ....Αλλα σε βαλαν στο τρυπάκι με τα steam και τα downloable dlc και πεσαμε ολοι

    • torico
    • lionheart δικιο εχεις αλλα οπως εχεις καταλαβει τα θελουμε κ τα παθαινουμε τη περασμενη γενια ολοι μας, η βιομηχανια τα media, μας ειχαν βαλει στο τρυπακι ''ολα ειναι ωραια ολα καλα αγοραστε΄' κ αυτο το πραγμα φυσικα θα μας εφτανε στο τωρινο σημειο,να βλεπεις πιο πολλα reviews για πακετα dlc χαρτων παρα παιχνιδιων γελοιοτητες στο μεγιστο βαθμο.τωρα για το χουαν οποιος παιρνει τα παιχνιδια του σε retail θα ψιλοφρικαρει λογο μεγαλων install κ τεραστιων updates τα οποια δυστυχως δε γινοντε με το παιχνιδι να τρεχει πρεπει πρωτα να κανεις update κ μετα να παιξεις,αλλα αυτα δε τα ηξερες πρωτου παρεις τη κονσολα;

    • TomTom
    • @ LIONHEART & torico

      Πραγματικά άμα δεν το ρωτήσω θα σκάσω.

      Δεν μπορείς να παίξεις το game αν δεν έχει γίνει πρώτα install ?

      Όντως ισχύει αυτό ?

      Δεν είναι όπως στο PS4 που βάζεις το παιχνίδι και κάνει install από πίσω ?

      Και πραγματικά δεν το ρωτάω για να αρχίσω να κοροϊδεύω, όντως ρωτάω αν ισχύει.

      Όσο αφορά επίσης την ώρα που θέλει τo install μου φαίνεται πάρα πολύ μεγάλη. 2-6 ώρες ? Όντως ?

    • kanelos
    • μου τη σπάει να παιρνω το μερος της μιας ή της αλλης πολυεθνικης,παυλαρα οταν βγει στο Xbox ONE το Rise of the Tomb Raider θα θελα το eternity να κανει ριβιου στο pc ps4 ps3

    • TomTom
    • @ LIONHEART

      Το να μην κάνει install από πίσω ΟΚ να το καταλάβω.

      Αλλά να θέλει τόση πολύ ώρα πέρα του ότι το θεωρώ υπερβολή το 2-6 ώρες (αλλά για να το λες θα ισχύει) είναι ΤΡΑΓΙΚΟ.

      Μήπως έκανε τόση ώρα γιατί υπήρχε πρόβλημα στα xbox σου ? Μιας και ανέφερες ότι άλλαξες 2.

    • kanelos
    • τα τελευταια 4 χρονια που παρακολουθω το σαιτ.Η Διαφημίσεις που μπαίνουν είναι συγκεκριμένης πολυεθνικής τυχαιο δε νομιζω

    • LIONHEART
    • ναι το ξαναλέω το rize (λαθος εκανα πριν) εκανε τοσο πολυ βρεθηκα σε μια ασχήμη κατάσταση με ασύλιπτη ταλαιπωρια και δυστηχως μια αφαντη microsoft μεχρι επιτέλους να την πιάσω στο τηλεφωνο καποιον εκπρωσοπο της αν και καναν πολλές φιλότιμες προσπάθειες η αληθεια ειναι μια δεν ειμαι ευχαριστημενος με την αποκτηση του δεν ειμαι σιγουρος αν μετα απο καμια 10 μηνες παιζει καποιος τιτλος για τον χ ψ λογο και αν ειναι μεγάλης χωρητηκότητας κλάφτα χαραλαμπε.....Δεν μου αρεσει να κραζω μια εταιρια που καλυψε απολυτα την προηγουμενη γενια αλλα οση χαρα ειχα με το χ360 το ακριβως αντιθετο μου δινει το xone

    • Scott_Pilgrim
    • @kanelos σε περίπτωση που δεν το ξέρεις που από ότι έχω καταλάβει απλά μπαίνεις και πετάς τις παπάτζες και ότι κάτσει αλλά anyway. Το enternity και το κάθε enternity πληρώνεται από μια εταιρεία (Sony,Zegetron,EA) και βάζει ένα διαφημιστικό για ένα προϊόν για χ χρονικό διάστημα. Οπότε νόμιζε το.

    • Scott_Pilgrim
    • @raysod ο kanelos δεν είναι όποιος και όποιος.. Πρέπει να δεις σχόλια του στο θέμα το Rise of TR. Πιο πολύ για wanna be troll μου κάνει. :P

    • TomTom
    • @ LIONHEART

      Τι να σου πω ρε φίλε. Για να τα λες έτσι θα είναι. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πάρε PS4.

