Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Δεν θέλω να ξέρω, παρατήστε με πια

*
Ο Λεωνίδας Μαστέλλος γκρινιάζει για κάθε είδους spoiler με αφορμή τις διαρροές από το The Last of Us Part 2, στο νέο κείμενο της στήλης "Κόψε-Ράψε".

Είχαμε δεν είχαμε, πάλι τα καταφέραμε. Καταφέραμε να καταστρέψουμε την έκπληξη που θα νιώθαμε παίζοντας ένα από το πιο αναμενόμενα παιχνίδια αυτής της γενιάς, να καταστρέψουμε τη μαγεία της αναμονής που συνοδεύει έναν τίτλο πριν από την κυκλοφορία του. Και για ποιο λόγο; Ειλικρινά δεν ξέρω. Ποτέ μου δεν κατάλαβα την έννοια του spoiler, ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτούς που τα κάνουν επίτηδες (γελώντας με την ψυχή τους αμέσως μετά) και ούτε πρόκειται να καταλάβω τι κέρδισε αυτός που διέρρευσε την ιστορία του The Last of Us Part 2. Χρήματα θα πεταχτεί κάποιος να πει. Εντάξει, οι υπόλοιποι γιατί τα διαδίδουν; Γιατί δίνουμε λόγο σε κάποιον να το κάνει τώρα και, σίγουρα, στο μέλλον;


Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Βέβαια έτσι είμαι εγώ. Αν μάθω κάτι π.χ. για μια ταινία, είμαι ικανός να μην τη δω καθόλου. Τέτοια είναι η ξενέρα που νιώθω. Για παιχνίδι που περιμένω τόσα χρόνια; Το συναίσθημα δεν περιγράφεται. Θα μου πείτε, σιγά, χαλάρωσε και εσύ, αλλά πραγματικά δεν έχω χιούμορ σε τέτοιες φάσεις. Και το χειρότερο είναι ότι το λες στον άλλον, του λες ξεκάθαρα ότι δεν το θεωρείς αστείο και, παρόλα αυτά, συνεχίζεις επειδή απλώς δεν πιστεύει ότι σοβαρολογείς. Ε, παρατήστε με.

Αφήστε που με εκνευρίζουν και οι αναλυτές του μετά. Αυτοί που έκατσαν να διαβάσουν τις διαρροές και αρχίζουν να λένε εντυπώσεις (κακές εννοείται) για την ιστορία: πόσο κακή είναι, πώς η ομάδα ανάπτυξης κατέστρεψε τον τίτλο κ.ο.κ. Άλλοι πάλι φτάνουν στην απόφαση να μην αγοράσουν καν το παιχνίδι, απογοητευμένοι από το οτιδήποτε. Όλους τους καταλαβαίνω, αλλά την κατάσταση εξακολουθώ να μην. Δεν λέω ότι η ιστορία είναι καλή και υπερβάλουν (εννοείται ότι δεν έχω δει τίποτα). Όμως δεν μπορώ να την απορρίψω στον αυτόματο, αν πρώτα δεν τη ζήσω όπως πρέπει. Να παίξω δηλαδή το $#$%%παίχνιδο. Να το δω ολοκληρωμένο, να ακούσω τη μουσική, να δω την ηθοποιία και ό,τι άλλο. Και μετά ναι, ας το απορρίψω, ας βρίσω για την κατάντια του, ας απογοητευτώ. Αλλά να το δω όμως πρώτα.

Η κατάσταση εξακολουθεί να μου προκαλεί απορία. Και δεν ασχολούμαι καν με την ξενέρα που λογικά νιώθουν οι ίδιοι οι δημιουργοί, που έχοντας λιώσει άπειρες ώρες, βλέπουν τις προσπάθειές τους να καταστρέφονται άδικα, μόνο και μόνο γιατί κάποιος φρόντισε να διαρρεύσει το οτιδήποτε. Άντε αυτοί δεν μας νοιάζουν, αν και θα έπρεπε.
 
Όπως φαίνεται, τίποτα δεν είναι πάνω από το spoiler, τα χρήματα που χαρίζει και τη φήμη που δημιουργεί γύρω από αυτόν που το κάνει. Αλλά δεν πειράζει. Αρνούμαι να υποκύψω στην παράνοια, θα συνεχίσω να εκφράζω τη γνώμη μου για το οτιδήποτε μόνο όταν το έχω δει σωστά και ολοκληρωμένο και θα αποφεύγω όλους όσους προσπαθούν να μου το χαλάσουν.

Και αν καταφέρουν και μου το χαλάσουν θα βρίζω και μάλιστα δικαιολογημένα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Είναι τοσο μεγάλο χρονικό το διάστημα που δεν γίνεται να μην φάμε σποιλερ στα πάντα έτσι όπως έγινε.....στο παιχνίδι..... ήμουν σε άσχετα με videogames site και παντού βγαίναν σχόλια με το ending etc.... πιστεύω δλδ πλέον το 60-70% των gamers ξέρουν το τέλος... χωρίς να το θέλουν..... όπως είναι λογικό θα χαλάσει λίγο η εμπειρία επειδή ξέρουμε πράγματα αλλά πιστεύω θα χαθεί λιγη μαγεία και όχι ολόκληρη..... είναι κρίμα πάντως γιατί το παιχνίδι ενώ έχει τίμιο gameplay κυρίως στο στορυ βασίζεται..... δυστυχώς η ανθρωπότητα είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο...

*