Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε- Final Fantasy VI

Παρασκευή βράδυ και η στήλη Γραμμόφωνο: Τα soundtracks που αγαπήσαμε είναι κοντά σας για να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Αυτή τη φορά, στην επιλογή της μουσικής ο Νίκος Λυμπέριος.

Είναι δύσκολο να διαλέξεις κάτι ως αγαπημένο σου (τραγούδι, παιχνίδι, σενάριο) όταν παίζεις από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Κακά τα ψέματα υπάρχουν άπειρα και εξαιρετικά soundtracks και ότι και να διαλέξεις πραγματικά θα αδικήσεις κάτι άλλο.


Ήταν κάπου μέσα στο 1995 όταν έπεσε στα χέρια μου το Final Fantasy VI για το SNES. Το παιχνίδι που με μύησε για τα καλά στο είδος των Ιαπωνικών RPG και που με γνώρισε στον ταλαντούχο Nobuo Uematsu του οποίου τις δημιουργίες απολαμβάνω μέχρι και σήμερα.

Από τα πρώτα παιχνίδια εκείνης της εποχής που το Soundtrack άγγιζε αυτή την ποιότητα παραγωγής και έδινε στην εξαιρετική κάρτα ήχου του SNES ένα δύσκολο έργο για να πραγματοποιήσει. Το μεγάλο εύρος οργάνων που χρησιμοποιεί το OST του Final Fantasy VI ήταν πρωτόγνωρο για την εποχή και η ποιότητα της ηχοληψίας πραγματικά ανεπανάληπτη δεδομένου πως μιλάμε για τίτλου που κυκλοφόρησε σε cartridge.

Κομμάτια όπως το εκπληκτικό Terra’s Theme που παίζει συνεχώς όταν βρισκόμαστε στο κομμάτι του Overworld ή τα Battle Themes και το Victory Fanfare που σε μεγάλο βαθμό επηρέασαν όλους τους μετέπειτα τίτλους της σειράς είναι βαθιά χαραγμένα στη μνήμη μου και πιάνω τον εαυτό μου συχνά πυκνά να ανοίγει ένα κανάλι στο Youtube και να απολαμβάνει αυτές τις υπέροχες μελωδίες.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*