      ----------

      @ raysod

      Mα ο άνθρωπος μιλάει για εγκατάσταση και τις ώρες που θέλει. Που κολλάει η πόση ώρα θέλει να κατέβει κάποιο patch. Tουλάχιστον εγώ κατάλαβα πως αναφέρεται στην ώρα που χρειάζεται απλά για το install και όχι και στο κατέβασμα των patch.
      Γι' αυτό άλλωστε και μου φάνηκε περίεργο.

      Στο PS4 to watch dogs (22gb) το έκανε install κοντά στο 20λεπτο αν θυμάμαι καλά. Μπορεί και λίγο πιο κάτω.
      Οι ώρες που αναφέρει ο LIONHEART είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ.

      "Επίσης για να μην γράφονται ανακρίβειες και στα δύο συστήματα με το που αντιγραφούν αρκετά δεδομένα στον δίσκο μπορείς να ξεκινήσεις να παίζεις ένα παιχνίδι και η εγκατάσταση να συνεχίζει στο background…"

      Kαι εγώ αυτή την εντύπωση είχα και με παραξένεψαν τα λεγόμενα των torico & LIONHEART.

    • torico
    • tomtom για να σου δωσω να καταλαβεις τι εννοουμε,εγω πχ εχω το last of us remastered σε δισκο,οταν το εβαλα περιμενα κατι λιγοτερο απο ενα λεπτο κ μπαινω στο παιχνιδι το install γινετε στο παρασκηνιο,την ιδια ωρα ενα update των 150 mb κατεβαινε στα downloads εγω επαιξα για δυο ωρες σερι χωρις να χρειαζεται να κανω install το update θα χρειαζοταν μονο ενα ηθελα να παω αμεσως multi.. στο χουαν δε γινετε αυτο δε μπορεις να παιξει το παιχνιδι που γινετε το update κ γενια ειναι πιο αργο στο θεμα install πχ το outlast που ηταν 4.5 gb κανει 2-3 δευτερα να κανει το install βσκ ουτε που καταλαβαινεις στο χουαν ειναι περισσοτερο δε ξερω ποσο ακριβως,επισης περιμενεις λιγο παραπανω στα retail παιχνιδια μεχρι να μπορεσεις να το επιλεξεις πχ 5-10 λεπτα στο ps4 μπαινεις σε λιγοτερο απο λεπτο κ με το update στο background,στο bf4 πχ ημουν στο μενου του παιχνιδιου αλλα δε μπορουσα να παιξω multi μεχρι να γινει install το update αλλα επαιζα εαν ηθελα το στορι στο χουαν δε παιζεις χωρις update δε ξεκινα καν το παιχνιδι

    • TomTom
    • @ raysod

      ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ χωρίς Αιτία θα συμπληρώσω εγώ. :-) :-) :-)

      -------

      @ kanelos

      Πραγματικά η μόνη φράση που μου έρχεται στο μυαλό όλη αυτή την ώρα μετά τα 2 άστοχα σχόλιά σου που διάβασα είναι :
      ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ !!!

    • torico
    • επισης τα μονα που ειχαν κανει αρθρο για ολο αυτο ηταν το kotaku/digital foundry.γενικα αυτα θεωρουνται ψιλα γραμματα για τα περισσοτερα media κ δεν αναφερονται σχεδον ποτε

    • torico
    • kanekos το καθε σαιτ στο κοσμο οπως κ το οτιδηποτε πληρωνεται για να κανει την εκαστοτε διαφημιση.. στην ελλαδα μη περιμενεις να δεις banner με χουαν τη στιγμη που η ms δε θελει να το διαφημιση κ λογικο πεταμενα λεφτα

    • TomTom
    • @ torico

      Πραγματικά δεν το ήξερα αυτό. Βασικά δεν το είχα ακούσει ή δεν το είχα δει να γράφεται κάπου.
      Το ότι θεωρούνται ψιλά γράμματα όπως λες και το ανέφεραν μόνο 2 σελίδες τις οποίες δεν παρακολουθώ πάρα πολύ στενά μου φαίνεται φυσιολογικό να μην το ήξερα.

      Μα και εγώ στο PS4 με το που βάζω το δισκάκι μπαίνω στο παιχνίδι και όλα τα υπόλοιπα γίνονται από πίσω. Είχα την εντύπωση πως και στο XBOXONE το ίδιο θα ίσχυε.

      10 λεπτά πάνω, 10 λεπτά κάτω για το install δεν είναι και καμιά σημαντική διαφορά.
      Αλλά να ΜΗΝ μπορείς να παίξεις το παιχνίδι μέχρι να γίνει update το θεωρώ ΤΡΑΓΙΚΟ (τουλάχιστον).

