Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε - Turbo OutRun

Άλλη μία Παρασκευή η στήλη Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε είναι κοντά σας για να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο το Turbo OutRun. Στην επιλογή της μουσικής ο Νικήτας Καβουκλής.

Το 1989 η Sega έφερε στις αίθουσες των arcades το Turbo OutRun. Η αποστολή των παικτών ήταν κάτι παραπάνω από απλή. Πίσω από το τιμόνι μίας Ferrari F40, έχοντας στη θέση του συνοδηγού μία ξανθιά καλονή, έπρεπε να διασχίσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από άκρη σε άκρη, ξεκινώντας από τη Νέα Υόρκη και φτάνοντας μέχρι το Λος Άντζελες. Μία βασική διαφορά σε σχέση με τον προκάτοχό του, το OutRun που κυκλοφόρησε το 1986 ήταν πως εκτός από τα ιδιαίτερα πιεστικά χρονικά περιθώρια, υπήρχε και αντίπαλος, που οδηγούσε μία Porsche 959 και ελεγχόταν από τη CPU. Η λέξη Turbo δεν υπήρχε απλά για να συμπληρώνει τον τίτλο, αλλά είχε πρακτική εφαρμογή καθώς πατώντας ένα πλήκρο, οι παίκτς έδιναν στο όχημά τους, για μικρό χρονικό διάστημα, τη δυνατότηνα να σπάσει το κοντέρ της ταχύτητας. Ακόμα υπήρχαν μια σειρά από power ups, για την αναβάθμιση των επιδόσεων της Ferrari F40.


Εκτός από τα arcades, το Turbo OutRun μεταφέρθηκε σε Amiga, Atari ST, Spectrum, Amstrad CPC, Commodore 64, Sega Mega Drive, FM Towns και PC (MS-DOS).

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*