Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε - Halo 2 (original)

*
Για δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή, η στήλη Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε είναι κοντά σας για να επενδύσει μουσικά τη βραδιά. Αυτή τη φορά, στην επιλογή της μουσικής ο Πλάτων Πέππας.

Πίσω στο μακρινό πλέον 2004, η ανυπομονησία και το hype για το επερχόμενο sequel του Halo: Combat Evolved έχουν βαρέσει κόκκινο. Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά τη σημασία ενός τίτλου σαν το Halo για την βιομηχανία, με κυριότερο στοιχείο του
το μοντέλο χειρισμού που καθόρισε το πως θα παίζονταν τα FPS στις κονσόλες από τότε και έπειτα.


Βάζοντας το δισκάκι του Halo 2 στο πρωτότυπο Xbox, η οθόνη φωτίζεται λευκή, εμφανίζεται το λογότυπο των Microsoft Game Studios, ακολουθούμενο από αυτό της Bungie και αυτό είναι μόνο η αρχή. Κάτι έχει αλλάξει από ακουστικής άποψης, με τον βαρύ ήχο των εγχορδων να έχει αντικατασταθεί από τον ηλεκτρικό, πλήρως αναγνωρίσιμο ήχο της Ibanez Jem, του Steve Vai και, η αίσθηση που παίρνουμε, έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με αυτόν του πρώτου τίτλου.



Οι Martin O Donnel και Michael Salvatore έχουν αφήσει τα ελεύθερο τον Steve Vai να αυτοσχεδιάσει κάτι πραγματικά μοναδικό πάνω στο αρχικό μουσικό θέμα του Halo. Το όνομα του αυτοσχεδιασμού αυτού, Mjolnir Mix, δανεισμένο από την πανοπλία του Master Chief, και κατόρθωσε να δημιουργήσει τέτοιο ρεύμα που αργότερα το είδαμε να προστίθεται και στα τραγούδια του Guitar Hero III: Legends of Rock.

Είναι εντελώς άδικο όμως να στεκόμαστε μόνο στον Steve Vai. Στο ίδιο soundtrack συμμετέχουν οι Breaking Benjamin, οι Incubus, οι Hoobastank, συνθέτοντας δικά τους κομμάτια αλλά διατηρώντας το χαρακτηριστικό τους ύφος, απογειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπειρία που αποτελεί το -πρωτότυπο- Halo 2. Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρο το soundtrack.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*