    • torico
    • ναι αυτο ισχυει σκεψου τωρα τον ανυποψιαστο χρηστη που θα παρει σε retail φορζα 5 dead rising ryse θα παθει τη φρικη της ζωης του ολα εχουν περιπου πανω κατω 10 gb το καθενα σε update ... το sniper elite 3 εχει 17 gb update
      δυστυχως αυτα δεν αναφερονται πουθενα τα media περισσοτερο PR των εταιρειων ειναι παρα κατι αλλο,αυτο ομως ειναι μια αλλη τεραστια κουβεντα

    • AnimaPura
    • Τα παιχνίδια μπορούν να παίξουν όταν έχουν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό εγκατεστημένου περιεχομένου, το οποίο εξαρτάται από το κάθε παιχνίδι.
      Οι ώρες που αναφέρει ο LIONHEART είναι για την δική του ειδική περίπτωση, η οποία με προβλημάτισε και εμένα καθώς ήμασταν σε τηλεφωνική επικοινωνία μπας και βρεθεί άκρη. Το μεγαλύτερο installation το έχει κάνει μέχρι στιγμής για εμένα το Forza 5, γύρω στην μια ωρα.
      Τα installs στο One παίρνουν περισσότερη ώρα από ότι στο PS4 γιατί μιλάμε για δυνατότερο μηχάνημα, αλλά και γιατί στο One, το install περιλαμβάνει και ΟΛΑ τα updates μέχρι εκείνη την στιγμή, όλα σε μια διαδικασία, μια "μπάρα".

      Όχι άλλες ανακρίβειες, πλιζ kthxbai.

    • Amiga500
    • Εγω εχοντας αγορασει day one το PS4 μπορω να επιβεβαιωσω οτι στα 10 παιχνιδια που εχω στην κατοχη μου (σε δισκακια) μεσα σε μολις 1 - 1,5 λεπτα κανει καποια αρχεια install και μετα παιζεις κανονικα το παιχνιδι καθως το υπολοιπο install γινεται στο background..!

      Πραγματικα ξαφνιαζομαι που θελει τοσες ωρες το One.......

      Το ειχα διαβασει και παλιοτερα αλλα πιστευα οτι θα ειχε διορθωθει το θεμα.

    • Harkyn
    • Απο σήμερα είναι και εγώ περήφανος κάτοχος xbox one.
      Θετικά έως τώρα:
      -πιο αθόρυβη ακόμα και απο ps4
      -Ωραία αίσθηση το χειριστήριο
      -Φοβερή αίσθηση με τις δονήσεις στα LT RT, αλλη εμπειρία πραγματικα στο forza 5
      -Ωραία γραφικά στο forza 5
      -Πολύ καλη πλοήγηση στο ίντερνετ με τον explorer(υστερεί το Ps4)
      -Όμορφη Κονσόλα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται στα βίντεο.
      -Menu και user Interface

      Αρνητικα
      -Πόλη μεγάλοι χρόνοι εγκατάστασης-Το Φόρτσα απο το μεσημέρι είναι στο 35% με 24 σύνδεση
      -Τα lb,rb είναι απλα ΤΡΑΓΙΚΑ.Δε βολευουν καθολου.

    • torico
    • harkyn εαν τοχεις retail κλεισε το ρουτερ κ αστο να κανει απλα install το παιχνιδι μολις τελειωσει ανοιξε ρουτερ κ ασε να κανει το update σημερα το πηρες το παιχνιδι αυριο θα παιξεις.

    • vonzuchter
    • de pa na dine me kathe xbox eishthria dwrean gia 15 meres karaibikh ola plhrwmena se eftastero ksenodoxeio . aklafto tha paei to xbox sthn ellada. o Ellhnas playstation emathe , me playstation emathe to gaming h syntriptikh pleiopshfia twn ellhnwn , de ksekollaei. edw skagane eksakosares sa koroida otan vghke to ps3. ta kserei h ms ola ayta. gia afto kai den asxolountai idiaitera

    • TomTom
    • @ AnimaPura

      " Τα installs στο One παίρνουν περισσότερη ώρα από ότι στο PS4 γιατί μιλάμε για δυνατότερο μηχάνημα, αλλά και γιατί στο One, το install περιλαμβάνει και ΟΛΑ τα updates μέχρι εκείνη την στιγμή, όλα σε μια διαδικασία, μια "μπάρα". "

      Να καταλάβω πως μπορεί λόγο καλύτερου σκληρού δίσκου ενδεχομένος ή καλύτερου μηχανήματος το PS4 να κάνει 10 λεπτά πιο γρήγορα για παράδειγμα σε ίδιο παιχνίδι. Σιγά την διαφορά.

      Θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο όμως. Με βάση αυτό που έγραψες.

      Μήπως αυτό γίνεται μόνο στα exclusive παιχνίδια της Microsoft ? Εννοώ να θέλουν τόση πολύ ώρα.
      ή
      Και στο ίδιο παιχνίδι πχ watch dogs θα συμβεί το ίδιο ?

      Κάνω αυτές τις ερωτήσεις γιατί βλέπω πως "το πρόβλημα" παρουσιάζεται στο Forza και Ryse.

