Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε- Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest

*
Μία νέα στήλη θα σας κρατάει συντροφιά από αυτή και κάθε Παρασκευή στις 21:00. Το όνομά της Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε. Κάθε φορά, ένα μέλος της συντακτικής ομάδας του enternity, θα ταξιδεύει τουλάχιστο 15 χρόνια πίσω, με το soundtrack ενός από τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Η αρχή γίνεται με τον Γιώργο Γιολδάση και το Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest


Καλησπέρα σας. Την τιμητική του έχει σήμερα το Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest, ένα παιχνίδι που έφτασε στα χέρια μου κάπου το 1995 και είχε τη χάρη να με μαγέψει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Βάζεις το κασετάκι στην κονσόλα, ακούς το μεγαλοπρεπή ήχο του logo της Rare και ξέρεις περίπου τι θα επακολουθήσει.

Ξεκινάει με μία δυναμική ενορχήστρωση, καθώς και με τη χαρούμενη εικόνα των Diddy και Dixie γύρω από σεντούκι με χρυσάφι. Το καλωσόρισμα στον πρώτο κόσμο γίνεται με πιο μπάσο ήχο ενώ από την πρώτη πίστα ακούς την κίνηση του πειρατικού σαπιοκάραβου και του αέρα που κοπανάει τα πανιά. Στις πίστες με νερό τη σκυτάλη παίρνει μια πιο ηλεκτρονική αλλά και μελαγχολική μελωδία, που συνδυάζεται με τους ήχους της θάλασσας.

Από τα πλέον χαρακτηριστικά σημεία του παιχνιδιού είναι ήχος που αντιστοιχεί στην απειλή, την ώρα που κυνηγάει τους πρωταγωνιστές μία τεράστια μέλισσα. Κάτι παρόμοιο ακούγεται ε και όταν αγωνίζεστε ενάντια σε παπαγάλο προς το τέλος του παιχνιδιού. Δε λείπουν φυσικά και οι κωμικοί ήχοι, με τις κραυγές των μαϊμούδων στο τελευταίο boss, οπως και εκείνη του King K. Rool όταν αυτοπυροβολείται.

Απολαύστε λοιπόν τις υπέροχες μελωδίες του ταλαντούχου David Wise σε μία από τις ομορφότερες δουλειές του.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Εντάξει χτυπήσατε αδύναμο σημείο......αν ποτέ πάθω αμνησία άνετα θα θυμηθώ όλη τη παιδική ηλικία με αυτά τα τραγούδια......δεν υπάρχει πιο ατμοσφαιρικο ost απο dkc2 ...ο wise έκανε κάτι παραπάνω απο ένα θαύμα.....

*