      Εννοώ αν βάλεις το watch dogs και έχει 1 Gb update και για τις 2 κονσόλες και έχουν 2 άνθρωποι ίδια γραμμή internet θα κάνει πάλι τόσο πολύ (θα θέλει πάλι κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό εγκατεστημένου περιεχομένου) ή απλά θα κάνει 10 λεπτά παραπάνω για παράδειγμα (και θα μπορείς να το παίξεις όπως στο PS4).

      Επίσης όταν μιλάς για συγκεκριμένο ποσοστό εγκατεστημένου περιεχομένου, για τι ποσοστό μιλάμε ? 50% ή αρκετά πιο κάτω ?

    • kanelos
    • @raysod δεν κατιγορισα καμια πολυεθνικη @Scott_Pilgrim αυτο ακριβως λεω και γω ,με ενα συγκεκριμενο λογότυπο S........

    • Harkyn
    • Όχι παιδιά είναι digital μορφη και είναι οντως 40gb.Παλι καλά στο 11% σε αφήνει να παίξεις λίγο...
      Ευχαριστω Νικήτα! :)

    • DevilSpawn
    • Diablo 3 στο 20% έπαιζα, Metro redux στα 30% έπαιζα κατά την εγκατάσταση.Επίσης έπαιζα και bf4 multi και συνέχιζε να κατεβάζει χωρίς να laggάρω. Αλλά εγώ μιλάω υποθετικά γιατί δεν έχω την κονσόλα. Οι άλλοι που έσκασαν 500€ συν μεταφορικά για να την αγοράσουν και το μετάνιωσαν καλύτερη ενημέρωση παίδες!

    • LIONHEART
    • @raysod που παιζουν παράλληλα με την εγκατάσταση? εβαλα το rize ,cod ghosts,lego the movie ,titalfall και ΚΑΝΕΝΑ δεν επαιζε μην λεμε πραγματα που δεν ισχυουν εγω τα ειδα και στην τελικη τα βιωσα απο πρωτο χερι .. Και ουτε θελω να κραζω το μηχανημα ουτε εχω τετοιου ειδους κολλήματα ολα μου αρέσουν οχι ομως να μου βγαινει η πιστη....Τωρα σε καινουργιους τιτλους δεν ξέρω (diablo,metro) οσο για το ιntallation απο δισκακι για να μην παρεξηγηθω δυστηχως τοσο μου κανει 4ωρες+ το rize και εχω 24αρα γραμμη δεν ξερω τι φταιει πραγματικα απο το πρωτο πηρα μου κρατησε ολα τα δεδωμένα και το κουλο, τον χώρο του δισκου!! δηλαδη πηρα το δευτερο μηχανημα και ο δισκος μου χωρις να εχω κανει καμια εγκατάσταση ηταν 294 gb!!! Εχω απελπιστει ειμαι σε σημειο να μην ξανασχοληθω με την
      microsoft

    • AnimaPura
    • @ΤοmTom
      Πολύ καλή ιδέα, θα κοιτάξω μήπως βρω κανένα άλλο στοιχείο σχετικά με αυτή την διαφορά και θα επανέλθω αν βρω κάτι αξιόλογο.

      Το κολπάκι που αναφέρει ο torico δουλεύει για να τελειώσει η εγκατάσταση, αλλά και πάλι θα σου ζητήσει να κάνεις τα updates όταν θα πας να παίξεις νομίζω. Κάποια τα απαιτεί, κάποια άλλα όχι, εξαρτάται από το πόσο βασικά είναι να υποθέσω. Επομένως σε ορισμένες περιτπώσεις δεν γλυτώνεις τίποτα.

      Τέλος, να ξαναγράψω ότι όπως και ο DevilSpawn, όλα τα παιχνίδια μου μέχρι στιγμής (FM5, Ryse, DR3, Wolfenstein, Titanfall, Trials Fusion, NBA 2K14, Murdered, Watch_Dogs), όλα τους μπορούσαν να εκτελεστούν μετά από ένα ποσοστό, διαφορετικό κάθε φορά. Γύρω στο ένα τέταρτο ήταν το καθένα.

    • diver_gr
    • 2-6 ώρες για Install στο ΟΝΕ δεν παίζει ούτε με σφαίρες εκτός αν το κάνεις install μέσο δικτύου . Είπαμε το μηχάνημα είναι ποιο αδύνατο αλλά όχι και έτσι .

      Το Forza 5 για παράδειγμα που το έχω digital το κάνει install την ώρα που το κατεβάζει και δεν βλέπεις Download αλλά install . Από το 11% και μετά τα περισσότερα παιχνίδια παίζουν χωρίς πρόβλημα .Τα 40 GB του Forza 5 χθες μου πήρε ενώ έπαιζα ταυτόχρονα δικτυακό με φίλο περίπου 8 ώρες για να κατεβεί ολόκληρο και να φτάσει στο 100% .

      Όπως προαναφέρθηκε και από τον Τομ Τομ κατά τη διαδικασία του Install το ΟΝΕ κάνει εγκατάσταση και όλα τα patches - free Dlc που έχει βγει μέχρι στιγμής . Πχ μιας και μίλησα για το Forza μου κατέβασε κατά τη διαδικασία του Install όλα τα free cars και τις 2 πίστες που έχουν βγει μέχρι στιγμής δωρεάν .

    • KalaiGR
    • Η κονσόλα κατά την διάρκεια της εγκατάστασης κατεβάζει και το τελευταίο update του παιχνιδιού, όσοι θέλετε γρήγορες εγκαταστάσεις κάντε offline την διαδικασία... αλλά και πάλι όταν πάτε να παίξετε το παιχνίδι θα σας ζητήσει να κατεβάσει το τελευταίο update...

      Τα περισσότερα παιχνίδια μετά το 20% σε αφήνουν να μπεις να παίξεις.... κάποια και από πιο νωρίς.

    • Sephiroth
    • Επειδή το Forza 5 το είχα εγκαταστήσει και παίξει χωρίς θέμα, αλλά προ 9μήνου, δεν εκφράστηκα νωρίτερα. Ωστόσο, επειδή το είδα μπροστά στα ματια μου σε νέο μηχάνημα για το event των Seven το βράδυ της Παρασκευής, το παιχνίδι έκανε εγκατάσταση και ξεκίνησε να βγάζει την ένδειξη "Press Start to Play" από το 11% του installation process.

    • TomTom
    • Επειδή το έψαξα λίγο έχω να πω τα εξής :

      * Υπάρχουν και άλλοι χρήστες με παρόμοια προβλήματα όπως του LIONHEART.
      Υπάρχουν χρήστες οι οποίοι μιλάνε για 10ωρα ακόμα και για ολόκληρη ημέρα. Λίγοι αλλά υπάρχουν.
      Και αναφέρομαι στην εγκατάσταση ενός παιχνιδιού.

      * Τα παιχνίδια μετά από κάποιο ποσοστό 10%, 20%, .... ανάλογα το παιχνίδι μπορούν να τα παίξουν κανονικά.
      Το Ryse για παράδειγμα ξεκινάει στο 2% με 3 %.

      Γενικά κατάλαβα πως υπάρχουν αρκετά "παράπονα" σχετικά με την ώρα εγκατάστασης ενός παιχνιδιού.

      Και βέβαια δεν θεωρώ λύση τα διάφορα "κολπάκια" που πρέπει να κάνει ο χρήστης.


      ----------


      @ AnimaPura ή όποιος άλλος γνωρίζει μπορεί να μου απαντήσει (σοβαρά)

      Θέλω να σε ρωτήσω κάτι.

      Αν και είδα ότι έγραψες :
      "Κάποια τα απαιτεί, κάποια άλλα όχι, εξαρτάται από το πόσο βασικά είναι να υποθέσω"
      θέλω να σε ρωτήσω.

      Δεν θέλω να σταθείς στο παιχνίδι όσο στην ερώτηση που σου κάνω. Διότι λες σε κάποια το απαιτεί και σε κάποια άλλα όχι.

      Για παράδειγμα δεν έχω internet στο ONE και βάζω το Watch Dogs. Το κάνει εγκατάση ωραία και καλά. Και πάω να ξεκινήσω (συνεχίζοντας να μην έχω internet στο ΟΝΕ) να παίξω το παιχνίδι.

      Θα μπορέσω να παίξω το single player κομμάτι του ή θα πρέπει να συνδεθώ και να κάνω το update του αναγκαστικά ?

      Διότι αν ισχύει το δεύτερο μιλάμε για ένα είδους άτυπου "Αlways Online".

      To ξέρω ότι η έκφραση που χρησιμοποιώ δεν είναι σωστή. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.

    • AnimaPura
    • @ΤοmTom
      Όχι, μπορείς και πάλι να παίξεις singleplayer αμα κάνεις sign out, νομίζω ότι το update γίνεται έτσι και αλλιώς όταν πας να το ξεκινησεις το παιχνίδι και είσαι online. Επομένως δεν μπορείς να το αποφύγεις αμα θες να παίξεις multiplayer.

    • TomTom
    • @ AnimaPura

      Οκ. Κατάλαβα.
      Σε ρώτησα γιατί πραγματικά θα ήταν πάρα πολύ περίεργο ενώ έχεις το δισκάκι από το παιχνίδι να μην μπορείς να το παίξεις αν δεν έχεις κάνει το update του. Aναφέρομαι στο single κομμάτι.

      ----------

      Ξέχασα να γράψω κάτι πριν όσο αφορά το "πρόβλημα" και τα "παράπονα" κάποιων χρηστών.

      Να πω εξαρχής ότι δεν ξέρω αν αυτό το "πρόβλημα" που έχουνε ορισμένοι χρήστες (πολλοί, λίγοι δεν έχει σημασία) φτιάχνεται με κάποιο update.

      Σε περίπτωση που γίνεται όμως, μήπως πρέπει να αναθεωρίσεται (οι κάτοχοι του XBOXONE) τις προτεραιότητες των update ?
      Και τι εννοώ.
      Update τύπου media center.

      Όπως έχω γράψει (και σε άρθρα της Sony αλλά της Microsoft) τα συγκεκριμένα update (3D, mp3, themes, ...) τα θεωρώ τελείως αδιάφορα για μια παιχνιδοκονσόλα. Είναι updates που δεν έχουν να κάνουν με την εμπειρία μας στο gaming και πως μπορεί να γίνει πιο εύκολη η ζωή μας (πχ οι χρήστες που έχουν το συγκεκριμένο "πρόβλημα").

      Και το ξαναλέω. Δεν ξέρω αν μπορεί να φτιαχτει το συγκεκριμένο θέμα με κάποιο update.

      Aλλά αν γίνεται καλό θα ήταν να το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι στην Microsoft.

    • AnimaPura
    • @ΤomTom
      Καλά η εποχή του always online έχει ήδη έρθει από τους devs, ξεφτίλα κατάσταση πλέον, δεν θα εκπλαγώ όταν βγουν οι διάφοροι παράγοντες και πουν την αλήθεια.
      Προβλήματα σαν και αυτό του LIONHEART έχουν να κάνουν με συνδεσμολογία νομίζω, δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με ελαττωματική κονσόλα ή κάτι άλλο. Και αυτό το λέω γιατί ο άνθρωπος άλλαξε κονσόλα και πάλι το ίδιο πρόβλημα είχε. Δεν ξέρω. Είναι και λίγες οι περιπτώσεις αυτές και δεν ξέρω αν η MS γνωρίζει ότι υπάρχει σαν πρόβλημα.

    • TomTom
    • @ AnimaPura

      Μα και εγώ αυτό πιστεύω. Ότι πρόκειται για "ελαττωματική" κονσόλα.
      Αλλά τόση γκαντεμιά να έχει πια ?
      2/2 να μην δουλεύουν "σωστά" ?

      Επειδή σου λέω είδα και άλλους γι' αυτό λέω μήπως με κανένα update μπορεί και να γινόταν.

      Διαφορετικά μόνο αν βγήκε καμία ελαττωματική παρτίδα.

      Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά.

      Εγώ πάντως προτείνω στον LIONHEART να το κυνηγήσει μέχρι να πάρει μια κανονική κονσόλα.

      Στην τελική λεφτά δίνουμε και αυτό που πέρνουμε θέλουμε να δουλεύει κανονικά.

    • Shepard
    • Υπαρχουν πακετα...

      http://www.oxmonline.com/80916/look-an-xbox-one-with-destiny-and-halo-the-master-chief-collection-for-pound34999/

      Οποιος εχει γνωστο στην Αγγλια, αξιζει!

    • Rave
    • Δυστυχώς τα πολλά λάθη της Microsoft έχουν κοστίσει στο σύστημα. Είναι ακριβό και αποδεικνύεται κατώτερο τον περιστάσεων. Από την άλλη η Sony έχει μια καλή τιμή άλλα παιχνίδια μέχρι στιγμής δεν έχει.

    • BigDaddy
    • Φανταζομαι καποιον πορωμενο να εχει παρει παιχνιδι αγορα η ενοικιαση και εκει που περιμενει να παιξει επι τοπου στο ελευθερο χρονο του ξαφνικα να περιμενει και να τρωει την απιστευτη ξενερα της ζωης του Ομως καμια ανησυχια Δεν πειραζει και αυτο λυνεται και δεν πειραζει οτι ειναι πιο αργο μηχανημα. Aληθεια.Απλως..
      .
      Βαλτε το cd (ακριβως οπως και στη προηγφουμενη γενεια) αναψτε την κονσολα κοιμηθειτε θα γινει το install μεχρι την πληρη υπνωση Κατα το τελευταιο σταδιο του υπνου δηλ το 1ο REM θα γινει το update συνεχιζοντας ο υπνος και στα υπολοιπα REMs το 2o install του update και την επομενη μερα οταν με το καλο ξυπνησετε θα μπορειτε να παιξετε. Περα απο τη πλακα...

      ...Στα θεματα αυτα βαζεις και παιζεις επι τοπου στο PS4 ειναι πολυ πιο γρηγορο και πιο δυνατο μηχανημα ενω στο xbox one περιμενεις
      Πω φιλε LIONHEART νιλααα δυο xbox one ? Φανταζομαι μεγαλη ταλαιπωρια.
      Τετοιο σπασιμο νευρων ουτε τσαμπα δεν θα το παιρνα απλα μετα απο αυτο που ειπες.Μακρια.

    • Sephiroth
    • Όσο τραγικό είναι αυτό που συνέβη στο LIONHEART, άλλο τόσο τραγικό είναι να κάνουμε κανόνα μία διαδικασία που σε κάποια συστήματα παρουσίασε πρόβλημα. Προσωπικά, σε σύστημα χωρίς καν να αρχίσουν να κυκλοφορούν τα updates δεν είχα θέμα. Το τι θέλει να πετύχει ο καθένας με το μίσος προς το ένα ή προς το άλλο σύστημα, πραγματικά παιδιά πρέπει να το δείτε λίγο...

    • Ben Masters
    • @ Sepiroth " Το τι θέλει να πετύχει ο καθένας με το μίσος προς το ένα ή προς το άλλο σύστημα, πραγματικά παιδιά πρέπει να το δείτε λίγο..."

      Σαφώς , αλλά δεν χρειάζεται να δίνουμε και συγχωροχάρτι (δεν αναφέρομαι σε σένα).
      Οπου υπάρχει έγκλημα απαιτείται και τιμωρία .

    • TomTom
    • @ raysod

      " Εμένα δεν μου αρέσει που το πρόβλημα ενός χρήστη (που είναι πολύ σοβαρό για τον ίδιο) πηγαίνει να γίνει πρόβλημα για όλα τα One από το πουθενά... "

      ΕΑΝ το έψαχνες λιγάκι θα έβλεπες πως δεν είναι θέμα ενός χρήστη. Το συγκεκριμένο θέμα υφίσταται. Σε μικρό ποσοστό (λογικά, και έτσι πιστεύω ότι είναι) αλλά δεν πάυει να υφίσταται.
      Δεν είπε κανείς πουθενά ότι είναι πρόβλημα για όλα τα XBOXONE.


      " Και PS4 να είχε τα ίδια θέματα θα αντιμετώπιζε εφόσον μιλάμε για updates/patches αρκετών GB πλέων... "

      Mην είσαι και τόσο σίγουρος.

      " Προσπαθήστε να κάνετέ λοιπόν κριτική στις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουμε πλέον και αφήστε τις διαμάχες μεταξύ σας... "

      Τι να κάνει κάποιος της υπηρεσίες αν η κονσόλα του υπολειτουργεί ? (ρητορική η ερώτηση)

      ----------

      @ Sephiroth

      " Το τι θέλει να πετύχει ο καθένας με το μίσος προς το ένα ή προς το άλλο σύστημα, πραγματικά παιδιά πρέπει να το δείτε λίγο... "

      Το ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και γίνεται κουβέντα γύρω από αυτό με τον καθένα να λέει την άποψή του δεν θα έλεγα ότι είναι μίσος.
      Το ότι μπορεί κάποιες φορές να πειράζουμε/trollάρουμε τους φίλους/γνωστούς μας ούτε αυτό είναι μίσος.

      Βασικά δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να έχει ΜΙΣΟΣ για την μια ή την άλλη κονσόλα.
      Αλλά αν υπάρχει πραγματικά τέτοιος άνθρωπος ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ !!!

    • LIONHEART
    • @raysod
      πραγματικα θα το δοκιμάσω αυτο που λες χωρις να ειναι συνδεμενο το μηχάνημα στο internet αλλα και παλι θα λυθει το 60 % τον προβλημάτων μου (αν λυθει)... Ο χωρος στον δισκο? που κολλάει με το router ? γιατι ενω διαγραφω εναν τιτλο τα gb ειναι ακομα δεσμευμενα??? ειναι κουλο ενω εχω κανει ακομα και restore και τιποτα λες και gametag μου τα κραταει!! δηλαδη σε κανα χρονο δεν θα μπορω να παιζω τιποτα!! αν δεν παρω σκληρο δισκο.Δεν μπορω να το καταλάβω αυτο κανονικα τα 500 gb ειναι παρα πολλα ...αλλα τελικα ειναι πολυ λιγα
      Αν καποιος εχει ακουσει για τετοια θεματα και εχει καποια λυση θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα δεν θελω να γινω καταλυτης flame war αλλα εχω προβλημα με ενα προιον και δυστηχως δεν εχω βρει πραγματικα λυση οσο για την γραμη μου ειναι πραγματικα γρηγορη και δεν δικαιωλογει τετοιες καταστασεις και δεν δουλευω παραλληλα καμια.

      Ενας απο τους λογους που δεν πηρα PS4 ειναι για να μην αντιμετωπισω παρώμοια προβληματα...

    • dawnstar
    • Μην νομιζεις οτο το play δεν εχει προβληματακια .εγω λεω να το πας παλι στην μαικροσοφτ πηγαινε παλι για αλλαγη μην το αφησεις ετσι.

    • BigDaddy
    • Παιδες επειδη βλεπω πολλα υπονοουμενα για μιση κλπ θα πω το εξης
      Τομ Τομ η τελευται αφραση σου τα λεει ολα και θα ρωτησω
      Πιοι ειναι αυτοι που εχουν το μισος ? Γιατι πολλοι εκφραζουν τα ιδια πραγματα Οπως εδω σχολιαζεται μια σοβαρη κατασταση.
      @ Παυλο αν θες σου στελνω λινκ να δεις ποσα παραπονα υπαρχουν για το θεμα αυτο

      @ ολους
      Δεν ειναι ευκολο για ολους να δωσουν εναν μισθο πλεον στις μερες μας για ενα μηχανημα που θα υπολειτουργει.
      Οποιο και αν ειναι αυτο.Ποσο μαλλον οταν υπαρχει μια ταλαιπωρια χωρις λυση.Και οπως λεει ο Παυλος να δουμε τι θα πει η εταιρια κακο δεν ειναι.Συζητηση κανουμε Στη τελικη ζητηστε να μεταφερθει με σχετικο τιτλο στο φορουμ.
      Μερικοι πρεπει να σταματησουν να πετανε υπονοουμενα γιατι απλως δεν βολευει να συζητηθει ενα θεμα σοβαρο.

    • LIONHEART
    • @Sephiroth
      και εκεινοι εχουν σηκώσει τα χέρια ψηλα μεχρι και restore στο χειριστήριο εκανα πας και βρώ καμια λυση ασε την ταλαιπωρια με τα τηλέφωνα κανεις 10 ωρες να τους βρεις δεν λεω ασχέτως το ολο θεμα οταν τους πετύχεις ειναι πρόθυμοι αλλα τι να κανω αφου ακρη δεν βρηκα και αναγκαστικα περιμενω τωρα update μπας και βρω λυση..

      @bigdaddy
      Ελα στην θέση μου πηρα καινουργιο μηχανημα και το αλλάξα 3 φορες (την πρωτη καηκε το kinect) και ενω επαιζε ( το titanfall σαν downloable κατεβηκε σε 16 ωρες!!!) θελαν να τους δωσω ολο το σετ με τα αλλα δυο ειχα τετοιου ειδους προβληματα ...Το τελευταιο να ειμαι ποιο σωστος ευτηχως τελειωνει το instalation ( 5,30 ryze,2.40 cod ghosts) αυτο to ryse θα το βριζω με χρι να πεθανω αλλα ξενερωσα τοσο που πραγματικα δεν το εχω παιξει ακομα ....

    • BENTOYZA
    • LIONHEART κουράγιο..ελπίζω να βρεθεί λύση για το ζήτημα σου..είχα κ εγώ ένα παρόμοιο θέμα με ένα χειριστήριο razer.το άλλαξα 2 φορές επειδή μου χαλάγανε τα αναλογικά ε και την τρίτη φορά αναγκάστηκα να πάρω το κανονικό της microsοft..όχι πως συγκρίνω τα δυο περιστατικά αλλά συμβαίνουν κ αυτές οι γκαντεμιές που κ που..πραγματικά εύχομαι να βρεις λύση γιατί είναι κρίμα να έχεις θέματα τέτοια εν έτη 2014..

    • Tim of Heavens
    • Γι'αυτό κι εγώ δεν παίρνω τίποτα για τα επόμενα 1,5 με 2 χρόνια. Κάθομαι με το 360 όπου με έχει αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο όλα αυτά τα χρόνια (έκλεισα επταετία πριν 2 μέρες) και έχει ο Θεός για αγορές στο μέλλον.

    • LIONHEART
    • @raysod
      7gb to ghosts κανα 35αρι to titanfall επετρεψε μου να τα δω το βραδι για να σου στειλω pm δεν τα θυμαμαι αναλυτικα..

      router εχω ασυμαρτο του cosmote αλλα το εβαλα προσφατα δεν ξερω τον τυπο θα σου πω και για αυτο κατεβαζω με 700-1,2mb αναλογα την ωρα

    • bizilas
    • Εγω εχω ξενερωσει φουλ με το χβοχ το αγορασα την παρασκευη πρωτη μερα και με το που το εβαλα στην πριζα αρχισε να κανει εναν περιεργο ηχο συνεχεια σημερα καλεσα το πλαισιο και μου ειπαν να το παω απο εκει να το δει τεχνικος και το κρατησαν εκει και απλα θα με παρουν τηλ. αυριο να μου πουν αν γινεται αντικατασταση.Και απο οτι διαβαζα σε φορουμ ειναι προβληματικη παρτιδα και 7/10 εχουν αυτο το προβλημα.

    • Sephiroth
    • @bizilas, μιλήσαμε με όλες τις αλυσίδες, το 7/10 που λες δεν υφίσταται για κανένα λόγο. Ζήτημα (από τα όσα μάθαμε) στα 100 μηχανήματα να έχουν γυρίσει τα 5 με πρόβλημα.

    • bizilas
    • Με πηραν απο πλαισιο μου το αλαξαν με σφραγισμενο και μολις παω σπιτι και το συνδεσα εκανε χειροτερα απο το πρωτο που ειχα παρει απιστευτη ταλαιπωρια πραγματικα εχω ξενερωσει φουλ με την microsoft.

*